Bilecik'te yabancı uyruklu bir kadın dövülerek parmaklarının kesildiği bir olayda iki zanlı gözaltına alındı. Olay yerine sevk edilen sağlık ve polis ekipleri, dört parmağı kesilmiş olan kadını Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Hayati tehlikesi bulunan kadının tedavisi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor. Olayla ilgili çalışma başlatan Bilecik Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yabancı uyruklu şüpheliler Wahid N. ve Naimi N.'yi gözaltına aldı.
2 Ağustos 2023

İzmir'in Alsancak semtinde bulunan İsveç Fahri Konsolosluğu'na silahlı saldırı düzenlendi ve Emine T. adlı kadın ağır şekilde yaralandı. Saldırının faili gözaltına alındı. İzmir Valiliği, failin zihinsel engelli olduğunu duyurdu. Son dönemde İsveç'te Kuran yakma eylemlerine izin verilmesi gerilimi tırmandırmıştı ve saldırının bununla bağlantılı olabileceği düşünülüyor.
1 Ağustos 2023

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (BASKİ) ait arıtma tesisinde meydana gelen gaz kaçağı sonucu iki personel yaşamını yitirdi. Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç, pompa arızası tamir ederken gaz kaçağı meydana geldi. Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Balcı ve Karakoç, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
31 Temmuz 2023

Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği 'Bir Hayat! Bir Karaciğer!' temasıyla kutlanan Dünya Hepatit Günü'nde, hepatit B ve C hastalıklarına dikkat çekiliyor. Türk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çakaloğlu, hepatit B ve C hastalıklarının tanısının kolay olduğunu ve tedavisinin mümkün olduğunu belirtti. Hepatit B için koruyucu, etkili ve güvenilir aşılar bulunurken, hepatit C tedavisi de ağızdan alınan ilaçlarla virüsü yok eden kalıcı tedavi (kür) ile mümkün. Çakaloğlu, erişkinlerin mutlaka hepatit B ve C testlerini yaptırmaları gerektiğini vurguladı.
30 Temmuz 2023

Ordu'nun Akkuş ilçesinde şap hastalığı tespit edildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, dokuz mahallede hayvan hareketlerine kısıtlama getirildiği belirtildi. Yetiştiricilerin yasağa uymaları istendi ve karantina bölgesi ilan edilen mahallelerde aşılama çalışmalarına önümüzdeki hafta başlanacağı duyuruldu.
28 Temmuz 2023

Ankara'da bulunan Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılacak. Ancak, Ankara Tabip Odası, hastanenin deprem raporunun paylaşılmadığını ve böyle bir raporun olmadığını iddia ediyor. Bakanlık, hastanenin yıkılacağını ve yerine 600 yataklı yeni bir hastane yapılacağını duyurdu. Bu durum, hastanede çalışan sağlık çalışanları arasında maddi ve manevi mağduriyetlere yol açtı.
28 Temmuz 2023

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in altı yaşındaki kızı H.K.G.'nin evlendirilmesi davasında, kızın yaşını büyük gösteren doktorun yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'e 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan, H.K.G.'nin evlendirildiği Kadir İstekli'ye ise 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' suçlarından hapis cezası isteniyor. H.K.G.'nin yaşının büyük gösterilmesi için sahtecilik yaptığı gerekçesiyle üçü kamu görevlisi yedi kişi hakkında hapis cezası istemiyle dava açıldı.
28 Temmuz 2023

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir kavgayı ayırmaya çalışan Şerafeddin Yüce, S.K'nin ağabeyi İ.K tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan Yüce, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından polis, S.K. ve İ.K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.K ve S.K, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
28 Temmuz 2023

Samsun'un Ayvacık ilçesinde yaşayan 43 yaşındaki Melek B., silahla vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma ekipleri, annesini silahla vurduğu gerekçesiyle 16 yaşındaki oğlu S.K.'nin yakalanması için çalışma başlattı.
27 Temmuz 2023

İnsan hakları savunucusu ve doktor olan Ayşe Uğurlu, açlık grevleriyle ilgili bir basın toplantısına katıldığı için Ankara Araştırma ve Eğitim Hastanesi’ndeki görevinden açığa alındı. Türk Tabipleri Birliği ve Ankara Tabip Odası, bu uygulamanın hukuk dışı olduğunu belirterek Uğurlu'nun göreve iadesini talep etti. Uğurlu'nun katıldığı basın toplantısı, avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın cezaevlerinde başlattıkları açlık grevi süreciyle ilgiliydi.
27 Temmuz 2023

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), 2023 yılı başından bu yana Türkiye'den dönen 241 kişide salmonella enfeksiyonu tespit ettiğini açıkladı. Ajans, bulguların yaygın bir enfeksiyon kaynağını işaret ettiğini belirtti. Ayrıca, Antalya'dan dönen tatilcilerdeki ishalin salmonelladan kaynaklandığı doğrulandı. Bu durum, besinlerin sağlıksız koşullarda hazırlandığı ve saklandığına işaret ediyor. Salmonella, genellikle dört-yedi gün süren ve çoğu kişinin tedavi olmadan iyileştiği bir hastalıktır. Ancak yaşlılar, bebekler ve bağışıklık sistemi yetersiz olan kişilerde hastalık daha ciddi seyredebilir.
27 Temmuz 2023

94 yaşındaki tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Yılmaz Gruda hayatını kaybetti. Sanatçının vefat haberini menajeri Tümoy Özokur, Instagram hesabından duyurdu. Gruda, bir süredir böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle Özel Güngören Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Gruda, aynı zamanda Attila İlhan'la beraber mavi hareketini yaratan şairlerden biriydi.
26 Temmuz 2023

Rize Devlet Hastanesi'nin acil servisinde daha önceden aralarında husumet bulunan iki kişi arasında çıkan silahlı çatışma sonucu beş kişi yaralandı. Yaralananlar arasında bir polis memuru, bir jandarma uzman çavuş ve bir sağlık personeli bulunuyor. Olayın ardından kaçan şüpheli, polis tarafından yakalandı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.
25 Temmuz 2023

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yeni yerleşkesi olan Murat Dilmener Hastanesi'nde, hasta yatarken yoğun bakım odasının boyanmasına soruşturma açılıyor. Fakülte dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Diken'in haberine göre, olayın ortaya çıkmasının ardından hastanede soruşturma başlatılacağı açıklandı. Gönen, yoğun bakım odasının hasta varken boyanmasına izin veren personel ve yöneticilerin soruşturulacağını ifade etti.
24 Temmuz 2023

Florida Üniversitesi Onkoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. İlyas Şahin, güneşin UV ışınlarının deri kanseri gelişiminde açık bir risk faktörü olduğunu belirtti. Güneşin UV ışınları deri hücrelerinde mutasyonlara sebep olabildiğini ve bu nedenle çoğu deri kanserinin güneş ışınlarına maruziyetten kaynaklandığını ifade etti. Ayrıca, güneş kremlerinin deri kanseri riskini azalttığını gösteren çok sayıda çalışma olduğunu ve bu nedenle güneşe maruz kalınacak durumlarda güneş kremi kullanılmasını tavsiye etti.
23 Temmuz 2023

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve kalp pili takıldı. Bu durum, Netanyahu'nun Türkiye ve Kıbrıs'a yapmayı planladığı resmi ziyaretlerin ertelenmesine neden oldu. Netanyahu'nun ameliyatı, İsrail'de tartışmalı yargı reformunun parlamentoda tartışmaya açılmasına saatler kala gerçekleşti. Netanyahu, ameliyat olmasına rağmen oylamaya katılacağını açıkladı.
23 Temmuz 2023

Egzersizin, sadece fiziksel sağlıkla değil, beyin sağlığıyla da bağlantılı olduğu belirtiliyor. Düzenli fiziksel aktivitenin beyinde meydana getirdiği fizyolojik değişiklikler, egzersizin biliş ve zihinsel sağlık üzerindeki etkisi üzerine yapılan araştırmaları gündeme getiriyor. Egzersiz, hafızayı ve bilişsel yetenekleri geliştirirken, zihinsel netliği artırıyor ve depresyona karşı koruyucu etkileri bulunuyor. Ayrıca, kilo verme ve yorgunluğu azaltma gibi dolaylı etkileri de beyin sağlığını olumlu yönde etkiliyor.
23 Temmuz 2023

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Emrecan Uzunhan, bir trafik kazası sonrasında F.B. isimli bir kişi tarafından darp edildi. Olay sonrası polis ekipleri tarafından F.B. gözaltına alındı. Beşiktaş kulübü, Uzunhan'ın Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nde tedavi altına alındığını ve uyluk arka adale grubu tendon yapışma bölgesinde 4'üncü derece hasar tespit edildiğini açıkladı.
22 Temmuz 2023

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde tarım işçilerini taşıyan bir minibüs devrildi. Kazada yedi kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerin vişne ve kiraz toplayan tarım işçileri olduğu belirtildi. Yaralıların ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
22 Temmuz 2023

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki tarihi Kaleiçi'ndeki bir butik otelde çıkan yangında Lübnanlı turistler Dory Mhomma ve Viviane Saad hayatını kaybetti. Yangında ayrıca Norveç, Danimarka ve Hollandalı turistlerle gurbetçilerden oluşan 10 kişi yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. İtfaiye ekipleri, yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarını sürdürüyor.
22 Temmuz 2023
İşaretlediklerim