Rusya’nın Dağıstan bölgesinde Mahaçkale ve Derbent kentlerinde düzenlenen silahlı saldırılarda 15 polis ve bir papaz hayatını kaybetti. Saldırılar sonrası bölgede olağanüstü hal ilan edildi. Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, saldırıların terör eylemi olduğunu ve dış güçlerce planlandığını belirtti. Rusya Soruşturma Komitesi olayla ilgili soruşturma başlattı.
24 Haziran 2024

Gaziantep’te saç ekimi için özel bir hastaneye başvuran 46 yaşındaki Yasin Dibo, operasyon sonrası hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve cenazesi otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Türkiye, saç ekimi turizminden büyük gelir beklerken, 2019 yılında 500 bin kişinin saç ekimi için Türkiye'ye geldiği ve 1.5 milyar dolar ciro elde edildiği belirtildi.
13 Haziran 2024

Beşiktaş'ta 'Masquerade' adlı gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tadilatın kaçak yapıldığını belirtti. İtfaiye raporunda acil durum aydınlatmalarının, yönlendirme levhalarının olmadığı, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı tespit edildi. Dokuz şüpheli hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.
30 Mayıs 2024

İtalya ve Avrupa'daki organize suç örgütüne yönelik operasyonda, aralarında suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Operasyon, İtalya, Türkiye ve Interpol işbirliğinde İtalya, İsviçre, Almanya ve Türkiye'de gerçekleştirildi. Gözaltına alınanlara terör amaçlı suç örgütü kurmak, cinayet amaçlı silahlı çete kurmak, yaralama, yasa dışı silah ve patlayıcı bulundurmak, silah kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, cinayet ve yasa dışı göçe yardımcı olmak suçlamaları yöneltildi. Barış Boyun'un Türkiye'de en çok arananlar listesinde olduğu ve daha önce Türk makamlarının iade talebinde bulunduğu belirtildi.
22 Mayıs 2024

İstanbul Valiliği, 19 Mayıs Pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra yaşanan olaylarla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Valilik, derbi sırasında ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Açıklamada, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un maç bitiminden sonra stadyuma gelerek sahaya girmesi ve Galatasaray Stadyum Müdürü'ne yönelik fiili müdahalede bulunulması gibi detaylar yer aldı. Ayrıca, olaylara karışan şahısların kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü ve ihmali bulunan personel hakkında inceleme başlatıldığı ifade edildi.
21 Mayıs 2024

Ankara başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Emniyet Genel Müdürlüğü'nü hedef alan yapılanmasına ilişkin 46 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu şüphelilerden 44'ü, Ankara merkezli 28 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalandı. Şüphelilerin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yuvalanma ve eleman kazanma faaliyetleri yürüttüğü, ayrıca örgütsel bağlılık durumlarını takip ettikleri tespit edildi. Soruşturma halen devam ediyor.
21 Mayıs 2024

Ankara'da görevden uzaklaştırılan üç üst düzey emniyetçinin evinde arama yapıldı. Bu emniyetçilerin organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın avukatıyla görüştüğü ve İzmir'de yemek yediği iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan görevden uzaklaştırıldı. Savcılık, dosya için kısıtlama kararı verdi.
14 Mayıs 2024

Antalya'nın Sarısı mevkisinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi, 12 Nisan'da meydana gelen ve bir kişinin ölümüne neden olan kazanın ardından soruşturma başlatılması üzerine girişlere kapatıldı. Soruşturma kapsamında, aralarında CHP'nin Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu beş kişi tutuklandı. Bölgeye sivil vatandaşların girişi yasaklanırken, tesis polis tarafından güvenlik şeridi ile çevrildi.
15 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen 'para sayma' görüntüleri hakkında soruşturmaya müdahil oldu ve bu paraların Kandil'e gönderildiğini iddia etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde desteler halinde paraların sayıldığı görülüyor. CHP, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunuyor. İstanbul başsavcılığı bu iddialar üzerine soruşturma başlattı. Erdoğan ve Adalet Bakanı Tunç, bu görüntüleri seçim öncesi CHP'ye yönelik eleştirilerde kullanıyor.
30 Mart 2024

Rusya'nın başkenti Moskova'da 22 Mart'ta gerçekleşen ve 143 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Rus Devlet Soruşturma Komitesi'ne bağlı müfettişler, saldırganların Ukraynalı milliyetçilerle bağlantılı olduğuna dair kanıtlar bulduklarını açıkladı. Saldırganların Ukrayna'dan nakit ve kripto para aldıkları ve bir şüphelinin daha gözaltına alındığı belirtildi. ABD'nin saldırıdan önce Rusya'yı yazılı olarak uyarmış olduğu da iddialar arasında.
29 Mart 2024

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall konser salonuna düzenlenen terör saldırısının ardından 11 kişi yakalandı. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov, saldırıya doğrudan katılan dört kişi dahil olmak üzere toplamda 11 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Saldırı sonucunda 40 kişi hayatını kaybetti, 115 kişi yaralandı. Ukrayna, saldırının Rusya tarafından planlandığını iddia ederken, IŞİD saldırıyı üstlendi ve Rusya, ABD'nin olaya ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.
23 Mart 2024

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir alışveriş ve eğlence merkezinde gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu 60 kişi öldü, 115 kişi yaralandı. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlendi. Rusya Soruşturma Komitesi, olay yerindeki delillerin toplandığını ve incelemelerin devam ettiğini açıkladı. Ukrayna Savunma Bakanlığı, saldırının Rusya tarafından planlandığını iddia etti, ancak IŞİD saldırıyı üstlendi. Rusya, ABD'nin olayla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.
23 Mart 2024

Rusya'da cezaevinde öldüğü açıklanan muhalif lider Aleksey Navalni'nin cesedi, ailesine teslim edilmedi. Navalni'nin sözcüsü Kira Yarmış, cesedin incelenmek üzere Rusya'nın Salehard kentine gönderildiğini ve ailenin morga giderek cesedi talep ettiğinde cesedin orada olmadığını öğrendiğini belirtti. Navalni'nin avukatlarına, cesedin bulunduğu yer ve incelenme süreci hakkında çelişkili bilgiler verildiği iddia edildi. Navalni, 2020'de zehirlenmiş ve tedavi için Almanya'ya gönderilmişti. AB, Navalni'ye yapılan suikast girişimine kimyasal silah kullanımı nedeniyle tepki göstermişti.
18 Şubat 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde, 13 Şubat'ta siyanürlü toprağın kayması sonucu meydana gelen büyük bir maden faciası sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında, saha sorumlusu dahil olmak üzere sekiz kişi gözaltına alındı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayıldı ve bu olay sonucunda dokuz işçi toprak altında kaldı. Gözaltına alınanlar arasında yabancı uyruklu bir kişi de bulunuyor. Olayın ardından çeşitli yetkililer ve şirketin tutumu eleştirilere konu oldu.
15 Şubat 2024

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen siyanürlü toprak kayması sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında saha sorumlusunun da bulunduğu dört kişi gözaltına alındı. Bu olay, çevresel ve güvenlik protokollerinin madencilik faaliyetlerinde ne derece önemli olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Gözaltına alınanlar hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.
14 Şubat 2024

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde polis kontrol noktasına yapılan silahlı saldırı sonrasında gözaltına alınan 96 şüpheliden 48'i tutuklama, diğer 48'i ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. Saldırıda iki saldırgan öldürülmüş, üçü polis toplam altı kişi yaralanmış ve bir sivil hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı saldırının DHKP/C tarafından yapıldığını açıklamıştı. Soruşturma İstanbul Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülmekte ve şüphelilerin hakimlik sorguları bekleniyor.
9 Şubat 2024

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonrası gözaltına alınan 96 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Saldırıda iki saldırgan öldürülmüş, üçü polis olmak üzere toplamda yedi kişi yaralanmış ve bir sivil hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının DHKP/C tarafından yapıldığını açıklamış ve 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini belirtmişti.
9 Şubat 2024

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, şu ana kadar 94 şüpheli gözaltına alındı. Saldırıda iki saldırgan öldürülmüş, üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralanmış ve bir sivil hayatını kaybetmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının DHKP/C tarafından yapıldığını açıklamış ve 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini belirtmişti.
8 Şubat 2024

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan şüpheli sayısı 90'a ulaştı. Saldırı, DHKP/C üyeleri Emrah Yayla ve Pınar Birkoç tarafından gerçekleştirildi. Saldırıda iki saldırgan öldürüldü, üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı ve bir sivil hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının ardından 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini ve operasyonların devam ettiğini açıkladı.
7 Şubat 2024

Hatay'da, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde 30 kişinin ölümüne neden olan Koray Apartmanı'nın yıkılmasıyla ilgili olarak, binanın statik proje ve uygulama denetçisi T.Ş. tutuklandı. Hatay Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu, depremde yıkılan binalardaki ölüm ve yaralanmalarla ilgili soruşturmalarını sürdürüyor. Binanın yapı denetim firmasına bağlı kontrol elemanı inşaat mühendisi S.K. de daha önce tutuklanmıştı.
6 Şubat 2024
İşaretlediklerim