2024 Olimpiyat Oyunları'nda Cezayirli kadın boksör Imane Khelif, cinsel kimlik tartışmalarının hedefi oldu. Khelif, İtalyan rakibi Angela Carini'nin çekilmesiyle kazandığı maçın ardından, yüksek testosteron nedeniyle cinsel kimlik tartışmalarına maruz kaldı. Khelif'in interseks olduğu belirtilse de, tartışmalar devam etti. Khelif, sporculara yönelik zorbalığın insan hayatını mahvedebileceğini vurguladı.
5 Ağustos 2024

Avrupa ile Türkiye arasındaki asgari ücret farkı giderek büyüyor. Avrupa'da bazı ülkelerde verilen asgari ücret, Türkiye'dekinin yedi katına kadar çıkabiliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'deki asgari ücretin düşük olmadığını savunarak, Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek asgari ücrete sahip olduğunu belirtti. OECD verilerine göre, Türkiye'de asgari ücretliler Avrupa ve OECD ortalamasına göre daha fazla çalışmasına rağmen daha az kazanıyor.
16 Temmuz 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de asgari ücretin düşük olmadığını ve AK Parti hükümetleri döneminde asgari ücretin büyümenin üzerinde arttırıldığını savundu. Bu açıklamaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Haddinizi bilin' diyerek tepki gösterdi ve CHP iktidarında halkın alım gücünün 10 kat artırılacağı sözünü verdi. Özel, asgari ücrete enflasyon zammı yapılmasını, en düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesini ve çiftçilerin desteklemelerinin artırılmasını talep etti.
1 Temmuz 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin üçüncü haftasındaki dördüncü ve son maçında Brezilya'ya 3-0 yenildi. Çin'in Hong Kong özel idari bölgesinde oynanan mücadelede, Türkiye grup aşamasını sekiz galibiyet ve dört mağlubiyetle tamamladı. Brezilya ise 12'de 12 yaparak finallere lider olarak gitmeye hak kazandı. 2024 VNL Finalleri, 20-23 Haziran tarihlerinde Tayland'ın başkenti Bangkok'ta oynanacak.
16 Haziran 2024

Tayland’ın merkezindeki Ayutthaya Fil Sarayı ve Royal Kraal'da 36 yaşındaki Asya fili Chamchuri, nadir görülen bir olayla ikiz doğurdu. İlk yavru doğduktan sonra bakıcılar ikinci bir yavrunun daha doğduğunu fark etti. İkinci doğum sırasında anne fil paniğe kapıldı ve bakıcılar müdahale etmek zorunda kaldı. Bu olay, Tayland'da filler kutsal kabul edildiği için büyük ilgi gördü ve ikizler sosyal medyada canlı yayınlarla tanıtıldı.
15 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin üçüncü haftasında Çin'e 3-2 mağlup oldu. Türkiye, ilk iki seti kazanarak 2-0 öne geçmesine rağmen, Çin üçüncü ve dördüncü setleri kazanarak durumu eşitledi ve karar setini 15-13 kazanarak galip geldi. Türkiye, bu sonuçla Hong Kong etabında ilk kez kaybetti. Ay-yıldızlı ekip, 16 Haziran'da Brezilya ile karşılaşacak ve finaller 20-23 Haziran'da Tayland'ın başkenti Bangkok'ta oynanacak.
15 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'ndeki ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti'ni 3-1 mağlup etti. Maçta geriye düşmesine rağmen, setleri 17-25, 25-15, 25-17 ve 25-18 kazanarak galip geldi. Milliler, Hong Kong etabındaki üçüncü maçında 15 Haziran Cumartesi günü Çin ile karşılaşacak.
13 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin 3. haftasında Tayland'ı 3-0 mağlup etti. Hong Kong Coliseum'da oynanan maçta Türkiye, ilk iki seti 25-17, üçüncü seti ise yine 25-17 kazandı. Filenin Sultanları, bu galibiyetle organizasyonda dokuz maçta yedi galibiyet elde etti. Türkiye, üç hafta sonunda ilk 8'de yer alması halinde finallere katılma hakkı kazanacak.
12 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nde ABD'yi 3-2 yenerek ABD etabını dörtte dört galibiyetle tamamladı. Milliler, sekiz maçta altı galibiyet alarak yenilmezlik serisini sürdürdü ve dünya sıralamasındaki liderliğini korudu. Takım, 11-16 Haziran'da Hong Kong'da oynayacağı üçüncü etap maçlarında Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya ile karşılaşacak. Üçüncü etap sonunda ilk sekizde yer alması halinde finallere yükselecek.
3 Haziran 2024

A Milli kadın voleybol takımı, Milletler Ligi'nin ikinci haftasındaki son maçında ABD'yi 3-2 yenerek büyük bir başarı elde etti. Bu galibiyetle birlikte takım, Milletler Ligi'nde altıncı galibiyetini almış oldu ve ikinci haftayı 4'te 4 yaparak tamamladı. Maç sonrasında TRT Spor'un ağır çekimde ekrana verdiği bir görüntü sosyal medyada büyük ilgi gördü ve Türk taraftarların sevinci gündem oldu. Filenin Sultanları, 11-16 Haziran tarihlerinde Hong Kong'da oynayacakları üçüncü hafta maçlarında Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya ile karşılaşacak.
3 Haziran 2024

Amerika Birleşik Devletleri, 50 yıl önce çalınıp New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi’nde sergilenen iki bronz heykeli Tayland’a iade etti. 'Altın Çocuk' ve 'Diz Çökmüş Kadın' adlı antik bronz heykeller Tayland Ulusal Müzesi’nde sergilenmeye başladı. 11’inci yüzyılda yapıldığı düşünülen eserlerin Hinduizm ve Budizm inanışının sembolleri olduğu belirtiliyor. Tayland hükümeti, 30’dan fazla tarihi eserin ülkeye iadesi için diplomatik görüşmelerini sürdürüyor.
29 Mayıs 2024

Fransa'nın Adge kasabasının belediye başkanı Gilles d’Ettore, ölü babasıyla konuşmak için kamu kaynaklarını kullanarak fal baktırdı. Dört yıl boyunca falcı Sophia Martinez'e lüks tatiller için ödeme yapan başkan, meleklerin ve ölülerin kendisini aradığını iddia etti. Olayların ortaya çıkmasının ardından hem belediye başkanı hem de falcı tutuklandı. Falcı, kadınların kaldığı bir koğuşta cadılıkla suçlandığı için hücreye konuldu.
27 Mayıs 2024

Tayland Temsilciler Meclisi, eşcinsel evliliklere yasal zemin hazırlayan bir tasarıyı büyük bir çoğunlukla kabul etti. Tasarı, evliliği cinsiyet temelli bir birliktelik olarak değil, iki kişi arasındaki birliktelik olarak tanımlıyor ve LGBTİ+ çiftlere heteroseksüel çiftlerle eşit haklar tanıyor. Tasarının Senato ve Kral tarafından onaylanması durumunda Tayland, eşcinsel evliliği yasallaştıran ilk Güneydoğu Asya ülkesi olacak.
27 Mart 2024

AXA sigorta şirketi tarafından yapılan bir ankete göre, dünya genelinde ruh sağlığı bozuklukları artış gösteriyor. Türkiye, yüzde 38'lik oranla ruh sağlığı bozukluğu yaşayan ülkeler arasında ikinci sırada yer alıyor. Araştırma, özellikle gençler arasında ruh sağlığı sorunlarının daha yaygın olduğunu belirtiyor. 18-24 yaş arası gençlerin yüzde 43'ü ruhsal bir hastalığı olduğunu ifade ederken, bu oran 65-75 yaş arası katılımcılarda yüzde 14'e düşüyor.
11 Mart 2024

Tayland'ın Nakhon Sawan eyaletinde, yiyecek ve para dilenmek için kullanılan bir fil, sahibini ezerek öldürdü. Olayı kaydeden bir görgü tanığı, filin sahibi tarafından dilenmek için kullanıldığını ve olay anında filin aniden tedirginleşerek sahibine saldırdığını belirtti. Bir diğer tanık ise, filin yavrusunun elinden alındığını hissettiği için sahibine saldırdığını öne sürdü.
8 Şubat 2024

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Milletler Ligi'nde mücadele edeceği maçların programını belirledi. Takım, üç ayrı haftada dört maç yapacak şekilde planlanan ligde Antalya, ABD ve Hong Kong'da oynayacak. İlk sekiz sırada yer alacak takımlar finallere katılma hakkı kazanacak. Türkiye'nin maç programı, Mayıs ve Haziran aylarında Japonya, Hollanda, İtalya, Fransa, Almanya, Sırbistan, Güney Kore, ABD, Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya ile karşılaşmaları içeriyor.
20 Ocak 2024

Tayland'da monarşiyi eleştiren sosyal medya paylaşımları yapan aktivist Mongkol Thirakot, 50 yıl hapis cezasına mahkum edildi. İnsan Hakları için Taylandlı Avukatlar Birliği, Thirakot'un daha önce 28 yıl hapis cezasına çarptırıldığını ve yeni tespit edilen paylaşımlar nedeniyle cezasına 22 yıl daha eklendiğini açıkladı. Tayland'da Kral ve monarşi eleştirilerine yönelik ağır cezalar içeren yasa, ifade özgürlüğü tartışmalarına ve hükümet karşıtı protestolara neden oluyor.
18 Ocak 2024

Tayland'ın orta bölgesinde bulunan bir havai fişek fabrikasında büyük bir patlama meydana geldi ve 22 işçi yaşamını yitirdi. Suphan Buri kentinde gerçekleşen patlamanın etkisiyle enkaz 100 metre mesafeye yayıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, hayatta kalanlara henüz rastlanmadı. Fabrikanın yasal mevzuata uygunluğu ve patlamanın ihmalden kaynaklanıp kaynaklanmadığı soruşturuluyor. Aynı fabrikada daha önce Kasım 2022'de de bir patlama olmuş ve bir kişi ölmüştü.
17 Ocak 2024

Kew Kraliyet Botanik Bahçeleri'nden araştırmacılar, 2023 yılında 74 yeni bitki ve 15 mantar türü keşfetmişlerdir. Keşfedilen türler arasında Antarktika'da üç yeni mantar türü, Endonezya'da volkanın zirvesinde bir orkide, Borneo'da yeraltında yetişen bir palmiye, Mozambik'te bir etobur bitki ve Angola'da kum altında yetişen iki ağaç türü bulunmaktadır. Ayrıca Güney Kore, Tayland ve Güney Afrika'da da yeni türler keşfedilmiştir. Bilim insanları her yıl ortalama 2 bin 500 yeni bitki ve mantar türü keşfetmekte ve dünya genelinde henüz resmi olarak tanımlanmamış 100.000 kadar bitki ve daha fazla mantar türü olduğu tahmin edilmektedir.
14 Ocak 2024

Hamas, bir esir takası anlaşması çerçevesinde 12 Tayland vatandaşını ve 13 İsrailli esiri serbest bıraktı. Tayland vatandaşlarının serbest bırakılması, Katar'ın aracılık ettiği İsrail-Hamas anlaşmasının bir parçası değil. Mısır'ın aracılığıyla gerçekleşen bu serbest bırakma, Mısır'ın yoğun çabalarının bir sonucu olarak duyuruldu. Ayrıca, İsrail ordusu, serbest bırakılmaları beklenen Filistinli esirler için toplanan kalabalığa Ofer Cezaevi önünde göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.
24 Kasım 2023
İşaretlediklerim