Hürriyet Gazetecilik, faaliyetlerini durdurduğu üç şubesinde bulunan baskı makineleri, paketleme bölümleri ve yardımcı makineleri gibi teçhizatı, toplam defter değeri 7 milyon 338 bin 336 TL olan ekipmanları, Tayfurlar Ticaret Nakliye ve Geri Dönüşüm şirketine 77 milyon 800 bin TL'ye sattığını açıkladı. Bu satış, Hürriyet'in geçen aralıkta İzmir DPC şubesinin basım faaliyetlerini sonlandırma kararı ve 62 çalışanın işten çıkarılmasının ardından gerçekleşti. Ayrıca, Demirören Holding'in geçen ay medya binasını Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na devrettiği bilgisi de verildi.
20 Nisan 2023

ABD merkezli otomotiv üreticisi Ford, artan batarya maliyetleri ve beklenen ekonomik resesyon nedeniyle Almanya'nın Köln şehrindeki fabrikasında 3 bin 200 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu. Almanya'nın en büyük sendikası IG Metall, işten çıkarmaların ürün geliştirmede 2 bin 500 ve idari pozisyonlarda 700 olacağını açıkladı. Ford, geçen yıl Köln fabrikasını elektrikli araç üretim tesisine dönüştürmek için 2 milyar dolar yatırım yapmıştı. Şirketin Avrupa'daki yeniden yapılanma süreci kapsamında ABD ve Hindistan'da da işten çıkarmalar gerçekleşmişti.
24 Ocak 2023

Mey | Diageo'nun Genel Müdürü Levent Kömür, 31 Mart 2024 tarihinde görevinden ayrılacağını duyurdu. Kömür, şirkette 2012 yılından bu yana çeşitli pozisyonlarda görev yapmış ve 2017 yılında genel müdürlüğe atanmıştı. Görevi bırakma kararı sektörde ve şirket çevrelerinde şaşkınlık ve üzüntüyle karşılandı. Kömür'ün yerine şirketin mevcut pazarlama direktörü Bahar Uçanlar geçecek ve iki isim geçiş dönemi için yakın çalışacaklar.
2 Mart 2024

Koç Holding, portföyündeki 575 milyon adet Yapı ve Kredi Bankası hissesini 'hızlandırılmış talep toplama' yöntemiyle sattı ve bu satıştan 6 milyar 756 milyon lira gelir elde etti. Satışın organizasyonunu Citigroup, JP Morgan ve Merrill Lynch gerçekleştirdi. Satış sonrası Koç Holding'in Yapı Kredi'deki doğrudan hisse payı yüzde 27,02'den yüzde 20,22'ye düştü. Ancak Koç Holding, bağlı ortaklığı Koç Finansal Hizmetler kanalıyla Yapı Kredi'nin yüzde 40,95 hissesine sahip olduğu için toplam hisse payı yüzde 61,17 oldu.
26 Temmuz 2023

Fransız Renault Group, Japon otomobil üreticisi Nissan'daki mevcut yüzde 43'lük hissesini yüzde 15'e düşürmeyi planlıyor. Nissan'ın Renault'daki hisse oranı da yüzde 15. İki firma hisse seviyelerini eşitlemek için müzakereler yürütüyor. Ayrıca Renault'un yeni kurmayı planladığı elektrikli araç şirketinde Nissan'ın en fazla yüzde 15 hisse alabileceği belirtiliyor. Renault, 1999'da Nissan'a yaptığı yatırımla şirketin en büyük hissedarı olmuş ve daha sonra ittifaka Mitsubishi de katılmıştı.
23 Ocak 2023

Pegasus Havacılık, daha önce planladığı gibi Boeing 737 model uçaklarını kaldırma planını ertelediğini duyurdu. CEO Güliz Öztürk, artan seyahat talebi, yeni uçakların teslimatındaki gecikmeler ve kiralama maliyetlerindeki artış gibi nedenlerle dokuz Boeing uçağını filoda tutma kararı aldıklarını belirtti. Bu karar, şirketin 2025 yerine 2029'a kadar eski nesil 737 NG'leri aşamalı olarak kaldırma planını ertelemesine yol açtı. Ayrıca, Ocak ayında bir Boeing 737 Max'in acil çıkış kapısının kopması sonucu birçok havayolu şirketinin Boeing kullanımını askıya aldığı hatırlatıldı.
27 Mart 2024

BMW Group, fren sistemindeki sorunlar nedeniyle 1,5 milyon aracını geri çağıracağını açıkladı. Bu durum, şirketin 2024 mali yılı beklentilerini yeniden düzenlemesine neden oldu ve garanti maliyetlerinin artacağı belirtildi. Açıklamanın ardından BMW hisseleri yüzde 11'den fazla değer kaybetti. Ayrıca, Çin'deki talebin durağanlaşması ve tüketici talebinin zayıf olması da BMW'nin satışlarını olumsuz etkiledi.
10 Eylül 2024

Coca-Cola İçecek, 1 Eylül itibariyle CEO pozisyonuna Karim Yahi'nin getirileceğini duyurdu. Karim Yahi, The Coca-Cola Company'de strateji ve finans alanlarında görev almış bir isimdir. Ayrıca, mevcut CEO Burak Başarır, aynı tarihte şirketin en büyük hissedarı olan Anadolu Holding'in CEO yardımcısı olarak atanacak.
31 Ocak 2023

Impossible Kicks, 24,4 milyon lira değerindeki 122 çift nadir bulunan ikinci el spor ayakkabısını 11 Ocak'ta ABD'nin Orlando şehrinde sergileyecek ve aynı gün online satışa sunacak. Koleksiyonun üçte biri 500 ile 3 bin dolar arasında fiyatlandırılırken, bazı özel ayakkabılar 140 bin dolara kadar çıkabiliyor. Nike, Doernbecher Çocuk Hastanesi'ndeki hastalarla iş birliği yaparak sınırlı sayıda ayakkabı ve giysi koleksiyonları üretiyor ve bu koleksiyondan bir çift Jordan 1, 140 bin dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacak.
5 Ocak 2023

Müzik yayın platformu Spotify, maliyetleri azaltma amacıyla çalışanlarının yaklaşık yüzde 6'sına denk gelen 600 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Şirketin toplamda 9 bin 800 civarında çalışanı bulunuyor. Bu gelişme, pandemi döneminde çalışan sayısını artıran teknoloji şirketlerinin mali belirsizlikler nedeniyle işten çıkarmalar yapmasının bir parçası olarak görülüyor. Meta, Amazon ve Microsoft gibi büyük teknoloji şirketleri de benzer işten çıkarma haberleriyle gündeme gelmişti.
23 Ocak 2023

Bir zamanlar sınıfta karalama yaptığı için başı belaya giren 13 yaşındaki Britanyalı Joe Whale, şimdi Nike ile çalışıyor. Ailesi, karalama şikayetlerinden sonra Whale'ın yeteneğini keşfetti ve onu resim kursuna gönderdi. Bugün, Joe'nun yeteneği ona Nike anlaşmaları, çocuk kitaplarını resimleme fırsatları ve hatta Prens William ile Kate'le çalışma imkanları sağladı.
29 Eylül 2023

Microsoft, nisan-haziran döneminde gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artırarak 64,7 milyar dolara çıkardı. Şirketin net karı da aynı dönemde yüzde 10 artarak 22 milyar dolara yükseldi. Ancak, Akıllı Bulut gelirleri piyasa beklentilerinin altında kaldı. Microsoft CEO'su Satya Nadella, yapay zeka çağına liderlik etmeye odaklandıklarını belirtti.
31 Temmuz 2024

Elon Musk'ın yönetimindeki Tesla, SpaceX ve X (eski adıyla Twitter) şirketleri 2024 yılına zorluklarla başladı. Tesla'nın piyasa değeri son bir yılda 188 milyar dolar azalarak en büyük kaybı yaşadı. Bu durum, Çin'deki ve küresel pazardaki elektrikli araç talebinin yavaşlamasından kaynaklanıyor. Musk, Çinli elektrikli otomobil üreticilerinin pazardaki rekabeti artıracağı konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, Musk'ın satın aldığı X şirketi de reklam gelirlerinde büyük bir düşüş yaşayarak değer kaybetti.
24 Şubat 2024

Uluslararası denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri şirketi KPMG, ABD'deki çalışanlarının yüzde 5'ini işten çıkaracağını duyurdu. Şirket, bu yıl ikinci tur işten çıkarmalarını yapacağını belirtti. Şubat ayında yüzde 2'lik bir işten çıkarma gerçekleştiren şirket, bu kez tüm alanları etkileyecek bir işten çıkarma yapacak. Bu durumdan KPMG'nin ABD'deki 39 bin kişilik iş gücünden yaklaşık 1950 kişi etkilenecek.
27 Haziran 2023

Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault, lüks markalar grubu LVMH'nin en büyük ikinci şirketi olan Dior'un yönetimini kızı Delphine Arnault'a devretti. Delphine Arnault, şimdiye kadar Louis Vuitton'da başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu ve 1 Şubat'ta Dior CEO'su ve Başkanı olarak göreve başlayacak. Bernard Arnault, şirketin gelecekteki yönetimi için adımlar atarken, beş çocuğunu da şirketin önemli pozisyonlarına yerleştirdi. Bloomberg milyarderler endeksine göre, Bernard Arnault geçen ay dünyanın en zengin insanı unvanını Elon Musk'tan almıştı.
11 Ocak 2023

Video oyunu geliştiricisi Epic Games, çalışanlarının yaklaşık yüzde 16'sını işten çıkaracağını duyurdu. Şirketin Üst Yöneticisi Tim Sweeney, ayrıca geçen yıl satın aldıkları çevrimiçi müzik platformu Bandcamp'in müzik lisanslama platformu Songtradr'a satılacağını ve çocuklar için dijital deneyim oluşturma araçları sağlayan SuperAwesome hizmetinin büyük kısmının devre dışı bırakılacağını belirtti. Sweeney, şirketin bir sonraki evrimine yatırım yaptıklarını ve popüler oyunları Fortnite'ı 'meta evrenden ilham alan bir ekosistem' olarak büyüttüklerini ifade etti.
29 Eylül 2023

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın karı, otomobil fiyatlarında yaptığı indirimlerin etkisiyle 2022 yılının üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 44 düştü. Şirketin geliri ise yüzde 9 artarak 23,4 milyar dolara yükseldi. Tesla'nın hisse başına karı da 95 sentten 53 sente geriledi. Şirket, bu dönemde küresel çapta 430 bin 488 otomobil üretti ve 435 bin 59 aracın teslimatını gerçekleştirdi.
19 Ekim 2023

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, daha önce 50 milyon adede kadar Amazon hissesi satabileceğini duyurmuştu. 7-8 Şubat tarihlerinde toplamda 2 milyar dolar değerinde 11 milyon 997 bin 698 adet hisse satışı gerçekleştirdi. Bir hafta sonra 12 milyon adet daha hisse satarak, son olarak 2,4 milyar dolar değerinde 14 milyon adet hisse daha sattı ve toplamda yaklaşık 8,5 milyar dolar kazanç elde etti. Bezos, bu satışların ardından Amazon hisse satışlarını durdurduğunu açıkladı.
21 Şubat 2024

Türk Hava Yolları (THY), Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) düzenlemeleri doğrultusunda, hisse değerlerinin piyasada sağlıklı bir şekilde oluşumunu desteklemek amacıyla 3 yıllık bir hisse geri alım programı başlattığını açıkladı. Bu program kapsamında geri alınacak hisselerin toplam tutarı 9 milyar lira olarak belirlendi ve geri alınacak hisse sayısı şirketin çıkarılmış sermayesinin yüzde 5'ini geçmeyecek şekilde sınırlandırıldı.
15 Şubat 2023

Adidas hissedarları, şirketin Kanye West ile olan tasarım iş birliğini sonlandırmasının ardından yönetimi, West'in ırkçı söylemlerine rağmen önlem almadığı gerekçesiyle suçluyor. Hissedarlar, Adidas'ın West'in sorunlu davranışlarından yıllar önce haberdar olduğunu iddia ediyor, ancak şirket bu iddiaları reddediyor. Toplu dava, 2018 ile 2023 arasında Adidas hissesi satın alanları kapsıyor. Adidas, West'in antisemitik ifadeleri nedeniyle Ekim ayında ortaklığı sona erdirmiş ve Yeezy markalı ürünlerin üretimini durdurmuştu.
1 Mayıs 2023
İşaretlediklerim