Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Molenbeek semtindeki Beekant metro istasyonunda doğum yapan bir kadının bebeğine ömür boyu ücretsiz toplu taşıma hakkı verildi. Kadın, doğum sancıları başlayınca metro çalışanlarından yardım istedi ve güvenlik personeli doğuma yardımcı oldu. Anne ve bebek sağlıklı bir şekilde doğumdan sonra hastaneye götürüldü. Brüksel Toplu Taşıma İşletmesi, bu olayı ölümsüzleştirmek için bebeğe ömür boyu ücretsiz toplu taşıma hakkı tanıdı.
18 Eylül 2024

Audi'nin Brüksel fabrikasındaki işçiler, üretimin Meksika'ya kaydırılacağı ve işten çıkarmaların olabileceği gerekçesiyle el koydukları 300 otomobilin anahtarlarını yönetime geri verdi. İşçiler, yönetimle yaptıkları görüşmelerden sonuç alamayınca bu eylemi gerçekleştirmişti. Audi, anahtarların iade edilmemesi durumunda yasal işlem başlatacağını duyurmuştu. İşçiler tehdit sonrası anahtarları iade etti ve yönetim de hukuki süreç başlatmama kararı aldı.
11 Eylül 2024

Audi, Brüksel'deki fabrikasında talebin düşmesi nedeniyle üretimi Meksika'ya kaydıracağını duyurmuştu. Bu durum, fabrikada çalışan yaklaşık 3 bin işçiyi ve sendikayı rahatsız etti. İşçiler, yönetimle yapılan görüşmelerden sonuç alamayınca üretimi tamamlanmış 300 otomobilin anahtarlarına el koydu ve lastikleri ateşe verdi. Audi, sendikalara mektup göndererek anahtarların iade edilmemesi halinde yasal işlem başlatacağını bildirdi.
9 Eylül 2024

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Audi fabrikasında işçiler, üretim için model gönderilmemesi nedeniyle işbaşı yapmadı ve tamamlanmış araçların anahtarlarına el koydu. Audi, talebin düşmesi nedeniyle Brüksel fabrikasında yeniden yapılanmaya gideceğini ve üretimi Meksika'ya kaydıracağını duyurmuştu. Bu durum, fabrika çalışanları ve sendikalar arasında rahatsızlık yarattı. İşçiler, 16 Eylül'de de protesto düzenleyecek.
6 Eylül 2024

Belçika'nın Fransızca konuşulan bölgeleri ve Brüksel'deki ilk ve orta dereceli okullarda öğrencilerin akıllı telefon kullanımı yasaklandı. Valonya-Brüksel Eğitim Ağı'nın aldığı karara göre, 373 okulda 132 bin 600 öğrenci bu yasaktan etkilenecek. Kararın, öğrencilerin akıllı telefonlarla birbirlerinin görsellerini çekip sosyal medyada paylaşarak taciz suçlarına neden olmaları sebebiyle alındığı belirtildi. Ülkenin Flamanca konuşulan bölgelerinde de benzer bir yasağın uygulanması bekleniyor.
22 Ağustos 2024
İşaretlediklerim