Halkların Demokratik Kongresi'nin Ankara'da düzenlemeyi planladığı 'Ermeni Soykırımı' konulu panel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Twitter üzerinden yaptığı hedef gösterici açıklamaların ardından tehditler alması sonucu Ankara Valiliği tarafından yasaklandı. HDK, yasaklama kararını kınayarak panelin bilimsel bir tartışma ortamı sağlayacağını ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirtti. Özdağ ise valiliğin kararını takdirle karşıladığını ve teşekkür ettiğini ifade etti.
24 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de düzenlenen mitinginde, henüz konuşması devam ederken kalabalığın dağılmaya başladığı görüldü. Bu sırada bir kişinin 'Meydanı boşaltmayalım, basına fırsat vermeyelim' dediği duyuldu. İktidar medyasının yüksek katılım olduğunu belirtmesine karşın, mitinge çoğunlukla çevre illerden katılım sağlandığı ve cami imamları ile kamu çalışanlarına baskı yapıldığı iddia edildi.
29 Nisan 2023

Türkiye'de KDV oranının %18'den %20'ye yükseltilmesi, yurt dışından getirilen telefonların kayıt harcının 6 bin 91 liradan 20 bin liraya çıkarılması ve harç tutarlarının %50 artırılması gibi vergi ve harçlara yapılan zamlar sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Twitter üzerinden hükümete yönelik eleştirilerini dile getirdi. Akşener, adı konmamış bir IMF programının uygulandığını iddia ederken, Babacan iktidarın beceriksizliğini ve Davutoğlu ise ekonomi yönetiminin yanlışlığını eleştirdi.
7 Temmuz 2023

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanarak son seçim sonuçlarını değerlendirdi. Toplantıda, AK Parti'nin seçim yenilgisinin ana nedenleri olarak ekonomik sıkıntılar, emeklilerle ilgili politikalar ve aday tespitinde yapılan yanlışlar belirlendi. Seçimlere katılım oranının düşmesi ve CHP'nin oylarını artırması gibi faktörler de ele alındı. Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yönelik seyyanen bir zam yapması durumunda seçim sonuçlarının farklı olabileceğini öne sürdü.
3 Nisan 2024

Aktivist Fatma Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü politikasını protesto etmek amacıyla başörtüsü yakma eylemi yapacağını duyurdu. Yavuz, bu eylemin dini ve manevi değerlere karşı olmadığını, Erdoğan'ın nefret ve kutuplaştırma siyasetine tepki olduğunu belirtti. Gazeteci İsmail Saymaz, Yavuz'un eylemini provokatif bulduğunu ve muhalefete zarar verebileceğini ifade etti. Saymaz'ın
5 Ocak 2023

İstanbul Maltepe'de düzenlenen Millet İttifakı mitingine binlerce kişi katıldı. Katılımcılar adalet talebinde bulunurken, ekonomik krizden şikayetçi olduklarını ve 'Patates, soğan, güle güle Erdoğan' sloganları attılar. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, mitingde yolsuzlukla mücadele edeceğine dair vaatlerde bulundu ve KHK'lıların durumuna değindi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik iddiaları gündeme getirdi ve mitingde 'Hırsız Tayyip' sloganları yükseldi. Vatandaşlar, Kılıçdaroğlu'ndan Atatürk'ün kazanımlarını geri getirmesini ve adaleti sağlamasını talep etti.
7 Mayıs 2023

Geçen yılki genel seçimlerde ekonomik iyileştirmeler, asgari ücrette yüzde 50 zam, memur maaşlarında artış ve emeklilik haklarında iyileştirmeler gibi önlemlerle seçmenin desteği kazanılmıştı. Ancak bu yıl, Mustafa Yalçıner'e göre, benzer ekonomik teşviklerin sağlanamaması durumu söz konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin karşılıksız gelir kaynaklarına sahip olmadığını, deprem harcamaları ve emekli maaşları gibi büyük bütçe kalemleri nedeniyle ekonomik zorlukların arttığını ifade etmiştir. Yalçıner, bu durumu 'seçim rüşveti' dağıtılamaması olarak nitelendiriyor.
5 Mart 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın çevresinden, HDP seçmeninin Yavaş'ı desteklediğini gösteren bir anket sonucu önce Habertürk yazarı Kübra Par'a, ardından Fatih Altaylı'ya gönderildi. HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkaracağını duyurmasının ardından, Mansur Yavaş'ın aday olmakla ilgili ilk pozitif işaret olarak algılanan bu anket sonuçları, Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı HDP seçmeninden yüzde 60-70 düzeyinde destek gördüğünü ortaya koyuyor. Fatih Altaylı, Panaroma TR ve MetroPOLL araştırma şirketlerinin anket verilerini de yazısında paylaştı.
19 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nun CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması fezlekelerini görüşecek olmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, iktidarın iki bine yakın fezleke içinden sadece bu iki vekilin dosyalarını seçmesini muhalefeti sindirme operasyonu olarak nitelendirdi. Başarır, duruşma hakimlerine hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, Türkkan ise hakaret suçlarından fezleke ile karşı karşıya.
11 Ocak 2023

AKP, az oy farkıyla kaybettiği yerlerde seçim sonuçlarına itiraz ediyor ve bu itirazlar genellikle kabul ediliyor. Örneğin, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde seçimlerin tekrarlanmasına karar verildi. Ancak, DEM Parti'nin Bitlis merkezdeki itirazı polis barikatıyla engellendi ve CHP'nin İstanbul'daki benzer itirazlarından biri kabul edilirken diğeri reddedildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim kaybedenlerin masa başında kazanma baskılarına karşı hukukun devreye girmesi gerektiğini belirtti.
2 Nisan 2024

TFF 3. Lig'de Yeni Mersin İdmanyurdu'nun şampiyon olmasının ardından, tribünleri selamlamak isteyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, taraftarlar tarafından protesto edildi. Taraftarlar, 'Meclis'te Hizbullah istemiyoruz' sloganları atarak Nebati'yi yuhaladılar. Bu protesto, Hizbullah'ın ardılı olduğu iddia edilen HÜDA-PAR'ın milletvekili adaylarının seçimlerde başarı kazanmasının ardından gelen tepkilerin bir parçası olarak görülüyor.
20 Mayıs 2023

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması üzerine yapılan başkanlık seçimini Arslan kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından üyeliğe atanan İrfan Fidan'ın adaylığına iktidar yanlısı üyelerin bile karşı çıktığı belirtilmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefetin 'Erdoğan'ın adayı kaybetti' şeklindeki yorumlarına karşı çıkarak, Anayasa Mahkemesi'nin bağımsız bir kurum olduğunu ve üyelerin hür iradeleriyle seçim yaptıklarını ifade etti.
4 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Kars'ta düzenlenen mitingde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, ekonomik adaletsizlikler ve hükümetin politikalarını eleştirdi. İmamoğlu, mevcut iktidarın ayrımcı söylemlerine karşı çıktı ve birlik mesajları verdi. Yavaş ise ekonomik sorunlara ve İstanbul seçimlerinin iptaline değinerek, nefret dilinden kurtulma umudunu dile getirdi.
24 Nisan 2023

6 Şubat'ta meydana gelen ve Türkiye'nin birçok yerinde hissedilen iki büyük depremin ardından, Habertürk kanalı Hatay'ın İskenderun ilçesinden canlı yayın yaparken, bir vatandaşın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AFAD'a yönelik eleştirileri sırasında yayının sesini 10 saniyeliğine kesti. Yayın sırasında spiker, tepki gösteren insanların AFAD'ın gelmediğini ve yardımların ulaşmadığını söylediklerini belirtti. Sesin kesilmesinin ardından vatandaşın eleştirileri devam etti.
7 Şubat 2023

Cumhurbaşkanlığı adaylığı gündemde olan Mansur Yavaş'ın çevresinden, HDP seçmeninin Yavaş'a karşı tutumunu gösteren anket sonuçları basına sızdırıldı. Ankete göre, HDP seçmeni, bir Erdoğan-Yavaş senaryosunda Yavaş'a %60-70 oranında destek veriyor. HDP'nin daha önce ortak aday konusunda çağrılarına karşılık bulamadığı ve Mansur Yavaş'ı reddettiği belirtilmişti. Yavaş çevresi, bu anket sonuçlarını, HDP seçmeninin Yavaş'a karşı olumsuz bir tutum içinde olduğu yönündeki iddialara karşılık olarak paylaştı.
10 Ocak 2023

Akif Beki'nin yazısında, Beştepe'deki danışmanlardan Mehmet Uçum'un, AK Parti'ye istikamet çizme girişimleri ve parti içindeki bazı tepkiler ele alınıyor. Van'da seçim sonuçlarına itiraz eden AK Partililere ve bu itirazları eleştiren parti üyelerine değiniliyor. Yazıda, AK Parti'nin halkın isteklerine aykırı hareket etmesinin eleştirildiği ve Mehmet Uçum'un parti büyüklerine yönelik eleştirilerinin alışkanlık haline geldiği belirtiliyor.
5 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda, anket sonuçlarına deprem nedeniyle güvenilmemesi gerektiğini ifade etti. Meydanlardan aldıkları tepkilerin olumlu olduğunu ve halkın kendilerine 'yürüyün' dediğini vurguladı. Ayrıca, muhalefetin siyasi ahlakını eleştirerek, seçim sürecinde mitingler ve açılışlar yapmaya devam edeceklerini belirtti. Erdoğan, terör örgütlerine ve Diyarbakır'da yaşanan olaylara da değinerek, muhalefetin ülkeyi terör örgütlerine teslim etmeye çalıştığını iddia etti.
13 Nisan 2023

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve beraberindeki heyet, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret etti. Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'kamu görevlisine hakaret' suçlaması ve siyasi yasak sürecini eleştirdi. İmamoğlu'na verilen cezayı ve İBB ile ilgili yürütülen diğer soruşturmaları 'haysiyet mücadelesi' olarak tanımladı ve bu mücadeleyi hukuk sınırları içinde sürdüreceklerini belirtti.
3 Ocak 2023

Eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sultanahmet Camii'nin açılışında yaptığı konuşmayı eleştirdi. Erdoğan'ın konuşmasında siyasi propaganda yaptığını ve muhalefeti hedef aldığını belirten Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Erdoğan'ın din ve imanı oy için kenara bıraktığını iddia etti ve karanlık zihniyetin geleceği karartmasına izin verilmemesi çağrısında bulundu.
22 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro ve metrobüslere yönelik artan sabotajları ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık'ın 'örgüte yardım' suçlamasıyla yargılanmasını eleştirdi. İmamoğlu, bu olayların yaklaşan seçimlerin bir ön habercisi olduğunu belirtti. Saltık, DİAYDER üyelerine yardım kartı dağıtması nedeniyle yargılandığı davada 'kastının yokluğu' gerekçesiyle beraat etti.
22 Eylül 2023
İşaretlediklerim