Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, Sağlık Bakanlığı'nın geçici görevlendirme politikasının iki genç hekimin ölümüne ve bir hekimin ağır yaralanmasına neden olduğunu belirtti. Sinop'ta meydana gelen trafik kazasında, geçici görevlendirmeyle Boyabat ilçesine giden Dr. Mehmet Turan Yazlak, Dr. Sena Sakin ve sürücü Ender Çoraklı hayatını kaybetti. TTB, hekim lojmanlarının yok edilmesi ve geçici görevlendirmelerin genç hekimler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.
12 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 11 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Bu illerde kuvvetli yağış, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Halk, bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
31 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Amasya, Çorum, Bolu, Tokat, Karabük, Ankara, Çankırı, Kastamonu ve Kırıkkale illerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek sarı kodla uyarıda bulundu. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor. MGM, vatandaşların güncel meteorolojik koşulları ve tahminleri takip etmelerini öneriyor.
30 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 20 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Bu illerde kuvvetli yağış, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Halk, bu meteorolojik olaylar nedeniyle dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
28 Mayıs 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesindeki bir bağ evinde meydana gelen patlamada yaralanan yedi kişiden biri hayatını kaybetti. Ahmet Karaçoban ve oğlu Sefa Can Karaçoban, bağ evlerine zorla girilmeye çalışıldığını ve içeride kendilerine ait olmayan kilitli bir sandık bulunduğunu jandarmaya bildirmişti. Jandarma ekipleri sandığı açtığında, el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamada yaralanan Sefa Can Karaçoban hayatını kaybederken, diğer altı yaralının tedavileri sürüyor. Olayın aileler arasındaki bir husumetten kaynaklandığı belirtilirken, iki şüpheli tutuklandı.
23 Mayıs 2024

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Hürmüzlü köyünde, jandarma ekiplerinin bir ihbar üzerine gittikleri bağ evinde patlama meydana geldi. Patlama sonucunda beşi jandarma personeli olmak üzere toplam yedi kişi yaralandı. Yaralılar Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.
18 Mayıs 2024

Türkiye’de 2024 yılı nisan ayında yağışlar, geçen yıla göre yüzde 67 oranında azaldı. Karadeniz bölgesi, son 64 yılın en düşük nisan yağışını gördü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye genelinde yağışlar hem uzun yıllar ortalamasının hem de geçen yılın altında kaldı. Özellikle Bilecik, Bursa, Kastamonu ve Karadeniz bölgesinde yağışlar yüzde 80’in üzerinde azaldı.
15 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve İzmir de dahil olmak üzere 29 kente sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıda, kuvvetli rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Özellikle Van ve Hakkari gibi yüksek kesimlerde kar erimesi nedeniyle sel ve heyelan riski bulunmaktadır. Vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları istendi.
11 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 34 ilinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak sarı kod uyarısı verdi. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
2 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Türk iline gök gürültülü sağanak yağışlar için 'sarı' kodlu uyarı verdi. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
29 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sekiz farklı ilde düzenlediği mitinglere katılan vatandaşların büyük bir kısmının AKP'ye oy vermediği belirlendi. Kilis, Sivas, Ağrı, Hakkari, Çankırı, Tokat, Yozgat ve Batman illerinde yapılan mitinglere katılanların oy verme oranları ve kazanan partiler incelendiğinde, bu illerde AKP'nin oy kaybettiği ve farklı partilerin kazandığı görüldü. Erdoğan, bu sonuçları bir dönüm noktası olarak değerlendirdi.
24 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı kesimlerinden başlayarak Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile batı ve orta Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Güney ve güneybatı yönlerinden esmesi beklenen rüzgarın fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.
20 Nisan 2024

Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından, bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor. Kısa süre içinde 4,0 ve 4,4 büyüklüğünde iki artçı sarsıntı daha kaydedildi. Bu sarsıntılar, bölgedeki vatandaşlar arasında endişe yaratmaya devam ediyor. Yetkililer, vatandaşları olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
18 Nisan 2024

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre deprem, çevre illerden de hissedildi ve yaklaşık 5-6 kilometre derinlikte gerçekleşti. Deprem sonucunda Tokat ve Yozgat'ta binalar ve ahırlar hasar gördü, ancak herhangi bir can kaybı yaşanmadı. AFAD, bölgeden 231 ihbar alındığını ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
18 Nisan 2024

Tokat'ta yaşanan deprem sonrasında, bölgedeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmesine karar verildi. Bu karar, öğrenci ve öğretmenlerin güvenliği gözetilerek alındı. Depremin büyüklüğü ve hasar durumu hakkında detaylı bilgi verilmedi.
18 Nisan 2024

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin detaylarına ilişkin daha fazla bilgi henüz paylaşılmamıştır. İlgili kurumlar ve yerel yetkililer durumu değerlendirmekte ve gerekli önlemleri almaktadır.
18 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu hava ile birlikte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Van, Hakkâri, Şırnak, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağışların olması bekleniyor. Sıcaklıkların iç ve batı kesimlerde artarken, doğu kesimlerde azalacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden esmesi beklenirken, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
10 Nisan 2024

Olaylı geçen Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hakemi Halil Umut Meler, bu hafta İstanbulspor-Çaykur Rizespor maçında VAR hakemi olarak görev yapacak. Süper Lig'in 31'inci haftasında görev alacak diğer VAR hakemleri de açıklandı. Bu hafta için Galatasaray-Atakaş Hatayspor maçına Serkan Tokat, Gaziantep FK-Corendon Alanyaspor maçına Alper Ulusoy, ve Bitexen Antalyaspor-MKE Ankaragücü maçına Tugay Kaan Numanoğlu atandı.
2 Nisan 2024

Türkiye'nin 'süper vali' olarak tanıdığı Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ta yapılan yerel seçimlerde AKP'li rakibi Eyüp Eroğlu'na büyük bir fark atarak önde gidiyor. Sandıkların yaklaşık %82'si açıldığında, Yazıcıoğlu'nun oy oranı %52,25 iken, rakibi Eroğlu'nun oy oranı %29,69 olarak kaydedildi.
31 Mart 2024

Eczacı ve HPV aşısı aktivisti Cem Kılınç, Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından Bakırköy Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Kılınç, üç yıl boyunca HPV aşısının ücretsiz yapılması için Türkiye genelinde kampanya yürüttü ve bu konuda kamuoyu ile Sağlık Bakanlığı'nın dikkatini çekmeyi başardı. Ayrıca, 16 yıldır TKP üyesi olan Kılınç, üniversite yıllarında politikaya ilgi duymaya başladı ve çeşitli sosyal hareketlerde aktif rol aldı. Deprem bölgesinde de aktif yardım çalışmalarında bulunan Kılınç, Bakırköy'ün deprem riski ve kentsel dönüşüm projeleri konusunda endişelerini dile getirdi.
19 Mart 2024
İşaretlediklerim