Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Aydın'daki cenaze töreninde hükümeti protesto etti. TİP üyeleri, İsrail ile ticari ilişkilerin kesilmesi çağrısında bulunarak 'Ticareti yapanlar, İsrail’e tapanlar' sloganları attı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da cenazeye katıldı. TİP Parti Meclisi Üyesi Foti Benlisoy, İsrail ile tüm siyasi, diplomatik ve ticari ilişkilerin sona erdirilmesi gerektiğini belirtti.
14 Eylül 2024

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay, Silivri Cezaevi'nden yazdığı mektupta, Anayasa Mahkemesi'nin vekilliğinin düşürülmesini yok hükmünde saymasına rağmen Meclis'in bu kararı uygulamamasını eleştirdi. Atalay, hukukun açık emirlerinin yerine getirilmesi gerektiğini ve Anayasa'ya uymayan Meclis'in meşruiyetini kaybedeceğini vurguladı. Ayrıca, Meclis'in yeniden toplanmasının bu durumu düzeltmek için bir fırsat olduğunu belirtti. Atalay, Anayasa'ya ve hukuka bağlı kalınması gerektiğini savundu.
27 Ağustos 2024

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, muhalefet partilerine Meclis'i terk etme çağrısında bulundu. Şık, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi ve Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyulmaması nedeniyle yaşanan olaylar sonrasında bu çağrıyı yaptı. Şık, muhalefetin iktidarın çizdiği hattan hizalanmasının topluma fayda sağlamayacağını belirtti ve Meclis'in sokağa taşınması gerektiğini savundu. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in tutumunu eleştirerek, muhalefetin Meclis'te etkili olamadığını vurguladı.
27 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bitlis'te düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Meclis'te AKP'li Alpay Özalan'ın saldırısına uğrayan TİP Milletvekili Ahmet Şık'a verilen destek üzerinden muhalefeti hedef aldı. Erdoğan, muhalefetin Ahmet Şık'a destek vermesini 'teslimiyet işareti' olarak nitelendirdi ve muhalefetin halktan kopuk olduğunu iddia etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni Üsküdar'daki bir inşaat projesi üzerinden eleştirerek, belediyelerin elitist bir yaklaşımla yönetildiğini savundu.
25 Ağustos 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye İşçi Partisi milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili Anayasa Mahkemesi kararının ardından Meclis'te yapılan görüşmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Can Atalay konusunun tamamen kapandığını ve AKP'nin MHP olmadan da gereğini yaptığını belirtti. Meclis'teki olağanüstü toplantıda yaşanan tartışmalar ve kavgalar sonrasında, Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin kararını eleştirdi ve Cumhur İttifakı'nın duruşunu övdü.
17 Ağustos 2024

Eski Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi doktor Tarık Ziya Ekinci, 99 yaşında hayatını kaybetti. Ekinci, 1965'te TİP'in Meclis'e girmesiyle ilk defa bir sosyalist partinin yasamada temsil edilmesinde rol oynamıştı. İstanbul Tabip Odası, Ekinci'nin vefatını duyurarak ailesine ve tüm hekim camiasına başsağlığı diledi. Ekinci, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde doğmuş ve İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştu.
15 Ağustos 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesini yok hükmünde saymasının ardından, Atalay'ın milletvekilli kaydının yapılması ve özlük haklarının tesis edilmesi için TBMM başkanlığına başvurdu. Atalay da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi kararının derhal uygulanarak tahliye edilmesini talep etti. Atalay, Anayasa'nın açık hükümlerine uyulması gerektiğini ve milletvekilliğinin yeniden tanınmasını beklediğini belirtti.
5 Ağustos 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP), eski Hatay Milletvekili Barış Atay'ın yeni dönemde kendi isteğiyle Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) görev almadığını duyurdu. Atay, son genel seçimlerde Hatay'dan milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti. TİP, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay hakkındaki kararını eleştirerek, hukukun işlemez hale getirildiğini ve Saray iktidarının faşizan karakterini vurguladı. Ayrıca, AKP'nin siyasi partileri yeni bir kuşakta dizayn etme çabalarına karşı TİP'in solda yeni bir odak yaratma stratejisi üzerinde durduğu belirtildi.
5 Ağustos 2024

Anayasa Mahkemesi (AYM), Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesini yok hükmünde saydı. AYM, Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin Atalay’la ilgili hak ihlali kararını uygulamamasını hukuki değerden yoksun buldu. Karar, Resmi Gazete’de yayınlandı ve TBMM Genel Kurulu’nda okunmasının Atalay’ın milletvekilliğinin düşmesine neden olamayacağı belirtildi. Atalay, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapse mahkûm edilmiş ve Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay milletvekili seçilmişti.
1 Ağustos 2024

Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis komisyonunda görüşülmeye başlandı. Teklife göre, bir hayvanın sahipli sayılabilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı veri tabanına kaydedilmesi gerekiyor. Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, kedilerin de sahipsiz hayvanlar kategorisine alındığını belirterek tepki gösterdi. AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, kedilerin zarar vermediği için şu anda gündemde olmadığını ifade etti.
18 Temmuz 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul'un Kartal ilçesindeki bir pazar yerinde vergi adaletsizliğine dikkat çekti. Baş, hükümetin vergi politikalarını eleştirerek, eskiden alınan vergilerin yol, su ve elektrik gibi hizmetlere dönüştüğünü, ancak şimdi bu hizmetler için ek vergiler alındığını belirtti. Ayrıca, dolaylı vergilerin halkın cebinden fark ettirmeden çalındığını ve büyük şirketlerin vergi ödemekten kaçındığını vurguladı.
28 Haziran 2024

Gezi davasından tutuklu olan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay, Gezi eylemlerinin 11. yılı için bir açıklama yaptı. Atalay, Gezi'nin mirasının demokrasi ve adalet mücadelesinde yol gösterici olduğunu belirtti. Ayrıca, Gezi eylemlerinin toplumsal mücadelelerin seyrine önemli etkilerde bulunduğunu ve yurttaşların hak arama mücadelelerine daha kararlı bir şekilde sahip çıkmaya başladığını vurguladı.
27 Mayıs 2024

10 Ekim Ankara gar katliamını protesto etmek amacıyla düzenlenen bir etkinlikte konuşma yaptığı için yargılanan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, 'terör örgütü' propagandası yapmakla suçlanmıştı. 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat kararı verildi. Atalay, aynı zamanda Gezi Davası'ndan dolayı 25 Nisan 2022'den beri tutuklu bulunuyor ve Anayasa Mahkemesi'nin iki defa hak ihlali kararı vermesine rağmen tahliye edilmemişti.
2 Mayıs 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Çankaya Belediyesi başkan adayı ve gazeteci İrfan Değirmenci, seçim sürecinde Halk Tv tarafından bir kez bile ekrana çıkarılmadığını belirterek, kanala dönmeyeceğini açıkladı. Değirmenci, siyasete TİP saflarında devam edeceğini ve ötekileştirilen tüm kesimler adına mücadele edeceğini ifade etti. Ayrıca, Değirmenci'nin Halk Tv'den ayrılma kararına ilişkin Halk Tv'nin patronu Cafer Mahiroğlu da Değirmenci'nin politika tutkusunun ağır bastığını belirtti.
2 Nisan 2024

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yapılan yerel seçimlerde, AKP adayı açık ara önde bitirirken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) lideri Erkan Baş üçüncü sırada yer aldı. Gebze, emekçilerin yoğun yaşadığı ve yüksek nüfusa sahip bir ilçe olmasına rağmen, TİP'in güçlü kozu olarak görülen Erkan Baş, beklenen başarıyı elde edemedi. Seçim sonuçlarına göre AKP yüzde 36,94, İYİ Parti yüzde 19,99 ve TİP yüzde 19,92 oy aldı.
1 Nisan 2024

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yapılan yerel seçimlerde, AKP adayı açık ara önde giderken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) adayı ve genel başkanı Erkan Baş üçüncü sırada yer aldı. Gebze, emekçilerin yoğun yaşadığı ve yüksek nüfusa sahip bir ilçe olmasına rağmen, TİP'in güçlü kozu olarak görülen Erkan Baş, beklenen başarıyı elde edemedi. Açılan sandıkların yüzde 81,05'ine göre, AKP yüzde 37,43 ile önde, İYİ Parti yüzde 19,81 ile ikinci, TİP ise yüzde 19,69 ile üçüncü sırada.
1 Nisan 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Hatay belediye başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmesi sürecine dair ayrıntıları paylaştı. Zan, sosyal medyada paylaşılan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında, AKP'den 5 milyon dolar ve TRT'de pozisyon istediği duyulmuş, ancak kayıtların montaj olduğunu iddia etmişti. Şık, Zan'ın kayıtların yargıya taşınmasından kaygılandığını ve sadece haberleşmenin gizliliğini ihlalden suç duyurusunda bulunmak istediğini belirtti. Adli bilişim ve siber güvenlik uzmanlarından alınan rapor, kaydın kesintisiz ve manipüle edilmemiş olduğunu gösterdi.
26 Mart 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, partinin Hatay adayı Gökhan Zan'ın adaylığını, Zan'a ait olduğu iddia edilen ve şüpheli içerikler barındıran ses kayıtlarının ortaya çıkması nedeniyle geri çektiğini açıkladı. Erkan Baş, bu durumun partinin şeffaflık ve temiz siyaset anlayışına uygun düşmediğini belirtti. Ayrıca, Baş, partinin bu tür ilişkileri kabul etmeyen bir duruş sergilediğini ve başkalarının hesaplarının bir parçası haline gelmeyi reddettiğini ifade etti.
20 Mart 2024

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Gökhan Zan, adaylıktan çekilmediğini açıkladı. Bu açıklama, TİP'in Zan'ın adaylığını 'partinin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair iddialar' nedeniyle geri çektiğini duyurmasının ardından geldi. CHP'nin mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı depremdeki sorumluluklarına rağmen yeniden aday göstermesi eleştirilmiş, bu durum TİP'in Zan'ı aday göstermesine yol açmıştı.
18 Mart 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Erzincan İliç ilçesindeki bir madende meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz kişiye ulaşılamadığını belirtti. Baş, 2022 yılında bu madenle ilgili yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildiğini ve maden şirketinin kapasitesinin artırıldığını, vergi borcunun silindiğini ifade etti. Ayrıca, maden kazasının sorumluları olarak maden sahipleri ve siyasetçileri işaret etti ve ihmallere dikkat çekti. Erzincan'da yaşanan bu maden kazası, çevresel ve iş güvenliği sorunlarını da gündeme getirdi.
13 Şubat 2024
İşaretlediklerim