X platformunun sahibi Elon Musk, platformda yanlış bilgi olduğu belirlenen paylaşımların gelir getirmesinin engelleneceğini duyurdu. Bu uygulamanın, sansasyonelliğe karşı insanları doğru bilgiye teşvik etme amacı taşıdığını belirtti. Musk, topluluk notlarının bir araç olarak kullanma girişimlerinin hemen anlaşılacağını, çünkü tüm kod ve verilerin açık kaynaklı olduğunu ifade etti.
30 Ekim 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ile planlanan dövüş öncesi boyun ve sırt problemi yaşadığını ve ameliyat olması gerekebileceğini belirtti. Musk, daha önce Zuckerberg'e, Twitter alternatifi bir platform kuracağı haberlerinin ardından dövüş için meydan okumuştu. Zuckerberg, bu teklifi kabul etmiş ve antrenmanlara başlamıştı. Musk, dövüşün canlı yayınlanacağını ve tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını söylemişti.
7 Ağustos 2023

Twitter, Türkiye'de mahkeme kararlarına uyarak seçimlerden önce bazı içerikleri erişime engelledi. Bu durum, Twitter sahibi Elon Musk ile bazı gazeteciler arasında tartışma yarattı. Musk, Türk hükümetinin taleplerine uyduğunu ve şeffaflık adına gelen talepleri yayınlayacaklarını belirtti. Wikipedia kurucusu Jimmy Wales ise, Wikipedia'nın Türkiye'deki benzer bir durumda prensiplerine bağlı kalarak mücadele ettiğini ve kazandığını hatırlatarak Musk'ı eleştirdi ve ifade özgürlüğünün sadece bir slogan değil, bir prensip olması gerektiğini vurguladı.
14 Mayıs 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, birkaç yıldır hiç aktivite göstermeyen hesapların temizleneceğini ve bu nedenle kullanıcıların takipçi sayılarında düşüş yaşayabileceğini belirtti. Bazı kullanıcılar, silinecek tweet'lerin tarihsel değere sahip olduğunu savunarak hesapların tamamen silinmemesi gerektiğini ifade etti. Musk ise hesap ve tweet'lerin arşivleneceğini yanıtladı.
9 Mayıs 2023

Meta, 6 Ocak 2021'de ABD Kongresi'ne düzenlenen saldırı sonrasında askıya alınan Donald Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarını yeniden kullanıma açacağını duyurdu. Meta Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg, hesapların artık kamu güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturmadığını ve yeni güvenlik önlemleri ile hesapların açılacağını belirtti. Trump, bu platformlar üzerinden büyük bir iletişim ağına erişim imkanı kazanacak. Trump, Twitter hesabının yeniden açılmasına rağmen, kendi platformu Truth Social'ı tercih ettiğini ifade etmişti.
26 Ocak 2023

Meta, sahibi olduğu Instagram ve Threads platformlarında siyasi içeriklerin daha az tavsiye edilmesi kararını aldı. Bu kararın, platformların X (Twitter) gibi siyaset ağırlıklı mecralara dönüşmesini önlemek ve daha fazla gelir elde etmek amacıyla alındığı belirtiliyor. Ayrıca, Meta'nın algoritmalarının son dakika haberlerini de kısıtlayabileceği ve kötü amaçlı kullanımlara karşı yapay zeka ile görselleri etiketleyeceği ifade ediliyor.
10 Şubat 2024

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta CEO'su Mark Zuckerberg ile yapmayı planladığı kafes dövüşü öncesinde UFC dövüşçüsü George St-Pierre ile antrenman yaptı. Musk, daha önce Zuckerberg'e Twitter'a alternatif olarak kurmayı düşündüğü 'Threads' adlı metin tabanlı platform üzerinden meydan okumuş ve Zuckerberg bu dövüş teklifini kabul etmişti. Antrenman sonrası Musk ve St-Pierre, sosyal medyada birlikte çekilmiş fotoğraflarını paylaştılar ve Musk antrenmanın eğlenceli geçtiğini ancak daha çok çalışmaya ihtiyacı olduğunu esprili bir dille ifade etti.
4 Temmuz 2023

Facebook'un üst şirketi Meta, daha önce 11 binden fazla kişiyi işten çıkardıktan sonra, bu hafta binlerce kişiyi daha işten çıkarmayı planladığını duyurdu. Bloomberg'de yer alan habere göre, bu karar mali hedeflerle ilişkilendiriliyor. Pandemi döneminde çalışan sayısını artıran teknoloji şirketleri, mali belirsizlikler nedeniyle işten çıkarmalar yapmaya devam ediyor. Amazon ve Microsoft gibi diğer büyük teknoloji şirketleri de benzer işten çıkarma kararları almıştı.
7 Mart 2023

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Joe Biden yönetimini pandemide belirli Covid-19 içeriklerini sansürlemesi için baskı yapmakla suçladı. Zuckerberg, Temsilciler Meclisi yargı komitesi başkanı Jim Jordan’a yazdığı mektupta, Biden ekibinin Meta’ya mizah ve hiciv de dahil olmak üzere bazı Covid-19 içeriklerini sansürlemesi için defalarca baskı yaptığını belirtti. Zuckerberg, hükümet baskısının yanlış olduğuna inandığını ve gelecekte böyle bir durumla karşılaşmaları halinde karşı koymaya hazır olduklarını ifade etti. Beyaz Saray henüz iddialarla ilgili yanıt vermedi.
27 Ağustos 2024

Avrupa Birliği'nin yürütme organı Avrupa Komisyonu'nun üyesi Thierry Breton, Twitter'da İsrail-Filistin savaşıyla ilgili yanıltıcı paylaşımlara karşı önlem alması için Elon Musk'a 24 saat süre verdi. Avrupa Birliği Dijital Hizmetler Yasası, sosyal medya platformlarına yasadışı içerikleri kaldırma ve kamu güvenliğini tehlikeye atıcı risklerle mücadele etme yükümlülüğü getiriyor. Musk, Breton'a yanıt olarak açık kaynak kullanımının ve şeffaflığın şirket politikası olduğunu belirtti ve ihlallerin listesini talep etti.
11 Ekim 2023

Elon Musk, OpenAI'ın kurucuları Sam Altman ve Greg Brockman'a, insanlığa fayda sağlama misyonuna ihanet ettikleri gerekçesiyle yeniden dava açtı. Musk, 2018'de OpenAI'ın kuruluş misyonuna aykırı hareket ettiğini öne sürerek yönetim kurulundan ayrılmış ve daha sonra şirketin yeniden insanlığa fayda sağlaması talebiyle dava açmıştı. Haziranda geri çektiği davayı yeniden açan Musk, Altman ve diğer kişilerin kendisini aldattığını ve yapay zekanın oluşturduğu tehlikelerle ilgili insani endişelerinin suiistimal edildiğini ileri sürdü. OpenAI ise Musk'ın iddialarını reddetti ve onun geçmişte şirket üzerinde tam kontrol sahibi olmaya çalıştığını belirtti.
6 Ağustos 2024

Twitter'ın sahibi Elon Musk, kişisel hesabından yaptığı açıklamada, doğrudan mesajlaşma (DM) haricinde engelleme özelliğinin kaldırılacağını belirtti. Musk, bu özelliğin hiçbir anlamı olmadığını ifade etti. Ancak sessize alma özelliğinin devam edeceğini de ekledi.
18 Ağustos 2023

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra üst yöneticileri görevden alıp şirketin yönetim kurulunu feshetti ve mavi tiki parayla satmaya başladı. Ayrıca şirketin yarısını işten çıkardı ve birçok değişiklik yaptı. Musk, reklam gelirlerinde yaklaşık yüzde 50'lik bir düşüş yaşandığını ve şirketin hala negatif nakit akışında olduğunu belirtti. Şirketler, Musk'ın eylemleri ve yanlış bilgi ile sahte hesapların yayılma endişesi nedeniyle reklam vermekte tereddüt ediyor.
15 Temmuz 2023

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra platformu 'süper uygulama' haline getirme hedefini belirtti. Musk, Twitter'ı mesajlaşma, mal ve hizmetler için ödeme ve video akışı yapabilen bir platform haline getirmeyi planlıyor. Ancak, daha önce benzer girişimlerde bulunan Google, Facebook ve Amazon gibi teknoloji devlerinin başarısız olması, Musk'ın karşısında zorlu bir yol olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, ABD bankacılık pazarındaki zorlu rekabet, sert düzenlemeler ve müşteri 'yapışkanlığı' nedeniyle finansal hizmet geçişinin zor olduğunu belirtiyor.
26 Temmuz 2023

Tesla ve Twitter CEO'su Elon Musk, Twitter'a daha az vakit ayıracağını açıklayarak Tesla yatırımcılarının endişelerini hafifletti. Musk'ın Twitter'a odaklanması Tesla hisselerinin değer kaybetmesine yol açmıştı. Ancak Musk'ın Twitter'dan istifa etmeyi düşündüğünü belirtmesi ve Linda Yaccarino'yu Twitter'ın yeni CEO'su olarak ataması, Tesla'ya daha fazla zaman ayırabileceği beklentisini güçlendirdi. Musk, Tesla yatırımcılarıyla yaptığı yıllık toplantıda Twitter'ın artık daha dengeli bir şirket olduğunu ve bu nedenle Tesla'ya daha fazla odaklanabileceğini ifade etti.
17 Mayıs 2023

ABD'li teknoloji girişimcisi Elon Musk ve bir grup yapay zeka uzmanı, ChatGPT 4'ten daha güçlü yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesine ara verilmesi gerektiğini belirten bir açık mektup yayımladı. Mektupta, güçlü yapay zeka sistemlerinin topluma ve medeniyete yönelik ekonomik ve siyasi riskler barındırdığı ve bu sistemlerin yalnızca etkilerinin olumlu ve risklerinin yönetilebilir olduğundan emin olunduğunda geliştirilmesi gerektiği vurgulandı. Mektubu imzalayanlar arasında Elon Musk, Yuval Noah Harari, Emad Mostaque ve yapay zeka alanında önde gelen isimler yer alıyor. Europol de yapay zeka sistemlerinin kötüye kullanım potansiyeli konusunda uyarılarda bulundu.
29 Mart 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, yapay zeka aracılığıyla veri çekme ve sistem manipülasyonunu önlemek amacıyla tweet görüntüleme sayısına günlük kota getirdiğini duyurdu. Onaylı hesaplar için 6 bin, onaysız hesaplar için 600 ve yeni onaysız hesaplar için 300 olarak belirlenen kotanın kullanıcı tepkileri üzerine artırıldığı açıklandı. Ancak bu durum kullanıcıların tepkisini dindirmedi ve birçok kişi Twitter'ı terk ederek BlueSky Social, Truth Social ve Mastodon gibi alternatif platformlara geçiş yaptı. 'Goodbye Twitter' etiketi ABD'de trend topic oldu.
3 Temmuz 2023

ABD'de 41 eyaletten oluşan bir koalisyon, sosyal medya platformları Instagram ve Facebook'un çatı firması Meta'ya dava açtı. Davada, Meta'nın genç kullanıcılara zarar veren özellikleri platformlarında kasten barındırdığı ve 13 yaşından küçük çocuklara ürünlerini kasten pazarladığı iddia edildi. Meta'nın bilinen zararlı özelliklerini terk etmediği ve genç kullanıcıların ruhsal ve fiziksel sağlığına etkilerini yanlış beyan etme, saklama, küçümseme çabalarını ikiye katladığı belirtildi.
25 Ekim 2023

Twitter, hesabı olmayan kullanıcıların tweet'leri görememesi için bir güncelleme yaptı. Son iki günde hesabı olmayanların platforma erişememesi teknik bir sorun olarak düşünülürken, Twitter CEO'su Elon Musk'ın açıklamalarıyla durumun bir politika değişikliği olduğu anlaşıldı. Artık Twitter'a giriş yapan kullanıcılar, oturum açmaları veya hesap oluşturmaları gerektiğini belirten bir ekranla karşılaşacaklar. Musk, Twitter verilerinin agresif bir şekilde kazındığını ve bu durumun gerçek kullanıcı deneyimini etkilediğini belirterek, bu sorunu durdurmak için fikirlere açık olduğunu ifade etti.
1 Temmuz 2023

Meta'nın yeni sosyal medya platformu Threads, Twitter'ın içerik kısıtlamalarına tepki olarak ilgi gördü ve kullanıcı sayısı 30 milyona ulaştı. Twitter'ın avukatı, Meta'nın Twitter'ın ticari sırlarını ve fikri mülkiyetini yasa dışı bir şekilde kullandığını iddia ederek Mark Zuckerberg'e mektup gönderdi. Mektupta, Meta'nın eski Twitter çalışanlarını Threads uygulamasını geliştirmek için kasıtlı olarak işe aldığı belirtildi. Twitter, fikri mülkiyetinin korunması için hukuki yollara başvurma hakkını saklı tuttuğunu açıkladı.
6 Temmuz 2023
İşaretlediklerim