EURO 2024'te İtalya, Hırvatistan'a karşı oynadığı maçta son dakikada bulduğu golle beraberliği yakaladı ve bu sonuçla üst tura yükseldi. Maçın son anlarında gelen bu gol, İtalya'nın turnuvadaki geleceğini belirledi. Hırvatistan ise bu sonuçla turnuvaya veda etti. Maçın ardından İtalya'da büyük bir sevinç yaşandı.
25 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) bugün B Grubu son maçları oynanacak. Hırvatistan, Leipzig Stadyumu'nda İtalya ile karşılaşacak ve bu maçı Hollandalı hakem Danny Makkelie yönetecek. İtalya'nın gruptan çıkması için beraberlik yeterliyken, Hırvatistan'ın galip gelmesi gerekiyor. Aynı saatte Düsseldorf Arena'da Arnavutluk, İspanya ile karşılaşacak ve bu maçı İsveçli hakem Glenn Nyberg yönetecek. İspanya gruptan çıkmayı garantilerken, Arnavutluk'un gruptan çıkabilmesi için İspanya'yı yenmesi ve Hırvatistan – İtalya maçının sonucunu beklemesi gerekiyor.
24 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 19 Haziran'da üç maç oynandı. B Grubu'nda Arnavutluk, Hırvatistan ile 2-2 berabere kaldı. A Grubu'nda Almanya, Macaristan'ı 2-0 mağlup etti. Aynı grupta İsviçre ile İskoçya 1-1 berabere kaldı. Maçlarda toplamda sekiz gol kaydedildi.
20 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B Grubu'nda Arnavutluk, Hırvatistan ile 2-2 berabere kaldı. Maçta Arnavutluk, 11. dakikada Qasim Laçi'nin golüyle öne geçti. Hırvatistan, 74. dakikada Andrej Kramaric'in golüyle beraberliği sağladı ve iki dakika sonra Klaus Gjasula'nın kendi kalesine attığı golle öne geçti. Maçın skorunu belirleyen gol ise 90+5. dakikada Gjasula'nın Hırvatistan ağlarına attığı gol oldu.
19 Haziran 2024

Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Ayşe Akın'ın yapay zeka aracılığıyla üretilen ses ve görüntüsü, sosyal medya üzerinden ilaç pazarlamak için kullanıldı. Akın, bu sahtekarlıkla ilgili hukuki süreci başlattı ve CİMER'e şikayette bulundu. Sahte videolarda Akın, Meksika Üniversitesi baş üroloğu olarak tanıtılıyor ve idrar kaçırmaya karşı bir ilaç öneriliyor. Firmanın web sitesi adresi New York olarak gözükse de, haritadaki konumu Ukrayna'da ve ilaç Bulgaristan, Slovenya ve Hırvatistan'da satışta.
17 Haziran 2024

İspanya, Hırvatistan'ı 3-0 yenerek Avrupa Şampiyonası'na etkileyici bir başlangıç yaptı. Maçta Morata, Fabian Ruiz ve Lamine Yamal'in asist yaptığı Dani Carvajal'in golleriyle İspanya üstünlüğünü gösterdi. Hırvatistan'ın yaşlı orta sahası İspanya'nın genç ve dinamik oyuncularına karşı koymakta zorlandı. Bruno Petkovic'in kaçırdığı penaltı ve Hırvatistan'ın değerlendiremediği fırsatlar, İspanya'nın rahat galibiyetine zemin hazırladı.
17 Haziran 2024

EURO 2024'ün ilk üç gününde yedi müsabaka oynandı ve maç başına gol ortalaması 3'ün üzerinde seyrediyor. 14 takımın 12'si gol bulurken, Hırvatistan gol atamayan tek takım oldu. Beş takım üçlü savunma ile sahaya çıkarken, sadece İsviçre galibiyet elde etti. Dikkat çekici bir detay olarak, dört ülkenin çift santrforla sahaya çıkması vurgulandı.
17 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 15 Haziran'da üç maç oynandı. İsviçre, Macaristan'ı 3-1 mağlup ederken, İspanya Hırvatistan'ı 3-0 yendi. Günün son maçında ise İtalya, Arnavutluk'u 2-1 mağlup etti. Arnavutluk'un golü, turnuva tarihinin en erken golü olarak kaydedildi.
16 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası B grubu maçında Arnavutluk, Nedim Bajrami'nin 23’üncü saniyede attığı golle öne geçti. Bu gol, turnuva tarihindeki en erken gol olarak kayıtlara geçti. Ancak İtalya, Alessandro Bastoni ve Nicolo Barella'nın golleriyle maçı 2-1 kazandı. İtalya, bir sonraki maçında İspanya ile karşılaşacak, Arnavutluk ise Hırvatistan ile mücadele edecek.
15 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B grubu mücadelesinde İspanya, Hırvatistan’ı 3-0 mağlup etti. Maça baskılı başlayan İspanya, ilk yarıda Alvaro Morata, Fabian Ruiz ve Dani Carvajal'in attığı gollerle galibiyete ulaştı. İspanya, gruptaki ikinci maçında son şampiyon İtalya ile karşılaşacak, Hırvatistan ise Arnavutluk ile mücadele edecek.
15 Haziran 2024

ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) yarın saat 10.15'te başlayacak. Sınav, Türkiye'nin 81 ilinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ve bu yıl ilk kez Hırvatistan'da yapılacak. TYT'ye 3 milyon 120 bin 878 aday katılacak. Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 9 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.
7 Haziran 2024

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 18 Yaş Altı Milli Futbol Takımı futbolcuları için Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) düzenleyecek. Bu karar, Dostluk Turnuvası’na katılan futbolcuların sınava girebilmesi için alındı. 8-9 Haziran’da Türkiye genelinde ve KKTC’de düzenlenen YKS, bu yıl Zagreb’de de yapılacak. Böylece milli futbol takımı kadrosunda yer alan 23 futbolcudan 10’u sınava girebilecek.
5 Haziran 2024
İşaretlediklerim