Facebook, Instagram, Threads ve Whatsapp'ın çatı şirketi olan Meta, yapay zeka araçları tarafından oluşturulan görselleri tespit edip etiketleyebilen bir teknolojiyi devreye sokacağını duyurdu. Bu teknoloji, Meta'nın kendi sistemleri tarafından oluşturulan yapay zeka görsellerini zaten etiketliyor ve kötü amaçlı kullanımla mücadelede önemli bir adım olarak görülüyor. Meta, bu teknolojinin ses kayıtları ve videolar için çalışmayacağını belirtirken, kullanıcılarından bu tür içerikleri kendilerinin etiketlemelerini istedi. Ayrıca, ChatGPT gibi araçlarla oluşturulan metinleri test etmenin imkansız olduğunu kabul etti.
7 Şubat 2024

Twitter CEO'su Elon Musk, platformun gelecek aylarda kullanıcılara farklı kültür ve ülkelerden tweetler önereceğini açıkladı. Bu tweetler, kullanıcının diline çevrilecek. Musk, özellikle Japonya gibi ülkelerdeki Twitter kullanıcılarının mükemmel tweetler paylaştığını belirtti ve bu yeniliğin kullanıcıların farklı perspektiflerle karşılaşmasını sağlayacağını ima etti.
21 Ocak 2023

Elon Musk, yeni kuracağı 'Threads' adlı platformun duyurusunun ardından Meta CEO'su Mark Zuckerberg'ü kafes dövüşüne davet etti. Zuckerberg bu daveti kabul etti. Musk, dövüş öncesi eğitim almak için Rus karma dövüş sanatları sporcusu Habib Nurmagomedov'dan koçluk istedi. Ancak Nurmagomedov, bu isteği prensip meselesi olarak görerek reddetti.
9 Ağustos 2023

Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, internet ansiklopedisi Wikipedia'nın ismini 'S*kipedia' olarak değiştirmesi durumunda 1 milyar dolar vereceğini söyledi. Musk, Wikipedia'nın işletme maliyetlerini eleştirdi ve platformun satılık olmadığına dair kurucudan gelen notu paylaştı. Ancak Musk'ın platformu satın alıp almayacağı veya satış için ne kadar bir fiyat istendiği belirsiz. Musk, daha önce Twitter'ı satın almış ve ismini 'X' olarak değiştirmişti.
23 Ekim 2023

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), beğenme butonunun yanına beğenmeme butonu eklemeye hazırlanıyor. Elon Musk'ın platformu satın almasının ardından yapılan değişiklikler kapsamında, X şu anda bu yeni butonu test ediyor. Sızıntılar, butonun nasıl görünebileceğini de ortaya koyuyor. Sosyal medya uygulamalarındaki beğenmeme butonları uzun zamandır kullanıcılar arasında tartışma konusu.
11 Temmuz 2024

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Twitter'ın sahibi Elon Musk ile yapacağı kafes dövüşü için antrenman yaparken çekilmiş bir fotoğrafı paylaşıldı. Antrenmanlarını UFC şampiyonları Israel Adesanya ve Alexander Volkanovski ile sürdüren Zuckerberg, daha önce de Brezilya Jiujitsusu ile ilgilendiği ve turnuvalarda madalya kazandığı biliniyor. Musk da UFC dövüşçüsü George St-Pierre ile antrenman yapmıştı. UFC başkanı Dana White, iki CEO'nun dövüşü gerçekleştirmek istediklerini ve etkinliği düzenlemeye yardımcı olabileceğini belirtti.
12 Temmuz 2023

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, hükümetin sosyal medya platformlarını kapatmasını ve ekonomik sorunları eleştirdi. Kılıçdaroğlu, annelerin ve babaların ekonomik zorluklar yaşadığını, gençlerin yurtdışına gitmek istediğini ve ek vergilerin halkı zorladığını belirtti. Ayrıca, mülteci sayısının bilinmediğini ve uyuşturucu baronlarının gençleri zehirlediğini vurguladı.
6 Ağustos 2024

Elon Musk, X platformunda bir değişiklik daha yaparak haber bağlantılarını kaldırdı. Musk, bu değişikliği estetik kaygılarla ve gönderilerin daha iyi görünmesini amaçladığını belirtti. Yeni formatta bağlantılarda sadece görsel yer alıyor ve kullanıcılar ilgili sayfayı ziyaret etmek isterlerse resme tıklamak zorundalar. Bu durumun reklamlarda geçerli olmayacağı belirtildi.
5 Ekim 2023

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından yaşanan belirsizlik ve yönetim değişiklikleri nedeniyle, büyük şirketler reklam vermeyi durdurdu. Kasım ayında Twitter'daki reklam harcamaları yıllık yüzde 55, aralıkta ise yüzde 71 oranında azaldı. Musk, gelir düşüşünü aktivist grupların reklam verenlere baskı yapmasına bağlasa da, şirketlerin endişeleri farklı. Twitter'ın gelirinin yaklaşık yüzde 90'ını oluşturan reklam satışlarındaki bu düşüş, platformun mali yapısını olumsuz etkiliyor.
25 Ocak 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ile yapacağı dövüşün İtalya'da 'destansı' bir mekanda olacağını duyurdu. Musk, dövüşün kendisi ve Zuckerberg'e bağlı kurumlar tarafından organize edileceğini ve Meta ve yeni ismiyle 'X' üzerinde canlı yayınlanacağını belirtti. İtalya'nın dövüş için tarihi Kolezyum'u önerdiği iddia edilse de bu yalanlanmıştı.
11 Ağustos 2023

Elon Musk, eski Twitter çalışanlarının açtığı bir dava sonucunda X'in yatırımcılarını açıklamak zorunda kaldı. Kaliforniya'daki bir yargıç, sitenin sahiplerinin listesini kamuoyuna açıklama kararı aldı. Açıklanan listede Fidelity, Bill Ackman'ın Pershing Square Foundation'ı, Oracle'ın sahibi Larry Ellison, rapçi Sean Combs'un yatırım şirketi Sean Combs Capital, Suudi Prensi Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Alsaud ve kripto para borsası Binance'in yatırım kolu gibi tanıdık isimler yer alıyor. Musk, Twitter'ı Nisan 2022'de 44 milyar dolara satın almış ve ismini X olarak değiştirmişti.
23 Ağustos 2024

Twitter'ın sahibi Elon Musk, sosyal medya platformunun ismini 'X' olarak değiştireceğini ve yeni adresinin 'X.com' olacağını duyurdu. Musk'ın şirketlerinde 'X' harfinin sıkça kullanıldığı biliniyor. Örneğin, ilk internet bankacılığı şirketi 'X.com', uzay araştırmaları şirketi SpaceX ve yapay zeka şirketi 'xAI'. Musk, Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefinde olduğunu belirtirken, 'X' harfini sevdiğini de ifade etti.
24 Temmuz 2023

Elon Musk, Twitter'ın yeni CEO'su olarak Linda Yaccarino'yu atadı. Analistler, bu atamanın Musk'ın Tesla'ya daha fazla zaman ayırmasına olanak tanıyacağını ve bu durumun Tesla yatırımcıları için olumlu bir gelişme olduğunu belirtiyor. Musk'ın Twitter'a olan yoğun ilgisi, Tesla hisselerinin performansını olumsuz etkiliyordu ve yatırımcılar arasında yönetim zafiyeti endişelerine yol açıyordu. Musk'ın Twitter'dan ayrılma ihtimalinin artması Tesla hisselerinin değer kazanmasına sebep olmuştu.
13 Mayıs 2023

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Ocak 2021'deki ABD Kongresi işgali sonrası kendi sosyal medya platformu Truth Social'ı kurdu. Bu platform, büyük sosyal medya şirketlerinin Trump'a kapılarını kapatmasının ardından ortaya çıktı. Washington Post'un haberine göre, Trump geçtiğimiz yaz Elon Musk'a Truth Social'ı satma teklifinde bulundu. Ancak bu görüşme herhangi bir sonuca varmadı. Musk, 2022'nin sonlarında Twitter'ı satın aldıktan sonra Trump'ın platformdaki engelini kaldırmıştı.
13 Mart 2024

Elon Musk, Microsoft destekli OpenAI'nin geliştirdiği ChatGPT'yi eleştirerek, gerçeği arayan bir yapay zeka platformu olan 'TruthGPT'yi kuracağını açıkladı. Musk, OpenAI'ın Microsoft ile olan ilişkisini ve kar amacı güden bir yapıya büründüğünü eleştirdi. Ayrıca Google'ın kurucu ortağı Larry Page'i yapay zeka güvenliği konusunda ciddiyetsizlikle suçladı. Musk, yapay zeka alanında çalışanları işe almak için harekete geçtiğini ve Nevada'da 'X.AI Corp' adında bir şirket kurduğunu belirtti.
18 Nisan 2023

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Türk yetkililerin Instagram'a erişimi engellemesinin milyonlarca kullanıcının ifade özgürlüğü ve bilgi edinme hakkını ihlal ettiğini belirtti. HRW ve İfade Özgürlüğü Derneği (İFÖD), bu kararın küçük işletme sahiplerini de olumsuz etkilediğini vurguladı. Erişim engelinin, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Meta'ya yönelik eleştirilerinden sonra getirildiği iddia edildi. Türkiye'de daha önce de çeşitli sosyal medya platformlarına erişim engelleri uygulanmıştı.
9 Ağustos 2024

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin Twitter'a rakip olarak geliştirdiği Instagram bağlantılı Threads platformunun kullanıma açılmasının ardından Twitter'da bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, birbirine benzeyen iki örümcek adamı gösteren popüler bir görseli kullandı, bu da Threads'in Twitter'a olan benzerliğine işaret ediyor. Zuckerberg'in Twitter'daki son paylaşımı 2012 yılına aitti ve toplamda Twitter'da sadece 20 gönderisi bulunuyor.
6 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, teknolojinin ve dijitalleşmenin hayatımızın her alanına nüfuz ettiğini belirtti. Erdoğan, sosyal medya ve oyun platformlarının gençler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ve ırkçılık gibi tehlikeleri körüklediğini vurguladı. Ayrıca, dijital dünyanın denetimsiz yapısının pek çok tehdidi beraberinde getirdiğini ve çocukların ruh ve beden sağlığının her türlü hesabın üzerinde olduğunu ifade etti. Erdoğan, çocukların çevrimiçi mahremiyetini korumak için gerekli yasal düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirtti.
6 Eylül 2024

Twitter'ın sahibi Elon Musk, yeni dijital hizmetler düzenlemesi nedeniyle platformu Avrupa Birliği'nden çekmeyi düşünüyor. Bu, Avrupa Birliği'nin Twitter'da şiddet içerikli ve dezenformasyon içeren yasa dışı içeriklerin kaldırılması için Musk'a verdiği 24 saatlik sürenin ardından geldi. Twitter CEO'su Linda Yaccarino, şiddet içerikli paylaşımlarla ve dezenformasyonla mücadele ettiklerini ve Hamas bağlantılı yüzlerce hesabı kapattıklarını belirtti. Ancak, AB bu açıklamayı yeterli bulmayarak Twitter hakkında bir soruşturma başlattı.
19 Ekim 2023

Elon Musk, Twitter üzerinden yapılacak yenilikleri paylaştı. Bu yenilikler arasında özel mesajlarda (DM) şifreleme sistemi ve sesli/görüntülü sohbet özelliği bulunuyor. Musk, şifreli DM'lerin çok yakında kullanıma sunulacağını ve bu sayede kullanıcıların telefon numaralarını paylaşmadan dünya genelindeki insanlarla iletişim kurabileceğini belirtti.
10 Mayıs 2023
İşaretlediklerim