Diken'in gündeme getirdiği kanser ilacına erişim sorunu, Meclis gündemine taşındı. Multiple miyelom ve lenfoma tedavisinde kullanılan melfalan ilacına erişemeyen hastaların tedavileri aksıyor. Ankara Üniversitesi Hematoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Meral Beksaç, ilaç olmadığı için bekleyen 20 civarında hastalarının olduğunu belirtti. CHP Adana milletvekili Burhanettin Bulut, kanser hastalarının karşı karşıya kaldığı zorluğa dikkat çekerek mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini ifade etti.
6 Ekim 2023

Ankara Valiliği, Beypazarı'nda bulunan bir kömür madeninde göçük olduğunu ve 15 işçinin yaralandığını duyurdu. Yaralanan işçilerden üçü hastanede gözetim altına alındı. Göçüğün, maden ocağı sahasındaki toprak çöküntüsü ve oluşan hava basıncı sebebiyle meydana geldiği belirtildi.
5 Ekim 2023

Kars'ta bir aile sağlık merkezinde görevli doktor Ercan Şentürk, sağlık raporu talebine olumsuz yanıt verdiği için bir hastası ve ağabeyi tarafından darp edildi. Şentürk, saldırının ardından kalp krizi geçirdi ve durumu kritik. Saldırganlar polis tarafından gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Ağabey tutuklanırken, kardeşi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
4 Ekim 2023

Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç, fakülte odasında silahla yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve Uluç, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgisi olduğu belirlenen Prof. Dr. Galip A. gözaltına alındı. Şüphelinin kardeşi İzzet A'nın da yakalanması için çalışma başlatıldı.
4 Ekim 2023

Ankara Keçiören'deki bir apartmanda çıkan yangına müdahale eden dört itfaiye eri dumandan etkilendi. Müdahale sırasında bir itfaiye eri hayatını kaybetti, biri ise entübe edildi. Diğer iki itfaiye erinin durumu ise ağır. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.
4 Ekim 2023

Multiple miyelom ve lenfoma tedavisinde kullanılan ve kök hücre nakli için gerekli olan melfalan ilacına erişim sorunu yaşanıyor. Mart ayından beri tedarik sorunu yaşanan ilaç, hastaların tedavilerinin aksamaması için büyük önem taşıyor. İlaç tedarikinde yaşanan sorunlar, nakil merkezlerindeki bekleme sıralarını uzatıyor. Her yıl en az 2 bin 500 multiple miyelom ve Hodgkin lenfoma hastası bu ilaca ihtiyaç duyuyor. İlaç firması sorunu çözeceğini belirtse de, hala ilaca ulaşılamıyor.
4 Ekim 2023

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Ö.D., henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi S.D.'yi silahla öldürdü. Olayın ardından Ö.D., aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. S.D., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ö.D.'nin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
2 Ekim 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 hakkında uyarıda bulunan bilim insanlarını sosyal depresyona yol açmakla ve küresel oyunlara gelmekle suçladı. Koca, Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu'nun ölümünün kara propaganda aracı olarak kullanıldığını iddia etti. Koca, toplu aşı ve kapanma gibi tedbirlerin uygulanmayacağını, Covid-19'un artık griple nasıl mücadele ediliyorsa öyle mücadele edilecek bir hastalık olduğunu belirtti.
2 Ekim 2023

Hatay'da sağanak yağışlar nedeniyle konteyner evler ve devlet hastanesi sular altında kaldı. Şubat ayında yaşanan depremlerden sonra hala kalıcı konutlara ulaşamayan depremzedeler, kışa hazırlıksız giriyor. Su baskını sonucunda konteynerda yaşayan bir vatandaş elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Sağanak yağışlar nedeniyle devlet hastanesi de sular altında kaldı.
2 Ekim 2023

Eris varyantı, Türkiye'deki Covid-19 vakalarını artırdı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok yerde vakaların sayısı hızla yükseldi. Hekimler, uzun süredir görmedikleri radyolojik görüntüler ve ölümlerle karşılaştıklarını belirtiyorlar. Hacettepe Tıp Fakültesi, hastanede yapılan PCR testlerinde pozitiflik oranının yüzde 3'ten yüzde 20'ye çıktığını bildirdi. Sağlık Bakanlığı'nın Covid-19 verilerini paylaşmayı bırakması nedeniyle, hastalığın toplum sağlığına tam etkisi bilinmiyor. Uzmanlar, Eris varyantına karşı hazırlıklı olunması ve güncel aşıların bir an önce temin edilerek riskli gruplarda uygulanması gerektiğini söylüyor.
30 Eylül 2023

Ankara Tabip Odası, kentteki Covid-19 vakalarının arttığını ve hastanelerin alarm verdiğini duyurdu. Özellikle İntörnler ve sağlık çalışanları arasında Covid-19 tanısı alanların sayısının hızla arttığı belirtildi. Bazı hastanelerde test pozitiflik oranının yüzde 20'ye yükseldiği ifade edildi. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşları şeffaf şekilde bilgilendirmeye davet edildi.
30 Eylül 2023

Hatay Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu, Covid-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Türk Tabipleri Birliği (TTB), Eris varyantına karşı etkili aşılar için harekete geçilmesi gerektiğini belirtti. TTB ayrıca, halk sağlığı önlemlerinin sürdürülmesinin önemini hatırlattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yeni varyantlara karşı koruyan güncel Covid-19 aşılarıyla ilgili açıklaması tepkilere yol açtı.
30 Eylül 2023

Amasya Merzifon'da bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Ankara'dan Tokat'a gitmek üzere yola çıkan otobüs, Merzifon organize sanayi bölgesi yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Yaralılar Merzifon Devlet Hastanesine kaldırıldı.
30 Eylül 2023

Uşak'ta Yaşar Akar İlkokulu'nun kantininde satılan tavuk döner ve pilavdan yiyen 65 öğrenci, mide bulantısı, ishal ve halsizlik şikayetleriyle hastaneye kaldırıldı. 32 öğrenci tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı ve kantinde satılan tavuk döner ve pilavdan numune alındı. Uşak Valisi Turan Ergün, öğrencileri hastanede ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.
30 Eylül 2023

ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık yeni yardım yapılmasına yönelik tasarıyı kabul etti. Bu yardım, savunma bakanlığı (Pentagon) bütçesinden ayrılarak yeni bir tasarı haline getirildi. Tasarı, 117 'hayır', 311 'evet' oyu ile kabul edildi. Ayrıca, Pentagon'un 826 milyar dolarlık bütçesi ve dışişleri bakanlığının bütçesi de onaylandı. Ancak, ABD hükümeti, Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasındaki bütçe anlaşmazlığı nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.
29 Eylül 2023

Hollanda'nın Rotterdam kentinde gerçekleşen iki ayrı silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti. İlk saldırıda bir anne ve ağır yaralanan 14 yaşındaki kızı, ikinci saldırıda ise 43 yaşında bir kişi yaşamını yitirdi. Saldırıları düzenleyen 32 yaşındaki şüphelinin tek başına hareket ettiği ve daha önce hayvan istismarından sabıkası olduğu belirtildi.
29 Eylül 2023

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde denizde bir kadın cesedi bulundu. Sakarya'nın Serdivan ilçesinde 25 Eylül'de evinden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 17 yaşındaki A.Y.'nin çantasının bulunmasının ardından başlatılan arama çalışması sonucunda ceset bulundu. Cesedin kimliği henüz belirlenemedi ancak A.Y'ye ait olabileceği değerlendiriliyor.
28 Eylül 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, yeni varyantlara karşı koruyan güncel Covid-19 aşılarına yönelik 'Küresel Covid aşısı baskısına boyun eğmemiz mümkün değil' şeklindeki açıklaması tepkilere neden oldu. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Toraks Derneği ve Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği gibi kuruluşlar, aşıların önemini vurgulayarak, Bakan Koca'nın açıklamalarını eleştirdi. Ayrıca, Birlik ve Dayanışma Sendikası da Koca'nın ifadelerine katılmadığını belirtti.
28 Eylül 2023

Türkiye'de yaklaşık 10 milyon insanın solunum yolu hastalıklarıyla mücadele ettiği ve bu hastalıkların toplumsal ve ekonomik yükünün büyük oranda önlenebileceği düşüncesiyle 17 uzmanlık ve altı hasta derneği Türkiye Solunum Koalisyonu'nu kurdu. Koalisyon, 2030 yılı sonuna kadar akciğer hastalıklarından ölümleri üçte bir oranında azaltmayı hedefliyor. Ayrıca, Türkiye'de tütün ve tütün ürünlerinin kontrolünün zayıfladığına ve sigara kullanım oranının arttığına dikkat çekiyor. Koalisyon, solunum sistemi hastalıklarının altında yatan temel risk faktörlerine karşı etkili bir kontrol programının uygulanamadığını belirtiyor.
27 Eylül 2023

İstanbul Kadıköy'de bisiklet süren Doğanay Güzelgün'e çarparak ölümüne sebep olan otomobil sürücüsü Temel Ünlü, kazadan aylar sonra teslim oldu. Kazanın ardından kaçan sürücünün yerine suçu üstlenen bir kişi gelmiş, ancak MOBESE kameraları sayesinde gerçek failin bu kişi olmadığı tespit edilmişti. Güzelgün, kazadan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
27 Eylül 2023
İşaretlediklerim