İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Adalar'a getirdiği minibüsleri istemeyen vatandaşlar, protesto gösterileri düzenledi. Polis, eylemcilere müdahale ederek, sorumluluğun belediyede olduğunu belirtti. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun kararlarına göre Adalar'da motorlu taşıt trafiği kısıtlı olmalı. Avukat İrem Berksoy, İETT'nin yasadışı olarak araçları Adalar'a getirdiğini ve Adalıların hukuki haklarını savunmaya devam ettiğini belirtti.
17 Haziran 2024

Türkiye'de 2024'ün ocak-mayıs döneminde otomobil ve hafif ticari araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 arttı. Otomobil satışları yüzde 10,25 artışla 375 bin 97 olurken, hafif ticari araç satışları yüzde 7,9 azalarak 96 bin 646'ya geriledi. Mayıs ayında ise otomobil ve hafif ticari araç satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,1 azalarak 100 bin 305 adet oldu. Uzmanlar, mayıstaki yüzde 10'luk azalışın baz etkisinden kaynaklandığını belirtiyor.
5 Haziran 2024

Elektrikli araçlar ve ısı pompalarındaki artış, yeşil fabrikalara yatırımları çekiyor ve net sıfıra giden küresel sanayi yarışında Çin ve ABD arasındaki rekabeti artırıyor. Avrupa Birliği, enerji güvenliğini sağlamak için ithal yakıtlara bağımlılığı azaltma ve yenilenebilir enerjiye geçiş stratejilerini uyguluyor. 2019-2023 yılları arasında AB'de yenilenebilir enerjinin payı artarken, gaz tüketimi azaldı ve temiz endüstrilere yapılan yatırımlar önemli ölçüde arttı. Bu gelişmeler, istihdam yaratmaya devam ederken, AB'nin enerji arz güvenliğini de artırdı.
31 Mayıs 2024
İşaretlediklerim