Diyarbakır'da bir düğün salonunda damadı ve bir çocuğu yaralayan zanlı S.A. tutuklandı. Zanlı, ifadesinde gelinin akrabası olduğunu ve gelini sevdiğini, ancak ailesinin rızası olmadığı için evlenemediğini belirtti. Saldırıyı düğünü bozmak amacıyla gerçekleştirdiğini, damadı öldürme niyetinde olmadığını ifade etti. Yaralanan damat Ahmet E'nin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
6 Eylül 2023

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda damat Ahmet E, gelin ile salona girdiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda damat ve seken kurşunların isabet ettiği E.K. isimli çocuk yaralandı. Ağır yaralanan damat, yakınları tarafından özel bir hastaneye, çocuk ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, kaçan şüpheli S.A'yı gözaltına aldı.
5 Eylül 2023

Diyarbakır Lice'de Nevruz kutlamalarında 14 yaşındaki bir çocuğa işkence yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan polisler, çocuğun yaralanmasının göstericilerin attığı taşla olduğunu savundu. Diyarbakır Barosu, çocuğun polisler tarafından dövüldüğünü ve bataklığa atıldığını açıkladı. Gözaltına alınan beş polisten üçü tutuklandı. Polislerin ifadelerinde çelişkiler bulunuyor; bazıları çocuğun yalvardığını, bazıları ise direndiğini belirtiyor.
27 Mart 2023

Ermeni gazeteci Hrant Dink'in 2007 yılında öldürülmesiyle ilgili olarak, aralarında dönemin Emniyet istihbarat daire başkanı Ramazan Akyürek ve dönemin İstanbul Emniyet istihbarat şube müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 11 şüpheli hakkında yeni bir dava açıldı. İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, beş kamu görevlisine 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçu yüklenirken, Trabzon'daki azmettiricilere 'örgüt adına suç işleme' suçlaması yöneltildi. Dava, daha önce kamu görevlilerinin yargılandığı ve Mart 2021'de hükme bağlanan davanın devamı niteliğinde.
13 Haziran 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili olarak, cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı'yı Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş yeniden gözaltına alındı. Ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın özel kalem müdürü olduğu iddia edilen Emre Y. ve avukat Serdar Öktem de gözaltında. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 15 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştır.
25 Ocak 2023

İstanbul Bayrampaşa'da, ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan 19 yaşındaki Muhammed Nuh Kasadar'ın cesedi, polisin yaptığı araştırmalar sonucunda bir evin dondurucusunda bulundu. Kasadar'ın son görüştüğü kişi olan H.Ö., polis tarafından gözaltına alındı. H.Ö.'nün ifadesinde, Kasadar'ı bir tartışma sonucu boğarak öldürdüğünü ve cesedini dondurucuya sakladığını iddia ettiği öğrenildi. Polis, yapılan inceleme sonucunda Kasadar'ın cesedini buldu ve olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
12 Temmuz 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 18 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandı ve 'tasarlayarak kasten öldürmek' suçlamasıyla tutuklandı.
8 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Salacak sahilinde imar kanununa aykırı olduğu tespit edilen ve mahkeme kararıyla yıkımına karar verilen bir kafenin yıkımını gerçekleştirmek üzere bölgeye ekiplerini gönderdi. Yıkım sırasında İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten'in de aralarında bulunduğu üç personel, mekan sahipleri tarafından önce sözlü sonra fiziki saldırıya maruz kaldı. Yaralanan Gülten hastaneye kaldırıldı ve İBB hukuki girişim başlattı. Yıkımın devamı için ilçe kaymakamlığıyla görüşmeler sürüyor.
30 Mayıs 2023

Diyarbakır Barosu, Nevruz kutlamaları sırasında 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğun polisler tarafından dövülüp bataklığa atıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Sosyal medyada çocuğun öldüğü iddiaları yer alırken, Diyarbakır Valiliği Y.D.'nin hastaneden taburcu edildiğini ve ölüm iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. İlgili beş polis gözaltına alındı ve üçü 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
27 Mart 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında gözaltına alınan Vedat B., Hakan S. ve Zekeriya A., emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilip adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, nöbetçi sulh ceza hakimliğince ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan tutuklandı. Cinayet soruşturmasının Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) uzandığı iddiaları da gündemde.
3 Ocak 2023

Sivas'ta, bir süre önce ayrıldığı iddia edilen bir kadını sokakta dövüp saçından sürükleyerek kaçırmaya çalışan bıçaklı bir erkek tutuklandı. Olay yerinde bulunan bir vatandaşın fırlattığı kavanozun saldırganın sırtına isabet etmesi ve kadının yardım çığlıkları üzerine olay yerine gelen vatandaşlar sayesinde kadın, saldırganın elinden kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, saldırganı kısa süre sonra yakaladı ve adliyeye sevk etti.
3 Kasım 2023

Antalya'da işe giderken sırtından bıçaklanan E.A. isimli kadının saldırganı Emre Kırkuşu, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan yargılanırken, mahkeme suçu 'silahla kasten yaralama' olarak değerlendirip altı yıl hapis cezası verdi. Sanık, tutuklu kaldığı bir yıl göz önünde bulundurularak tahliye edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre sanığın cezai ehliyeti tam bulundu.
2 Mart 2023

İstanbul Beyoğlu'nda 19 yaşındaki A.Ş. ile yaşı 18'den küçük üç kişi arasında çıkan kavgada A.Ş. dövüldü. Kaçmaya çalışan A.Ş., bir binanın bahçesine girerek yere yığıldı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek kavgaya karışan E.D, E.A. ve M.E.D'yi gözaltına aldı. İHA'nın haberine göre, atılan tokat A.Ş.'nin beyninin hayati sinir noktasına denk geldiği için yaşamını yitirdi.
26 Ağustos 2023

İzmir'in Torbalı ilçesinde, boşandığı eşi tarafından bıçaklanan Aslı A. isimli kadın, çocuklarını görmek için polis refakatinde gittiği eski kocasının evinde saldırıya uğradı ve aldığı bıçak darbeleri sonucu yaşamını yitirdi. Saldırgan eski koca M.A. olay yerinde polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili refakat eden iki polis memuru açığa alındı.
4 Mart 2023

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 2002 yılında öldürülmesi olayının firari şüphelisi Nuri Gökhan Bozkır, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Bozkır, 'terör örgütlerine silah sağlama' ve 'tasarlayarak adam öldürme' suçlarından aranıyordu. Yakalama işlemi, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla gerçekleştirildi.
2 Ocak 2024

Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili davada firari sanık olan eski yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır, adli kontrol şartlarına uymadığı için tutuklandı. Bozkır, daha önce 'soğan tırları' davasında hüküm giymiş ve Ukrayna'ya kaçmıştı. Türkiye'ye iade edildikten sonra ev hapsine alınmış, ancak şartlara uymadığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.
3 Ocak 2024

İstanbul Güngören'de bir kahvehaneye silahla ateş açılması sonucu çıkan çatışmada iki kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Polis, olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.
30 Ağustos 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Hasret Çakır isimli 41 yaşındaki kadın, evinin balkonunda av tüfeğiyle vurularak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüpheli M.B.'yi Bodrum ilçesinde gözaltına aldı. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.
30 Mayıs 2023

Ankara'da 30 Aralık'ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında iki özel harekat polisinin de bulunduğu dört kişi daha tutuklandı. Tutuklanan polislerin, cinayetin tetikçisini İstanbul'dan Ankara'ya taşıyan aracın sahibi Mustafa Uzunlar'ın ifadesi doğrultusunda suçlandıkları belirtildi. Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi, ancak tetikçi henüz yakalanamadı.
5 Ocak 2023
İşaretlediklerim