MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast duyumları aldıklarını ve bu konuda güvenlik güçlerinin de bilgisinin olduğunu belirtti. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir'in de benzer endişeleri dile getirdiği ve bir mafya grubu üzerinden Kılıçdaroğlu'na bir hamle yapılacağı yönünde duyumlarının olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Özel, geçmişte yaşanan saldırı ve tehdit olaylarına atıfta bulunarak, bu tür tehditlerin seçim iklimini korkutma amacı taşıdığını ve güvenlik güçlerinin de bu tür istihbaratlardan haberdar olduğunu söyledi.
10 Mart 2023

Zülal Kalkandelen, Türkiye'de laiklik ilkesini savunan gruplara anında müdahale edilirken, şeriatçı grupların rahatça toplanıp açıklama yapabilmesine dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şeriatın İslam olduğunu söylemesi ve şeriat taleplerinin artışı, AKP yönetimine bağlanıyor. Ayrıca, cumhuriyet savcılarının bu konularda sessiz kalması ve görevlerini yerine getirmemeleri, Türkiye'de hukuk devletinin sona erdiğine dair kanıtlar olarak sunuluyor.
28 Şubat 2024

Ankara Başsavcılığı, yeni yasama döneminde milletvekili seçilemeyenler arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu kişilere ait 350 dosyayı işleme aldı. Kılıçdaroğlu'nun 18 dosyası, terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, kamu görevlisine hakaret ve iftira suçlarından oluşuyor. Eski milletvekillerinin ifadeleri alınacak ve yeterli delil bulunması durumunda dava açılacak.
20 Haziran 2023

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Gezi Davası'nda tutuklu yargılanan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Hakan Altınay, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden ile gazeteci Merdan Yanardağ'ı cezaevlerinde ziyaret etti. Pala, Adalet Bakanı'na tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu ve hukuksuz yargılamaların son bulmasını istedi. Tutukluların ve ziyaret edilen gazetecinin adalet mücadelesine devam edeceklerini ve Türkiye'nin geleceğinden umutlu olduklarını ifade ettiler. Pala, cezaevi koşulları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği konularında da bilgi aldı.
8 Temmuz 2023

Galatasaray taraftarları, Beşiktaş maçı öncesinde Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel bir koreografi gerçekleştirdi. 'İlelebet Cumhuriyet' ve '1923-2023' yazılarıyla dikkat çeken koreografide, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır' sözüne de yer verildi. Ayrıca koreografide Atatürk'ün portresinin yanı sıra, Aziz Sancar, Metin Oktay, Bülent Korkmaz ve Okan Buruk gibi isimlerin yanı sıra madenci, öğretmen, çiftçi ve öğrenci figürleri de yer aldı.
21 Ekim 2023

CHP Parti Meclisi üyesi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Deniz Demir, TÜİK'in 2019 yılından sonra intihar vakalarına ilişkin verileri açıklamadığını belirtti. Demir, artan enflasyon ve hayat pahalılığının yurttaşları mutsuz, umutsuz ve çaresiz bir noktaya getirdiğini ve bu durumun intihar vakalarını artırdığını ifade etti. Ayrıca, son bir haftada yaşanan intihar vakalarını sıralayarak, verilerin açıklanmamasının bilimsel çalışmaları engellediğini ve AKP iktidarının bu konuda adım atmadığını eleştirdi.
25 Ocak 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, daha önce altılı masanın genel başkanlarının imza yetkisine sahip olacağı yönündeki sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti. TELE 1'de katıldığı canlı yayında, cumhurbaşkanlığı makamının vesayet altında olmayacağını, cumhurbaşkanının yüksek profilli olacağını ve liderlerin onun yanında duracağını ifade etti. Ayrıca, Sinan Ateş cinayeti konusunda da Türkiye'de sağlıklı bir seçim atmosferinin oluşması için bu olayın çözülmesi gerektiğini ve ilgili kişilerin sessizliğini eleştirdi.
13 Ocak 2023

İktidarın, İmralı Cezaevi'nde hükümlü Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddiası gündemde yer alıyor. Gazeteci Murat Ağırel, bürokratlardan aldığı bilgiye dayanarak bu görüşmenin 28 Mart'ta gerçekleştiğini belirtti. Görüşmenin içeriği hakkında net bilgi verilmediği, ancak daha önce erzak gönderildiği ve bazı tekliflerin kabul görmediği yönünde bilgiler olduğu ifade edildi. İktidar, daha önce 2019 yerel seçimleri öncesinde de Öcalan ile görüşmüş ve bu görüşmenin sonucunda Öcalan'ın bir mektubu medyada paylaşılmıştı.
28 Nisan 2023

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş, eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in cinayeti hakkında konuştu. Türkeş, MHP'nin karanlık güçler tarafından yönetildiğini ve partinin tarihi misyonuna uygun bir iradeyi temsil edemediğini belirtti. Ayrıca, Ülkü Ocakları'nın ve MHP'nin iç içe geçmiş mafyatik bir yapılanmaya sahip olduğunu ve bu durumun toplumda korku yarattığını ifade etti. Türkeş, Türkiye'nin dikta rejimine doğru gittiğini ve MHP'nin bu süreçte kötü bir pozisyonda kullanıldığını söyledi.
25 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yükseköğrenim diplomasının gerçekliği uzun süredir tartışma konusu olmuştur. YSK'nın Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan diploma talep etmesi üzerine, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan'ın Marmara Üniversitesi'nden mezun olduğunu gösteren belgeleri Hürriyet gazetesi aracılığıyla paylaştı. Paylaşılan belgeler arasında geçici mezuniyet belgesi, diploma defteri ve askerlik şubesiyle yapılan yazışmalar yer alıyor. Marmara Üniversitesi Rektörlüğü de Erdoğan'ın üniversite yıllarına ait belgelerin üniversitede muhafaza edildiğini açıkladı.
25 Mart 2023

6 Şubat depremlerinden sonra, bazı il milli eğitim müdürlüğü yöneticilerinin müteahhitliğe geçerek okullardaki inşaat, tadilat ve mal alımı işlerinde usulsüzlük yaptıkları belirlendi. Bursa'da bir müfettişin incelemesi, bu usulsüzlüklerin detaylarını ortaya koydu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandıktan sonra, kendisine yapılan bir ihbar üzerine, okullardan çıkarılan hurdaların başka okulların inşaatlarında kullanıldığını ve eski tesisatların yeni işlerde döşendiğini keşfetti.
13 Mart 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık döneminde PKK kurucusu Abdullah Öcalan'ı serbest bırakma girişiminde bulunduğunu öne sürdü. Yavaş, Erdoğan'ın imzasının bulunduğu 2003, 2006 ve 2013 yıllarına ait kanun tekliflerini göstererek bu iddialarını destekledi. Erdoğan'ın seçim kampanyasında muhalefeti 'terörle ilişkili' olarak gösterdiği ve bu konuda suçlamalarda bulunduğu belirtilirken, muhalefetin ise gerçek görüntüler ve belgelerle bu suçlamaları yalanlamaya çalıştığı ifade edildi.
21 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 24 Mayıs 1990'da yayımlanan 'Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü' yürürlükten kaldırıldı. Bu karar, Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Tüzüğün yerine 'Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği' getirildi. Bu değişiklik, seferberlik ve savaş hali durumlarına ilişkin düzenlemeleri güncellemek amacıyla yapıldı.
22 Mayıs 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderilen rüşvet ihbarı dilekçesi hakkında müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar'ın adliyede dönen rüşvet çarkına ilişkin HSK'ye dilekçe gönderdiği biliniyordu. Dilekçede, İstanbul Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun'un iş takipçiliği yaptığı ve bazı dosyaları para karşılığı kapattığı iddia ediliyordu. Tunç, konunun yakından takip edildiğini ve gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını belirtti.
16 Ekim 2023

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ardından Erdoğan'ın destekçileri tarafından yapılan kutlamalar sırasında, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, sokakların terörize edildiğini ve can güvenliğinin kaybolduğunu belirtti. Gezmiş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, CHP'nin Bulancak ilçe binasının saldırıya uğradığını ve Atatürk posterinin taşlanarak yırtıldığını duyurdu. Ayrıca bu saldırıyı kınadığını, yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ve olayın takipçisi olacağını ifade etti.
29 Mayıs 2023

HDP'li eski Mardin Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, iktidarın Abdullah Öcalan ile görüştüğü iddialarına değinerek, iktidarın oy kazanmak için farklı bir tutum sergilediğini belirtti. İddialar, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve gazeteci Murat Ağırel tarafından da dile getirilmişti. AKP'nin Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu da devletin Öcalan ile görüştüğünü ifade etmiş, ancak Adalet Bakanı Bozdağ bu iddiaları yalanlamıştı.
10 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir açılış programında yaptığı konuşmada, PKK liderlerinin altılı masanın işini zora sokacak açıklamalar yaptığını ve bunun amacının altılı masayı kirletmek olduğunu ifade etti. Yavaş, muhalefeti bölücülükle suçlayanlara, AKP listelerinden seçime girecek HÜDA-PAR'ın seçim vaadlerine bakmalarını önerdi. Ayrıca, devletin milli güvenlik politikalarını sürdüreceklerini ve Türkiye'nin menfaatlerini koruyacaklarını vurguladı.
12 Nisan 2023

TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu, DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde hazırlanan raporları tamamladı. Üç milletvekili, Meclis genel kurulunda sözlü savunma yapabilecek veya başka bir milletvekili tayin edebilecek. Başarır, duruşma hakimlerine hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, Türkkan hakaret ve Aydeniz bir polise tokat atma suçlarından fezlekeler hazırlanmıştı. Komisyonun kararı Meclis onayına sunulacak.
22 Mart 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili olarak, cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı'yı Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş yeniden gözaltına alındı. Ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın özel kalem müdürü olduğu iddia edilen Emre Y. ve avukat Serdar Öktem de gözaltında. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 15 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştır.
25 Ocak 2023
İşaretlediklerim