Şarkıcı Gülşen'e, bir konser sırasında orkestra arkadaşına yönelik kullandığı ifade nedeniyle verilen 10 aylık hapis cezasının gerekçesi açıklandı. Mahkeme, Gülşen'in 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlamasıyla üç yıla kadar hapsi istenmişti. Gerekçeli kararda, Gülşen'e beraat kararı verilmesi durumunda 'sözlerin muhatabı olan bu büyük sayıdaki toplum kesiminde oluşan infial karşılıksız kalacaktı.' Bu durumda maddenin düzenlenme amacında belirtilen barış ve hoşgörü ortamı somut bir şekilde tehlikeye atılacaktı. Gülşen, avukatları aracılığıyla karara itiraz etti.
26 Eylül 2023

Sivas'ta, bir süre önce ayrıldığı iddia edilen bir kadını sokakta dövüp saçından sürükleyerek kaçırmaya çalışan bıçaklı bir erkek tutuklandı. Olay yerinde bulunan bir vatandaşın fırlattığı kavanozun saldırganın sırtına isabet etmesi ve kadının yardım çığlıkları üzerine olay yerine gelen vatandaşlar sayesinde kadın, saldırganın elinden kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, saldırganı kısa süre sonra yakaladı ve adliyeye sevk etti.
3 Kasım 2023

Yargıtay Başsavcılığı, 2018 yılında kaybolan ve 18 gün sonra ölü bulunan dört yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin yedi sanık hakkında verilen beraat kararının bozulmasını talep etti. Başsavcılık, yerel mahkemenin eksik inceleme yaptığını ve hukuka aykırı delilleri değerlendirmeden karar verdiğini belirtti. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi'ne sunulan dosyada, sanıkların beraatine karar verilmesinin hukuka aykırı olduğu ifade edildi.
3 Temmuz 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevi'nde kaldığı sırada, bir kadının kendini eşi Başak Demirtaş olarak tanıtarak kızlarının trafik kazası geçirdiğini söylemesi üzerine büyük bir panik yaşadı. Kadının yalan söylediği ve Erzurum'da yaşayan, kendisini AKP'li siyasetçi olarak tanıtan 56 yaşındaki Ş.P. olduğu ortaya çıktı. Demirtaş'ın avukatları ve cezaevi yönetimi tarafından yapılan suç duyurusu sonucunda Ş.P. hakkında soruşturma başlatıldı ve avukatlar manevi tazminat davası açmaya hazırlandı.
19 Ocak 2023

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir kavgayı ayırmaya çalışan Şerafeddin Yüce, S.K'nin ağabeyi İ.K tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan Yüce, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından polis, S.K. ve İ.K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.K ve S.K, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
28 Temmuz 2023

Hatay'ın Hassa ilçesinde, kayıp olarak aranan bir kadının öldürüldüğü belirlendi. Kadının yeğeni ve yeğeninin eşi gözaltına alındı. Zanlılardan biri, kadını başına briketle vurarak öldürdüğünü ve cesedini bir çuvala sararak bir akarsu yatağına attığını itiraf etti. Kadının cansız bedeni, polis ekiplerince yapılan inceleme sonucu bulundu.
19 Ekim 2023

Ankara'da bir eğlence mekanında 'istek parça' tartışması sonucu müzisyen Onur Şener'in öldürülmesi olayında beş sanık yargılanıyor. İki kamu personeli ve bir mühendis olan üç saldırgan tutuklanmış, iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcı, iki sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasını, diğer üç sanığın ise beraatini talep etti. Mahkeme, sanıkların savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi.
31 Mayıs 2023

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, ağır ceza mahkemesinde görülen bir dava nedeniyle yakalama kararı bulunan C.K. gözaltına alındı. Arkadaşları B.Y. ve A.D. tarafından ziyaret sırasında getirilen simit içerisinde uyuşturucu haplar bulundu. İki şüpheli gözaltına alındı ve uyuşturucu madde ticareti suçundan işlem başlatıldı. B.Y. serbest bırakılırken, yaşı küçük olan A.D. tutuklandı. Gözaltında bulunan C.K. ise adliyeden serbest bırakıldı.
15 Ocak 2023

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında, Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ve Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'ya verilen 18'er yıl hapis cezalarını onadı.
28 Eylül 2023

Çağdaş Hukukçular Derneği, Hatay'da gözaltına alınan Ahmet ve Sabri Güreşçi kardeşlerin işkence gördüğünü ve Ahmet Güreşçi'nin gözaltında yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ahmet Güreşçi'nin ön otopsi raporunda beyin kanaması ve vücudunda darp izleri tespit edildi. Sabri Güreşçi'nin hala gözaltında olduğu ve avukatlar tarafından işkenceye uğradığı gözlemlendi. Ayrıca avukatlar, jandarma tarafından tehdit edildiklerini belirtti.
13 Şubat 2023

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin altı yaşındayken evlendirilmesine ilişkin davada, kemik yaşının büyük gösterilmesi gerekçesiyle tutuklu tek sanık tahliye edildi. H.K.G.'nin babası tarafından 2002'de altı yaşındayken Kadir İstekli'yle imam nikahıyla evlendirildiği ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığı belirtilmişti. Gümüşel çifti ve Kadir İstekli hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlamasıyla dava açıldı. H.K.G'ye 2012'de 'sahte kemik yaşı raporu' verdiği gerekçesiyle yargılanan üçü doktor yedi sanık hakim karşısına çıktı.
11 Eylül 2023

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasağın Yargıtay'a gelmeden istinaf mahkemesinde kesinleşebileceğini ifade etti. Ancak, bir ceza avukatı ve MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Doç. Dr. Güçlü Akyürek, bu durumun mümkün olmadığını, çünkü ilgili suçun temyize tabi olduğunu ve Yargıtay'a gitme ihtimalinin bulunduğunu belirttiler. Akyürek, istinaf mahkemesinin lehte bir karar verse bile savcının Yargıtay'a başvurma yetkisi olduğunu, dolayısıyla kararın istinafta kesinleşmeyeceğini açıkladı.
19 Ocak 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde yaşanan silahlı kavgada iki kişi ölmüş, bir kişi yaralanmıştı. Soruşturma sonucunda 10 sanık hakkında dava açıldı. Savcılık, dört şüpheliye iki kişinin ölümüne ilişkin ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası talep etti. Sanıkların ayrıca silahla ateş etme ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından da cezalandırılmaları istendi. Diğer tutuksuz sanıkların 'suçluyu kayırma' suçundan cezalandırılmaları gerektiği belirtildi.
25 Aralık 2023

Şarkıcı Gülşen, bir konser sırasında orkestra arkadaşına yönelik söylediği sözler nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama' suçlamasıyla yargılanıyor. İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcı, imam hatip liselerinin bir sosyal sınıf olduğunu ve Gülşen'in sözlerinin ayrıştırıcı olduğunu iddia etti. Gülşen'in avukatları ise suç unsurlarının oluşmadığını savunarak, müvekkilinin aleyhine başlatılan kampanya ve tazminat davalarının reddedildiğini belirtti. Mahkeme, Gülşen'in yurt dışı çıkış yasağı için yatırılan teminat bedelinin iadesine ve savunma için süre verilmesine karar verdi.
1 Mart 2023

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görevli savcı Ş.B. hakkında, bir kâtibi taciz ettiği iddiasıyla dava açıldı. Ş.B.'nin adliyede başka kişileri de sözlü taciz ettiği öne sürüldü. Katip, savcının ısrarla kendisini evine davet ettiğini ve evde yaklaşık bir saat kaldığını ifade etti. Mahkeme başkanı, savcı hakkında zorla getirme kararı verdi ve duruşma ertelendi.
24 Nisan 2023

Ewing Sarkom hastalığıyla mücadele eden altı yaşındaki Yusuf Kerim hayatını kaybetti. Yusuf Kerim'in annesi Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olduğu' gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılmış ve Yusuf Kerim kanser tedavisi gördüğü sırada annesinden ayrı kalmıştı. Kamuoyunun ve siyasetçilerin baskısıyla yargıda yeni düzenlemeler içeren kanun teklifine kadın hükümlünün cezasının infazının bir yıla kadar ertelenebileceğine ilişkin bir madde eklenmiş ve Gülten Sayın 18 Nisan'da tahliye edilmişti.
2 Ekim 2023

Birgün gazetesi politika editörü Gökay Başcan, 15 Ocak 2021 tarihli bir yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandı. Yazıda, Kocaman'ın Erdoğan'ı nikahından sonra ziyaret ettiği ve kısa süre sonra Yargıtay üyeliğine atandığı belirtilmişti. İstanbul 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Başcan'a toplamda 23 ay 10 gün hapis cezası verilirken, ceza ertelendi. Gazetenin yönetim kurulu başkanı ve yazıişleri müdürü ise beraat etti.
14 Haziran 2023

Gazeteci Güngör Arslan'ın öldürülmesiyle ilgili davada, 14 sanıktan ikisi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Azmettirici olduğu iddia edilen eski Ülkü Ocakları il başkanı Ersin Kurt ise beraat etti. Arslan, 19 Şubat'ta ofisinde silahlı saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmişti. Savcılık, Arslan'ın Kocaeli Belediyesi'nden ihale alan Kurt tarafından 'susturulmak için' öldürüldüğünü savunmuştu. Mahkeme, diğer sanıkların da cezalarını açıkladı ve bazılarına hapis cezası verirken, bazıları beraat etti.
10 Ocak 2023

Eskişehir'de 21 Haziran 2022'de bir apartmanın ikinci katından düşerek hayatını kaybeden 36 yaşındaki Zerin Kılınç'ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında, olaydan sonra serbest bırakılan erkek arkadaşı Y.S. tutuklandı. Kılınç'ın ailesinin başvurusu üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Y.S., 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlikçe tutuklama kararı verildi.
11 Ocak 2023

Alparslan Kuytul ve diğer 12 sanık, iş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırılıp alıkonulması ve bir doktorun tehdit edilmesi suçlamalarıyla yargılanmaktadır. Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde SEGBİS aracılığıyla yapılan duruşmada, Kuytul ve diğer sanıklar suçlamaları reddederek tahliye ve beraatlerini talep etmişlerdir. Savcının tutukluluk hallerinin devamını talep etmesine rağmen, mahkeme Kuytul ve R.T'nin tahliyesine karar vermiş ve duruşmayı ertelemiştir. Kuytul, Mart 2022'de Adana'da polisin müdahalesi sonrası gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.
16 Haziran 2023
İşaretlediklerim