Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl kutlamalarının resmi düzeyde yeterince coşkuyla kutlanmaması eleştirilirken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Cumhuriyet Bayramı paylaşımı sosyal medyada beğeni topladı. Gazeteci Fatih Altaylı, Yerlikaya'ya sarılası geldiğini belirtti. Yerlikaya'nın paylaşımı, Cumhuriyetin anlamını ve önemini vurgulayan bir mesaj içeriyordu.
29 Ekim 2023

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği maçın ardından, Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi üzerine olaylar yaşandı. Fenerbahçeli futbolcular, sahadan güçlükle ayrıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşananlarla ilgili kimlik belirleme çalışmalarının ve soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, takımının tribün saldırısına uğradığını belirtti.
18 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla 20 Mart 2021'de feshedilen İstanbul Sözleşmesi'nin iptali için Danıştay'da açılan dava reddedildi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, karara yapılan temyiz başvurularını oy çokluğuyla reddederek kararı hukuka uygun buldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu karara Twitter üzerinden sert bir dille tepki gösterdi ve kadınlara yönelik Erdoğan'ın geçmişteki sözlerini eleştirdi.
2 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un yerel hizmetlerde 'fetret devri'ne girdiğini belirtti. İBB Başkanı İmamoğlu, Erdoğan'ın bu ifadesine Büyükada'da Taş Mektep'in restorasyon açılışında yanıt vererek, İstanbul'da terk edilmiş eserleri restore ettiklerini ve bu durumun Erdoğan'ı bunalıma soktuğunu ifade etti. İmamoğlu, Erdoğan'ın 'fetret devri' ifadesini kullandığı cami açılışındaki konuşmasını eleştirdi ve İstanbul'a hak ettiği değeri verdiklerini söyledi.
18 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bilecik Valisi'ne yönelik eleştirilerine ve AKP Ordu Milletvekili Şenel Yeniyıldız'ın Erdoğan hakkındaki ifadelerine gönderme yaparak, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını hatırlattı. İmamoğlu, devlet makamlarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve 17-25 Aralık sürecinde yaşananları, özellikle Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan 4,5 milyon doları ve dönemin bakanlarının istifalarını anımsattı.
29 Ocak 2023

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi tutuklularını ziyaret etti ve morallerinin yüksek olduğunu belirtti. Türkeş, ziyaretin hukuk arayışının bir parçası olmadığını, esas amacının yargılama süreçlerinin hukuk içinde yapılmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Türkeş, farklı siyasi görüşlere sahip insanların bir araya gelmesinin önemli olduğunu ifade etti ve izlenimlerini sadece ilgililere anlatacağını söyledi.
1 Ağustos 2024

A Haber'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında yapılan, 'Teröriste eli değmemesi mühim değil, başka şekilde değmiştir' ifadesine İYİ Partililer tepki gösterdi. Sosyal medyada infial yaratan bu sözler üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cinsiyetçi ve ahlak dışı söylemleri kınadığını belirtti. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım, partilileri A Haber önünde yapılacak basın açıklamasına davet etti. İYİ Partililer, A Haber merkezinin kapısına dayanarak Meral Akşener lehine sloganlar attı.
29 Nisan 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş'in Gezi davası tutuklularını ziyaret etme talebine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Türkeş, Osman Kavala ve diğer Gezi tutuklularını ziyaret etmek için yaptığı başvuruya cevap alamadığını belirterek, adalet bakanının başvuruyu sümenaltı ettiğini iddia etmişti. Tunç ise bu iddiaları reddederek, Türkeş'in açıklamalarını şık bulmadığını ve kendisine yakıştıramadığını ifade etti. Sonuç olarak, Türkeş'in ziyaret talebi kabul edildi.
30 Temmuz 2024

HDP'nin YSK temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, Türkiye'deki genel seçimler sırasında bazı usulsüzlükler ve şiddet olayları yaşandığını iddia etti. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde açık oy kullanıldığını, Adıyaman'da AKP İl Başkanı'nın kardeşlerinin jandarma eşliğinde açık oy kullandırdığını ve Mardin Kızıltepe'de HDP müşahitlerine saldırı düzenlendiğini belirtti. Tiryaki, yaşananlarla ilgili hukuki girişimlerde bulunacaklarını ve savcılıklara suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.
14 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Şişli'deki bir ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, iktidarı ve özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun son dönemdeki tartışmalı açıklamalarını eleştirdi. Akşener, yöneticilerin akıl sağlığını sorgulayarak, bu durumun ülkeyi yönetenlerin emekli edilmesini gerektirdiğini ifade etti. Ayrıca, AK Parti gençlik kolları başkanının bir polis müdürünü tokatlaması ve il emniyet müdürünün bu duruma tepkisiz kalmasını eleştirerek, devletin çürütüldüğünü ve ciddiyetsizliğin arttığını belirtti. Akşener, psikiyatristlere, iktidar mensuplarının akıl sağlığını değerlendirmeleri için çağrıda bulundu.
5 Mayıs 2023

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, polis memurlarından aldığı bilgilere dayanarak, emniyet ve jandarma yetkililerinin yedi şehirde personelden seçim sonuçlarını yazılı olarak kendilerine göndermelerini istediklerini öne sürdü. Bakan, Iğdır'da bir polis memurunun kendisine bu yönde talimat verildiğini belirten bir mesaj gönderdiğini ve benzer durumların Bitlis, Mardin, Adana, Muş, Kastamonu ve Diyarbakır'da da yaşandığını iddia etti. Bakan, yetkilileri Anayasa'yı ihlal etmekle ve suç işlemekle suçladı ve polis memurlarına kanunsuz emirlere uymamaları çağrısında bulundu.
14 Mayıs 2023

Beyoğlu'nda bir eğlence mekanında üç kadın müşteri ile işletme çalışanları arasında çıkan kavga sonucunda kadınların darp edildiği güvenlik kamerası kayıtlarıyla tespit edildi. Olayın ardından şüpheliler gözaltına alındı ve 'kasten yaralama' ve 'cinsel taciz' suçlarından mahkemeye sevk edildi. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, güvenlik gerekçesiyle mekanın mühürlendiğini duyurdu. Mekanın içinde ruhsatsız bir spa da bulunduğu belirtildi.
3 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da üç üst düzey emniyet yetkilisinin görevden uzaklaştırılmasıyla başlayan sürecin yankıları sürerken, bürokratik vesayete izin vermeyeceklerini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu olayın bir komplo olduğunu ve hedefin Cumhur İttifakı ile Türkiye olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle iş birliği yapanların oyunlarını bozacaklarını ifade etti. Görevden uzaklaştırılan emniyet yetkilileri hakkında çeşitli suçlamalarla soruşturma başlatıldı.
15 Mayıs 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası eleştirilen Kızılay'ı protesto etmek için Kadıköy'deki şube önünde basın açıklaması yapmak istedi. Ancak TİP üyeleri, İstanbul il örgütü binasından çıktıkları anda polis tarafından dövülerek gözaltına alındı. Olayda en az 40 kişi gözaltına alınırken, basın mensupları da engellendi ve İleri Haber'den İzel Sezer darp edildi. TİP'li vekiller Barış Atay ve Ahmet Şık'ın basın açıklamasına da polis müdahale etti.
26 Şubat 2023

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan Sibel Tekin ve Diren Yurtsever'i ziyaret ederek, Tekin'in tutuklanmasını 'akıl tutulması' olarak nitelendirdi ve serbest bırakılmalarını talep etti. Tekin ve Yurtsever, cezaevindeki mesajlarını paylaşarak, iddianamelerinin hazırlanmaması ve gizlilik kararlarına dikkat çektiler. Tekin, çekimlerinin yanlış anlaşıldığını ve masum olduğunu, Yurtsever ise gazetecilik faaliyetlerinin suç olarak gösterildiğini ifade etti.
23 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin Feshane'de açtığı ve muhafazakar grupların hedef gösterdiği 'Ortadan Başlamak' adlı sergiye soruşturma açılmasına 'utanç verici' diyerek tepki gösterdi. Sergi, 'milli ve manevi hassasiyetler' gerekçesiyle bir grup tarafından 'LGBTİ+ propagandası' gerekçesiyle saldırıya uğramıştı. İmamoğlu, soruşturmanın 'utanç verici' olduğunu belirtti ve hükümetin içindeki aklı başındaki insanları göreve davet etti.
5 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik eleştirilerde bulundu. Depremle ilgili AFAD verileri ve kendi açıklamaları arasındaki çelişkiye değindi. Deprem bölgesindeki konut inşaatları ve sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Muhalefeti beceriksizlikle suçladı ve askeriye, jandarma, polis hakkında yapılan eleştirilere tepki gösterdi. İmarla ilgili yasal düzenlemelerin gündemde olduğunu ve HDP'ye yapılan ziyaretleri eleştirdi. Ayrıca Muharrem İnce'nin açıklamalarına karşılık verdi.
29 Mart 2023

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu ve komisyon üyeleri, Ankara'da iki gün önce düzenlenen bombalı saldırı nedeniyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu. Ziyaretçiler arasında AKP, MHP ve İYİ Parti'den milletvekilleri de vardı. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da Yerlikaya'yı ziyaret etti.
3 Ekim 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son dönemde artan öğretmenlere yönelik şiddet vakaları hakkında açıklamalarda bulundu. Tekin, öğretmenlerin maruz kaldığı şiddet olaylarından dolayı teessür içinde olduklarını ve bu konuda gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti. Ayrıca, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında yürürlüğe girecek yeni müfredat hakkında öğretmenlere seslenerek, programların felsefesini ve hedeflerini içselleştirmelerini istedi.
24 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un Fethi'nin 570. yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin otoriterleşme, tehlikeli kamplaşma, ekonomik sorunlar ve eğitim sisteminin yetersizliği gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. İmamoğlu, seçim sonuçlarının beklenmedik olduğunu ve toplumun değişim arzusunun sandıklara tam olarak yansımadığını ifade etti. Ayrıca, demokratik mücadeleye devam edeceklerini ve değişim iradesini yeniden inşa etmek zorunda olduklarını vurguladı.
29 Mayıs 2023
İşaretlediklerim