CHP'den daha önce bir yıl süreyle ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partinin Bolu Belediye Meclisi'ndeki bir kadın üyesiyle olan diyalogu ve parti yönetimine yönelik eleştirileri nedeniyle disipline sevk edilmişti. Cezası 10 gün önce sona eren Özcan, şimdi de kesin ihraç talebiyle yeniden disipline sevk edildi. Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını eleştirmiş ve parti yönetiminde değişim talep etmişti. Disiplin kararı sonrası Twitter üzerinden 'Başkaldırıyorum' mesajı paylaştı.
22 Haziran 2023

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, 8 Ocak'taki Ulusal Kongre baskını sırasında yeterli önlem almadığı gerekçesiyle Ordu Komutanı General Julio Cesar de Arruda'yı görevden aldı. Arruda, eski devlet başkanı Jair Bolsonaro tarafından 30 Aralık 2022'de bu göreve atanmıştı. Lula daha önce, polis ve ordudan bazı kişilerin baskını gerçekleştiren Bolsonaro destekçileriyle işbirliği yaptığını iddia etmişti. Baskın sırasında 1800 kişi gözaltına alınmıştı.
22 Ocak 2023

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in 'basın danışmanı' olduğu belirtilen Emre Olur, 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' ve 'silahla kasten yaralama' suçlarından yargılandığı dava kapsamında tahliye edildi. Anadolu 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, Olur'un dosyasının Sedat Peker ana davası ile birleştirilmesine ve gizli tanığın beyanlarının hükme esas alınamayacağına karar verdi. Olur, mahkemede hiçbir zaman Peker'den talimat almadığını ve suçlamaların asılsız olduğunu ifade etti.
25 Ocak 2023

CHP Merkez Yürütme Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın partiye geri dönüş talebini kabul etti ve konuyu parti meclisine iletti. Özcan, geçmişteki söylemleri nedeniyle partililerden özür dileyerek, partinin başarısı için çalışacağını belirtti. Daha önce partinin kurallarına aykırı davranışları nedeniyle disipline sevk edilen ve bir yıl geçici çıkarma cezası alan Özcan, cezasının bitiminden sonra kesin ihraç talebiyle tekrar disipline sevk edilmiş ve CHP'den ihraç edilmişti.
27 Kasım 2023

Kara para aklama ve diğer suçlamalarla tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin tutukluluğuna yapılan itiraz, hakimlik tarafından reddedildi. Avukat Sevinç Horoz'un tahliye talebi üzerine dosya üst mahkemeye gönderildi. İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan çift hakkında, 200 milyon lira değerinde sahte fatura düzenleyerek para akladıkları iddiasıyla soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklanmış, 9 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve 27 şirkete kayyım atanmıştı.
15 Kasım 2023

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'nun oğlu Nicolas Petro, kara para aklama ve yasa dışı zenginleşme suçlamaları nedeniyle mahkemeye çıkarılacak. Bu soruşturma, Nicolas Petro'nun eski eşi Daysuris del Carmen Vasquez'in iddiaları üzerine başlatıldı. Vasquez, eski kocasının uyuşturucu kaçakçılarından 150 bin dolardan fazla bağış aldığını iddia etmişti. Nicolas Petro, seçim kampanyası parasından babasının haberinin olmadığını belirtmişti.
26 Eylül 2023

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'nun oğlu Nicolas Petro, para aklama ve haksız kazanç sağlama suçlamalarıyla tutuklandı. Nicolas Petro'nun eski eşi Carmen Varsquez, Petro'nun babasının seçim kampanyasını finanse etmek üzere uyuşturucu kaçakçılarından 150 bin dolardan fazla para aldığını iddia etmişti. Petro, iddiaları reddetti ve hakkında açılan kara para aklama suçundan soruşturmayı memnuniyetle karşıladığını belirtti. Gustavo Petro, oğlunun tutuklanmasının kendisi için acı verici olduğunu ancak başsavcı Margarita Cabello Blanco'nun soruşturmasına müdahale etmeyeceğini söyledi.
30 Temmuz 2023

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, PKK lideri Abdullah Öcalan ile yapıldığı iddia edilen görüşmeyi reddetti. Ancak, AKP'li Galip Ensarioğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Öcalan ile görüşmeler yapıldığını doğruladılar. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da bu görüşmelerin yapıldığını belirtti ve iktidarın İmralı ile görüştüğünü ancak istediği sonucu alamadığını öne sürdü.
5 Mayıs 2023

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kendisine yönelik 'istifa' çağrısına yanıt verdi. Özbek, Koç'un mağduriyet yaratma ve diğer takımlarla kavgalı olma durumunu eleştirerek, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevinden istifasını talep etmişti. Koç ise Özbek'i, projeler, bölücülük, patolojik ve mağduriyet söylemleri, kulübüne haciz getirme ve FETÖ ile ilgili gerçekler gibi konularda tartışmaya davet ederek, 'yüreğiniz yetiyorsa' şeklinde meydan okudu.
5 Şubat 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir yargı mensubunun adını değiştirerek İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan ile görüştüğünü iddia etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Öcalan ile görüşülmediğini, sadece teknik bir ekibin İmralı'ya gittiğini belirtti. Adalet Bakanlığı ise konuyla ilgili üç belge yayımlayarak açıklama yaptı. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da iktidarın Öcalan ile görüştüğünü ve istediği sonucu alamayınca terörle suçlamaya başladığını öne sürdü.
6 Mayıs 2023

Gazeteci Tolga Şardan, tutuklanmadan önceki savcılık ifadesinde yargıdaki rüşvet iddialarıyla ilgili yeni bilgiler verdi. İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar’ın dilekçesinden sonra Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) Anadolu’nun değişik köşelerinde görev yapan yargı mensupları tarafından ihbarlar yapıldığını söyledi. Şardan, evine yapılan baskın ve aramadan sonra gözaltına alındı ve Ankara adliyesine götürüldü. İstanbul başsavcılığından yapılan açıklamada Şardan hakkında 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü duyuruldu.
1 Kasım 2023

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay'ın tutukluluğuna yapılan itiraz, Yargıtay tarafından reddedildi. Bu kararın ardından Atalay, Twitter üzerinden bir mesaj yayımlayarak, daha önce konuşmayan veya yeterince tepki göstermeyen kişileri hukuksuzluklara karşı seslerini yükseltmeye çağırdı. Ayrıca TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Başkanlık Divanı'na da durumun ciddiyeti karşısında sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini belirtti ve yemin etmek için kendisine heyet gönderilmesini talep etti.
14 Temmuz 2023

Disipline sevk edilen ve partiden kesin ihraç talebiyle yargılanan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 'değişim' ve 'adalet' temalarıyla Bolu'dan Ankara'ya yürüdü. Ankara'ya varan Özcan, CHP Genel Merkezine yürüyeceğini ve Kılıçdaroğlu'na 'değişimden kaçamayacağını' belirten bir mesaj gönderdi. Özcan, daha önce parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmiş ve bir yıl geçici olarak partiden çıkarılmıştı. Cezası bitince kesin ihraç talebiyle tekrar disipline sevk edildi.
12 Temmuz 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ihracına karşı açtığı dava, Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme, ihracın hukuka uygun olduğunu belirtti. Özcan, parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmiş ve sonrasında partiden ihraç edilmişti. İhraç kararının ardından Özcan, kararı yargıya taşıyacağını duyurmuştu.
9 Ekim 2023

Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında, bir e-ticaret firmasından manipülatif haber karşılığında para alındığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Bu iddiaların ardından Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu görevden alındı ve vakfın üç yönetim kurulu üyesi istifaya davet edildi. Son olarak, haber sitesinin genel yayın yönetmeni Mustafa Büyüksipahi, iddiaları doğrulayarak istifa etti ve gazetenin yazı işleri ekibinin bu durumdan haberdar olmadığını belirtti.
20 Haziran 2023

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, daha önce altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer partileri eleştirmişti. İstifasının ardından İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Rıdvan Uz, Ağıralioğlu'na altılı masaya dönülmesi için geçmişte el kaldırıp kaldırmadığını sordu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Ağıralioğlu'nun istifa kararını kendisiyle görüşmeden duyurmasının ardından onunla olan randevusunu iptal etti.
28 Mart 2023

Sedat Peker'in 'basın danışmanı' Emre Olur, Anadolu 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmişti. Ancak Anadolu başsavcı vekilinin itirazı sonucu üst numaralı ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edilen itiraz üzerine Olur hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve tahliye olamadan yeniden tutuklandı. Olur, daha önce Birleşik Arap Emirlikleri'nden Arnavutluk üzerinden Türkiye'ye iade edilmiş ve 'suç örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklanmıştı.
26 Ocak 2023

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın durumunu gelecek hafta karara bağlayacak. Özcan, partiden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti ve partiden ihraç edilmesinden bir gün önce istifa edeceğini açıklamıştı ancak daha sonra bu karardan vazgeçmişti. Özcan'ın sağlık sorununu gerekçe göstererek savunma yapmak üzere YDK'ye gelememesi nedeniyle karar ertelendi.
20 Temmuz 2023

Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, avukatlarının tutukluluğa itirazı sonucunda tahliye edildi. Çolak, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla 23 Eylül’de tutuklanmıştı. Tahliye haberini kendi sosyal medya hesabından paylaşan Çolak, süreçte yanında olan herkese teşekkür etti.
27 Ekim 2023

CHP'den bir yıllığına ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlediği basın toplantısında altılı masaya hitaben cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmelerini istedi. Kendisini başarılı bir kariyer sahibi ve gerçek bir Türk milliyetçisi olarak tanımlayan Özcan, altılı masaya meydan okuma niteliğinde bir mektup gönderdiğini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Bolu'da mağlup ettiğini ve ayrımcılık yapmadığını iddia ederek, adaylığının uygun olduğunu savundu.
20 Ocak 2023
İşaretlediklerim