İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Yeşilköy'deki Murat Dilmener Hastanesi'ne taşınmasının ardından yaşanan sorunlar devam ediyor. Taşınma süreci hazırlıksız ve danışılmadan gerçekleştirildiği için hastanenin alt ve üst yapısı hizmet üretmeye yetmiyor. Taşınan eski pandemi hastanesinin durumu ne yerel ne de yurtdışından gelecek hastalara hizmet vermek için elverişli. En temel altyapı ve üst yapı sorunları sürüyor. Tıp fakültesinin 32 ameliyathanesi, taşınmayla sekize düştü. Birbiriyle ilgili klinikler iki yerleşke arasında parçalanmış, dağınık.
21 Temmuz 2023

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesindeki bir Kuran kursunda eğitim gören 73 çocuk, yemekten sonra rahatsızlandı ve gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu. Çocuklar, Sultanbeyli Devlet Hastanesi'nde tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Kursa yemek getiren şirketle ilgili inceleme başlatıldı.
21 Temmuz 2023

İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışırken 'genel ahlakı bozduğu' iddiasıyla doktorluktan men edilen trans kadın Larin Kayataş, göreve iade edildi. Kayataş, Twitter'dan paylaştığı karara göre mahkeme, meslekten men edilmesinin hukuka aykırı olduğuna ve görevine iade edilmesine hükmetti. Kayataş, 2021'de hastanede görev yaparken sistematik mobbing, baskı ve ayrımcılıkla karşılaştığını açıklamıştı.
21 Temmuz 2023

Mersin'in Tarsus ilçesinde evde sağlık hizmeti veren bir doktor, hasta yakını tarafından dövüldü. Olay, doktorun geç kalması nedeniyle hasta yakınları ile tartışma çıkması sonucu gerçekleşti. Darp sonucu doktorun kaşı açıldı ve olayı gerçekleştiren hasta yakını polis tarafından gözaltına alındı.
20 Temmuz 2023

Türkiye'de 2023 yılının ilk beş ayında görülen kızamık vaka sayısı 2 bin 51 oldu. Sağlık Bakanlığı'nın kamuoyuyla paylaşmadığı ancak Dünya Sağlık Örgütü'ne bildirdiği rakamlara göre, vaka sayısı sürekli artıyor. Prof. Dr. Muzaffer Eskiocak, Türkiye'de kızamık salgını yaşandığını ve bunun aşısız ve eksik aşılıların salgını olduğunu belirtti. Pandemi ve deprem nedeniyle aşılama oranlarında düşüş yaşandığı ve bu durumun kızamık vakalarındaki artışa zemin hazırladığı ifade edildi.
20 Temmuz 2023

Burdur'un Gölhisar ilçesinde kayıp olarak aranan 28 yaşındaki Fatih Kara, sulama kanalında ölü olarak bulundu. Kara'nın yakınları, 17 Temmuz'da evden çıktıktan sonra bir daha geri dönmemesi üzerine kayıp başvurusunda bulundu. Polis ve jandarma ekipleri, Kara'nın cep telefonunu sulama kanalının kenarında buldu ve ardından cansız bedenine ulaştı. Gençin cenazesi, savcının incelemesinin ardından otopsi için Gölhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
19 Temmuz 2023

Kadıköy'de, Doğanay Güzelgün adlı bisiklet sürücüsüne çarpan ve henüz sürücüsü belirlenemeyen bir otomobil, Güzelgün'ün ölümüne sebep oldu. Kazanın ardından olay yerine gelen bir kişi suçu üstlendi ancak MOBESE kameraları bu kişinin kazayı yapmadığını ortaya çıkardı. Görgü tanıkları ve Güzelgün'ün arkadaşları, kazanın olduğu yerde ve polis merkezi önünde toplanarak tepkilerini dile getirdiler. Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Gazi Bilir, trafikteki hız sorununa ve Karayolları Trafik Kanunu'nun değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
18 Temmuz 2023

İstanbul'un Avcılar ilçesinde sahne aldığı mekandan çıkan şarkıcı Erkan Doğanay, gri renkli bir otomobilden açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Karnına ve göğsüne isabet eden kurşunlarla yaralanan 20 yaşındaki şarkıcı, önce özel bir hastaneye, ardından tıbbi olanakların yetersiz olması sebebiyle Başakşehir Çam Sakura Hastanesi'ne sevk edildi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
16 Temmuz 2023

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesindeki bir yaşlı bakım evinden ayrılan ve haber alınamayan Mehmet Taşkın ve Osman Nalbant isimli iki kişi, yapılan arama çalışmaları sonucunda bulundu. Osman Nalbant sağ olarak bulunurken, Mehmet Taşkın ise ölü olarak bulundu. Arama çalışmalarına polis, jandarma, AFAD, AKUT ve diğer arama kurtarma ekipleri katıldı. Taşkın'ın cesedi, incelemenin ardından hastane morguna gönderildi.
15 Temmuz 2023

Avrupa'daki 74 mutfakta yapılan bir araştırma, mutfaklarda bulunan bakterilerin çoğunun zararsız olduğunu ortaya koydu. Araştırma sonuçları Applied and Environmental Microbiology dergisinde yayımlandı. Hastalık yapan patojenlerin genellikle kontamine yiyeceklerle mutfağa geldiği belirlendi. Araştırma, mutfak hijyeni ve tasarımının hastalıkları önlemede yardımcı olabileceğini gösteriyor.
15 Temmuz 2023

Karabük'ün Hürriyet Mahallesi'nde bulunan bir dolmuş durağı yanındaki yürüyen merdivenin altında vatandaşlar tarafından bir bebek cesedi fark edildi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemenin ardından bebeğin cesedi, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
13 Temmuz 2023

2023 Emmy Ödülleri adaylıkları açıklandı ve HBO'nun 'Succession' dizisi 27 adaylıkla en çok aday gösterilen yapım oldu. 'The Last of Us' ve 'The White Lotus' dizileri de sırasıyla 24 ve 23 adaylıkla HBO'nun başarısını takip etti. 'Succession' dizisinden üç oyuncunun 'En İyi Erkek Oyuncu' kategorisinde aday gösterilmesi Emmy tarihinde bir ilke imza attı. Kazananlar 18 Eylül'de açıklanacak ancak ABD'de Oyuncular Sendikası'nın grev kararı bu tarihin ertelenmesine neden olabilir.
13 Temmuz 2023

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde köpeği tarafından ısırılan mimar Lütfü Seray, kuduz şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık bir ay süren tedaviye rağmen Seray kurtarılamadı. Dünya literatüründe çok az sayıda kuduz hastalığından kurtulan vaka bulunmakta. Geçen yıl Bitlis'te kuduz bir köpeğin ısırması sonucu 10 yaşındaki bir çocuk da hayatını kaybetmişti.
12 Temmuz 2023

Hatay'ın Arsuz ilçesi Akçalı Mahallesi sahilinde deniz yüzeyinde hareketsiz duran bir kişi fark edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen emniyet ekipleri tarafından denizden çıkarılan kişinin hayatını kaybettiği anlaşıldı. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin 70 yaşındaki İ.T'ye ait olduğu belirlendi ve Arsuz Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
10 Temmuz 2023

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Berker Duman, hastaların tıbbi durumlarını bilmeye hakkı olduğunu belirtti. Türkiye'de bazı hekimler ve aileler, kötü haber olarak görülen tıbbi bilgileri hastalarla paylaşmaktan çekiniyor. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin araştırmasına göre, kanser uzmanlarının önemli bir kısmı tanıyı söylemekte tereddüt ediyor. Hastaların çoğunluğu tanıyı öğrenmek istese de, bazı durumlarda aileler hastalarının depresyona girmesinden endişe ederek bilgiyi saklıyor. Duman, kötü haberin iletilmesi konusunda hekimlerin yeterli özen göstermesi ve iletişim becerilerini kullanması gerektiğini vurguluyor.
10 Temmuz 2023

Erzincan-Sivas kara yolunda bir minibüsün şarampole devrilmesi sonucunda dört kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı. Kaza, Sakaltutan Geçidi mevkisinde meydana geldi. Olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Minibüsteki kişilerin İstanbul'dan Erzurum'a dönen akrabalar olduğu belirtildi.
9 Temmuz 2023

Batman'ın Cudi Mahallesi'nde Murat E. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi Aysel E.'yi tabancayla vurarak öldürdü. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, beş çocuk annesi Aysel E.'nin hayatını kaybettiğini tespit etti. Murat E. gözaltına alındı ve Aysel E.'nin cenazesi otopsi için hastane morguna kaldırıldı.
8 Temmuz 2023

Harvard Tıp Fakültesi'nden Profesör David Sinclair, biyolojik yaşından genç kalmak için günlük rutinlerini ve beslenme alışkanlıklarını açıklıyor. Sinclair, resveratrol zengini gıdalar tüketmeyi, kahvaltıyı atlayarak aralıklı oruç uygulamayı ve şeker ile etten kaçınarak bitki bazlı bir diyeti benimsemeyi öneriyor. Bu alışkanlıkların bağırsak sağlığını güçlendirmek, doku hasarı riskini azaltmak, ruh halini iyileştirmek ve kalp sağlığını artırmak gibi faydaları olduğunu belirtiyor.
8 Temmuz 2023

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde Dr. Suna Dilbaz, bir hasta yakını olan hakim tarafından gözaltına alındı. Olay, Dr. Dilbaz'ın hasta yakınını refakatçi yatağından kalkması için uyardığı sırada yaşanan tartışma sonrası gerçekleşti. Dr. Dilbaz, emniyette yaklaşık üç saat bekletildikten sonra ifade verdi. İstanbul Tabip Odası ve Türk Nöroşirürji Derneği, yaşananları kınayarak olaya tepki gösterdi ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
7 Temmuz 2023

Bitlis'in Tatvan ilçesinde göz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 10 yaşındaki Y.Y.T. isimli çocuğun göz kapağında 11 sinek larvası tespit edildi. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Halil İbrahim Ateşoğlu tarafından yapılan iki günlük müdahale sonucunda larvalar temizlendi ve çocuk taburcu edildi. Ateşoğlu, bu tür vakaların yaz aylarında nehir ve göl kenarlarında, kırsal kesimlerde ve hayvancılıkla uğraşan kişilerde daha sık görüldüğünü belirtti.
6 Temmuz 2023
İşaretlediklerim