Türk Hava Yolları (THY), dünya çapında yaşanan teknik sorunlar nedeniyle mağdur olan yolcuların biletlerini iade edebileceğini veya rezervasyonlarını ücretsiz olarak değiştirebileceğini açıkladı. Bu sorun, Microsoft dahil birçok şirkete hizmet veren CrowdStrike adlı siber güvenlik şirketinin çökmesiyle ortaya çıktı. THY, uçuşları iptal edilen yolcuların mağdur edilmeyeceğini ve ek haklar tanımlandığını belirtti. Yolcular, uçuş durumlarını THY'nin mobil uygulamasından kontrol edebilirler.
19 Temmuz 2024

İsrail hükümeti, Lübnan'da Hizbullah ile şiddetlenen çatışmalar nedeniyle 30 Eylül'e kadar olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. Güvenlik kabinesi toplantısında alınan bu karar, hükümete daha geniş yetkiler tanıyor. İsrail ordusu, Lübnan'da Hizbullah'a ait olduğunu öne sürdüğü bin 100 noktaya hava saldırısı düzenledi. Lübnan ise bu saldırılarda 274 kişinin öldüğünü açıkladı.
23 Eylül 2024

Türk Hava Yolları, 6-28 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve 9 Şubat 2023'ten önce düzenlenmiş yurt içi uçuş biletlerinin ücretsiz olarak değiştirilebileceğini veya iadesinin yapılabileceğini açıkladı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve çevre illerde de hissedilen deprem sebebiyle üzüntülerini dile getirdi ve depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara ise geçmiş olsun temennisinde bulundu. Bilet değişiklikleri ve iadeleri 31 Mart 2023 tarihine kadar THY'nin internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek.
10 Şubat 2023

Türk Hava Yolları (THY), 2021 yılında ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sonrasında durdurduğu İstanbul-Kabil uçuşlarını 21 Mayıs'ta yeniden başlatacak. Uçuşlar haftada dört gün; salı, çarşamba, cuma ve pazar günleri gerçekleştirilecek. THY, Taliban'ın Afganistan'da iktidarı ele geçirmesi sonrası güvenlik endişeleri nedeniyle bu uçuşları durdurmuştu.
29 Nisan 2024

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta sivillerin ölmesinden ve İsrail ile Hizbullah arasında artan şiddetten endişe duyduklarını belirtti. Borrell, 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlenen hava saldırısında üçü çocuk olmak üzere birçok sivilin hayatını kaybettiğini hatırlattı. AB'nin, Lübnan'da tırmanan gerilimden ve İsrail ile Hizbullah arasındaki sınır ötesi şiddetten endişe duyduğunu ifade eden Borrell, bölgede tam kapsamlı bir savaşın önlenmesi için diplomatik arabuluculuk çabalarının önemine dikkat çekti.
22 Eylül 2024

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Dahiye bölgesinde Hizbullah'a ait olduğu belirtilen binalara saldırı düzenledi. Saldırıda Hizbullah'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi hedef alındı ve insansız hava araçlarından fırlatılan üç füze kullanıldı. İsrail, bu saldırının, Golan Tepeleri'nde 12 kişinin ölümüne neden olan saldırıdan Hizbullah'ı sorumlu tutması üzerine gerçekleştirildiğini belirtti. Almanya, Lübnan'daki vatandaşlarına derhal ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.
30 Temmuz 2024

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, Ortadoğu'daki mevcut güvenlik durumu nedeniyle Tahran'a olan uçuşlarını geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Şirket, bu kararı titiz bir değerlendirme sonucunda aldığını ve 11 Nisan'a kadar Tahran'a yapılan ve bu kentten gerçekleştirilen uçuşları askıya aldığını belirtti. Lufthansa sözcüsü, şirketin misafirlerinin ve mürettebatının güvenliğini birinci öncelik olarak gördüğünü ve durumun 11 Nisan'da tekrar değerlendirileceğini ifade etti.
11 Nisan 2024

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bir hava saldırısı daha düzenledi ve en az altı kişinin öldüğünü açıkladı. Saldırıda Hizbullah komutanı İbrahim Muhammed Kubeysi'nin de öldüğü bildirildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda 15 kişinin yaralandığını ve ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyurdu. Bu, İsrail'in bir hafta içinde Beyrut'a düzenlediği üçüncü saldırı oldu.
24 Eylül 2024

İsrail, Lübnan'a yönelik kara saldırısı tatbikatı gerçekleştirdi ve Hizbullah'a yeni darbeler vurmaya hazır olduğunu belirtti. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hizbullah'a ağır darbeler vurduklarını ve yeni saldırılar için hazır olduklarını söyledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in hava saldırılarında 558 kişinin öldüğünü ve 1835 kişinin yaralandığını açıkladı. Beyrut'a yönelik saldırılar devam ederken, Lübnan'da iç göç dalgası yaşanıyor.
24 Eylül 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah ile yaşanan gerilim nedeniyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için yapacağı beş günlük ABD ziyaretini dört güne düşürdü. Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının patlaması sonucu 37 kişi ölmüş, 3 bin 250 kişi yaralanmıştı. Lübnan, patlamalardan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail ordusu Beyrut'ta Hizbullah'a yönelik bir saldırı düzenledi. Netanyahu, 25 Eylül'de ABD'ye gidip 27 Eylül'de BM Genel Kurulu'nda konuşma yapacak.
20 Eylül 2024

İsrail ordusu, Lübnan'ın doğusundaki Bekaa Vadisi'ne yakın zamanda hava saldırısı düzenleyeceğini açıkladı. İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, Hizbullah'ın bölgeden İsrail'e saldırı hazırlığında olduğunu öne sürerek, bölge halkının derhal uzaklaşmasını istedi. İsrail'in sabah düzenlediği saldırılarda 182 kişi hayatını kaybetti, 727 kişi yaralandı. Hizbullah, İsrail'in saldırılarını bir savaş ilanı olarak nitelendirdi.
23 Eylül 2024

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında Türk Hava Yolları, deprem bölgesinden dönüş seferlerini ücretsiz yapacağını duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kayseri çıkışlı direkt uçuşlar 13 Şubat'a kadar ücretsiz olacak. Bu karar, insani yardım malzemeleri ve arama kurtarma ekiplerinin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla alındı.
7 Şubat 2023

Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine füze ve SİHA'larla saldırı düzenlendi. İsrail ordusu da Lübnan'ın güneyine karşılık verdi. Saldırılarda Hizbullah'tan iki kişi öldü. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in hava saldırısında Hula beldesinde bir evin vurulduğunu ve bir kişinin öldüğünü, Beyt Lif beldesinde ise üç kişinin yaralandığını açıkladı. Türkiye, Fransa ve Almanya, vatandaşlarına Lübnan'dan ayrılmaları yönünde uyarılarda bulundu.
5 Ağustos 2024

The New York Times'ın iddiasına göre ABD, Lübnan ve İran'ın saldırı emri verdiği İsrail'e savaş uçakları gönderecek. İsrail, 30 Temmuz'da Lübnan'ı vurmuş ve Hizbullah Komutanı Fuad Şükür'ü öldürdüğünü duyurmuştu. 31 Temmuz'da ise Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, Tahran'da kaldığı konuta yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmişti. ABD'li askeri yetkililer, müttefikleri İsrail'i korumak ve Ortadoğu'da Amerikan kuvvetlerinin savaşa hazır olmasını sağlamak için gerekli tedbirleri aldıklarını açıkladı.
2 Ağustos 2024

Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, Türk Hava Yolları'ndan (THY) bilet almasına ve zamanında havaalanına gitmesine rağmen uçağa binemeyen ve bir sonraki uçağa binmek için ekstra ücret ödemek zorunda kalan bir yolcu olarak yaşadığı sorunları Twitter üzerinden paylaştı. Ersoy, THY'nin fazla bilet satışı yaptığını ve bu durumun yolcuları mağdur ettiğini belirtti. THY'nin basın müşaviri Yahya Üstün, Ersoy'un iddialarına yanıt vererek, Ersoy'un uçağa geç kaldığını ve biletin kurallar çerçevesinde değiştirildiğini ifade etti. Ersoy ise Üstün'ün bu yanıtına karşı çıkarak, uçağa geç kalmadığını ve bilet değişikliği konusunda bilgilendirilmediğini belirtti.
29 Temmuz 2023

Lübnan'da Beyrut ve ülkenin güneyinde Hizbullah'a ait telsiz cihazları patlatıldı, en az üç kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı. Dünkü saldırılarda ise Hizbullah militanlarının kullandığı çağrı cihazları eş zamanlı patlamış ve 12 kişi ölmüştü. Lübnan Sağlık Bakanlığı, patlamalar sonucu 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail'e ait olduğu tahmin edilen insansız hava araçlarının bölgede uçtuğu ve saldırıların arkasında Mossad'ın olabileceği iddia ediliyor.
18 Eylül 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan Hizbullahı'nın Hayfa kenti çevresine düzenlediği roket saldırısının ardından Hizbullah'a sert mesajlar verdi. Netanyahu, İsrail'in Hizbullah'a hayal edemeyeceği darbeler indirdiğini ve mesajı almadılarsa alacaklarını belirtti. İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında 45 kişi hayatını kaybetmişti. Uluslararası toplum, bu saldırıların bölgesel bir savaşa yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.
22 Eylül 2024

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksaklık yaşandığını duyurdu. Üstün, bu sorunun yazılım kaynaklı olduğunu ve dünya çapında birçok sektörü etkilediğini belirtti. THY, sorunun giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını ve operasyonların kademeli olarak normale döndüğünü açıkladı. Yaşanan aksaklıktan dolayı yolculardan özür dilendi.
19 Temmuz 2024

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Orta Doğu'da artan gerilim ve istikrarsız güvenlik ortamı nedeniyle Lübnan'daki Fransız vatandaşlarına mümkün olan en kısa sürede ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu. Daha önce yapılan Lübnan'a seyahat edilmemesi uyarısı hatırlatılarak, halihazırda Lübnan'da bulunan Fransız vatandaşlarına son derece dikkatli olmaları ve Beyrut'taki Fransa Başkonsolosluğu'nun internet sitesini düzenli olarak takip etmeleri önerildi. Bu çağrı, Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ün İsrail saldırısında ölmesi ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğraması gibi olayların ardından geldi.
4 Ağustos 2024

Lübnan sınırından 48 saat sonra İsrail'e roket atıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Celile'nin batısındaki bir bölgede İsrail'e ait hava savunma sistemlerinin aktif olduğu görüldü. İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Ramya ve Ayta eş-Şaab beldelerine topçu saldırısı düzenledi. Resmi makamlardan can kaybı veya maddi hasara ilişkin bir açıklama yapılmadı.
1 Ağustos 2024
İşaretlediklerim