CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uşak Belediyesi ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, müzakere yoluyla sonuç alamamaları durumunda mücadele edeceklerini vurguladı. Özel, CHP'nin toplumun tüm kesimlerini kucakladığını ve seçim döneminde vatandaşın gündeminde olan konuları önceliklendirdiklerini ifade etti. Ayrıca, siyasi normalleşme ve ekonomik iyileştirmeler konusunda da konuştu. Özel, müzakere çabaları sonuçsuz kalırsa sokaklarda mücadele edeceklerini söyledi.
10 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmede üç ana konuyu gündeme getirecek. Bu konular; Türkiye'deki temel sorunlar, anayasal düzeydeki hak ihlalleri ve Türkiye'nin uluslararası alandaki sıkıntılarıdır. Ayrıca, Özel emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çekilmesini, Gezi davası tutuklularının hak ihlallerine dikkat çekilmesini ve 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'in açılmasını talep edecek.
26 Nisan 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Twitter solcularına ve klavye muhaliflerine meydanlara çıkma çağrısında bulundu. Özel, asgari ücrete zam yapılmamasını ve artan hayat pahalılığını protesto etmek için elektrik yakıp söndürme eylemi düzenlemişti. Bu eylem eleştirilmiş ve yeterince destek görmemişti. Özel, asgari ücretin eridiğini ve enflasyonun işçilerin alım gücünü düşürdüğünü belirterek, daha fazla sokak eylemi yapılması gerektiğini vurguladı.
16 Temmuz 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'ı Meclis'e çağırmasına sert tepki gösterdi. Dervişoğlu, ana muhalefetin kendileri için 'yok hükmünde' olduğunu belirterek, yarın herkesin maskesini indireceklerini söyledi. Bahçeli, Öcalan'ın tecridinin kaldırılması ve TBMM'de konuşması gerektiğini ifade etmişti. Bu açıklamalar, İYİ Parti ve MHP arasında siyasi gerilimi artırdı.
22 Ekim 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik 'Bana abla demeyin' eleştirisine 'Eski dosttan düşman olmaz' diyerek yanıt verdi. Akşener, daha önce Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarını eleştirerek, Özel'in kendisine ve partisine yönelik tutumundan şikayetçi olduğunu belirtmişti. Özel ise, bu eleştirilere rağmen dostluk mesajı vererek, aralarındaki ilişkinin düşmanlığa dönüşmeyeceğini ifade etti.
29 Mart 2024

Abdulkadir Selvi'nin yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel'in gerçekleştirdiği görüşmede ele alınan konulara değiniliyor. Özel, asgari ücret, atanamayan öğretmenler, çay alım fiyatları, buğday taban fiyatı, Emine Şenyaşar’ın mücadelesi ve Gezi mahkumları gibi konuları gündeme getirdi. Erdoğan ise darbe anayasasından kurtulma, ekonomide popülizme izin vermeme ve hak ve özgürlükler konusunda reformlara devam etme konularında açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Hakkâri Belediyesi’ne kayyum atanması konusuna da değinildi.
12 Haziran 2024

CHP'nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kobani davasında verilen cezalara tepki gösterdi ve Selahattin Demirtaş'ı yalnız bırakmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına 'evet' demesiyle ilgili eleştirilere yanıt vererek, Demirtaş ve diğer siyasi tutukluların baskıcı hükümetin karşısında durdukları için cezalandırıldığını savundu. Ayrıca, Demirtaş'ın terör suçu işlemediğini ve demokrasi ile barış savunucusu olduğunu vurguladı.
17 Mayıs 2024

AKP'nin Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, devletin PKK lideri Abdullah Öcalan ile sürekli görüştüğünü belirtti. Bu açıklama, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Öcalan ile görüşme iddialarının ardından geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise bu iddiaları yalanlamıştı. Ensarioğlu, Öcalan'ın çözüme katkı sunmak istemesi durumunda devletin bu tür görüşmeleri sürdüreceğini, ancak HDP ve Kandil'in bu koşulları ortadan kaldırdığını söyledi.
4 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi TBMM'de ziyaret edecek. Bu ziyaret, yerel seçimler sonrası siyasetin yumuşama sürecinin bir parçası olarak gerçekleşiyor. Özel daha önce de bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'in ziyaretlerini olumlu karşılayarak Türk siyasetinin bu tür diyaloglara ihtiyacı olduğunu belirtmişti.
6 Mayıs 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak sosyal medya üzerinden sert eleştirilerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti davası hakkında yazan ve konuşan 154 kişilik bir liste olduğunu ve bu kişilerle hukuki zeminde hesaplaşacaklarını açıkladı. Özgür Özel, bu listeden Yönter ve Semih Yalçın'ı sorumlu tuttu ve Bahçeli'ye vicdanıyla hesaplaşması gerektiğini söyledi. Yönter ise Özel'e yönelik hakaret içeren ifadelerle yanıt verdi.
23 Temmuz 2024

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret edeceğini belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, demokrasi gündeminde anlaşma sağlanması durumunda Kılıçdaroğlu'na destek verebileceklerini ifade etmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise CHP'nin HDP ile görüşebileceğini, ancak İYİ Parti'nin bulunduğu masaya HDP'nin getirilemeyeceğini söyledi. Saadet Partisi ise Kılıçdaroğlu'nun HDP'yi ziyaret etmemesinin bir eksiklik olacağını dile getirdi.
8 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'nin sokak hayvanları sorununa dikkat çekerek, hükümetin sokak hayvanlarını 'uyutma' planına karşı olduğunu belirtti. Özel, bu sorunun sınıfsal bir boyut kazandığını ve çözümün 'uyutma' olmadığını vurguladı. AKP'nin bu düzenlemeyi Meclis'e getirmeye hazırlandığını ve muhalefetin desteğini almak istediğini ifade etti. Özel, partiler arasında insancıl bir çözüm için uzlaşma çağrısında bulundu.
24 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi kararını tanımayan Muhsin Şentürk'ü Yargıtay başsavcılığına atamasını eleştirdi. Özel, bu atamanın 31 Mart'tan sonra gelişen diyalog ve normalleşme sürecine aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca, mevcut anayasaya uyulmadan yeni bir anayasa talep edilmesini eleştirdi ve yüksek yargının pazarlıkların yapılacağı bir yer olmaması gerektiğini vurguladı.
16 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek çeşitli konuları görüştü. Görüşmede, asgari ücrete ara zam, emekli maaşlarının artırılması, Gezi Parkı davası, kayyım uygulamaları ve Sinan Ateş dosyası gibi konular ele alındı. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, bu görüşmenin Türk siyasi tarihi açısından önemli bir adım olduğunu belirtti ve CHP'nin diyalog kanallarını açarak topluma fayda sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.
11 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Bizim iade-i ziyaretimizi demek ki hazmedemediler' sözlerini üstüne almadığını belirtti. Özel, bu sözlerin ittifak ortağına yönelik olduğunu düşündüğünü ifade etti. Erdoğan ve Özel arasındaki karşılıklı ziyaretler, siyasette bir 'yumuşama' dönemi başlatmıştı, ancak bu durum MHP içinde tansiyonu yükseltmişti. Özel, siyasi partiler arasında nezaket ilişkilerinin korunması gerektiğini vurguladı.
16 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında yapılacak olan görüşme, siyasi diyalog ve müzakerelerin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Ancak, CHP içerisindeki bazı isimler bu görüşmeyi sabote etmeye çalışıyor. Ekrem İmamoğlu, görüşme öncesinde yaptığı açıklamalarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi ve muhalefet içindeki farklı yaklaşımlar bu süreçte ön plana çıktı. Özgür Özel ise görüşmeye kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
1 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı'nın İsrail'in Türkiye'ye saldırabileceği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Özel, Türkiye'nin İsrail'den daha güçlü bir devlet olduğunu ve bu tür tehditlere boyun eğmeyeceğini belirtti. Ayrıca, Meclis'te yapılacak kapalı oturumda İsrail tehdidi hakkında somut bilgiler verilmezse, bu durumu ifşa edeceğini söyledi. Özel, bu tür tehditlerin halkı korkutmak ve dikkatleri ekonomik sorunlardan uzaklaştırmak için kullanıldığını iddia etti.
7 Ekim 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesinin düzenlediği 'Kürt Sorununda Çözüm ve Barış Konferansı'na gönderdiği mesajda, barış sürecinin muhatapları olarak PKK lideri Abdullah Öcalan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı gösterdi. Demirtaş, adil ve onurlu bir barışın kurulması gerektiğini, bu sürecin sadece iki şahsiyet tarafından çözülemeyeceğini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, akademisyenler, kadın hareketleri gibi toplumsal yapıların da sürece dahil olması gerektiğini vurguladı.
16 Mart 2024

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diyalog kurulmasına karşı çıkan bir tutum sergiliyor. Özgür Özel'in Erdoğan ile diyalog girişimlerine karşı çıkarak, 'Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir' şeklinde sert bir açıklama yapmış. Kılıçdaroğlu'nun bu sert politikası, muhafazakâr tabanın AK Parti etrafında kenetlenmesine yardımcı olmuş ve Erdoğan'ın siyasi avantajına hizmet etmiş. Ayrıca, Kılıçdaroğlu Özgür Özel'e yönelik eleştirilerde bulunarak, onun parti içinde bölücü bir etki yarattığını ve yanlış liderlik sergilediğini ifade etmiş.
7 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa'nın ilk dört maddesine yönelik değişiklik girişimlerine sert bir dille karşı çıktı. Özel, bu maddelere el uzatanların ellerinin kırılacağını belirtti. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3. maddesindeki 'Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü' ifadesinin değiştirilmesi gerektiği yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Özel, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bütün olduğunu vurguladı. Özel, Muğla'da yaptığı konuşmada, bayrak, başkent ve kurucu değerlerin değiştirilemez olduğunu ifade etti.
13 Ekim 2024
İşaretlediklerim