Amerikalı ünlü oyuncu Meryl Streep, 77'nci Cannes Film Festivali'nin açılış gecesinde Altın Palmiye Onur Ödülü ile onurlandırılacak. Streep, daha önce 'The Hours', 'Kramer vs. Kramer', ve 'Julie and Julia' gibi filmlerle tanınmıştı. Ayrıca, oyuncu 35 yıl önce aynı festivalde 'Evil Angels' filmiyle en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanmıştı. Festivalin bu yılki jüri başkanı ise Greta Gerwig olarak açıklandı.
3 Mayıs 2024

Fransız oyuncu Gérard Depardieu, Eylül 2021'de 'Les Volets Verts' filminin çekimleri sırasında iki kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla ifade verdi. Ayrıca, Ağustos 2018'de oyuncu Charlotte Arnould'a karşı işlediği öne sürülen tecavüz ve cinsel saldırı şüphesi de Paris savcılığı tarafından resmi olarak soruşturulmaktadır. Depardieu, suçlamaları reddetmekte ve 13 kadın tarafından benzer suçlamalarla karşı karşıya bulunmaktadır.
30 Nisan 2024

Taylor Swift'in 11'inci albümü 'The Tortured Poets Department', yayınlandığı günden itibaren önemli başarılara imza atıyor. Albüm, Spotify'da bir günde 300 milyon dinlenme ile en çok dinlenen albüm rekorunu kırdı ve aynı zamanda Apple Music ve Amazon Music'te de ilk gün rekorlarına ulaştı. Albümün çıkış single'ı 'Fortnight (feat. Post Malone)', Spotify'da bir günde en çok dinlenen şarkı oldu. Ayrıca, albümün fiziksel satışları da ABD'de 1,4 milyon kopya ile büyük bir başarı gösterdi.
23 Nisan 2024

'Dream Scenario', Profesör Paul Matthews rolünde Nicolas Cage'in muhteşem performansıyla dikkat çeken, orijinal bir hikayeye sahip bir film olarak tanıtıldı. Film, parasosyal ilişkiler ve viral şöhretin karanlık yönlerini absürt kara komedi ve fantezi unsurlarıyla işliyor. Borgli'nin senaryosu, rüya ve şiddet içeren sahnelerle desteklenen, gerçeküstü ve bilinçaltı mesajlarla dolu bir anlatı sunuyor. Film, sıra dışı ve düşündürücü bir deneyim arayan izleyiciler için öneriliyor.
9 Mart 2024

Screen Actors Guild (SAG) 2024 ödülleri, Hollywood'un Oscar öncesi son büyük ödül töreni olarak kabul edilen bir etkinlikte Los Angeles'ta dağıtıldı. 'Oppenheimer' filmi gecenin en çok dikkat çeken yapımı oldu ve önemli kategorilerde ödüller kazanarak 10 Mart'taki Oscar töreni için de güçlü bir aday olduğunu gösterdi. Diğer dikkat çeken isimler arasında 'The Holdovers' filminden Da’Vine Joy Randolph ve 'Killers of the Flower Moon' filminden Lily Gladstone yer aldı. Televizyon kategorilerinde ise 'The Bear', 'The Last of Us' ve 'Succession' gibi yapımlar öne çıktı.
25 Şubat 2024

ABD'de düzenlenen 75'inci Emmy Ödül Töreni'nde 'Succession' dizisi altı ödülle öne çıktı. Hollywood'daki grev nedeniyle ertelenen tören Los Angeles'taki Peacock Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. 'The Bear' dizisi beş ödül kazanırken, 'Beef' en iyi mini dizi seçildi. Ödül kazanan oyuncular arasında 'Succession' dizisinden Kieran Culkin ve Sarah Snook, 'The Bear' dizisinden Jeremy Allen White ve 'Beef' dizisinden Steven Yeun ve Ali Wong yer aldı.
16 Ocak 2024

ABD'de Beyaz Perde Aktörleri Derneği (SAG) ve Amerikan Televizyon, Radyo Sanatçıları (AFTRA) tarafından başlatılan grev, 118 gün sonra sona erdi. Sendika üyeleri, Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) ile yapılan geçici anlaşmayı kabul etti. Anlaşma, sendika üyelerine yüzde 7'lik ücret artışı ve içerik sağlayıcılar tarafından kullanılmaları durumunda ek ücret almayı içeriyor. Ayrıca, oyuncuların yapay zeka kullanımına ilişkin kaygıları da giderildi.
6 Aralık 2023

Filistin'e destek mesajı yayınladığı için oyuncu Melissa Barrera, 'Çığlık 7' filminin kadrosundan çıkarıldı. Barrera'nın paylaşımları 'antisemitist' olarak değerlendirildi ve yapım şirketi Spyglass tarafından işine son verildi. Filmin yönetmeni Christopher Landon, kararın kendisi tarafından alınmadığını belirtti. Ayrıca, Oscar ödüllü oyuncu Susan Sarandon da benzer sebeplerden dolayı menajerlik şirketi UTA ile yollarını ayırdı.
22 Kasım 2023

Türk televizyon dizisi 'Yargı', Uluslararası Emmy Ödülleri'nde 'En iyi Telenovela' kategorisinde ödül kazandı. Ödül töreni, New York'taki Hilton Midtown Otel'de gerçekleştirildi ve 20 ülkeden 56 yapım yarıştı. Ay Yapım tarafından üretilen 'Yargı' dizisinin yapımcısı, yönetmeni, senaristi ve başrol oyuncuları törende yer aldı.
21 Kasım 2023

Televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlanarak geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uca'nın tedavisi yoğun bakımda devam ederken, menajeri Kübra Kalem Baykara tarafından acil ameliyata alındığı ve komplikasyonlar sonucu entübe edildiği duyurulmuştu. Metin Uca için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlenecek ve cenazesi Ankara Kocatepe Camii'nden kaldırılarak Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.
17 Kasım 2023

ABD Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 2024 yılında düzenlenecek Oscar ödül töreninin sunucusu olarak Jimmy Kimmel'ı seçtiğini duyurdu. Kimmel, daha önce 2017, 2018 ve 2023 yıllarında da töreni sunmuştu. 10 Mart 2024'te Los Angeles'ta gerçekleşecek olan 96. Oscar Ödülleri töreni için Kimmel, esprili bir dille daveti kabul ettiğini belirtti. Töreni en çok sunan isimler arasında 11 kezle Bob Hope ve 9 kezle Billy Crystal bulunuyor.
16 Kasım 2023

Pop müziğin efsane ismi Michael Jackson'ın 1980'lerde Pepsi reklamında giydiği ikonik siyah-beyaz deri ceket, müzayedede 250 bin sterline (yaklaşık 8 milyon 742 bin 500 lira) satıldı. Ceketin 200 bin ile 400 bin sterlin arasında bir fiyata satılması bekleniyordu. Jackson, bu ceketi 1984 yılında Pepsi için yaptığı reklam serisinin ilkinde giymişti.
11 Kasım 2023

ABD'de Beyaz Perde Aktörleri Derneği (SAG) ve Amerikan Televizyon, Radyo Sanatçıları (AFTRA) ile Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) arasında maaş ve yapay zeka kullanımına karşı iş güvencesi talepleri nedeniyle başlayan grev, 118 gün sonra geçici bir anlaşmayla sona erdi. Anlaşma, asgari ücretlerde büyük bir artış ve yapay zeka kullanımına ilişkin güvenceler içeriyor. Ayrıca emeklilik hakları ve sağlık sigortalarının kapsamı genişletildi. Daha önce Amerikan Senaristler Birliği (WGA) ile AMPTP arasında da benzer sebeplerle başlayan grev, beş ay sonra sona ermişti.
9 Kasım 2023

Ünlü yönetmen James Cameron, 18 Haziran'da beş kişinin ölümüyle sonuçlanan 'Titan' denizaltısı faciası hakkında bir dizi veya film yapılacağı ve bu projede yer alacağı yönündeki iddiaları reddetti. Cameron, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, OceanGate filmi için görüşme halinde olmadığını ve asla olmayacağını belirtti. Bu açıklama, The Sun gazetesinin Cameron'ın bu tür bir yapım için ilk seçenek olduğu yönündeki haberlerinin ardından geldi.
16 Temmuz 2023

ABD'nin sinema endüstrisi merkezi Hollywood'da, senaristlerin ücret anlaşmazlıkları nedeniyle başlattığı grevin ardından, 160 bin üyeli Oyuncular Birliği (SAG-AFTRA) da iş garantisi ve maaş güvencesi talepleriyle greve başladı. Sendika, Netflix ve Amazon gibi platformlardan adil gelir dağılımı ve yapay zekanın kullanımına kısıtlamalar getirilmesini istiyor. Ünlü oyuncuların da destek verdiği grev, bazı önemli yapımların aksamasına ve Hollywood'un sektör çapında 'kapanmasına' yol açabilir.
14 Temmuz 2023

Hollywood aktörü Brad Pitt, 'Apex' adlı yeni filmi için Formula 1 pilotu Sonny Hayes karakterini canlandıracak. Filmde, 30 yıl aradan sonra yarışlara dönen bir pilotun hikayesi anlatılacak. Britanya'daki F1 Grand Prix yarışlarında gerçek bir Formula 2 aracı kullanacak olan Pitt'e, gerçek yarış dinamiklerini filme aktarması için Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton danışmanlık yapacak. Filmin çekimleri 2023 Formula 1 sezonu boyunca sürecek.
7 Temmuz 2023

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), şarkıcı Gülşen'in Nisan 2022'deki bir konserinde imam hatip lisesi mezunlarına yönelik sözleri nedeniyle ayrımcılık yaptığına hükmetti ve her bir başvurucu için 50 bin lira idari para cezası verilmesine karar verdi. Gülşen, daha önce 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlamasıyla tutuklanmış ve ev hapsine alınmıştı. İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi, Gülşen'i 'halkın bir kesimini aşağılama' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırdı, ancak cezanın açıklanması geri bırakıldı.
31 Mayıs 2023

Johnny Depp, Jeanne du Barry filminde başrol oynayarak sinemaya dönüş yaptı ve bu filmle 76. Cannes Film Festivali açıldı. Film, Fransa Kralı 15. Louis ve 'son kraliyet metresi' olarak bilinen Jeanne du Barry'nin ilişkisini konu alıyor. Açılış gecesinde Depp, Amber Heard'a karşı açtığı iftira davasını kazandıktan sonra ilk kez bir uzun metrajlı filmde yer aldığı için dakikalarca ayakta alkışlandı. Festivalde ayrıca onur ödülü alan Michael Douglas, Türk oyuncu Meryem Uzerli ve diğer ünlü isimler de yer aldı.
17 Mayıs 2023

Show TV'de yayınlanan 'Kızılcık Şerbeti' dizisi, muhafazakar aile yapısına saldırdığı iddiasıyla RTÜK tarafından beş program durdurma cezası ve idari para cezasına çarptırıldı. Dizinin oyuncuları ve izleyicileri Twitter üzerinden RTÜK'e karşı bir kampanya başlattı. Oyuncular Sendikası, cezayı 'sansür' olarak değerlendirerek, karardan dönülmesi çağrısında bulundu ve cezanın oyuncular ve teknik ekip üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.
3 Nisan 2023

Fransız elektronik müzik ikilisi Daft Punk, 2013 yılında yayımlanan ve büyük beğeni toplayan son stüdyo albümü Random Access Memories'in 10. yıl dönümünü, albüme dokuz yeni şarkı ekleyerek kutlamaya hazırlanıyor. Yenilenmiş albümün tamamı 12 Mayıs'ta dinlenebilecek, ancak şarkılardan 'Fragments of Time'ın yapım süreci ve ham hali şimdiden ikilinin web sitesinde yer alıyor. Daft Punk, 2021 yılında müziğe devam edeceklerini ancak ikili olarak yollarını ayırdıklarını duyurmuştu.
23 Mart 2023
İşaretlediklerim