İsviçre ve diğer ülkelerden araştırmacılar, gıda ambalajlarında inceledikleri yaklaşık 14 bin kimyasaldan 3 bin 600 tanesinin kan, saç ve anne sütünde bulunduğunu keşfetti. Bu kimyasallar arasında metaller, uçucu organik bileşikler ve kansere neden olduğu bilinen diğer kimyasallar yer alıyor. Yüksek sıcaklıklar ve ambalajın türü, kimyasalların gıdaya sızma hızını etkileyebiliyor. Araştırma, geri dönüştürülmüş kağıt ve kartonun da tehlikeli olabileceğini belirtiyor.
17 Eylül 2024

İstanbul'un Çatalca ilçesinde, Tekgıda-İş sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Polonez işçileri, fabrika önünde 59 gündür eylem yapıyordu. Polis, işçilerin karşısına kalkanlarla çıktı ve işçiler oturma eylemine başladı. Polis, bir süre sonra işçilere müdahale ederek, aralarında Tek-Gıda-İş İl Sekreteri Furkan Seyhan'ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi ters kelepçeyle gözaltına aldı.
16 Eylül 2024

Eyüp Sabri Tuncer, Avrupa'da 'kimyasal risk' nedeniyle bazı ürünlerinin satışının durdurulması üzerine açıklama yaptı. Şirket, Mart 2022'den itibaren yasaklanan 'lilial' adlı bileşeni üretimde kullanmadığını belirtti. Avrupa tehlikeli gıda dışı ürünler için Hızlı Uyarı Sistemi'nin 12 Eylül'de yayınladığı uyarıda, 2022 Mart'tan önce üretilen bazı ürünlerde yasaklı madde tespit edildiği bildirilmişti. Şirket, sosyal medyada yayılan yanıltıcı bilgilerle ilgili hukuki süreç başlatacağını duyurdu.
15 Eylül 2024

Aydın'ın Efeler ilçesinde jandarma ekipleri, şüpheli M.E'nin evine düzenledikleri operasyonda 3 ton 980 kilogram sahte zeytinyağına el koydu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemelerde yağların sahte olduğu tespit edildi. Şüphelinin ürünleri Bursa ve İstanbul'da satmayı planladığı öğrenildi ve kendisine 680 bin lira idari para cezası verildi.
10 Eylül 2024

İstanbul'un Çatalca ilçesindeki Polonez fabrikası önünde eylem yapan işçiler, Çatalca ilçe emniyet müdürü tarafından tehdit edildi. İşçiler, Tekgıda-İş Sendikası'na üye olduktan sonra temmuz ayında işten çıkarılmıştı. Fabrikaya giden yolu kapatarak servis girişini engelleyen işçilere polis müdahale ederken, ilçe emniyet müdürü işçilere gözaltı ve adli işlem yapması durumunda çocuklarının işe giremeyeceğini söyledi. Bu tehdit anları, Tekgıda-İş Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya tarafından sosyal medyada paylaşıldı.
9 Eylül 2024

Borsa İstanbul, Gündoğdu Gıda Süt Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret, İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama, ve Papilon Savunma Güvenlik Sistemleri şirketlerinin hisse senetlerine kredili işlem yasağı getirdi. Bu karar, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi çerçevesinde alındı ve 3 Eylül 2024 ile 2 Ekim 2024 tarihleri arasında geçerli olacak. PAPIL hisseleri yüzde 9,96 düşüşle günü tamamlarken, GUNDG ve INTEM hisseleri yüzde 10'a yaklaşan yükselişlerle günü kapattı.
2 Eylül 2024
İşaretlediklerim