Türkiye'de çevrimiçi dizi ve film izleme platformları, fiyatlarını artırmaya devam ediyor. Netflix, en düşük paket fiyatını 150 liraya çıkardı. Diğer platformlar arasında Blutv 180 lira, Exxen 160 lira, Disney+ 135 lira ve Amazon Prime Video 39 lira gibi fiyatlarla hizmet veriyor. Puhutv ise ücretsiz olarak hizmet sunmaya devam ediyor.
9 Temmuz 2024

Yeni Zelandalı yönetmen Peter Jackson tarafından hazırlanan 'Let It Be' belgeseli, The Beatles grubunun 1969 yılında kaydedilen görüntüleri ve ses kayıtlarını içeriyor. Belgesel, Disney+ platformunda izleyiciyle buluştu. Film, grubun son albümlerinden biri olan Let It Be'nin kayıt sürecini ve grup üyeleri arasındaki etkileşimleri detaylı bir şekilde gösteriyor. Ayrıca, belgeselde 1970 yapımı orijinal 'Let It Be' filminden restore edilmiş görüntüler de yer alıyor.
12 Mayıs 2024

Disney, son dönemdeki gişe başarısızlıklarının ardından Marvel Sinematik Evreni'ndeki film sayısını azaltmayı ve kaliteye daha fazla önem vermeyi planlıyor. Disney CEO'su Bob Iger, bu strateji değişikliğinin özellikle Marvel yapımları için geçerli olduğunu belirtti. Ayrıca, Disney'e ait platformlar Disney+ ve Hulu, beklenenden daha fazla kar elde etti ancak Disney+ beklenen abone sayısına ulaşamadı ve şirketin hisseleri yüzde 10 değer kaybetti.
8 Mayıs 2024

Marvel Stüdyoları tarafından yapılan Wonder Man dizisinin setinde bir kaza meydana geldi. CBS Redford Stüdyolarında gerçekleşen kazada, kirişlerden düşen set çalışanı Juan Carlos Osorio hayatını kaybetti. Marvel Stüdyoları sözcüsü olayı teyit ederek, soruşturmanın koşullarıyla ilgili desteklerini esirgemeyeceklerini belirtti. Kazanın olduğu gün çekimler yapılmıyordu ancak dizi için hazırlıklar devam ediyordu.
7 Şubat 2024

Altın Küre Ödülleri'ni kazanan film ve dizilerin hangi platformlarda izlenebileceği bilgisi verilmiştir. Christopher Nolan'ın 'Oppenheimer' filmi ve Greta Gerwig'in 'Barbie' filmi Apple TV'de, 'Bir Düşüşün Anatomisi' filmi Başka Sinema salonlarında, 'Dolunay Katilleri' Google Play'den indirilebilirken, 'Succession' dizisi Tod TV, Blu TV ve Prime Video'da, 'Beef' Netflix'te, 'The Bear' Disney+'ta ve 'The Crown' Netflix'te izlenebilir. 'Oppenheimer' filmi, beş ödülle geceye damgasını vurmuştur.
8 Ocak 2024

Şahan Gökbakar'ın başrolünde olduğu ve Türkiye'de büyük bir izleyici kitlesine sahip olan 'Recep İvedik' serisinin filmleri, Disney+ Türkiye'nin orijinal içeriklerini kaldırma kararı almasının ardından Netflix platformuna geri döndü. Serinin son filmi 'Recep İvedik 7' dahil olmak üzere, tüm serinin filmleri Netflix'te yeniden izlenebilir durumda. Daha önce Disney+ ile yapılan anlaşma nedeniyle Netflix, serinin filmlerini kütüphanesinden çıkarmıştı.
5 Ocak 2024

CableTV, 25 Noel filmi izleyip değerlendirecek bir kişi arıyor ve bu görevi yerine getirecek 'Neşe Şefi'ne 2 bin 500 dolar ödeme yapacak. Adayların filmleri 'Nostalji', 'İçten Hikaye Anlatımı' ve 'Bayram Neşesi' kategorilerinde sıralamaları ve yedi özel yayın platformundaki kullanıcı deneyimlerini değerlendirmeleri gerekiyor. Görev karşılığında, bu platformlara yıllık abonelik de sağlanacak. Başvurular ABD vatandaşlarından kabul edilecek ve başvuru için özel bir form doldurulması yeterli olacak.
3 Aralık 2023

Ticaret Bakanlığı, televizyon yayını, film, dizi, belgesel, komedi ve spor gibi içerikler sunan dijital abonelik platformlarına yönelik denetimlerde tüketicilerin mağdur edildiğini tespit etti. Platformların, abonelerin onayı olmadan sözleşmeleri yenilediği, kredi kartlarından izinsiz tahsilat yaptığı, abonelik iptallerini zamanında işleme koymadığı ve haksız ücret tahsilatına devam ettiği belirlendi. Bu ihlaller nedeniyle bakanlık tarafından toplamda 166 milyon lira idari para cezası verildi. Ayrıca, Exxen, BluTV, Disney+ ve Netflix gibi platformların abonelik ücretlerine zam yaptığı bilgisi de verildi.
17 Kasım 2023

Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı 'Atatürk 1881-1919' filminin ilk kısmı, vizyona girdiği ilk üç gün içinde 269 bin 113 seyirci tarafından izlenerek yılın en iyi açılış yapan yerli drama filmi oldu. Film, Atatürk'ün çocukluk yıllarından Milli Mücadele'ye kadar olan dönemini ele alıyor. Box Office Türkiye verilerine göre, film gişede büyük bir başarı elde etti.
6 Kasım 2023

BBC'nin film eleştirmeni Caryn James, bu ay izlenebilecek en iyi altı diziyi belirledi. Seçkide, David Beckham hakkındaki belgesel, Sophie Wilde'ın başrolde olduğu 'Everything Now', Tom Hiddleston'ın 'Loki' karakteriyle devam eden dizi, Mike Flanagan'ın 'Usher Evi'nin Çöküşü', Brie Larson'ın başrolde olduğu 'Kimya Dersleri' ve müzikal komedi 'Neon' yer alıyor. Bu diziler, Ekim ayı boyunca Netflix, Disney+ ve Apple TV+ platformlarında izlenebilecek.
2 Ekim 2023

Hulu, popüler komedi dizisi 'How I Met Your Father'ı ikinci sezonun ardından iptal etti. 'How I Met Your Mother'ın farklı bir versiyonu olarak izleyicilerle buluşan dizi, üçüncü sezonu gelmeyecek. Hulu'nun bu kararı, 'The Great' dizisini üçüncü sezonun ardından iptal etmesi ve Disney+'ın iki yeni diziye devam etmemesi gibi içerik kesintileri sonucunda alındı. Dizi, Hilary Duff'ın başrolünde olduğu ve bir grup arkadaşın hayatını konu alıyor.
2 Eylül 2023

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan 'Atatürk' filmi hakkında yapımcı Saner Ayar ve yönetmen Mehmet Ada Öztekin bilgi verdi. Filmin Disney+ ile çekildiği ancak Disney'in global içerik stratejilerini revize etmesi nedeniyle dağıtım planlarının değiştiği belirtildi. Film, 29 Ekim'de FOX TV'de ve 3 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek. Filmin 2024'ten itibaren dünyanın en büyük dijital platformlarında izleyiciyle buluşacağı aktarıldı.
25 Ağustos 2023

Aras Bulut İynemli, başrolünde olduğu 'Atatürk' filminden ilk fragmanı paylaştı. Filmin birinci bölümü 3 Kasım'da vizyona girecek. Filmin TV versiyonu 29 Ekim'de FOX'ta yayınlanacak. İkinci bölümün ise Ocak 2024'te gösterime girmesi bekleniyor.
25 Ağustos 2023

Disney, 'nicelik değil nitelik' yaklaşımını benimseyerek film sayısını azaltıp kaliteye odaklanacağını duyurdu. CEO Bob Iger, filmlerinin kalitesini artırmaya ve daha iyi ekonomiye odaklandıklarını, film başına maliyeti de azaltmayı hedeflediklerini belirtti. Bu karar, gişe beklentilerini karşılayamayan ve bazı durumlarda izleyicileri de kazanamayan maliyetli yapımların ardından geldi.
24 Ağustos 2023

Dijital yayın platformu Exxen, 21 Ağustos itibarıyla tüm abonelik fiyatlarına zam yapılacağını duyurdu. Bu, platformun 5 Ocak ve 1 Mayıs'taki zamlarının ardından üçüncü zam oldu. Reklamsız temel paketin aylık ücreti 89,90 liradan 116,90 liraya çıktı. Diğer paketlerin yeni fiyatları da belirtildi.
20 Ağustos 2023

Komedyen Şahan Gökbakar, Disney Plus'ın 'Recep İvedik 7' filmi de dahil olmak üzere yerli yapımları platformdan kaldırmasına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Gökbakar, Disney'in bu kararını ve üyelerine açıklama yapmamasını eleştirdi ve seyircilerden özür diledi. Ayrıca, Disney Plus Türkiye yönetiminin de bu karardan üzgün olduğunu belirtti ve seyircilerine yakın zamanda yeniden bir araya geleceklerinin sözünü verdi.
2 Temmuz 2023

Disney+, Türkiye'de yayın hayatına başladığından bu yana platformda sunulan birçok orijinal Türk yapımını kaldırdı. Daha önce yurt dışında kaldırılacağı duyurulan yerli yapımlar, 1 Temmuz itibarıyla Türkiye'deki kullanıcılar tarafından da erişilemez hale geldi. Aralarında 'Recep İvedik 7', 'Kral Şakir: Geri Dönüşüm' ve 'Ben Gri' gibi yapımların bulunduğu içerikler artık izlenemiyor. Ancak 'Aktris' ve 'Arayış' gibi yakın zamanda yayınlanan diziler hala platformda mevcut.
2 Temmuz 2023

James Cameron tarafından yönetilen ve dünya çapında 2.32 milyar dolar hasılat elde eden 'Avatar: Suyun Yolu' filmi, 7 Haziran'da Disney+ kataloğuna eklenecek. Film, Avatar serisinin ikinci filmi olup, ilk filmden 10 yıl sonrasını konu alıyor ve Sully Ailesi'nin hikayesini anlatıyor. Ayrıca filmle ilgili özel içerikler de platformda yer alacak.
16 Mayıs 2023

Altın Küre ödüllü aktör Jeremy Allen White'ın başrolünde olduğu 'The Bear' dizisinin ikinci sezonu, 19 Temmuz'da Disney+ üzerinden izleyicilerle buluşacak. Dizi, dram ve komedi türlerini harmanlayan bir yapım olarak tanımlanıyor. Yeni sezonda Emmy ödüllü Bob Odenkirk konuk oyuncu olarak yer alacak ve başarılı oyuncu Molly Gordon da kadroya katılacak.
11 Mayıs 2023

Kayıp Rıhtım kültür sanat portalı, sekiz bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği geleneksel 'yılın en'leri anketinin sonuçlarını duyurdu. Anket, 60 farklı kategoride yapıldı ve katılımcılar toplamda 126 bin 667 seçenek işaretledi. Sonuçlar, edebiyattan sinemaya, televizyon yapımlarından video oyunlarına kadar geniş bir yelpazede yılın öne çıkan eserlerini ve sanatçılarını belirledi. Ödüller arasında 'Yılın En İyi Yerli Romanı', 'Yılın En İyi Yabancı Filmi', 'Yılın En İyi Dijital TV Platformu' gibi kategoriler yer aldı.
4 Mayıs 2023
İşaretlediklerim