Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), IŞİD'in Şam idari ve mali sorumlusu olarak bilinen Huzeyfe El Muri'yi Mersin'de düzenlenen bir operasyonla yakaladı. Operasyonda, örgüte ait para ve dijital materyaller ele geçirildi. Ayrıca, IŞİD'in para transferlerinde kullandığı mobil uygulamalar tespit edildi. El Muri'nin ifadesinde örgüt ile ilgili detaylı bilgiler verdiği belirtildi.
19 Aralık 2023

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, İspanya Ulusal İstihbarat Merkezi'nden (CNI) iki çalışanın ABD'ye gizli belge kaçırdığı iddialarını doğruladı. İspanyol basınında çıkan haberlere göre, bu iki çalışan hakkında yasal soruşturma açıldı ve suçlamalar CNI tarafından yapıldı. Adalet Bakanı Felix Bolanos, İspanya hükümetinin soruşturmada tam işbirliği yapacağını belirtti. İki çalışandan biri geçici tutuklama kararıyla cezaevine gönderilirken, diğeri şartlı serbest bırakıldı.
5 Aralık 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Interpol tarafından mavi bültenle aranan uluslararası uyuşturucu karteli lideri Christijan Palic'in İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yakalandığını açıkladı. Palic, Avrupa'da faaliyet gösteren kartellerle işbirliği yaparak Güney Amerika'dan kokain temin etmek, suç örgütleriyle bağlantı kurmak ve suç gelirlerini aklamakla suçlanıyor. Avrupa ve Brezilya'nın talebi üzerine çıkarılan Interpol mavi bülteniyle aranan Palic, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirilen Kartel-3 operasyonuyla yakalandı.
19 Kasım 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Kartel Operasyonu'nda, Güney Amerika'dan Avrupa'ya uyuşturucu sevkiyatı yapan ve kırmızı bültenle aranan 'Kompanio Bello' isimli uyuşturucu kartelinin lideri Dritan Rexhepi'nin yakalandığını duyurdu. Rexhepi, İstanbul Havalimanı'na sahte bir Kolombiya pasaportuyla giriş yaparken tespit edilmiş ve Beylikdüzü'nde gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınmıştır. Yakalama işlemi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda ve İtalyan Polisiyle yapılan istihbarat paylaşımları sonucunda başarılmıştır.
10 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu 'sildiğini' ancak 'bağları tamamen koparmadığını' belirtti. Erdoğan, İsrail ile temasın devam ettiğini, ancak Netanyahu'nun artık muhatap alınabilir biri olmadığını ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dair bilgi verildi. İsrail'in saldırılarında 9 bin 227 Filistinli'nin öldüğü, en az 23 bin kişinin yaralandığı belirtildi.
4 Kasım 2023

T24 yazarı Tolga Şardan, 'MİT’in cumhurbaşkanlığına sunduğu yargı raporu’nda neler var?' başlıklı yazısı nedeniyle gözaltına alındı ve tutuklandı. İstanbul başsavcılığı, yazı nedeniyle Şardan hakkında 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Bakanlığı’na bağlı 'Dezenformasyonla Mücadele Merkezi', MİT’in böyle bir raporunun bulunmadığını savundu. Şardan'ın yazısında, MİT'in cumhurbaşkanlığının talebi üzerine hazırladığı raporda adliyelerdeki skandal kararlar ve uygulamalar hakkında bilgiler olduğunu iddia etmişti.
1 Kasım 2023

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davada Cumhurbaşkanlığı müdahil oldu. Duruşma sırasında Cumhurbaşkanlığı avukatı Timuçin Üzel, davaya katılma talebinde bulundu ve Cumhurbaşkanlığı'nın 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçlarından zarar gördüğünü belirtti. Mahkeme, Cumhurbaşkanlığı'nın 'anayasayı ihlal' suçundan zarar görme ihtimali bulunduğunu belirterek avukatın duruşmalara katılması talebini kabul etti. Bir sonraki duruşma 10 Ocak 2024'te yapılacak.
1 Kasım 2023

CHP liderliğine aday olan grup başkanı Özgür Özel, Kürt seçmenle kırgınlığı aşmanın yolunun Zafer Partisi'yle gizli protokol imzalayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişmesi olduğunu ifade etti. Özel, CHP'nin iki ittifak potansiyelinde de gerileme olduğunu belirtti. Özel ve Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kasım'da düzenlenecek kurultayında yarışacaklar. Özel, partide İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başını çektiği 'değişim' cephesini temsil edecek.
31 Ekim 2023

ABD Savunma Bakanlığı'ndan üst düzey yetkili, her ay yüzlerce 'tanımlanamayan uçan cisim' (UFO) ihbarı aldıklarını söyledi. Pentagona bağlı Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi Direktörü Sean Kirkpatrick, bu yılın ilk dört ayında yaklaşık 800 ihbar aldıklarını ve bu sayının artacağını belirtti. Kirkpatrick, ihbarların çoğunun balon veya dron gibi objeler olduğunu, ancak bazılarının ABD'yi gözetlemeye çalışan düşmanlara ait olabileceğini vurguladı.
19 Ekim 2023

ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık yeni yardım yapılmasına yönelik tasarıyı kabul etti. Bu yardım, savunma bakanlığı (Pentagon) bütçesinden ayrılarak yeni bir tasarı haline getirildi. Tasarı, 117 'hayır', 311 'evet' oyu ile kabul edildi. Ayrıca, Pentagon'un 826 milyar dolarlık bütçesi ve dışişleri bakanlığının bütçesi de onaylandı. Ancak, ABD hükümeti, Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasındaki bütçe anlaşmazlığı nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.
29 Eylül 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinde provokasyon yaptığı iddia edilen hesaplara yönelik bir operasyon başlattı. Sığınmacı ve göçmen karşıtlığıyla, Türk düşmanlığına yönelik nefret içerikli paylaşımlar yaptıkları iddia edilen 27 hesap yöneticisi gözaltına alındı. Dört kişi savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakılırken, 23 kişi hakimliğe sevk edildi. Bu kişilerden 15'i yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, sekizi ise tutuklandı.
23 Eylül 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir Bornova'da bombalı eylem hazırlığındaki IŞİD üyelerine düzenlenen operasyonda 10 şüpheliden 5'inin tutuklandığını duyurdu. Operasyon, MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. Dağlık arazide yapılan aramalarda silah ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.
22 Eylül 2023

Hrant Dink cinayeti davasının ikinci duruşması görüldü. Duruşmada, 'anayasayı ihlal' ve 'örgüt adına suç işleme' suçlarından yargılanan 11 azmettirici ve emniyet görevlisi yer aldı. 2015'ten bu yana tutuklu olan emniyet müdürü Ramazan Akyürek savunma yaptı. Davanın tek tutuklu sanığı olan dönemin Trabzon TEM şube müdürlüğü görevlisi Adem Sağlam ise adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Akyürek, savunmasında İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü, kendisinden sonra görev alan Trabzon emniyet görevlilerini ve Trabzon jandarmasını suçladı.
20 Eylül 2023

Almanya'nın İç İstihbarat Başkanı Thomas Haldenwang, aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) içinde ılımlı siyasetçilerin etkisinin azaldığı ve anayasa karşıtı akımların etkisinin arttığı konusunda uyarıda bulundu. Haldenwang, AfD'nin son parti toplantısında delegelerin gelecek yıl yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri için tartışmalı adaylar seçmesinin endişe verici bir gelişme olduğunu belirtti. Ayrıca, parti içinde etkisi artmaya devam eden güçlü anayasa karşıtı akımlar olduğunu ifade etti.
31 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile imzalanan ve kamuoyuna duyurulmayan bir protokol hakkında kendini savundu. Kılıçdaroğlu, protokolün iki lider arasında imzalandığını ve kamuoyuna açık olmadığını belirtti. Ancak, protokol hakkında konuşmalar devam ederken, Kılıçdaroğlu'nun parti meclisi toplantısında kendini savunmak durumunda kaldığı belirtildi. Kılıçdaroğlu, protokolün iki lider arasındaki mahrem konu olduğunu ve bu belgeyi parti arşivine koyacağını ifade etti.
25 Temmuz 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan mutabakattan haberi olmadığını ifade etti. Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanmaları halinde üç bakanlık ve MİT müsteşarlığı taahhüt ettiği protokolü doğrulamıştı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun mutabakat yapma yetkisi olduğunu, ancak bakanlıkların dağıtımının henüz konuşulmadığını belirtti.
23 Temmuz 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine 'gizli protokol' için 'yetki aldığını' söylediğini ifade etti. Özdağ, bu protokolün seçim kazanmaları halinde üç bakanlık ve MİT müsteşarlığı taahhüt ettiğini belirtti. Ancak, CHP'nin seçim ortaklarından Kılıçdaroğlu'na eleştiriler geldi. Özdağ, daha sonra İYİ Parti, Gelecek ve DEVA Partililer'e seslenerek, Kılıçdaroğlu'nun yetkisi olduğunu ve bu yetkiyi yerine getirdiğini belirtti.
21 Temmuz 2023

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'la 'gizli protokol' imzaladığını doğrulaması üzerine konuştu. Özcan, bu durumu eleştirerek, 'Altılı masayı Soylu’dan kaçarken Özdağ’a tutulmak için kurmadık, iyi ki kazanamamışız' dedi. Özcan, Türkiye'nin Ümit Özdağ'a mahkum edecek bir siyasetin içinde olmayı istemediğini belirtti.
21 Temmuz 2023

Kosova'nın eski istihbarat başkanı Driton Gaşi, 2018'de 'FETÖ üyesi' olduğu iddia edilen beş öğretmen ve bir doktoru gizlice Türkiye'ye sınırdışı etmekten suçlu bulundu. Mahkeme, Gaşi'yi 'görevi kötüye kullanmak' suçundan dört yıl sekiz ay hapse mahkum etti ve tahliye olduktan sonra dört yıl boyunca kamu görevlerinde çalışamayacağına hükmetti. Gaşi'nin, sınırdışı hakkında yasal olarak savcılık, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığını bilgilendirmesi gerektiği, ancak bu süreci işletmediği belirtildi.
19 Temmuz 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, T24'e verdiği röportajda, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MİT başkanlığı ve üç bakanlık konusunda yazılı ve sözlü mutabakatları olduğunu iddia etti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Özdağ, seçim kazanılsaydı içişleri bakanı olacağını belirtti. Ancak diğer iki bakanlığın isimlerini önemsiz bulduğu için açıklamadı.
17 Temmuz 2023
İşaretlediklerim