EURO 2024'te İtalya, Hırvatistan'a karşı oynadığı maçta son dakikada bulduğu golle beraberliği yakaladı ve bu sonuçla üst tura yükseldi. Maçın son anlarında gelen bu gol, İtalya'nın turnuvadaki geleceğini belirledi. Hırvatistan ise bu sonuçla turnuvaya veda etti. Maçın ardından İtalya'da büyük bir sevinç yaşandı.
25 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) bugün B Grubu son maçları oynanacak. Hırvatistan, Leipzig Stadyumu'nda İtalya ile karşılaşacak ve bu maçı Hollandalı hakem Danny Makkelie yönetecek. İtalya'nın gruptan çıkması için beraberlik yeterliyken, Hırvatistan'ın galip gelmesi gerekiyor. Aynı saatte Düsseldorf Arena'da Arnavutluk, İspanya ile karşılaşacak ve bu maçı İsveçli hakem Glenn Nyberg yönetecek. İspanya gruptan çıkmayı garantilerken, Arnavutluk'un gruptan çıkabilmesi için İspanya'yı yenmesi ve Hırvatistan – İtalya maçının sonucunu beklemesi gerekiyor.
24 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 19 Haziran'da üç maç oynandı. B Grubu'nda Arnavutluk, Hırvatistan ile 2-2 berabere kaldı. A Grubu'nda Almanya, Macaristan'ı 2-0 mağlup etti. Aynı grupta İsviçre ile İskoçya 1-1 berabere kaldı. Maçlarda toplamda sekiz gol kaydedildi.
20 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B Grubu'nda Arnavutluk, Hırvatistan ile 2-2 berabere kaldı. Maçta Arnavutluk, 11. dakikada Qasim Laçi'nin golüyle öne geçti. Hırvatistan, 74. dakikada Andrej Kramaric'in golüyle beraberliği sağladı ve iki dakika sonra Klaus Gjasula'nın kendi kalesine attığı golle öne geçti. Maçın skorunu belirleyen gol ise 90+5. dakikada Gjasula'nın Hırvatistan ağlarına attığı gol oldu.
19 Haziran 2024

Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Ayşe Akın'ın yapay zeka aracılığıyla üretilen ses ve görüntüsü, sosyal medya üzerinden ilaç pazarlamak için kullanıldı. Akın, bu sahtekarlıkla ilgili hukuki süreci başlattı ve CİMER'e şikayette bulundu. Sahte videolarda Akın, Meksika Üniversitesi baş üroloğu olarak tanıtılıyor ve idrar kaçırmaya karşı bir ilaç öneriliyor. Firmanın web sitesi adresi New York olarak gözükse de, haritadaki konumu Ukrayna'da ve ilaç Bulgaristan, Slovenya ve Hırvatistan'da satışta.
17 Haziran 2024

İspanya, Hırvatistan'ı 3-0 yenerek Avrupa Şampiyonası'na etkileyici bir başlangıç yaptı. Maçta Morata, Fabian Ruiz ve Lamine Yamal'in asist yaptığı Dani Carvajal'in golleriyle İspanya üstünlüğünü gösterdi. Hırvatistan'ın yaşlı orta sahası İspanya'nın genç ve dinamik oyuncularına karşı koymakta zorlandı. Bruno Petkovic'in kaçırdığı penaltı ve Hırvatistan'ın değerlendiremediği fırsatlar, İspanya'nın rahat galibiyetine zemin hazırladı.
17 Haziran 2024

EURO 2024'ün ilk üç gününde yedi müsabaka oynandı ve maç başına gol ortalaması 3'ün üzerinde seyrediyor. 14 takımın 12'si gol bulurken, Hırvatistan gol atamayan tek takım oldu. Beş takım üçlü savunma ile sahaya çıkarken, sadece İsviçre galibiyet elde etti. Dikkat çekici bir detay olarak, dört ülkenin çift santrforla sahaya çıkması vurgulandı.
17 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 15 Haziran'da üç maç oynandı. İsviçre, Macaristan'ı 3-1 mağlup ederken, İspanya Hırvatistan'ı 3-0 yendi. Günün son maçında ise İtalya, Arnavutluk'u 2-1 mağlup etti. Arnavutluk'un golü, turnuva tarihinin en erken golü olarak kaydedildi.
16 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası B grubu maçında Arnavutluk, Nedim Bajrami'nin 23’üncü saniyede attığı golle öne geçti. Bu gol, turnuva tarihindeki en erken gol olarak kayıtlara geçti. Ancak İtalya, Alessandro Bastoni ve Nicolo Barella'nın golleriyle maçı 2-1 kazandı. İtalya, bir sonraki maçında İspanya ile karşılaşacak, Arnavutluk ise Hırvatistan ile mücadele edecek.
15 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B grubu mücadelesinde İspanya, Hırvatistan’ı 3-0 mağlup etti. Maça baskılı başlayan İspanya, ilk yarıda Alvaro Morata, Fabian Ruiz ve Dani Carvajal'in attığı gollerle galibiyete ulaştı. İspanya, gruptaki ikinci maçında son şampiyon İtalya ile karşılaşacak, Hırvatistan ise Arnavutluk ile mücadele edecek.
15 Haziran 2024

ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) yarın saat 10.15'te başlayacak. Sınav, Türkiye'nin 81 ilinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ve bu yıl ilk kez Hırvatistan'da yapılacak. TYT'ye 3 milyon 120 bin 878 aday katılacak. Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve üçüncü oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 9 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.
7 Haziran 2024

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 18 Yaş Altı Milli Futbol Takımı futbolcuları için Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) düzenleyecek. Bu karar, Dostluk Turnuvası’na katılan futbolcuların sınava girebilmesi için alındı. 8-9 Haziran’da Türkiye genelinde ve KKTC’de düzenlenen YKS, bu yıl Zagreb’de de yapılacak. Böylece milli futbol takımı kadrosunda yer alan 23 futbolcudan 10’u sınava girebilecek.
5 Haziran 2024

İsviçre adına yarışan Nemo, İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen 68. Eurovision Şarkı Yarışması'nda 'The Code' adlı şarkısıyla 591 puan alarak birinci oldu. Hırvatistan 547 puanla ikinci, Ukrayna ise 453 puanla üçüncü sırada yer aldı. Nemo'nun şarkısı, non-binary cinsiyetini keşfeden bir hikayeyi anlatıyor ve bu zafer, çeşitlilik ve LGBTİ topluluğu için önemli bir an olarak değerlendiriliyor. Yarışma sırasında ayrıca İsrail'e yönelik protestolar nedeniyle 10 kişi gözaltına alındı.
12 Mayıs 2024

Avrupa Birliği, 74 yıl önce İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Robert Schuman'ın önerisiyle kurulan bir birlik olarak, zaman içinde ekonomik ve politik entegrasyonu sağlamıştır. AB, genişlemeler ve anlaşmalarla yapısını güçlendirmiş, son dönemde ise Ukrayna'ya destek, İsrail ve Gazze konusunda ortak tutum belirleme gibi zorluklarla karşı karşıya kalmıştır. Ayrıca, AB'nin iç politikasında sağcı partilerin yükselişi ve ekonomik zorluklar önemli gündem maddeleri arasında yer almaktadır.
9 Mayıs 2024

EURO 2024 Elemeleri Play-Off C Yolu Final maçında Gürcistan, Yunanistan ile karşılaştı ve maç 0-0 sona erdi. Uzatma dakikalarında da gol olmayınca maç penaltılara taşındı ve Gürcistan, 4-2'lik skorla Yunanistan'ı yenerek EURO 2024 biletini aldı. Bu sonuçla Gürcistan, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'teki son rakibi oldu. Avrupa Şampiyonası'nın grupları da belirlendi.
26 Mart 2024

Suudi Arabistan'ın Al-Shabab futbol takımı, Sevilla'dan Hırvat orta saha oyuncusu Ivan Rakitic'i kadrosuna dahil etti. 35 yaşındaki Rakitic, Hırvatistan Milli Takımı'nda 106 maçta 15 gol atarken, kariyerinde Basel, Schalke 04, Barcelona ve Sevilla gibi takımlarda oynadı. Suudi Arabistan ligi, son zamanlarda Cristiano Ronaldo, Neymar, Benzema ve Kante gibi birçok ünlü futbolcuyu transfer ederek dikkat çekiyor.
30 Ocak 2024

Türkiye'nin EURO 2024 Futbol Şampiyonası'ndaki rakipleri, Almanya'nın Hamburg şehrinde gerçekleştirilen grup kura çekimiyle belirlendi. A Milli Takım, F Grubu'nda Portekiz, C yolu play-off galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) ve Çekya ile eşleşti. Turnuva, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek ve şampiyon, Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final maçıyla belirlenecek.
2 Aralık 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'ndaki son maçında Galler ile 1-1 berabere kalarak grubu lider olarak tamamladı. Bu sonuçla Türkiye, büyük bir futbol turnuvasına tarihinde ilk kez grup lideri olarak katılma başarısını gösterdi. Galler karşısında Türkiye'nin golünü Yusuf Yazıcı penaltıdan atarken, Galler'in golü Nico Williams'tan geldi. Grubun diğer maçında Hırvatistan, Ermenistan'ı yenerek EURO 2024'e katılacak diğer takım oldu.
22 Kasım 2023

Hırvatistan'ın Rijeka kentinde bir kafede Coca Cola içecekleri tüketen dört kişi hastaneye kaldırıldı. Bu olayın ardından ülke genelinde 34 kişi daha benzer şikayetlerle hastanelere başvurdu. Coca Cola Hırvatistan Temsilciliği, zehirlenme vakalarıyla bağlantılı olduğu iddia edilen ürünleri geri çekme kararı aldı. Devlet Müfettişler Ofisi de şüpheli ürünlerin satışının durdurulmasını talep etti. Yerel medya, içeceklerde sorunlu içerik bulunmadığını bildirdi.
9 Kasım 2023

Türkiye, deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ederek UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2024) katılma yolunda önemli bir adım attı. Bu galibiyetle Türkiye, grupta liderliğe yükseldi. Eğer Türkiye, 15 Ekim Pazar günü Konya'da oynanacak olan Letonya maçını kazanırsa, diğer maçların sonuçlarına bakmadan EURO 2024 biletini alacak. Ayrıca, Türkiye'nin Hırvatistan'ı deplasmanda mağlup etmesi birçok ilki de beraberinde getirdi.
13 Ekim 2023
İşaretlediklerim