2017 yılında Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları sırasında üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, polis memuru Yakup Şenocak tarafından vurularak öldürüldü. Şenocak'a 'olası kastla adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmış, ancak Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat kararı verildi. İstinaf mahkemesinin bozma kararına rağmen, aynı mahkeme Şenocak hakkında 'ceza verilmesine yer olmadığına' karar verdi. Ayrıca, olayı fotoğraflayan gazeteci Abdurrahman Gök'e 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla verilen hapis cezası onandı.
17 Ocak 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde gerçekleşen silahlı saldırıda iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Saldırının ardından zanlılardan Murat Özer gözaltına alındı, diğer üç şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay yerinde yapılan incelemede 12 boş kovan bulundu. İşletmede yapılan aramada ise bir pompalı tüfek, iki tabanca, 50 adet mermi ele geçirildi.
30 Temmuz 2023

İstanbul Kadıköy'de sokak müzisyeni Cihan Aymaz, Mehmet Caymaz adlı bir kişi tarafından istediği türküyü çalmadığı gerekçesiyle bıçaklanarak öldürüldü. Kavga, Aymaz'ın istek üzerine türküyü çalmayı reddetmesi sonucu çıktı ve Caymaz, Aymaz'ı göğsünden bıçakladı. Yaralanan Aymaz denize düşerken, saldırgan da peşinden atladı. Aymaz hastanede hayatını kaybederken, Caymaz sahil güvenlik tarafından gözaltına alındı.
3 Mayıs 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında, polis İstanbul'da firari şüphelileri arıyordu. Şüphelilerden Doğukan Çep, Beykoz'da bir otelde tespit edilerek gözaltına alındı. Daha önce 35 yıl dört ay hapis cezası almış olan Çep, dört yıldır yakalanamamıştı. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklanmıştı.
5 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Üsküdar'da kaçak bir kafenin yıkımını gerçekleştirmek üzere bölgeye gittiğinde, kafe sahipleri tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. Saldırı sonucunda İBB imar şube müdürü Ramazan Gülten yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından İBB hukuki girişimde bulunurken, saldırıya karıştığı belirlenen iki kafe çalışanı gözaltına alındı.
31 Mayıs 2023

Beşiktaş'ta bir kişinin silahlı saldırıda ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10 şüpheli gözaltına alındı. Olayın yaşandığı sokağa gelen motosikletli iki kişiden biri olan Sertan Taylan Hayal'in silahla bir mekana ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken, iş yerinden çıkan iki zanlının da motosikletlilere ateş ettikleri belirlendi. Olayda silahla vurulan Hayal hayatını kaybetti. İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonla silahla ateş eden iki şüpheli ve sekiz kişi daha gözaltına alındı.
6 Ağustos 2023

Diyarbakır'da 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğa işkence yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan bir emniyet amiri ve bir polis, yapılan itiraz sonucu tutuklandı. Diyarbakır Barosu, çocuğun polisler tarafından dövüldüğünü ve bataklığa atıldığını açıklamış ve suç duyurusunda bulunmuştu. Daha önce gözaltına alınan beş polisten üçü tutuklanmış, emniyet amiri A.O ve diğer polis ise itiraz üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Polislerin ifadelerinde çelişkiler olduğu belirtilmişti.
28 Mart 2023

Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan Ümit Mutlu A., tartıştığı eşi Büşra A. ve dört yaşındaki üvey oğlunu bıçaklayarak öldürdü. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, anne ve oğlunun hayatını kaybettiğini belirledi. Zanlı polis tarafından gözaltına alındı. Ailenin, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası şubat ayında Denizli'ye taşındığı öğrenildi.
6 Ağustos 2023

İzmir'in Buca ilçesinde, Kozağaç Mahallesi'nde daha önce aralarında husumet bulunan iki grup kahvehanede karşılaştıktan sonra tartışma yaşadı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Uğur Selimler bıçaklanarak, Mustafa Sağolalar ise ateşli silahla yaralandı. Her iki yaralı da hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili üç şüpheliyi gözaltına aldı.
22 Ocak 2023

İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan Birlik Sanayi Meslek Lisesi'nde bir edebiyat öğretmeni, sınıfta gürültü yaptığı iddiasıyla bir öğrenciyi kitapla dövdü. Olay, cep telefonu kamerasıyla kaydedilerek sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerin yayılmasının ardından öğrencinin yakınları okula gelerek öğretmene saldırdı ve öğretmen hastaneye kaldırıldı. Büyükçekmece başsavcılığı, öğretmen hakkında soruşturma başlattı.
8 Kasım 2023

Eskişehir'de yaşlı bakım teknikeri 25 yaşındaki Tuğçe Can, işe gitmek üzere evden çıktığı sırada apartman içerisinde bıçaklı saldırıya uğradı ve olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırının şüphelisi ve Can'ın erkek arkadaşı olduğu belirtilen Onur K., polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Onur K.'nin emniyetteki sorgusu devam ediyor ve Tuğçe Can'ın cesedi otopsi işlemleri için hastane morguna kaldırıldı.
12 Ocak 2023

Ankara'nın Sincan ilçesinde, Zeliha Yağmur isimli kadın, oğlu Sefa Yağmur tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Anne ve oğul arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu yaşanan olayda, zanlı olay yerinden ayrılamadan Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekipleri tarafından yakalandı.
27 Haziran 2023

İstanbul Galata Köprüsü'nde düzenlenen 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek' eylemi sonrası 'Kelime-i Tevhid' bayrağı taşıyan İsmail Aydemir, Şişhane Meydanı'nda yumruklu saldırıya uğradı. Saldırgan, olay yerinden kaçarken trafik polisi tarafından yakalandı. Yaralanan Aydemir hastaneye kaldırıldı. Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen saldırgan E.A, tutuklanarak Karaköy Polis Merkezi'ne götürüldü.
1 Ocak 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde yaşanan silahlı kavgada iki kişi ölmüş, bir kişi yaralanmıştı. Soruşturma sonucunda 10 sanık hakkında dava açıldı. Savcılık, dört şüpheliye iki kişinin ölümüne ilişkin ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası talep etti. Sanıkların ayrıca silahla ateş etme ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından da cezalandırılmaları istendi. Diğer tutuksuz sanıkların 'suçluyu kayırma' suçundan cezalandırılmaları gerektiği belirtildi.
25 Aralık 2023

İstanbul Bayrampaşa'da bir sokak kedisini poşete koyup götürdükten sonra tekmeleyerek öldüren Y.C. isimli şahıs, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından polis tarafından Mersin'de yakalandı. Polis incelemesi sonucunda, Y.C.'nin iş yerinde kediye şiddet uygulayarak ölümüne neden olduğu belirlendi. Şüpheli, 'hayvan hırsızlığı', 'hayvana kötü muamele' ve 'hayvana işkence yaparak öldürme' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.
7 Kasım 2023

Ankara'da 30 Aralık 2022'de öldürülen Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma devam ederken, şüpheli Tolgahan Demirbaş'ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığına dair polis tutanağının kaybolduğu ve yerine sokakta yakalandığı iddiasını içeren yeni bir tutanak düzenlendiği belirtildi. Bu durum, soruşturma sırasında MHP'li isimlerin de adının geçmesiyle dikkat çekiyor ve seçim öncesinde iddianamenin tamamlanması bekleniyor.
14 Nisan 2023

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir boğaya balyozla vurarak öldürdüğü görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından tutuklanan Mustafa Yaprak, mahkeme tarafından tahliye edildi. Mahkeme, Yaprak'ın cezaevinde geçirdiği süre, suçun niteliği, delillerin toplanmış olması ve kaçma şüphesinin bulunmamasını gerekçe gösterdi. Ayrıca, Mardin, Diyarbakır ve Gaziantep baroları ile Hayvan Hakları ve Etiği Derneği'nin davaya katılma talepleri reddedildi. Sanıklar hakkında Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında üç yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu.
3 Ocak 2023

Isparta'da 22 yaşındaki Hasan Tanrıkulu, bir eğlence mekanında darp edildikten sonra evinde ölü olarak bulundu. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı ve güvenlik kamerası görüntülerinden zanlıların kimliklerini tespit etti. Dört şüpheliden ikisi tutuklanırken, diğer ikisi savcılık tarafından serbest bırakıldı.
5 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında beş yeni şüpheli gözaltına alındı. İki polis memurunun da aralarında bulunduğu şüpheliler, ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne getirildi. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çankaya ilçesinde silahlı saldırıya uğramış ve hastanede hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma MHP'li isimlere uzanmış ve 21 kişi tutuklanmıştı.
19 Ekim 2023

Gezi Parkı eylemleri sırasında göstericilere palayla saldıran Sabri Çelebi, İstanbul Beyoğlu'nda silahlı bir saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Daha önce suç örgütü kurmak ve kadınları fuhuşa zorlamak suçlamasıyla yargılanan Çelebi, 248 yıl hapis cezası talebine rağmen 6 ay önce beraat etmişti. Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak yargılandığı davada ise kesici aletle yaralama suçundan 3 yıl hapis ve adli para cezasına çarptırılmıştı.
2 Şubat 2024
İşaretlediklerim