İstanbul Bağcılar'da, okuldan eve dönmeyen 12 yaşındaki M.Y. isimli çocuğun babası polise başvurdu. Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çocuğun okuluna yakın bir yerde beyaz bir minibüse bindiğini belirledi. Minibüsün sahibi ve çocuğun ailesi tarafından tanınan Metin Şenay olduğu anlaşıldı. Şenay, iş yerinde polis tarafından yakalandı ve çocuk, iş yerindeki gizli bir bölmede bulundu. Odaya ses yalıtımı yapıldığı ve çocuğun istismar edildiği tespit edildi.
25 Mayıs 2023

İstanbul Beyoğlu'nda, Gazze'deki saldırılar nedeniyle Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerini kesmesini talep eden bir grup genç, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'ne yürümek isterken polis tarafından dövülerek gözaltına alındı. Olaya sosyal medyadan tepki gösteren ve gözaltına alınan gençlerin serbest bırakılmasını isteyen 'Filistin İçin Bin Genç' adlı grup, Filistin halkının onur mücadelesinden ilham aldıklarını belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise yaşananlara tepki göstererek, gençlere yönelik muamelenin ifade ve toplanma özgürlüğüne aykırı olduğunu ve gözaltındaki gençlerin derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.
6 Nisan 2024

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 952'nci haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi ancak polis müdahale etti. Eyleme destek veren milletvekilleri ve gazetecilere de müdahale edildi. Twitter hesaplarından yapılan açıklamada en az 28 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Eren Keskin ve Hrant Dink'in oğlu Arat Dink de bulunuyordu. Daha sonra tüm gözaltındakiler serbest bırakıldı.
24 Haziran 2023

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, Kadıköy'de hasta tutukluların serbest bırakılması talebiyle düzenlenmek istenen bir yürüyüş sırasında polis müdahalesine tepki gösterince bir polis amiri tarafından tokatlandı. Bu olayın ardından Encü'nün avukatları, polis memuru C.S. hakkında işkence suçlamasıyla tutuklanması talebiyle suç duyurusunda bulundu. Olay anını görüntüleyen bir muhabir de kısa süreliğine gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.
10 Ocak 2023

Çorum'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, mevsimlik tarım işçilerinin kaldığı çadırları su bastı. Üyük, Kadıkırı, Çeşmeören ve Bozboğa köylerinde çalışan 37 aile ve 290 tarım işçisi bu durumdan etkilendi. Jandarma ekipleri bölgeye sevk edilerek tahliye ve onarım çalışmaları başlattı. AFAD ve Kızılay ile koordinasyon sağlanarak işçilere battaniye, yemek ve sera naylonu temin edileceği bildirildi.
23 Ağustos 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir grup esnaf, taklit ürün denetimini engellemek amacıyla yolu ulaşıma kapatarak oturma eylemi yaptı. Çarşı merkezinde taklit ürün satışı yapan esnafa yönelik denetim yapılmak istenmesi üzerine, esnaf kepenk kapatıp Bodrum Belediye Meydanı'nda toplandı. Neyzen Tevfik Caddesi'ni saksılarla kapatan esnaf, polis ekiplerinin ikazlarına rağmen dağılmadı. İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Darendeli'nin müdahalesiyle esnaf ikna edilerek eylem sona erdi.
23 Ağustos 2024

İstanbul'da 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlamak istedikleri için gözaltına alınan ve tutuklu bulunan dört kişi tahliye edildi. İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklar suçlamaları kabul etmedi ve savunmalarını sundu. Mahkeme, tutuklu sanıkların tahliyesine ve yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar verdi. Dava, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na yürümek isteyenlerin polis müdahalesiyle karşılaşması sonucu açılmıştı.
4 Eylül 2024

İstanbul Kadıköy'de uzaktan eğitim kararını protesto eden öğrencilere polis müdahalesi sonucu 25 kişi gözaltına alındı. Çağdaş Hukukçular Derneği, serbest bırakılan 22 kişiden 3'ünün, daha önce şiddet ve tacizle suçlanan polis amiri Hanefi Zengin'in şikayeti üzerine gözaltında kaldığını ve gözaltı otobüsünde Zengin ve ekibi tarafından darp edildiklerini iddia etti. Zengin daha önce de çeşitli olaylarda adı geçen ve hakkında soruşturma açılan bir polis şefidir, ancak İstanbul Valiliği tarafından yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle soruşturma kapatılmıştır.
21 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yardım ve güvenlik amacıyla Gaziantep'in İslahiye ilçesine görevlendirilen Tekirdağ çevik kuvvet şube müdürü Yadigar I., görev yerinden ayrılırken depremzedeler için hazırlanan yardım malzemelerini kendi evine götürdü. Polislerin kamera kayıtları üzerine yaptığı aramada çok sayıda yardım malzemesi bulundu ve emniyet müdürü gözaltına alındı. 'Hırsızlık' suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edilen müdür, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve Tekirdağ valiliği tarafından açığa alındı.
5 Mart 2023

İçişleri Bakanlığı müfettişleri, 'anayasal düzenin değiştirilmesi girişimi' iddiasıyla başlattıkları soruşturma çerçevesinde, ifade alınacak polis memurlarının odalarından çıkmalarını yasaklayarak, şüphelilerin birbirleriyle iletişim kurmalarını engelledi. Soruşturma sürecinde işkence ve usulsüz işlemler yapıldığı iddiaları da araştırılmakta. Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve diğer yetkililer, müfettişlerin ön raporu sonrasında görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu durum, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç'in konumunu zorlaştırdı.
10 Mayıs 2024

İstanbul Eyüpsultan'da üç erkek kardeş, çöplerle dolu bir evde çıplak olarak bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri ve polis tarafından yapılan müdahale sonucu çocuklar koruma altına alındı. Sağlık kontrollerinin ardından iyi oldukları belirlenen çocuklar, devlet tarafından koruma altına alındı. Gözaltına alınan anne ve baba ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Annenin evi terk ettiği ve babanın ara sıra eve gelerek çocukların ihtiyaçlarını karşıladığı bilgisi paylaşıldı.
26 Ocak 2023

Trendyol Süper Lig’in ikinci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçında, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u iterek düşüren Fatih Özkan’a ev hapsi cezası verildi. Maç sırasında Fenerbahçe taraftarlarının stada alınmaması ve polisin biber gazı kullanması sosyal medyada tepki çekmişti. Ali Koç, olayın ardından kendisini iten kişi ve ihmali bulunan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Özkan’ı gözaltına alarak adliyeye sevk etti ve ev hapsi cezası verildi.
18 Ağustos 2024

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi mezunları, Hiranur Vakfı'nda yaşanan çocuk istismarı olayını haber yapanlara karşı çıkan okul müdürü Cafer Koçyiğit'i mezuniyet töreninde sırtlarını dönerek protesto etti. Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., babasının kendisini altı yaşındayken imam nikahıyla evlendirdiğini ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi olmuştu. Olayla ilgili henüz kimse tutuklanmazken, tepkiler sonucu iki isim gözaltına alınmıştı. Müdür Koçyiğit ise olayı haber yapanları Kuran ayetiyle eleştirmişti.
2 Haziran 2023

Özel sektör öğretmenleri, taban maaş ve özlük hakları için başlattıkları 'eğitim nöbeti' eyleminin 38. gününde Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifi TBMM Eğitim Komisyonu'nda görüşülürken yapılan bu eylemde, öğretmenler sert müdahale ile gözaltına alındı. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, sosyal medya üzerinden gözaltıları duyurdu.
2 Temmuz 2024

Mersin'de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin açılışı öncesinde, santrale karşı düzenlenen protestolarda gözaltına alınanlar oldu. Türkiye İşçi Partisi (TİP) MYK üyesi ve Mersin milletvekili adayı Doç. Dr. Hakan Güneş de gözaltına alınanlar arasında yer aldı. İktidar, seçim öncesinde santralde nükleer yakıt kullanımını başlatarak tesisin teknik olarak çalışır hale gelmesini ve 'nükleer santral' statüsü kazanmasını planlıyor. Uzmanlar ise hem yakıtın getirilmesi ve depolanması hem de santral projesinin kendisiyle ilgili güvenlik endişelerini dile getiriyor.
27 Nisan 2023

Perakende marketler zinciri Carrefour'un Esenyurt deposunda çalışan işçiler, promosyonlarının ödenmesi ve işten atılan arkadaşlarının geri alınması talebiyle iş bıraktı. Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası'nın duyurusuna göre, işçilerin talepleri kabul edildi. İşten atılan işçiler geri alınacak ve promosyonlar ekimde ödenecek.
28 Ağustos 2023

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, bir YouTube kanalında 16 yaşındayken polisler tarafından soyulup 11 saat boyunca dövüldüğünü anlattı. Atay, bu deneyimi anlatırken zorlandı ve bazı katılımcılar gözyaşlarını tutamadı. Atay, bu olayın 1990'larda, 'Devrimci Liseli Öğrenciler Birliği' adında bir grup kurdukları dönemde yaşandığını ve olayın sonunda polislerin kendisine 'Git nereye istersen oraya şikayet et' dediğini belirtti.
10 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve saldırıyı organize etmekle suçlanan Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanmadı. Özyağcı'nın kaçırılmasında kilit isim olarak gösterilen eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18 Ocak 2023

Kars'ın Selim ilçesinde, bir lise öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen polis memuru gözaltına alındı ve tutuklandı. İddia, ilçede görevli bir öğretmen tarafından jandarmaya bildirildi. Kız öğrencinin de şikayeti üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı. Açığa alınan polis memuru, gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
18 Ekim 2023

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanığı hükümet aleyhine ifade vermeye zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan polis müdürlerinden biri adli kontrolle serbest bırakıldı. Gizli tanık Serdar Sertçelik, polis müdürlerinin kendisinden hükümetten bazı kişilerin adını vermesini istediklerini iddia etmişti. Bu iddiaların ardından Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alındı ve evlerinde arama yapıldı. Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
16 Mayıs 2024
İşaretlediklerim