İçişleri Bakanlığı müfettişleri, 'anayasal düzenin değiştirilmesi girişimi' iddiasıyla başlattıkları soruşturma çerçevesinde, ifade alınacak polis memurlarının odalarından çıkmalarını yasaklayarak, şüphelilerin birbirleriyle iletişim kurmalarını engelledi. Soruşturma sürecinde işkence ve usulsüz işlemler yapıldığı iddiaları da araştırılmakta. Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve diğer yetkililer, müfettişlerin ön raporu sonrasında görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu durum, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in konumunu zorlaştırdı.
10 Mayıs 2024

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Meydanı ve çevresine yürümek isteyen işçi ve sendika üyelerine polis müdahale etti. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi başta olmak üzere şehrin birçok noktası abluka altına alındı. Çeşitli gruplardan toplamda 53 kişi gözaltına alındı. Polis, müdahalelerde plastik mermi ve biber gazı kullanımı da dahil olmak üzere sert önlemler aldı.
1 Mayıs 2024

Mehmet Y. Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, baskıcı liderlerin genellikle kendi yönetim gruplarındaki muhalifler tarafından devrildiğini belirten araştırmaları öne sürerek uyarılarda bulunuyor. Yale ve UCLA'dan yapılan araştırmalar, baskıcı liderlerin çoğunlukla halk ayaklanmaları yerine, kendi içlerinden çıkan muhalifler tarafından devrildiğini gösteriyor. Yılmaz, bu bağlamda Erdoğan'a, özellikle kendi partisi ve yakın çevresindeki potansiyel tehditlere karşı dikkatli olması gerektiğini vurguluyor.
1 Mayıs 2024

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, radikal İslamcılar ve Yahudi düşmanlarını daha hızlı sınırdışı etmeyi kolaylaştıran yeni yasa paketinin yürürlüğe girdiğini duyurdu. Hamburg'da düzenlenen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı bir gösteri, 'Hilafet çözüm değildir' ve 'Almanya değerler diktatörlüğü' temalı pankartlarla dikkat çekti. Alman güvenlik makamları, 480 kişiyi dini aşırıcılık gerekçesiyle tehlike teşkil eden kişi olarak sınıflandırıyor ve bu kişilerden 152'si Alman vatandaşı, 120'si ise çifte vatandaş. İç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı, ülkedeki İslamcıların üye potansiyelini 27 bin 480 olarak tahmin ediyor.
30 Nisan 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, mevcut müdür Zafer Aktaş'ın emekliliği sonrası boşalacak pozisyon için çeşitli gruplar arasında bir güç mücadelesi yaşanmaktadır. Bu gruplar arasında devre kardeşliği ve tarikat, cemaat birliktelikleri gibi faktörler etkili olmaktadır. Ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu'nun çalışmaları ve bazı polis müdürlerinin emeklilik süreçleri de bu mücadelede önemli rol oynamaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'a atayacağı yeni vali ve emniyet müdürü üzerindeki tercihleri, beklenmedik sonuçlar doğurabilir.
23 Nisan 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu Tuncer Cihan isimli bir kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla bağlantılı ve çatışma bölgeleriyle irtibatlı olduğu belirtilen IŞİD üyesi 48 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon kapsamında, saldırıda kullanılan silahlardan birinin bulunduğu ve toplamda 51 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.
6 Nisan 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Maliye, Savunma ve Ulusal Güvenlik Bakanlıklarına binlerce gözaltı yerinin acilen hazırlanması talimatı verdi. Bu talimat, İsrail ordusu ve İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet'in Gazze ve Batı Şeria'da 2024 yılı boyunca binlerce kişinin alıkonulacağı ve gözaltına alınacağı yönündeki değerlendirmesinin ardından geldi. 7 Ekim'den bu yana Gazze ve Batı Şeria'da gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 7 bin 505'e yükseldi, İsrail saldırılarında ölen Filistinli sayısı ise 31 bin 45'e ulaştı.
11 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Van, Batman, Kayseri ve Mersin il emniyet müdürlerinin değişikliğine karar verildi. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın yerine Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk getirildi. Ayrıca, Kayseri, Van ve Batman il emniyet müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı.
2 Mart 2024

ABD'de federal hükümetin kapanmasını önlemek amacıyla hazırlanan geçici bütçe tasarısı, hem temsilciler meclisinde hem de senatoda onaylandı. Tasarı, çeşitli bakanlıklar ve kamu kurumlarına 8 Mart ve 22 Mart'a kadar finansman sağlanmasını öngörüyor. Tasarının yasalaşması için son olarak ABD Başkanı Joe Biden'ın imzası gerekiyor. Bu, 1 Ekim 2023'te başlayan 2024 mali yılı için hükümetin kapanmasını önlemeye yönelik dördüncü geçici bütçe olacak.
1 Mart 2024

ABD'nin Teksas eyaleti, yasadışı göçü engellemek amacıyla ABD-Meksika sınırına dikenli tel döşeme kararı alarak federal hükümetin ve Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına meydan okudu. Cumhuriyetçi 25 eyalet valisi Teksas Valisi Greg Abbott'a destek verdi. Sosyal medyada Teksas'ın bağımsızlık ilan edeceği ve iç savaş çıkacağı iddiaları ortaya atıldı. Ancak ABD Anayasası'na göre eyaletlerin bağımsızlık ilan etme yetkisi bulunmuyor ve göç meseleleri federal hükümetin yetkisinde. Teksas'ın bu hamlesi, federal hükümetin göç politikalarına karşı bir meydan okuma olarak görülüyor ve eyalet-federal hükümet ilişkilerindeki gerilimi artırıyor.
28 Ocak 2024

ABD Yüksek Mahkemesi'nin dikenli tel çekme kararını iptal etmesine rağmen Teksas Valisi Greg Abbot, Meksika sınırına dikenli tel çekmeye devam edeceğini açıkladı. Teksas Ulusal Muhafızları, federal ordu birliklerinin girişine izin vermeden sınır bölgesinde nöbet tutuyor. İç Güvenlik Bakanlığı'nın erişim taleplerine rağmen Teksas eyaleti mahkeme kararına uymayı reddediyor. 25 Cumhuriyetçi eyaletin valileri ortak bir bildiriyle Teksas'ın yanında olduklarını duyurdu.
28 Ocak 2024

Türkiye'nin dokuz farklı ilinde eş zamanlı olarak düzenlenen IŞİD operasyonlarında toplam 28 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili detayları sosyal medya hesabından paylaştı. Gözaltına alınanlar arasında Sakarya, Ankara, Denizli, Gaziantep, Adana, Düzce, Yalova, Bursa ve İstanbul illerinde bulunan şüpheliler yer alıyor. Operasyon sırasında yapılan aramalarda büyük miktarda döviz ve Türk lirasına el konuldu.
25 Ocak 2024

Antalya sahilinde bulunan dokuz cesedin gizemi devam ederken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuyla ilgili bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, cesetlerden birinin daha önce kaybolan M.Ş.E'ye ait olabileceğini, diğer cesetlerin kıyafetlerinin Suriye'de üretildiğini ve geçtiğimiz ay Lübnan ile Suriye arasından hareket eden ve kaybolan bir teknenin yolcuları olabileceklerini belirtti. Ayrıca, Muğla sahilinde bulunan bir cesedin de 6 Ocak'ta kaybolan düzensiz göçmenlerden biri olabileceği değerlendiriliyor. Kimlik tespit çalışmaları ve soruşturma devam etmektedir.
22 Ocak 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milli Savunma Bakanlığı'nın Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada dokuz askerin şehit olduğunu duyurmasının ardından, planlanan Anayasa mitingini iptal ettiklerini açıkladı. Bu karar, CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) olağanüstü toplantısında alındı. Özel, iptal kararını ve konu hakkında yapılacak kapsamlı değerlendirmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.
13 Ocak 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin 37 ilinde terör örgütü IŞİD'e karşı eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 189 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirildi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki kişiler de yer alıyor.
30 Aralık 2023

Milli İstihbarat Teşkilatı ve emniyet güçlerinin ortak operasyonu sonucunda, Türkiye'deki sinagog ve kiliselere ve Irak Büyükelçiliği'ne saldırı hazırlığında olduğu belirlenen IŞİD'in Türkiye yapılanmasının üç sorumlusu dahil olmak üzere toplam 32 şüpheli yakalandı. Operasyonda ayrıca örgüte ait çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
29 Aralık 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu belirlenen 445 aktif emniyet mensubunun açığa alındığını duyurdu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı'nın dijital materyaller üzerinde yaptığı geriye dönük incelemeler sonucunda bu karar alındı. Açığa alınan personel hakkında idari soruşturma başlatıldı.
28 Aralık 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 13 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Kafes-23' operasyonuyla beş yerel organize suç örgütünün çökertildiğini ve 93 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, suç örgütü üyelerinin yabancı turistleri eğlence mekanlarına götürerek yüksek hesap ödemeye zorladıklarını belirtti. Daha önceki 'Kafes' operasyonlarında da çeşitli suç örgütlerine yönelik başarılı sonuçlar alındığı ve çok sayıda şüphelinin yakalandığı bilgisi verildi.
22 Aralık 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes' operasyonu kapsamında Baygaralar suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyon sonucunda 55 şüpheli yakalandı. Örgütün, yedi cinayet, 13 yaralama, uyuşturucu ticareti, haraç, mal varlıklarına çökme, sözde mahkeme kurma gibi çok sayıda suça karıştığı belirtildi. Operasyonlar Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Osmaniye ve Mardin'de gerçekleştirildi.
23 Ekim 2023

CHP Siirt İl Başkanlığı 38'inci Olağan Kongresi'nde, delegelerin oy kullanma sırasında bazı partililer arasında çıkan tartışma arbedeye dönüştü. Sandalyelerin havada uçuştuğu arbedenin ardından polis ekipleri salona girerek, güvenlik önlemi aldı. Tesis bahçesinde de süren ve bu sırada orakla kavgaya karışan bir kişiye alandakiler müdahalede bulundu. Polis ekipleri, iki kişiyi gözaltına aldı.
23 Eylül 2023
İşaretlediklerim