UEFA Avrupa Ligi'nde Atalanta ve Bayer Leverkusen, UEFA Konferans Ligi'nde ise Olympiacos ve Fiorentina finale yükseldi. Bayer Leverkusen, Roma ile oynadığı rövanş maçında 2-2 berabere kalarak finale çıktı. Atalanta ise Olimpik Marsilya'yı 3-0 yenerek adını finale yazdırdı. Konferans Ligi'nde Olympiacos, Aston Villa'yı 2-0 mağlup ederken, Fiorentina ise Club Brugge ile 1-1 berabere kalarak finale ulaştı.
10 Mayıs 2024

Paris Saint-Germain (PSG), Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Borussia Dortmund'a 1-0 yenilerek turnuvaya veda etti. İlk maçta da aynı skorla mağlup olan PSG, toplamda 2-0'lık skorla elendi. Borussia Dortmund, bu sonuçla Şampiyonlar Ligi finaline yükseldi ve finalde Real Madrid veya Bayern Münih ile karşılaşacak. Final maçı 1 Haziran'da Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanacak.
8 Mayıs 2024

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu rövanş maçları sonucunda Bayer Leverkusen, Liverpool, Roma ve Atalanta çeyrek finale yükseldi. Azerbaycan temsilcisi Karabağ, Bayer Leverkusen'e 3-2 yenilerek elendi. Liverpool, Sparta Prag'ı 6-1 mağlup ederken, Muhammed Salah Liverpool tarihine geçti. Roma, ilk maçtaki avantajıyla Brighton'a 1-0 yenilse de çeyrek finale adını yazdırdı.
15 Mart 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu rövanş maçları kapsamında Barcelona, Napoli'yi 3-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. İlk maçta 1-1 berabere kalan Barcelona, evindeki rövanşta Fermin Lopez, Joao Cancelo ve Robert Lewandowski'nin golleriyle galip geldi. Arsenal ise, Porto ile evinde 1-1 berabere kaldığı maçın rövanşında penaltılar sonucu 4-2 galip gelerek 14 yıl sonra çeyrek finale çıktı. Bu sonuçlarla birlikte Manchester City, Real Madrid, Bayern Münih ve PSG'nin ardından Barcelona ve Arsenal de çeyrek finale yükselen takımlar arasına katıldı.
13 Mart 2024

Dün gece Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı organizasyonu olan Avrupa Konferans Ligi'nde ve iki numaralı organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi'nde dörder maç oynandı. Avrupa Konferans Ligi'nde Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'yi 3-0 mağlup ederek çeyrek final için avantaj elde etti. UEFA Avrupa Ligi'nde ise Olimpik Marsilya, Villarreal'i 4-0 gibi farklı bir skorla yendi. Diğer maçlarda da çeşitli takımlar kendi liglerinde mücadele etti.
8 Mart 2024

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Manchester City, Danimarka'nın Kopenhag takımını 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Real Madrid ise Almanya'nın Leipzig takımıyla 1-1 berabere kalarak çeyrek finale adını yazdırdı. İki maç da takımların kendi evlerinde oynandı ve her iki takım da bir üst tura çıkmayı başardı. Turnuvanın son 16 turu, 12-13 Mart'ta oynanacak rövanş karşılaşmalarıyla tamamlanacak.
7 Mart 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile eşleşti. İlk maç 7 Mart'ta, rövanş ise 14 Mart'ta oynanacak. Fenerbahçe'nin bu turu geçmesi durumunda çeyrek final kuraları 15 Mart'ta çekilecek. Turnuvanın final maçı ise 29 Mayıs'ta Yunanistan'ın başkenti Atina'daki AEK Arena'da gerçekleştirilecek.
23 Şubat 2024

Dünya futbolunun iki büyük yıldızı Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun takımları, Suudi Arabistan'da düzenlenen Riyad Sezon Kupası'nda yarın karşı karşıya gelecek. Messi'nin oynadığı Inter Miami, Ronaldo'nun forma giydiği Al-Nassr ile mücadele edecek. Ronaldo'nun baldırındaki hafif sakatlığı nedeniyle maç saatinde oynayıp oynayamayacağı belli olacak. İki oyuncu arasında daha önce oynanan maçlarda Messi'nin takımı 16, Ronaldo'nun takımı 11 galibiyet alırken, 9 maç berabere sonuçlandı.
31 Ocak 2024

Filistin milli futbol takımı, Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen Asya Kupası'nda grup maçlarını tamamlayarak tarihinde ilk kez son 16 takım arasına kalmayı başardı. C Grubu'nda yer alan Filistin, Hong Kong'u 3-0 mağlup ederek 4 puanla grup üçüncüsü oldu ve en iyi grup üçüncüleri arasına girerek son 16 turuna yükseldi. Grup lideri İran ve ikinci sıradaki Birleşik Arap Emirlikleri de son 16 turuna çıktı.
23 Ocak 2024

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Milletler Ligi'nde mücadele edeceği maçların programını belirledi. Takım, üç ayrı haftada dört maç yapacak şekilde planlanan ligde Antalya, ABD ve Hong Kong'da oynayacak. İlk sekiz sırada yer alacak takımlar finallere katılma hakkı kazanacak. Türkiye'nin maç programı, Mayıs ve Haziran aylarında Japonya, Hollanda, İtalya, Fransa, Almanya, Sırbistan, Güney Kore, ABD, Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya ile karşılaşmaları içeriyor.
20 Ocak 2024

Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde düzenlenen 2023 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın finalinde Manchester City, Brezilya'nın Fluminense takımını 4-0 mağlup ederek şampiyon oldu. Manchester City'nin Arjantinli oyuncusu Julian Alvarez maçın ilk golünü atarak takımını öne geçirdi ve bir gol daha kaydederek galibiyette önemli rol oynadı. Bu zaferle Manchester City, 2023 yılında beş büyük kupayı kazanarak olağanüstü bir başarıya imza attı.
22 Aralık 2023

Türkiye'nin EURO 2024 Futbol Şampiyonası'ndaki rakipleri, Almanya'nın Hamburg şehrinde gerçekleştirilen grup kura çekimiyle belirlendi. A Milli Takım, F Grubu'nda Portekiz, C yolu play-off galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) ve Çekya ile eşleşti. Turnuva, 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek ve şampiyon, Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final maçıyla belirlenecek.
2 Aralık 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu 3'üncü hafta mücadelesinde Bulgaristan temsilcisi Ludogorets'i sahasında 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, galibiyet serisini 18'e çıkardı.
26 Ekim 2023

Türkiye, deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ederek UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2024) katılma yolunda önemli bir adım attı. Bu galibiyetle Türkiye, grupta liderliğe yükseldi. Eğer Türkiye, 15 Ekim Pazar günü Konya'da oynanacak olan Letonya maçını kazanırsa, diğer maçların sonuçlarına bakmadan EURO 2024 biletini alacak. Ayrıca, Türkiye'nin Hırvatistan'ı deplasmanda mağlup etmesi birçok ilki de beraberinde getirdi.
13 Ekim 2023

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun ilk maçında Belçika'nın Club Brugge takımıyla deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Maçın sonucu, grup aşamasında Beşiktaş'ın konumunu belirleyecek önemli bir faktördür.
22 Eylül 2023

EURO 2024 elemelerinde Portekiz, Lüksemburg'u 9-0 mağlup ederek tarihindeki en farklı galibiyetini elde etti. Bu galibiyet öncesinde Portekiz, Lihtenştayn'a iki kez (1994 ve 1999) ve Kuveyt'e bir kez (2003) 8-0'lık skorlarla galip gelmişti. J grubunda mücadele eden Portekiz, bu galibiyetle birlikte 18 puanla grubun namağlup lideri konumunda bulunuyor.
12 Eylül 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu. Final maçında 41 sayı bulan Melissa Vargas, 'Avrupa Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu' seçildi. Kupa töreninde altın madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan alan milli oyuncular, İstiklal Marşı'nın okunması ve kaptan Eda Erdem Dündar'ın kupayı kaldırmasının ardından büyük sevinç yaşadı.
4 Eylül 2023

Filenin Sultanları, Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı final maçında İtalya'yı 3-2 yenerek finale yükseldi. Bu, milli takımın tarihindeki üçüncü finali olacak. Daha önce 2003 ve 2019'da finale çıkan milli takım, her iki maçı da kaybederek gümüş madalya elde etmişti. Filenin Sultanları, resmi maçlarda üst üste 14'üncü galibiyetini aldı. Finalde, Sırbistan-Hollanda maçının galibiyle karşılaşacaklar.
1 Eylül 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Adana Demirspor, Genk'i ağırladı. Normal süresi 1-0 tamamlanan maç, toplamda 2-2 eşitlik olduğu için uzatmalara gitti. Uzatmalarda da sonuç değişmeyince maç penaltılara kaldı. Penaltı atışları sonucu gruplara kalan taraf Genk oldu ve Adana Demirspor tura veda etti.
1 Eylül 2023

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'i 1-0 yenerek gruplara kalmayı başardı. Bu, siyah-beyazlı ekibin bir sezon aradan sonra Avrupa kupalarında yeniden gruplara kaldığı anlamına geliyor. Beşiktaş, bu sezon Avrupa'da oynadığı altı maçı da kazanarak, Avrupa futbolunun üç numaralı organizasyonunda gruplara kalmayı başardı.
31 Ağustos 2023
İşaretlediklerim