İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla, İsrail istihbarat servisi Mossad'a bilgi satmakla suçlanan yedi şüpheliden altısı tutuklandı. Şüpheliler arasında eski emniyet amiri Hamza Turhan A. da bulunuyor ve Mossad ile 'Victoria' kod adlı ajan aracılığıyla iletişim kurduğu iddia ediliyor. Şüphelilerin arasında ihraç edilen ve emekli polisler ile özel sektör ve vergi dairesi çalışanları da yer alıyor.
8 Mart 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla Mossad'a bilgi sattıkları iddia edilen yedi şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler arasında eski emniyet amiri Hamza Turhan A. da bulunuyor ve Mossad ile 'Victoria' kod adlı ajan aracılığıyla iletişim kurduğu iddia ediliyor. Şüphelilerin arasında ihraç edilen ve emekli polisler ile özel sektör ve vergi dairesi çalışanları da yer alıyor.
8 Mart 2024

Rusya, Alman Hava Kuvvetleri subaylarının Ukrayna Savaşı'yla ilgili bir görüşmesine ait ses kaydını yayınladı. Kayıtta, Alman subayların Kerç Köprüsü'nün bombalanması ve Ukrayna'ya Taurus füzelerinin teslimatı hakkında konuştukları duyuluyor. Almanya'da bu durum büyük yankı uyandırdı ve Berlin'de casuslukla mücadele birimi tarafından soruşturma başlatıldı. Almanya Savunma Bakanlığı ve Federal Meclis Kontrol Komitesi yetkilileri, olayın ciddiyetini ve olası sonuçlarını vurguladılar.
2 Mart 2024

Ağustos 2023'te Rusya'dan Ukrayna'ya kaçan savaş pilotu Maksim Kuzminov, İspanya'nın Alicante kentinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırı, 13 Şubat'ta bir evin garajında gerçekleşti ve Kuzminov'un cesedi üzerinde 33 yaşında bir Ukrayna vatandaşına ait kimlik bulundu. Ukrayna Askeri İstihbarat Merkezi, Kuzminov'un Ukrayna'da kalmak yerine İspanya'da yaşamayı tercih ettiğini bildirdi. Kuzminov, Rusya'dan kaçışını ve Ukrayna'ya sığınmasını anlatan görüntülerde, diğer Rus pilotlara da aynı yolu izlemeleri çağrısında bulunmuştu.
20 Şubat 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın geliştirdiği belirtilen uydusavar kabiliyetinin ABD veya başka bir ülke için nükleer tehdit taşımadığını ve henüz gerçekleşmediğini ifade etti. Biden, Rusya'nın bu teknolojiyi uzaya taşıma konusunda kesin bir karar verdiğine dair ellerinde kanıt olmadığını belirtti. ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, ABD'nin ciddi bir ulusal güvenlik tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ve bu tehdidin Rusya'nın uyduları hedef alma yeteneğiyle ilgili olduğunu dile getirmişlerdi.
16 Şubat 2024

ABD yönetimi, Rusya'nın henüz aktif olmayan ancak uyduları hedef alma kabiliyeti geliştirdiğini duyurdu. ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Mike Turner, bu durumu ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi olarak nitelendirdi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, bu kabiliyetin şu an aktif olmadığını ve fiziksel yıkıma ya da insanlara zarar verecek bir silah olmadığını belirtti, ancak Rusya'nın bu yeteneği elde etme çabasının endişe verici olduğunu vurguladı.
15 Şubat 2024

2023 yılı içerisinde, toplamda 140 bin vatandaşın Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) çeşitli bilgiler sağladığı açıklandı. Bu bilgiler MİT'in internet sitesi üzerinden iletilmiş. Ay ay dağılıma bakıldığında, Eylül ayında en yüksek bilgi akışı yaşanmış ve 29 bin 770 kişi MİT'e bilgi sağlamış. 2024'ün ilk ayında ise 6 bin 714 kişi MİT'e bilgi iletmiş.
13 Şubat 2024

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Hamas'ın 7 Ekim 2023'te düzenlediği saldırılarla ilgili olarak Mısır'ı suçladı. Smotrich, Mısır'ın Hamas'ın silahlanmasında büyük bir rol oynadığını ve 7 Ekim'deki saldırılardan dolayı büyük sorumluluk taşıdığını belirtti. Ayrıca, İsrail ve Hamas arasındaki esir takası görüşmeleri için Kahire'ye temsilci gönderilmemesi çağrısında bulundu ve İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Başkanı'nın Kahire'ye gönderilmesi yerine Gazze'ye saldırıların devam etmesini savundu. İsrail devlet televizyonu, esir takası görüşmeleri için İsrail'in Kahire'ye heyet göndermesi konusunda Tel Aviv'de istişarelerin sürdüğünü bildirdi.
12 Şubat 2024

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü, Rus kuvvetlerinin işgal ettikleri Ukrayna topraklarında uydu interneti sağlayıcısı Starlink'in terminallerini kullandığını belirtti. Starlink, Ukrayna'da savaşın başından itibaren önemli bir iletişim aracı olarak kullanılmaya başlanmıştı. Ancak, Starlink'in sahibi olan SpaceX, Rusya'da bu hizmeti satmadığını ve Rusya'ya ekipman göndermediğini açıkladı. Bu durum, Starlink ekipmanlarının işgal altındaki bölgelerde nasıl kullanıldığına dair soruları beraberinde getiriyor.
11 Şubat 2024

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen IŞİD üyesi 17 şüpheli, MİT ve emniyetin ortak operasyonuyla yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının iki zanlısının Tacikistan ve Rusya uyruklu olduğunu ve IŞİD üyesi olduklarını değerlendirdiklerini açıklamıştı.
3 Şubat 2024

Time dergisi, Morning Consult araştırma şirketinin verilerine dayanarak, 43 ülkede İsrail'e desteğin azaldığını yazdı. İsrail, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' saldırıları sonrası Gazze'ye savaş ilan etmiş ve sivil yerleşim yerleri ile hastaneleri hedef almıştı. Ankete göre, Çin, Güney Afrika, Brezilya ve Latin Amerika ülkelerinde İsrail'e karşı olumlu görüşler olumsuza dönüşmüş, Japonya, Güney Kore ve Britanya'da da destek oranları düşmüştür. ABD ise İsrail'e desteğini sürdürmekte, ancak oranlar azalmıştır.
22 Ocak 2024

Interpol tarafından 'organize suç örgütüne üye olma' ve 'yolsuzluk' suçlarından aranan Kazakistan uyruklu O.O., İzmir'de yakalandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki ekipler, şüphelinin yerini tespit ederek iki adrese baskın düzenledi ve O.O.'yu gözaltına aldı. Uluslararası suçlarla ilişkilendirilen ve kılık değiştirerek suç faaliyetlerine devam ettiği belirtilen O.O., işlemlerinin ardından tutuklandı ve sınır dışı edilecek.
20 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki güvenlik toplantısında, Türkiye'nin güney sınırlarında terör örgütlerinin varlığına kesinlikle izin verilmeyeceği belirtildi. Toplantı, Milli Savunma Bakanlığı'nın Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde dokuz askerin şehit olduğunu duyurmasının ardından gerçekleşti. Toplantıya dışişleri, içişleri ve milli savunma bakanları ile diğer üst düzey yetkililer katıldı. Ayrıca Erdoğan, toplantıdan önce İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmeler gerçekleştirdi.
13 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'deki güvenlik zirvesi öncesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmelerde, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde meydana gelen terör saldırısı ve terörle mücadele konuları ele alındı. Erdoğan ayrıca, güvenlik zirvesine katılmak üzere Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'ne geldi ve toplantıya çeşitli bakanlar ile askeri ve istihbarat yetkilileri katıldı.
13 Ocak 2024

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) eski kontrterör dairesi Başkanı Mehmet Eymür, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Parkinson ve Demans hastalıkları da bulunan Eymür, 13 Aralık 2023'te Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine nakledilmiş ve 15 Aralık'ta yoğun bakıma alınmıştı. Yoğun bakımda entübe edilen Eymür, tedavi gördüğü sırada vefat etti.
13 Ocak 2024

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak'ta altı askerin hayatını kaybettiğini ve yedi askerin yaralandığını açıkladı. Bu gelişme üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir güvenlik toplantısı yapma kararı aldı. Toplantı, 13 Ocak Cumartesi günü İstanbul'daki Dolmabahçe Çalışma Ofisinde gerçekleştirilecek ve toplantıya Dışişleri, İçişleri, Milli Savunma bakanları ile Genelkurmay Başkanı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı katılacak.
13 Ocak 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu üzere, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda 16 ilde eş zamanlı olarak 'Kahramanlar-40' adı verilen IŞİD operasyonu gerçekleştirildi. 9 Ocak'ta başlayan operasyon sonucunda toplam 70 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda ayrıca çok miktarda para, Hawala dekontları, kayıt defterleri ve dijital materyaller ele geçirildi.
11 Ocak 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin 37 ilinde terör örgütü IŞİD'e karşı eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 189 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirildi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki kişiler de yer alıyor.
30 Aralık 2023

Milli İstihbarat Teşkilatı ve emniyet güçlerinin ortak operasyonu sonucunda, Türkiye'deki sinagog ve kiliselere ve Irak Büyükelçiliği'ne saldırı hazırlığında olduğu belirlenen IŞİD'in Türkiye yapılanmasının üç sorumlusu dahil olmak üzere toplam 32 şüpheli yakalandı. Operasyonda ayrıca örgüte ait çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
29 Aralık 2023

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Türkiye'ye kaçak yollarla getirilen ve toplam değeri 187 milyon lira olan 15 yabancı plakalı lüks otomobili ele geçirdi. Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda, geçici ithalat kapsamında ülkeye sokulmaya çalışılan bu araçlar için inceleme başlatıldı. İstanbul, Ankara, Edirne, Bursa ve Isparta'da bulunan otomobillere el konuldu ve 38 şüpheli hakkında soruşturma açıldı.
24 Aralık 2023
İşaretlediklerim