Deprem sonrası hasar gören ve onarıldığı iddia edilen Hatay Havalimanı'nın pistinin ticari yolcu uçaklarını kaldıramayacak durumda olduğu belirtiliyor. 17 Mayıs'a kadar Hatay'a gidiş uçuşları durduruldu, ancak Hatay'dan diğer şehirlere uçuşlar devam ediyor. Seçmenlerin 14 Mayıs'taki seçimler için Hatay'a dönüş yapamaması sorun oluşturuyor. Resmi bir açıklama olmamasına rağmen, THY ve DHMİ yetkilileri tam dolulukta uçakların inişinin risk teşkil edebileceğini ifade ediyor.
16 Nisan 2023

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), İsrail'deki güvenlik durumu nedeniyle ülkede yapılması planlanan tüm maçları erteledi. Hamas'ın askeri kanadı İzettin Kassam Tugayları'nın İsrail'e kapsamlı bir saldırı başlatması ve İsrail'in Gazze'yi bombalaması sonucu bölgedeki güvenlik durumu sebebiyle bu karar alındı. İsrail'de 17 Ekim'e kadar oynanması gereken karşılaşmalar ileri bir tarihe ertelendi.
8 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları AŞ, olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı vapur seferlerinde iptaller ve gecikmeler yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu. Şu an itibarıyla 'Poyraz-Anadolu Kavağı-Rumeli Kavağı-Sarıyer' seferinin Poyraz kalkışının yapılamayacağı açıklandı. Yolcuların iptal edilen seferler hakkında bilgi almak için Şehir Hatları'nın internet sitesini ziyaret etmeleri önerildi.
14 Ağustos 2024

Lübnan'da Hizbullah'a yakın isimlerin güvenlik nedeniyle kullandığı çağrı cihazları eş zamanlı olarak patladı. Bu sofistike saldırı, 7 Ekim'de HAMAS'ın İsrail yerleşim birimlerine saldırısının ardından bölgede artan gerilimi daha da tırmandırdı. İsrail'in Lübnan'a geniş çaplı bir saldırı yapmaya hazırlandığı iddiaları, bölgedeki tansiyonu yükseltiyor. Gazze'de ateşkes sağlanması bir yana, bölgesel gerilim Lübnan ve Suriye'yi de içine alacak şekilde genişliyor.
19 Eylül 2024

Gazze'deki hastane saldırısının ardından İsrail, Türkiye'deki vatandaşlarından ülkeyi terk etmelerini istedi. İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, Türkiye'deki İsrail vatandaşlarına en üst alarm seviyesiyle ayrılmaları çağrısında bulundu. Ayrıca, Fas'taki İsrail vatandaşlarına da 'dikkatli olma' çağrısı yapıldı. Hastane saldırısının ardından Türkiye'deki İsrail devletine ait merkezlerin çevresinde protestolar başladı.
18 Ekim 2023

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'da bulunan Türk vatandaşlarına tedbirli olmalarını ve mümkünse Litani Nehri'nin güneyinde kalan bölgelerden uzak durmalarını tavsiye etti. Bakanlık, acil durumlar için Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği ve Konsolosluk çağrı merkezinin telefon numaralarını paylaştı. Gelişmelerin Bakanlık ve Beyrut Büyükelçiliği'nin resmi web sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilmesi önerildi.
13 Ekim 2023

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a saldırı düzenlediğini açıkladı. Hizbullah’a bağlı Al-Manar TV, saldırının gerçekleştiğini doğruladı. Saldırının detayları ve sonuçları hakkında henüz daha fazla bilgi verilmedi.
20 Eylül 2024

Türk Hava Yolları'nın (THY) 200 geniş ve 400 dar gövdeli olmak üzere toplam 600 uçaklık sipariş anlaşmasının duyurusu, planlandığı gibi önümüzdeki hafta gerçekleşmeyebilir. THY Başkanı Ahmet Bolat, anlaşmanın Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin yıllık toplantısında açıklanacağını belirtmişti. Ancak Bloomberg'e göre, anlaşmanın duyurusu haziran ortasına veya daha sonraya ertelenebilir. THY, Boeing ve Airbus, Bloomberg'in sorularını yanıtsız bıraktı.
3 Haziran 2023

Türk Hava Yolları'nın (THY) İsmailağa Cemaati'ne 2021 yılında 180 bin dolar değerinde bilet hibe ettiği ortaya çıktı. THY'nin Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı tarafından imzalanan evraklara göre, geçmiş yıllarda da derneğe benzer hibeler yapılmış. Ayrıca, Kültürlerarası Eğitim ve Dostluk Derneği'ne (KADDER) de 2021 yılında 1000 adet yurt dışı bileti için yüzde 50 indirim sağlanmış. Bu tür hibelerin uzun yıllardır devam ettiği belirtiliyor.
21 Temmuz 2024

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a nokta saldırı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda sekiz kişinin öldüğünü ve 58 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırının Hizbullah’ın üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil’i hedef aldığı iddia edildi. Lübnan Başbakanı Necip Mikati, saldırıyı kınayarak İsrail’in insani, hukuki ve ahlaki değerlere önem vermediğini belirtti.
20 Eylül 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik şiddetli hava saldırıları sırasında Lübnanlılardan evlerini terk etmelerini istedi. Netanyahu, Hizbullah'ın Lübnanlıları 'canlı kalkan' olarak kullandığını ve İsrail'i hedef aldığını savundu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, hava saldırılarıyla Hizbullah'ın 20 yılda inşa ettiği altyapıyı çökerttiklerini iddia etti. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in hava saldırılarında en az 274 kişinin öldüğünü açıkladı.
23 Eylül 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik şiddetli hava saldırıları sırasında Lübnanlılardan evlerini terk etmelerini istedi. Netanyahu, Hizbullah'ın Lübnanlıları 'canlı kalkan' olarak kullandığını ve İsrail'i hedef aldığını savundu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, hava saldırılarıyla Hizbullah'ın 20 yılda inşa ettiği altyapıyı çökerttiklerini iddia etti. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in hava saldırılarında en az 274 kişinin öldüğünü açıkladı.
23 Eylül 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 18-20 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği tüm konserleri, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırıları nedeniyle ertelediğini duyurdu. İsrail'in saldırıları, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufan' operasyonunun ardından başlamıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığını ve en az 500 kişinin öldüğünü duyurmuştu.
18 Ekim 2023

New York Times, İsrail'in Lübnan'da patlayan çağrı cihazları için paravan şirketler kurduğunu yazdı. 17 ve 18 Eylül'de Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının patlaması sonucu 37 kişi ölmüş, 3 bin 250 kişi yaralanmıştı. Eski ve görevdeki savunma ile istihbarat çalışanları, bu cihazları satan BAC Consulting KFT'nin İsrail tarafından kurulduğunu iddia etti. Cihazların pillerinin patlayıcı madde içerdiği ve Hizbullah'a yönelik saldırılarda kullanıldığı belirtildi.
20 Eylül 2024

Çin, İsrail-Lübnan sınırında artan askeri çatışmalar nedeniyle vatandaşlarının İsrail’i en kısa sürede terk etmesini istedi. Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının patlaması sonucu 37 kişi ölmüş, 3 bin 250 kişi yaralanmıştı. Lübnan, patlamalardan İsrail’i sorumlu tutarken, Hizbullah İsrail'i tehdit etti. Çin'in Tel Aviv Büyükelçiliği, ülkedeki güvenlik durumunun vahim, karmaşık ve tahmin edilemez olduğunu belirtti.
23 Eylül 2024

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği, İsrail'in İran'a yönelik misilleme saldırısı haberlerinin ardından büyükelçilik çalışanları ve aileleri için güvenlik uyarısında bulundu. Tel Aviv, Batı Kudüs ve Beerşeba dışındaki bölgelere kişisel seyahatler kısıtlandı. Bu karar, İsrail'in İran'a misilleme amaçlı saldırı düzenlediği yönündeki raporlar nedeniyle 'aşırı tedbir' amacıyla alındı. İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki büyükelçiliğine saldırı düzenlemiş, İran ise geçen hafta İsrail'e 300'den fazla mühimmat yüklü dron ve füzelerle karşılık vermişti.
19 Nisan 2024

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah’ın güçlü olduğu Dahiye bölgesindeki Bir el-Abid mahallesine bir hava saldırısı düzenledi. Saldırının hedefinde Hizbullah’ın silahlı kanadının komutanlarından Ali Karaki olduğu iddia edildi. Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, saldırılarda 24’ü çocuk, 39’u kadın olmak üzere 274 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1024 kişinin yaralandığını açıkladı. Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyurdu.
23 Eylül 2024

Lübnan Sağlık Bakanı Firas El Ebyad, Hizbullah militanlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ölü sayısının 12'ye yükseldiğini açıkladı. Patlamalar sonucu biri çocuk dokuz kişinin öldüğü, 200 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığı bildirildi. Lübnanlı yetkililer, İsrail'in istihbarat servisi Mossad'ın çağrı cihazlarına patlayıcı yerleştirdiğini iddia etti. Olayın ardından Lufthansa, Tel Aviv ve Tahran uçuşlarını askıya aldı.
18 Eylül 2024

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası Türkiye'ye destek için gelen İsrail sivil arama-kurtarma ekibi, yakın güvenlik tehdidi sebebiyle özel bir jetle ülkelerine geri döndü. İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yönetilen ve 25 kişiden oluşan Ihud Hatzala ekibi, Türkiye'de 15 kişinin kurtarılmasına yardımcı olmuştu. Ayrıca, Avusturya ve Almanya'dan gelen ekipler de güvenlik endişeleri nedeniyle ya ülkelerine dönmüş ya da faaliyetlerini durdurmuştu.
12 Şubat 2023

İsrail-Lübnan sınırındaki gerilim Kurban Bayramı boyunca arttı. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail ile bir savaş çıkması halinde İsrail’in kuzeyini işgal edebileceklerini ve Güney Kıbrıs’ın da hedef alınabileceğini söyledi. Güney Kıbrıs tarafsız olduğunu belirten bir açıklama yaptı ancak bu tansiyonu düşürmeye yetmedi. Nasrallah ayrıca Hizbullah’ın henüz kullanmadığı silahlarının olduğunu ve İsrail’in hava savunma sistemi Demir Kubbe'yi incelemek için füze saldırıları düzenlediklerini belirtti.
21 Haziran 2024
İşaretlediklerim