HBO'nun popüler dizisi Game of Thrones'un öncesini anlatan House of the Dragon'un ikinci sezonu yarın tüm dünyayla birlikte Türkiye'de de yayına girecek. Dizi, ejderhaların hüküm sürdüğü ve siyasi entrikaların yoğun olduğu Westeros'un çalkantılı dünyasında Targaryen hanedanının yükseliş ve düşüşünü konu alıyor. George R.R. Martin'in Ateş ve Kan kitabından uyarlanan dizinin yaratıcısı Ryan Condal ve oyuncularıyla yapılan röportaj, Kelebek okurları için Barbaros Tapan tarafından kaleme alındı.
16 Haziran 2024

Your Honor dizisi, New Orleanslı bir yargıcın genç oğlunun suçunu örtbas etmek için kanunları çiğnediği bir öyküyü anlatıyor. Dizi, bireysel suçtan ziyade hikâyesinin geçtiği bölgenin sorunlarıyla daha ilişkili. Mafya uzmanı Antonio Nicaso, mafya örgütlerinin toplumsal ve ekonomik yapıları derinden etkileyebilen güçlü organizasyonlar olduğunu vurguluyor. Hukukun üstünlüğünün korunması ve yasaların herkes için eşit şekilde uygulanmasının önemine dikkat çekiyor.
15 Haziran 2024

House of Dragon dizisinin ikinci sezonu 17 Haziran’da Blu Tv’de yayınlanacak. Dizi, Game of Thrones evreninin 200 yıl öncesine giderek Targaryen hanedanlığındaki iç savaşı konu alacak. Yeni sezon, Rhaenyra ve Alicent karakterlerine odaklanacak ve daha fazla ejderha sahnesi içerecek. Blu Tv, dizinin Amerika yayınından hemen sonra Türkiye'de de izlenebileceğini duyurdu.
13 Haziran 2024

Netflix, ünlü dizi Peaky Blinders'ın sinema filmine uyarlanacağını duyurdu. Filmin başrolünde yine Cillian Murphy yer alacak ve yönetmenliğini Tom Harper üstlenecek. Film, Shelby ailesinin İkinci Dünya Savaşı'nda yaşadıklarına odaklanacak. Çekimlerin Eylül ayında başlaması planlanıyor.
5 Haziran 2024

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu, belediyenin 11 milyar TL borcu olduğunu ve dört yıllık sürede kullanılan 2 milyar TL kredinin geri ödemesinin 8 milyar TL olduğunu açıkladı. Eski Başkan Osman Zolan, kredinin GES projesi için kullanıldığını savundu. Çavuşoğlu, seçim döneminde basılan ve başkanın reklamının yapıldığı bir çocuk dergisi örneğini göstererek, reklam ve harcamalar konusunda eleştirilerde bulundu. Dergi için 696 bin TL ödeme yapıldığı ve bu işlemin doğrudan alım yoluyla gerçekleştiği belirtildi.
20 Nisan 2024

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, televizyon dizileri nedeniyle ailesiyle birlikte televizyon izleyemediğini dile getirdi. En çok reyting alan dizileri beğenmediğini ve ailesinin izlediği dizileri kapatmak zorunda kaldığını ifade etti. Ayrıca, geçen yıl RTÜK'ün yüksek yurt dışı harcamaları nedeniyle Sayıştay tarafından cezalandırıldığı belirtildi. Yazıda, Türkiye'de televizyon yayıncılığının tarihçesi ve ailelerin televizyon izleme alışkanlıklarındaki değişimlere de değinildi.
3 Mart 2024

Netflix, Şubat ayında platforma eklenecek yeni içeriklerini açıkladı. Berkun Oya'nın yeni mini dizisi 'Kuvvetli Bir Alkış', romantik komedi 'Aşk Oyunu' ve Funda Eryiğit, Alperen Duymaz, Mehmet Günsür'ün başrollerini paylaştığı 'Kül' filmi öne çıkan yapımlar arasında yer alıyor. Ayrıca, 'Avatar: The Last Airbender' dizisinin uyarlaması, 'Good Morning, Verônica'nın final sezonu, 'Love is Blind'ın yeni sezonu ve 'Formula 1: Drive to Survive'ın altıncı sezonu gibi içerikler de izleyicilerle buluşacak.
28 Ocak 2024

Amazon Prime Video'nun Türk yapımı ilk orijinal dizisi olan 'Düğüm', 23 Şubat'ta izleyiciyle buluşacak. Sekiz bölümlük polisiye drama türündeki dizi, Bergüzar Korel, Caner Cindoruk ve Serkan Altunorak gibi isimleri başrollerde barındırıyor ve Can Ulkay tarafından yönetiliyor. Dizinin konusu, ünlü bir haber sunucusu olan Neslihan Turhan'ın oğlunun cinayetle suçlanması ve bu durumun onun adalet ve dürüstlük üzerine kurulu dünyasını sarsması etrafında dönüyor.
25 Ocak 2024

Netflix, Funda Eryiğit, Alperen Duymaz ve Mehmet Günsür'ün başrollerini paylaştığı 'Kül' adlı yeni filminin ilk fragmanını yayınladı. Ay Yapım tarafından yapılan filmde, mükemmel bir hayat süren bir çiftin, gizemli bir kitapla hayatlarının değişmesi konu alınıyor. Gökçe karakteri, kocası Kenan'ın yayınevine gelen 'Kül' adlı kitabın peşine düşer ve bu süreçte fırtınalı bir ilişkiye sürüklenir. Film, 9 Şubat'ta Netflix'te izleyiciyle buluşacak.
12 Ocak 2024

IMDb, tüm zamanların en iyi Türk dizilerini listeledi. Haluk Bilginer'in başrolünde olduğu 'Şahsiyet' dizisi listenin ilk sırasında yer aldı. Listede farklı türlerden ve dönemlerden toplam 10 dizi bulunuyor. 'Yedi Güzel Adam', 'Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi', 'Çalıkuşu', 'Muhteşem Yüzyıl', 'Masum', 'Tatlı Hayat', 'Ezel', 'İkinci Bahar' ve 'Leyla ile Mecnun' diğer sıralamada yer alan diziler arasında.
9 Ocak 2024

Netflix'in popüler dizisi 'Stranger Things', beşinci sezon çekimlerine başladı. Dizi, 2016'dan bu yana büyük bir izleyici kitlesine ulaştı ve dördüncü sezonu dünya genelinde 140,7 milyon saat izlendi. Dizi, 1980'lerin popüler kültürünü yeniden canlandırdı ve çeşitli ödüller kazandı. Beşinci sezon dizinin final sezonu olacak, ancak 'Stranger Things' evreni, bir tiyatro oyunu ve bir animasyon dizisi ile genişlemeye devam edecek.
9 Ocak 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), tarikat ve seküler aile hayatlarını konu alan 'Kızıl Goncalar' dizisine idari para ve yayın durdurma cezası vermişti. Dizi, iktidara yakın yayın organları ve tarikatlar tarafından eleştirilmiş, tanıtım afişlerine saldırı düzenlenmiş ve çekimler için verilen mekan izinleri iptal edilmişti. Yapımcı Faruk Turgut, idare mahkemesi ve bölge idare mahkemesinin RTÜK'ün kararını onayladığını duyurdu.
8 Ocak 2024

Netflix'in Harlan Coben'ın romanından uyarlanan 'Beni Kandıramazsın' adlı mini dizisi, eleştirmenler ve izleyiciler arasında fikir ayrılığına neden oldu. 1 Ocak'ta yayınlanan ve hemen popüler olan dizi, eleştirmenlerden ortalama 75 puan alırken, izleyicilerden 47 puan aldı. Eleştirmenler performansları ve olay örgüsünü övse de, izleyiciler olay örgüsündeki boşluklar nedeniyle gerilimi eleştirdiler.
7 Ocak 2024

Fransız gazetesi Le Monde, Türkiye'de tarikatlar ve iktidara yakın yayın organları tarafından hedef gösterilen 'Kızıl Goncalar' dizisine dair bir makale yayımladı. Dizi, tarikat ve seküler aile hayatlarını konu alıyor ve RTÜK tarafından idari para cezası ve program durdurma cezası alırken, çekim için verilen mekan izinleri iptal edildi. Makalede, diziye yönelik tepkilerin Türk toplumunun hassas konularına dokunduğu ve ülkedeki 'ahlak savaşı'na işaret ettiği vurgulanıyor.
5 Ocak 2024

Bu hafta televizyon ve dijital platformlarda yedi farklı dizi izleyici ile buluşacak. Blu TV'de 'Scenes From a Marriage', 'Sharp Objects' ve 'The White Lotus' ile 'The Curse', Netflix'te 'Berlin' ve 'Fool Me Once', ATV'de ise 'Yıldızlar Bana Uzak' dizileri yayınlanacak. Diziler arasında İsveç uyarlamaları, roman uyarlamaları, bir spin-off ve Emmy ödüllü bir yapım bulunuyor.
28 Aralık 2023

ABD'li yazar George R.R. Martin, 'Game of Thrones' evreninin 200 yıl öncesini anlatan 'House of the Dragon' dizisinin setini ziyaret etti ve dizinin en az dört sezon süreceğini doğruladı. Martin, ikinci sezonun ilk iki bölümünü izlediğini ve üçüncü ile dördüncü sezon çalışmalarının başladığını belirtti. Dizi sorumlusu Ryan Condal ve yazar ekibiyle yapılan toplantılarda gelecek sezonlar hakkında tartışmalar yapıldı. Dizinin ikinci sezonunun 2024 yazında izleyiciyle buluşması bekleniyor.
11 Aralık 2023

HBO, popüler video oyunu 'The Last of Us'ın dizi uyarlamasının ikinci sezonunun 2025 yılında yayınlanacağını açıkladı. Hollywood'da yaşanan senaristler ve oyuncuların grevi nedeniyle birçok dizi gibi 'The Last of Us' da gecikmeye uğradı. HBO CEO'su Casey Bloys, ikinci sezon çekimlerine 12 Şubat 2024'te başlanacağını belirtti. Ayrıca HBO'nun diğer beklenen dizileri 'White Lotus', 'House of the Dragon', 'Euphoria' ve 'And Just Like That' da 2025'e ertelendi, 'House of the Dragon' ise 2024'te izleyiciyle buluşacak.
7 Aralık 2023

IMDb, 2023 yılının en popüler dizilerini sayfa görüntülemelerine göre sıraladı. Listede birinci sırada 'The Last of Us', ikinci sırada 'Ahsoka', üçüncü sırada 'Succession' yer alıyor. Diğer popüler diziler arasında 'Black Mirror', 'The Mandalorian', 'One Piece', 'Usher Evi’nin Çöküşü', 'Ted Lasso', 'The Bear' ve 'Gen V' bulunuyor. Bu diziler çeşitli temaları ve hikayeleriyle izleyicilerin ilgisini çekmeyi başarmıştır.
6 Aralık 2023

Time dergisinin televizyon eleştirmeni Judy Berman, 2023 yılının en başarılı 10 dizisini belirledi. Listede Rian Johnson'ın 'Poker Face' dizisi 10. sırada yer alırken, 'The Other Two', 'Dead Ringers', 'Telemarketers', 'The Curse', 'Beef', 'Rain Dogs', 'I’m a Virgo' gibi diziler sıralamada kendine yer buldu. 'Succession' ve 'Reservation Dogs' dizileri ise Berman tarafından birinci sıraya konuldu. Ayrıca makalede Indiewire'ın 2023'ün en iyi 25 filmini ve New York Times'ın yılın en iyi 10 kitabını seçtiği bilgisi de veriliyor.
4 Aralık 2023

HBO, 'House of the Dragon' dizisinin ikinci sezonunun ilk görüntülerini ve yeni posterlerini Brezilya'daki Comic-Con Experience etkinliğinde paylaştı. 'Game of Thrones' evreninde geçen ve Targaryen hanedanlığının hikayesini anlatan dizi, ikinci sezonda Rhaenyra ve Alicent karakterlerini merkeze alacak ve Targaryenler arasındaki iç savaşı ele alacak. Fragmanda yoğun savaş sahneleri ve ejderha sahneleri öne çıkıyor. Dizinin 2024 yazında izleyiciyle buluşması bekleniyor ve ilk sezondaki birçok oyuncu yeni sezonda da yer alacak.
3 Aralık 2023
İşaretlediklerim