Avrupa'da doğal gaz fiyatları, İran ile İsrail arasındaki gerilimin artması sonucu yüzde 7,5 oranında yükseldi. Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından Rusya'dan Avrupa'ya gaz akışının neredeyse tamamen kesilmesi, Avrupa'yı küresel piyasalardaki gelişmelere karşı daha kırılgan bir konuma getirdi. İsrail ile İran arasındaki son dönemdeki gerilimler, Avrupa'da gaz arzıyla ilgili endişeleri artırarak fiyatlarda yükselişe neden oldu. Bu durum, megavatsaat başına gaz fiyatının 33,5 avroya çıkmasına yol açtı.
16 Nisan 2024

Ukrayna'daki savaş, nesli tükenmekte olan büyük benekli kartalın göç rotasını bozdu. Uzmanlar, kartalların Rusya'nın Şubat 2022'deki işgalinden önce ve sonra Ukrayna'daki hareketlerini karşılaştırdı ve kartalların geleneksel ikmal sahalarında daha az zaman harcadığını veya bu sahaları tamamen teğet geçtiğini tespit etti. Bu durum, kartalların yolculuğunun uzamasına neden oldu. Araştırmacılar, bu verileri göçmen kuşlar için çatışmalardan kaynaklanan riskleri daha iyi anlamak ve risk altında olabilecek diğer alanları modellemek için kullanıyor.
21 Mayıs 2024

Erzincan İliç'te bulunan Anagold Altın Madeni'nde yaşanan toprak kayması sonucu dokuz işçi kayboldu. Madeni işleten şirketlerden biri olan SSR Mining, yaşanan olay sonrası altın üretimini durdurduğunu açıkladı. Bu durum, şirketin Toronto Borsası'nda işlem gören hisselerinin yüzde 50'den fazla değer kaybetmesine yol açtı. Şirketin piyasa değerinde yaklaşık 1,4 milyar dolarlık bir kayıp yaşandı.
14 Şubat 2024
İşaretlediklerim