Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, Kadıköy'de bir basın açıklaması yapmak isterken polis tarafından ablukaya alındı ve gözaltılar gerçekleşti. Olaya müdahale eden polis en az 40 kişiyi gözaltına aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaşananlar üzerine TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
27 Şubat 2023

Gaziantep'teki Şireci Tekstil işçileri, düşük zammı protesto etmek için iş bırakmış ve sonrasında işten çıkarılmıştı. AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, işçilere konuşarak patronları övmüş ve sorunu yüksek enflasyona bağlamıştı. CHP'li Gaziantep Milletvekili Melih Meriç ise işçileri yatıştırmaya çalışmıştı. Türkiye İşçi Partisi, bu tutumları eleştirdi ve işçilerin haklarını alana kadar direnişe devam edeceklerini belirtti.
14 Ağustos 2023

İstanbul Esenyurt'taki Trendyol Express Dağıtım Merkezi'nde sendikal faaliyetler nedeniyle işten çıkarılan işçiler, Trendyol'u boykot kampanyası başlattı. 'Ahlaksız' olmakla suçlanarak tazminatsız olarak işten atılan işçilerin direnişi 28'inci gününde devam ediyor. Boykot çağrısına sanatçılar ve yurttaşlar da katıldı ve sosyal medyada '#TrendyolBoykot' etiketiyle iptal edilen üyelikler paylaşıldı.
24 Eylül 2023

İstanbul'un Tuzla ilçesinde, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İSKİ) bağlı taşeron bir firmada çalışan iki işçi, kanal çalışması sırasında meydana gelen göçükte hayatını kaybetti. Olayın ardından Anadolu Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve dört kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, gözaltına alınan kişilerin kepçe ve kırıcı operatörleri olduğunu, müteahhitin ise Muğla'da arandığını açıkladı.
12 Ağustos 2024

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde, iki kız kardeşi taciz ettiği iddia edilen 26 yaşındaki şüpheli Y.E.E. gözaltına alındı. Olay, 19 Ağustos'ta bir kasap dükkanında meydana geldi. Çocukların ebeveyni, kızlarını et alması için kasaba gönderdiğini ve çocukların eve geldiklerinde kasaptaki kişi tarafından taciz edildiklerini söylediklerini belirterek şikayette bulundu. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
21 Ağustos 2024

1 Mayıs Tertip Komitesi, İstanbul Saraçhane'de düzenlenen eylemi öğlen saatlerinde sonlandırdığını açıkladı. Eylem, DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB tarafından organize edilmiş ve işçiler Taksim'e yürümek üzere Saraçhane'ye çağrılmıştı. Polis, eylem sırasında plastik mermi ve biber gazı kullanarak müdahalede bulundu. Eylemin sona ermesiyle birlikte işçilerin büyük bir kısmı alandan ayrıldı, ancak Unkapanı kemerindeki polis ablukası devam ediyor.
1 Mayıs 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine belediye memurları iş bırakarak eylem yaptı. Kültürpark'ta toplanan memurlar, belediye başkanlık makamına yürüyerek barikatları yıktı ve Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüşme talebinde bulundu. Sendika temsilcisi Cevdet Keleş, belediye emekçilerinin sabrının taştığını belirterek, CHP İzmir İl Başkanlığına ve gerekirse CHP Genel Merkezi'ne yürüyeceklerini ifade etti.
13 Haziran 2024

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda 7 Ağustos'ta meydana gelen patlamada yaralanan 20 yaşındaki Ekrem Kalkan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan beş kişinin tedavisi devam ederken, üçü ağır 12 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan altısı ise taburcu edildi.
9 Ağustos 2023

İstanbul Taksim'de düşük ücretlerini protesto etmek için toplanan özel sektör öğretmenlerine polis müdahale etti ve yaklaşık 30 kişiyi gözaltına aldı. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, Taksim'deki Odakule'de bulunan TÖZOK önünde eylem yapmak istedi. Ancak polis, öğretmenlere izin vermedi ve İstiklal Caddesi üzerinde ablukaya aldı. Gözaltına alınan öğretmenler, polislere tepki gösterdi.
30 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremin dokuzuncu gününde, Adıyaman'da yaşanan ihmal ve yardım eksikliğine isyan eden bir sağlık çalışanının evine polis gönderildi. Polis, sağlık çalışanından bir tutanak imzalamasını istedi, ancak sağlık çalışanı tutanağa 'Benim gazeteciye anlattıklarım, söylediklerim suç değildir' şerhi düşerek imzaladı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası avukatı Kamil Tekin Sürek, savcılığın muhtemelen soruşturma açacağını ve ifade alınacağını belirtti.
15 Şubat 2023

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Deştin Mahallesi sakinleri, yargı süreci devam ederken başlanan çimento fabrikası yapımına karşı çıkarak yolu kapattı ve iş makinesinin geçişini engelledi. Yöre halkı, sahur ve iftarlarını yol kenarında yaparak direnişlerini sürdürdüğünü belirtti. Menteşe Belediyesi'nin zeytinlik alana çimento fabrikası yapılması için verdiği ruhsat ve ÇED raporu çevreci dernekler ve mimarlar odası tarafından şaibeli bulundu. Hukuki süreç devam ederken fabrika için malzeme taşıyan kamyonlar, köylüler tarafından engellendi.
4 Nisan 2023

İstanbul’un Tuzla ilçesindeki Tepeören Mahallesi'nde bir şantiyede göçük meydana geldi ve iki işçi hayatını kaybetti. Göçük, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İSKİ) bağlı taşeron bir firmanın kanal çalışması sırasında oluştu. Olay yerine itfaiye, polis, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi ancak işçiler kurtarılamadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, göçüğün sivil vatandaşa ait bir inşaat sahasında meydana geldiğini ve müstakil evin altyapı inşaatı sırasında heyelan oluştuğunu belirtti.
11 Ağustos 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, İstanbul Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyen işçilere polis müdahalede bulundu. İşçiler, Haliç'e inen yol üzerindeki Unkapanı kemerlerinde polis ablukasıyla karşılaştı. Çevik kuvvet ekipleri, panzerlerle yolu kapatarak hem araç hem de yaya trafiğini engelledi. Polis, işçilerin ablukayı aşma çabalarına plastik mermi ve biber gazı sıkarak yanıt verdi.
1 Mayıs 2024

İstanbul'un Tuzla ilçesinde, Tepeören Mahallesi'nde kanal çalışması sırasında meydana gelen göçükte iki işçi hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada dört şüpheli gözaltına alındı ve müteahhit Mehmet Zeki V. tutuklandı. Diğer üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma, iş güvenliği ihlalleri ve sorumlulukların belirlenmesi üzerine yoğunlaşıyor.
12 Ağustos 2024

Çorum’un Sungurlu ilçesinde, Sungurlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde çalışan iki işçi, kanalizasyon çalışması sırasında metan gazından etkilenerek baygın halde foseptik çukurundan çıkarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, işçileri Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Daha sonra Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen işçilerin durumunun iyi olduğu bildirildi.
23 Ağustos 2024

Kocaeli Darıca'da bir ortaokulda, velilerden biri çocuğuna saldırdığını iddia ettiği bir öğrenciyi bulmak için sınıfa girdi ve üç öğrenci yakını öğretmene saldırdı. Olay sonrasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, saldırı hakkında soruşturma başlattıklarını ve adli sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı. Tekin ayrıca, şiddete karşı 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu bir an önce hayata geçireceklerini belirtti. Sosyal medyada büyük tepki çeken olay, öğretmenlerin güvenliği konusundaki endişeleri artırdı.
29 Mayıs 2024

Sputnik Türkiye, sendikalaşan ve temel haklarını talep eden 24 çalışanını işten çıkardı. İşten çıkarılan çalışanlar ve Türkiye Gazeteciler Sendikası, Süzer Plaza önünde eylem düzenledi. Sendika, Sputnik Türkiye yönetimini ve temsilcilerini eleştirdi ve işten çıkarılan üyelerin işe geri alınması ve toplu iş sözleşmesinin imzalanması talebinde bulundu.
8 Ağustos 2023

İstanbul Söğütlüçeşme İstasyonu'nda yüksek hızlı trenin ön camını temizlemeye çalışan bir taşeron firma çalışanı, yüksek gerilime kapılarak ağır yaralandı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, TCDD ve TCDD TAŞIMACILIK AŞ'nin asli hizmetlerini taşerona verdiğini ve bu durumun işçilerin düşük maaşlarla ve yeterli eğitim almadan çalıştırılmasına yol açtığını belirtti. Ayrıca, trenlerin temizliğinin mevzuata aykırı bir şekilde yüksek gerilim altındaki hatlarda yapıldığına dikkat çekildi.
25 Mayıs 2023

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen F.K. tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Haberin yayılmasının ardından yüzlerce kişi kaymakamlık önünde toplanarak oturma eylemi başlattı. Polis, grubu dağıtmak için TOMA'ları devreye soktu. F.K.'nın ailesi ise güvenlik amacıyla ilçeden tahliye edildi.
17 Ağustos 2023

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, Fransa merkezli bir fabrikanın işvereninin sendikayla toplu iş sözleşmesi yapmaması üzerine Fransa Konsolosluğu önünde eylem gerçekleştirdi. İşçiler, 19 Nisan'da fabrikada başlattıkları grevi sürdürerek Taksim Meydanı'nda toplandı ve Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na kadar yürüdüler. Sendikanın genel başkanı Özkan Atar, işverenin işçilerin direncini kırmak istediğini ancak mücadelelerinin toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar devam edeceğini belirtti.
28 Mayıs 2024
İşaretlediklerim