Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in başrollerini paylaştığı 'İstanbul İçin Son Çağrı' filminden ilk fragman yayınlandı. Film, 24 Kasım'da Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Yönetmenliğini Gönenç Uyanık'ın yaptığı, senaryosunu Nuran Evren Şit'in yazdığı film, İstanbul'dan New York'a giden ve orada tesadüfen karşılaşan evli bir çiftin hikayesini anlatıyor.
2 Kasım 2023

42. İstanbul Film Festivali'nde 'Altın Lale' ödülü için yarışacak olan 11 film, festivalin başlamasıyla birlikte gösterilmeye başlandı. Festival, İstanbul'daki sinema severler için yılın ilk film festivali olma özelliğini taşıyor ve gösterilen filmler daha sonra diğer büyük festivallerde de yer alıyor. Festivalin ilk gününde Kaan Müjdeci'nin 'Iguana Tokyo' ve Filiz Kuka'nın 'Yüzleşme' filmleri izleyici ile buluştu. 'Iguana Tokyo', Tokyo'da geçen bir bilimkurgu filmi iken, 'Yüzleşme' aile içindeki bir sırrın açığa çıkmasıyla yaşanan yüzleşmeyi konu alıyor.
14 Nisan 2023

18 Haziran'da Atlantik Okyanusu'ndaki Titanik gemisinin enkazına turistik gezi düzenleyen OceanGate şirketine ait Titan denizaltısı patlamış ve beş kişi yaşamını yitirmişti. Bu trajik olay, MindRiot Entertainment ve yapımcı E. Brian Dobbins tarafından film yapılacak. Bu, Titan kazası hakkında yapılan ilk uzun metrajlı film olacak. Daha önce Britanyalı yayın kuruluşu Channel 5, 'Titanic Sub: Lost at Sea' adlı bir belgesel yayınlamış ve MindRiot da OceanGate’in eski görev direktörü Kyle Bingham hakkında 'Salvaged' adlı kendi belgesel dizisini hazırlamıştı.
29 Eylül 2023

Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in başrollerini paylaştığı 'İstanbul İçin Son Çağrı' filminin yeni fragmanı yayınlandı. Film, izleyicilere New York'ta geçen ve ilişkiler üzerine farklı bir perspektif sunan bir hikaye vaat ediyor. Gönenç Uyanık'ın yönettiği ve Nuran Evren Şit'in senaryosunu yazdığı film, 24 Kasım'da Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Serin ve Mehmet isimli iki evli karakterin tesadüfen karşılaşmaları ve New York'ta geçirdikleri unutulmaz bir geceyi konu alıyor.
14 Kasım 2023

BBC'nin film eleştirmenleri Nicholas Barber ve Caryn James, 2023 yılının ilk dört ayında öne çıkan filmleri belirledi. Listede 'Saint Omer', 'Close', 'John Wick: Chapter 4', 'Holy Spider', 'The Worst Ones', 'EO', 'Return to Seoul' ve 'Infinity Pool' gibi çeşitli türlerdeki filmler yer alıyor. Eleştirmenler, bu filmlerin konularını, performanslarını ve sinematografik özelliklerini değerlendirerek izleyicilere önerilerde bulunuyorlar. Filmler arasında dram, aksiyon, gerilim ve belgesel türleri bulunmakta ve bazıları henüz vizyona girmemiş veya dijital platformlarda yer almıyor.
16 Nisan 2023

Disney, Hollywood'da yaşanan senarist ve oyuncu grevlerinin etkisiyle Marvel filmlerinin vizyon tarihlerini yeniden düzenledi. Grevde geçici bir anlaşma sağlanmasına rağmen, Marvel filmlerinin vizyon tarihleri 2025 sonuna kadar uzatıldı. Yeni tarihler arasında 'Deadpool' 26 Temmuz 2024, 'Captain America: Brave New World' 14 Şubat 2025 gibi filmler yer alıyor. Ayrıca Disney, 'Mufasa: The Lion King' filminin vizyon tarihini de erteledi.
12 Kasım 2023

Bu yıl 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum'da yer alacak ilk projeler belli oldu. Uzun Metraj Kurmaca ve Belgesel Work-in-Progress Platformları'na toplam 10 proje seçildi. Bu projeler arasında Erkan Tahhuşoğlu'nun 'Döngü', Ozan Yoleri'nin 'Güzel Bir Gece', Pınar Yorgancıoğlu'nun 'Karanlıkta Islık Çalanlar' gibi isimler yer alıyor.
31 Ağustos 2023

Film inceleme ve sosyal ağ platformu Letterboxd, kullanıcılarının vizyona girmesini sabırsızlıkla beklediği filmlerin bir listesini yayınladı. Listede, 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki', 'Nosferatu', 'MaXXXine', 'Spider-Man: Beyond the Spider-Verse', 'Deadpool 3' gibi devam filmleri ve yeni projeler yer alıyor. Ayrıca, 'Batman Part 2', 'Joker: Folie à Deux', 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı' ve 'Sherlock Holmes 3' gibi popüler serilerin yeni filmleri de izleyicilerin merakla beklediği yapımlar arasında gösteriliyor.
5 Aralık 2023

Yönetmen Tolga Karaçelik'in, başrollerini Steve Buscemi, Britt Lower ve John Magaro'nun paylaştığı yeni filmi 'The Shallow Tale'ın çekimleri tamamlandı. Karaçelik'in dördüncü ve ilk İngilizce filmi olan 'The Shallow Tale', New York'ta çekildi ve çekimleri 22 gün sürdü. Film, bir boşanmanın ortasında bocalayan bir yazarla, ona gündüzleri evliliği, geceleriyse yeni kitabında kaleme aldığı cinayetler için danışmanlık yapan emekli bir seri katilin arkadaşlığını konu alıyor. Filmin 2024'ün bahar aylarında vizyona girmesi bekleniyor.
15 Ağustos 2023

James Wan'ın yapım şirketi Atomic Monster ve Blumhouse, gişede ve eleştirel anlamda başarılı olan korku filmi M3GAN'ın devam filmi 'M3GAN 2.0' çekimlerine başlayacaklarını duyurdu. İlk filmin senaristi Akela Cooper tarafından yazılan devam filminde, orijinal kadrodan Allison Williams ve Violet McGraw da yer alacak. Filmin yönetmeni henüz açıklanmamış olup, filmin gösterim tarihi 17 Ocak 2025 olarak planlanmaktadır.
19 Ocak 2023

Ridley Scott yönetmenliğindeki ve Joaquin Phoenix'in başrolünde oynadığı 'Napoleon' filminden ilk fragman izleyiciyle buluştu. Film, Fransız imparatoru Napoleon Bonapart'ın hayatını ve İmparatoriçe Josephine ile ilişkisini konu alıyor. 22 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek olan yapım, daha sonra Apple TV+ platformunda da yer alacak. Filmin oyuncu kadrosunda Vanessa Kirby, Tahar Rahim ve diğer tanınmış isimler bulunuyor.
10 Temmuz 2023

Lewis Carroll'ın 'Alice Harikalar Diyarında' eserinden uyarlanan ve Serdar Biliş yönetmenliğinde sahnelenen 'Alice Müzikali', başladığı günden bu yana kapalı gişe oynuyor. Müzikal, BKM, Zorlu PSM ve id ortak yapımcılığında Disney+ üzerinden izleyiciyle buluşacak. Oyuncu kadrosunda Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola ve diğer tanınmış isimler bulunuyor. Disney+, müzikalin 10 Şubat'ta yayımlanacağını duyurdu ve resmi tanıtımını paylaştı.
2 Şubat 2023

Prime Video, 2024 yılbaşını kutlamak üzere bir dizi yılbaşı temalı filmi izleyiciyle buluşturuyor. Seçkide, Eddie Murphy'nin başrolünde olduğu 'Candy Cane Lane', yalnız bir annenin hikayesini anlatan 'Dating Santa', animasyon 'Merry Little Batman', romantik komedi 'Noel Sürprizleri' ve devam filmi 'Noel Sürprizleri 2' ile Jim Carrey'nin oynadığı klasik 'Grinç' filmleri yer alıyor. Tüm filmler 8 Aralık'ta platformda izlenebilecek.
3 Aralık 2023

Ari Aster'in 'Korkuyorum' adlı yeni filmi, Joaquin Phoenix'in başrolünde olduğu bir 'kabus-komedi' olarak tanımlanıyor ve bu hafta vizyona giriyor. Alice Diop'un yönettiği ve Oscar adayı olan 'Saint Omer' filmi, bir kadının mahkeme sürecini ele alıyor. Yerli film 'Maske: Nezaketle Tebessüm', gençlik travmalarıyla mücadele eden bir gencin hikayesini anlatıyor. 'Transformers: Canavarların Yükselişi', popüler serinin yeni bir bölümü olarak dikkat çekiyor. 'İblis Karanlığın Sahibi 2', maddi zorluklarla boğuşan bir gencin hikayesine odaklanıyor. Ayrıca 'Mia ve Ben: Centopia'nın Kahramanı' ve '80 Günde Devri Alem' adlı iki yeni animasyon film de çocuklar ve aileler için vizyona giriyor.
9 Haziran 2023

Gladyatör 2 filminin setinden gelen ilk görüntüler büyük heyecan yarattı. Filmde Pedro Pascal, Paul Mescal, Denzel Washington ve Connie Nielsen gibi ünlü isimler yer alıyor. Yönetmen koltuğunda yine Ridley Scott oturuyor. Film, 22 Kasım'da vizyona girecek ve Maximus'un hikayesinin devamını, özellikle Lucius Verus karakterine odaklanarak anlatacak.
3 Temmuz 2024

Yönetmen Fatih Akın'ın, Kürt rap sanatçısı Xatar'ın hayatını anlatan filmi 'Rheingold', Türkiye'de 28 Nisan 2023'te vizyona girecek. Film, Xatar'ın cezaevi günlerinden müzik dünyasındaki başarısına kadar olan yaşamını konu alıyor. Fatih Akın, filmi çekerken karşılaştığı zorlukları ve ırkçılığı dile getirerek, çekimler sırasında babasını kaybettiğini ve filmi ona ithaf ettiğini belirtti.
4 Ocak 2023

ABD merkezli film yapım şirketi Warner Bros., popüler fantastik roman serisi Harry Potter'ı dizi formatında yapacağını resmi olarak açıkladı. Yapılan basın açıklamasında dizinin, filmlerle aynı kalitede üretileceği ve her sezonun kitaplarla uyumlu olacağı belirtildi. Kitap serisinin yazarı J.K. Rowling, dizinin yürütücü yapımcıları arasında yer alacak. Dizinin tanıtım videosu yayınlanmış olmasına rağmen başlangıç tarihi henüz açıklanmadı.
13 Nisan 2023

'Ölümlü Dünya 2' filmi, vizyona girdiği ilk üç gün içinde 400 bin seyirci sayısını geçerek, 'Bergen' filminden bu yana en yüksek açılış yapan yerli film oldu. Ali Atay'ın yönettiği ve başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Doğu Demirkol gibi isimlerin paylaştığı film, Mermer ailesinin maceralarını konu alıyor. Film, ilk gününde 110 bin seyirci çekerek 'Bergen' filminden bu yana en yüksek cuma başlangıcını gerçekleştirdi ve ilk filmin cuma gişesini yüzde 300'den fazla artırdı.
4 Aralık 2023

HBO, J.K. Rowling'in popüler kitap serisi Harry Potter'ın TV dizisi için oyuncu başvurularının başladığını duyurdu. Warner Bros. tarafından nisan ayında duyurulan dizinin her sezonunun kitaplarla uyumlu olacağı ve 10 yıllık bir yapım olacağı belirtildi. Seçmelerin kapsayıcılık ilkesiyle yapılacağı ve ana karakterler için belirli yaş ve ikamet şartlarının arandığı açıklandı. Dizinin 2025-26 yılları arasında İngiltere'de çekilmesi planlanıyor.
11 Eylül 2024

Oscar ödüllü 'Dune: Çöl Gezegeni' filminin devamı olan 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2'nin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 3 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek olan film, Frank Herbert'in bilim kurgu klasiğinden uyarlanmış ve Denis Villeneuve tarafından yönetilmiştir. Timothée Chalamet ve Zendaya gibi isimlerin başrollerini paylaştığı ilk filmdeki oyuncu kadrosuna ek olarak, Christopher Walken, Florence Pugh, Lea Seydoux, Souheila Yacoub ve Austin Butler gibi yeni oyuncular da katıldı.
4 Mayıs 2023
İşaretlediklerim