Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay belediye başkan adayı Gökhan Zan'ı, seçime iki hafta kala adaylıktan çekti. Bu kararın arkasında, Zan'a ait olduğu iddia edilen ve 'kirli pazarlık' içeren bir ses kaydının sosyal medyada paylaşılması yatıyor. Zan, kaydın montaj olduğunu ve kendisine kumpas kurulduğunu savunuyor. TİP, Zan'ın açıklamalarını inandırıcı bulmayarak adaylığını geri çekti. Zan ise bu durumu bir kumpas olarak değerlendiriyor ve işin içinde diğer siyasi figürlerin de olduğunu öne sürüyor.
18 Mart 2024

Rize'nin İkizdere ilçesinde, Cengiz İnşaat'ın doğa katliamı yaptığı bölgede direniş gösteren yerel halk, çoğunluğun desteğini alamadıklarını ifade ediyor. İkizdere'de yapılan son seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan yüksek oranda oy alırken, direnişte yer alan az sayıda kişi, halkın bu durumu anlamadığını ve ileride farkına varacaklarını düşünüyor. İktidarın direniş sırasında halkı direnişe katılmamaları için ziyaret ettiği, maddi destekler sağladığı ve işten atmakla tehdit ettiği iddia ediliyor. İkizdere'nin yoksul bir yer olması nedeniyle, halkın bu tür destekleri kaybetmek istemediği belirtiliyor.
18 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Hatay belediye başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmesi sürecine dair ayrıntıları paylaştı. Zan, sosyal medyada paylaşılan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında, AKP'den 5 milyon dolar ve TRT'de pozisyon istediği duyulmuş, ancak kayıtların montaj olduğunu iddia etmişti. Şık, Zan'ın kayıtların yargıya taşınmasından kaygılandığını ve sadece haberleşmenin gizliliğini ihlalden suç duyurusunda bulunmak istediğini belirtti. Adli bilişim ve siber güvenlik uzmanlarından alınan rapor, kaydın kesintisiz ve manipüle edilmemiş olduğunu gösterdi.
26 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi üzerine yaptığı açıklamalar ve gelecek vaatleri, gazeteci Mehmet Y. Yılmaz tarafından eleştirildi. Yılmaz, Erdoğan'ın ekonomik dengeleri yerine oturtma vaadine ve enflasyonun düşeceği yönündeki öngörülerine şüpheyle yaklaştığını belirtti. Yılmaz, geçmişte yapılan ekonomik tahminlerin tutmaması ve Erdoğan'ın uzun süredir ülkeyi yönetmesine rağmen ekonomik dengeleri sağlayamamış olmasını eleştirdi. Ayrıca, okuyucuları Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına karşı temkinli olmaya çağırdı.
29 Şubat 2024

Eski milli futbolcu ve şu an Hatayspor Antrenör Yardımcısı olan Gökhan Zan, İYİ Parti Hatay milletvekili adayı olarak seçim çalışmaları yapmaktadır. Zan, seçim afişinin indirilmesi üzerine sosyal medya hesabından bu duruma tepki göstermiş ve afişleri indiren ekibi deprem haftasında da görmek istediğini belirtmiştir. Ayrıca, halkın 14 Mayıs'ta sandıkta gereken cevabı vereceğini ifade etmiştir.
11 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremleri sonrasında eleştirilere maruz kalan hükümetin organizasyon ve koordinasyon eksikliklerini kabul ederek, Hatay ziyaretinde vatandaşlardan 'helallik' istedi. Daha önceki Adıyaman ziyaretinde de benzer bir açıklama yapmıştı. Erdoğan, devletin sahada olduğunu ve Hatay için 183 bin konut ile 15 bin köy evi yapmayı planladıklarını belirtti. Ayrıca, ana muhalefetin iddialarını yalanlayarak, hükümetin çalışmalarını savundu.
12 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'na geçişini ve Kemal Kılıçdaroğlu ile olan görüşmelerini eleştirdi. Oğan'ın ilk turda aldığı yüzde 5,17 oy ile ikinci turda Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi beklenirken, Erdoğan'a destek verme kararı aldı. Yavaş, Oğan'ın Kılıçdaroğlu'ndan makam talebinde bulunduğunu ve bu durumu kamuoyuna açıkladığını belirtti. Ayrıca, Oğan'ın TBMM ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aynı ittifakta olmamasının ülkeyi kilitleneceği yönündeki görüşlerine karşı çıkarak, eğer Oğan baştan bu kanaatte olsaydı Kılıçdaroğlu ile görüşmemesi gerektiğini ifade etti.
26 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı geçici sonuçlara göre yüzde 52 oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan, balkon konuşmasında eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş için 'terörist' ifadesini kullandı. Konuşma sırasında meydanda 'Selo'ya idam' sloganları atıldı. Erdoğan, enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrar vurgusu yaparak, uluslararası itibara sahip bir finans yönetimi planladıklarını belirtti. Ayrıca, HÜDA-PAR'ın genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile birlikte balkonda poz veren Sinan Oğan'ın da Erdoğan'ı desteklediği görüldü.
29 Mayıs 2023

Erzurum'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Haber Global'e yaptığı açıklamada, saldırının nedenini İmamoğlu'nun miting alanı olmayan bir yerde konuşma yapması ve HDP seçmeniyle flörtleşmesi olarak gösterdi. Yanık, İmamoğlu'nun kurallara uymadığını ve yerel otoritelerin gerekli güvenlik önlemlerini aldığını belirtti.
8 Mayıs 2023

İktidar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu siyaset dışına itmek için çeşitli stratejiler geliştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı bir toplantıda İmamoğlu'na yönelik 'terör' soruşturması ve 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamaları ele alındı. İmamoğlu'na daha önce 'hakaret' gerekçesiyle hapis cezası verilmiş ve siyaset yasağı getirilmişti. İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin 'ihaleye fesat' soruşturması başlatıldı ve bu suçlamayla ilgili dava açıldı. İmamoğlu'nun milletvekilliği ve belediye başkanlığı yolu, bu davadan ceza alması ve cezanın onanması halinde kapanacak.
16 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesine bayram ziyareti için yola çıktı ancak ilçe girişinde AKP'li bir grubun saldırısına uğrayınca programını iptal etti. Kılıçdaroğlu'nun konvoyundaki araçlara AKP'nin 'seçim karargahı' önünde tekmelerle saldırı düzenlendi. Kılıçdaroğlu, daha büyük bir miting için ilçeye geleceği sözü verilerek, saldırıdan etkilenmeyen aracıyla Ankara'ya geri döndü. Olay yerinde toplanan kalabalık, yaşananlara tepki gösterdi.
21 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki AFAD konteyner bölgesini ziyaret etti. Bu sırada, taleplerini dile getiren depremzedelere sert bir şekilde tepki göstererek, Cumhurbaşkanının ziyaretini sabote etmeye hakları olmadığını belirtti ve sessizlik isteyerek depremzedelerin dağıtılmasını istedi. Erdoğan da daha önce depremle ilgili eleştirilere sert bir dille karşılık vermişti.
28 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketinin ardından bölgeyi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, iktidarlarında protestonun suç olmayacağını belirtti ve yönetimin eksikliklerine dikkat çekerek, ölümlere yol açan yöneticilerin görevden ayrılması gerektiğini vurguladı. Bir vatandaşın protestosu üzerine Kılıçdaroğlu, protestonun doğal bir hak olduğunu ve Millet İttifakı iktidarında bu hakkın suç sayılmayacağını ifade etti.
15 Mart 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Prof. Evren Balta'nın paylaştığı ve kendisini diğer liderlere göre daha olumlu bir ışıkta gösteren 'pozitif oy' anketini beğendi. Anket, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yüksek oranda 'negatif' oy aldığını, buna karşın Yavaş'ın en düşük 'negatif' oy oranına sahip olduğunu gösteriyor. Bu beğeni, CHP içindeki adaylık tartışmaları devam ederken gerçekleşti.
11 Haziran 2023

Emre Kongar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay ve İstanbul'daki konuşmalarını eleştirerek, iktidarın halkın vergileriyle finanse edilen kaynakları kendi siyasi çıkarları için kullanmakta olduğunu iddia ediyor. Erdoğan'ın, merkezi ve yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekerek, AKP'nin yerel yönetim adaylarını destekleme çağrısında bulunduğu belirtiliyor. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'a destek verdiği aktarılıyor. Kongar, bu durumu halkın parasının siyasal şantaj aracı olarak kullanılması olarak değerlendiriyor.
5 Mart 2024

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtma ile ülkeyi barut fıçısına çevirmekle suçladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halka öfkelerini sandığa saklamalarını ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya da değinildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin muhalefeti hedef gösteren açıklamaları ve tonlarının seçimler yaklaştıkça yükseldiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

Türkiye, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için sandık başına gitti. ABD medyası, seçim sonuçlarını ve adayların durumunu yakından izliyor. Washington Post, Kemal Kılıçdaroğlu'nun geniş bir koalisyon kurarak Erdoğan'ı zor durumda bıraktığını belirtiyor. The New York Times ve CNN, Erdoğan için seçimlerin zorlu geçeceğini öne sürerken, CNBC ve ABC News, Erdoğan'ın kötüleşen ekonomik koşullar ve deprem müdahalesi nedeniyle halkın öfkesiyle karşı karşıya olduğunu ifade ediyor. AP ise, ifade ve toplanma özgürlüğünün bastırılmasına rağmen yüksek seçmen katılımının demokrasiye olan inancı gösterdiğini yazıyor.
14 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Kızılay'ın çadır satışı yapması kamuoyunda ve siyasi arenada tepkilere neden oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın bu davranışından duydukları rahatsızlığı dile getirdiler. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kınık'ı ziyaret ederek desteklerini ifade etmişlerdi. Kızılay'ın bu durumu kan bağışlarının azalmasına ve kan stoğunun asgari seviyenin altına düşmesine yol açtı.
19 Nisan 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şanlıurfa'da bir eşraf buluşmasında yaptığı konuşmada, millet ittifakının seçimleri kazanması durumunda şampanya patlatarak kutlama yapacaklarını iddia etti. 14 Mayıs seçim sonuçlarına dair iki senaryo öngören Bozdağ, ya şampanya patlatanların ya da şükranlarını ifade edenlerin olacağını belirtti. Ayrıca, seçim sonuçlarının Türkiye'nin dış politikasına etkilerine değinerek, seçimlerin yabancı güçler tarafından değil, Türk halkı tarafından belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Bozdağ, halka, ailelerini emanet edemeyecekleri kişilere ülkeyi emanet etmemeleri konusunda çağrıda bulundu.
27 Nisan 2023

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, deprem bölgesindeki yetersiz çalışmaları eleştirdiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef alındı. Erdoğan, seçim kararını açıklarken Şahin'in Meclis'teki konuşmasını eleştirdi. Şahin ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın sözlerini halkın vicdanına bıraktığını belirtti ve deprem bölgesindeki eksikliklere dikkat çekerek, halkın yaşadıklarını Meclis'te dile getirdiğini ifade etti.
10 Mart 2023
İşaretlediklerim