Elon Musk, Morgan Stanley tarafından düzenlenen bir etkinlikte, X (Twitter) platformunda beğeni ve retweet sayılarının kaldırılmasını değerlendirdiklerini açıkladı. Musk'a göre, bir gönderinin beğeni ve retweet sayılarının görünürlüğü işleri karmaşıklaştırıyor. Şu anda kullanıcılar, bir paylaşımın kaç kişi tarafından beğenildiğini ve yeniden paylaşıldığını görebiliyorlar.
7 Mart 2024

Elon Musk, 2022'de 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'ın değerini bir yılda 19 milyar dolara düşürdü. Musk, platformun adını X olarak değiştirdi ve bir dizi kutuplaştırıcı karar aldı. Bu kararlar sonrasında platformun reklam gelirleri %60 düştü ve nefret söylemi, ırkçılık ve tacizde artış yaşandı. Musk, Twitter'ı 'süper uygulama' haline getirme hedefiyle, Çin merkezli dev platform WeChat'i örnek alıyor.
31 Ekim 2023

Sosyal medya platformu X, beğeni, retweet ve yanıt sayılarını gizlemeye yönelik bir tasarım değişikliği yapmayı planlıyor. Kullanıcılar, gönderileri beğenmek veya yanıtlamak için sola ya da sağa kaydırmak zorunda kalacak. Bu değişiklik, X'in CEO'su Elon Musk tarafından doğrulandı ve çoğu kullanıcı tarafından olumsuz tepkiler aldı. Değişiklik, ilk olarak MacRumors'tan araştırmacı Aaron Perris tarafından keşfedildi.
5 Temmuz 2024

Elon Musk'ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X, reklam gelirlerindeki düşüş nedeniyle bir grup reklam verene ve bazı büyük şirketlere antitröst davası açtı. X'in üst düzey yöneticisi Linda Yaccarino, bu şirketlerin yasa dışı şekilde platformu boykot ederek gelir kaybına neden olduklarını iddia etti. Dava, ABD'deki federal mahkemede açıldı ve boykotun Musk'ın Twitter'ı satın almasından sonra başladığı belirtildi. Yaccarino, bu eylemlerin X'e milyar dolarlık zarar verdiğini ifade etti.
7 Ağustos 2024

Elon Musk, eski Twitter çalışanlarının açtığı bir dava sonucunda X'in yatırımcılarını açıklamak zorunda kaldı. Kaliforniya'daki bir yargıç, sitenin sahiplerinin listesini kamuoyuna açıklama kararı aldı. Açıklanan listede Fidelity, Bill Ackman'ın Pershing Square Foundation'ı, Oracle'ın sahibi Larry Ellison, rapçi Sean Combs'un yatırım şirketi Sean Combs Capital, Suudi Prensi Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Alsaud ve kripto para borsası Binance'in yatırım kolu gibi tanıdık isimler yer alıyor. Musk, Twitter'ı Nisan 2022'de 44 milyar dolara satın almış ve ismini X olarak değiştirmişti.
23 Ağustos 2024

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra üst yöneticileri görevden alıp şirketin yönetim kurulunu feshetti ve mavi tiki parayla satmaya başladı. Ayrıca şirketin yarısını işten çıkardı ve birçok değişiklik yaptı. Musk, reklam gelirlerinde yaklaşık yüzde 50'lik bir düşüş yaşandığını ve şirketin hala negatif nakit akışında olduğunu belirtti. Şirketler, Musk'ın eylemleri ve yanlış bilgi ile sahte hesapların yayılma endişesi nedeniyle reklam vermekte tereddüt ediyor.
15 Temmuz 2023

Twitter'ın yeni adıyla X'in CEO'su Linda Yaccarino, platforma görüntülü arama özelliğinin geleceğini açıkladı. Bu özellik, telefon numarası verme zorunluluğu olmadan kullanılabilecek. Ayrıca, platforma mal ve hizmetler için ödeme seçeneği ekleme planları olduğunu hatırlattı. Elon Musk, Twitter'ı 2022'de satın aldıktan sonra 'X' olarak yeniden markalaştırdı ve uygulamayı daha kapsamlı hale getirmeye çalışıyor.
11 Ağustos 2023

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından yaşanan belirsizlik ve yönetim değişiklikleri nedeniyle, büyük şirketler reklam vermeyi durdurdu. Kasım ayında Twitter'daki reklam harcamaları yıllık yüzde 55, aralıkta ise yüzde 71 oranında azaldı. Musk, gelir düşüşünü aktivist grupların reklam verenlere baskı yapmasına bağlasa da, şirketlerin endişeleri farklı. Twitter'ın gelirinin yaklaşık yüzde 90'ını oluşturan reklam satışlarındaki bu düşüş, platformun mali yapısını olumsuz etkiliyor.
25 Ocak 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, sosyal medya platformunun ismini 'X' olarak değiştireceğini ve yeni adresinin 'X.com' olacağını duyurdu. Musk'ın şirketlerinde 'X' harfinin sıkça kullanıldığı biliniyor. Örneğin, ilk internet bankacılığı şirketi 'X.com', uzay araştırmaları şirketi SpaceX ve yapay zeka şirketi 'xAI'. Musk, Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefinde olduğunu belirtirken, 'X' harfini sevdiğini de ifade etti.
24 Temmuz 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, platformda mavi tikli ve mavi tiki olmayan hesaplar için günlük gönderi görüntüleme sınırlaması getirdi. Mavi tikli olmayan hesaplar için günlük sınır başlangıçta 600 iken, daha sonra 800'e çıkarıldı; mavi tikli hesaplar için ise sınır 6 binden 8 bine yükseltildi. Musk, bu sınırlamayı kullanıcıların sosyal medya bağımlılığını azaltmak ve onlara dışarı çıkmaları için teşvik etmek amacıyla yaptığını belirtti.
2 Temmuz 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, yapay zeka aracılığıyla veri çekme ve sistem manipülasyonunu önlemek amacıyla tweet görüntüleme sayısına günlük kota getirdiğini duyurdu. Onaylı hesaplar için 6 bin, onaysız hesaplar için 600 ve yeni onaysız hesaplar için 300 olarak belirlenen kotanın kullanıcı tepkileri üzerine artırıldığı açıklandı. Ancak bu durum kullanıcıların tepkisini dindirmedi ve birçok kişi Twitter'ı terk ederek BlueSky Social, Truth Social ve Mastodon gibi alternatif platformlara geçiş yaptı. 'Goodbye Twitter' etiketi ABD'de trend topic oldu.
3 Temmuz 2023

Twitter, Şubat ayında duyurduğu içerik üreticileriyle reklam gelirlerini paylaşma planını hayata geçiriyor. Sahibi Elon Musk, ilk dağıtımın toplamının beş milyon dolar olacağını belirtmişti. Bazı içerik üreticileri, 72 saat içinde paylarını alacaklarına dair bildirim aldıklarını ifade etti. Para kazanmak için bir hesabın mavi tikli olması ve paylaşımlarının beş milyon görüntülenme alması gerekiyor. Kişi başına dağıtılacak tutar birkaç bin dolardan 40 bin dolara kadar değişebiliyor.
14 Temmuz 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, veri kazıma ve sistem manipülasyonunu engellemek amacıyla mavi tikli hesaplar için günlük 6 bin, mavi tiksiz hesaplar için 600 ve yeni mavi tiksiz hesaplar için 300 gönderi görüntüleme limiti getirdiğini duyurdu. Bu limitlerin yakın zamanda sırasıyla 8 bin, 800 ve 400'e çıkarılacağını belirtti. Kısıtlamaların geçici olduğunu söyleyen Musk, ne kadar süreceğine dair bir bilgi vermedi. Twitter'da yaşanan erişim sıkıntılarıyla ilgili olup olmadığı ise net değil.
1 Temmuz 2023

Elon Musk'ın yönetimindeki Tesla, SpaceX ve X (eski adıyla Twitter) şirketleri 2024 yılına zorluklarla başladı. Tesla'nın piyasa değeri son bir yılda 188 milyar dolar azalarak en büyük kaybı yaşadı. Bu durum, Çin'deki ve küresel pazardaki elektrikli araç talebinin yavaşlamasından kaynaklanıyor. Musk, Çinli elektrikli otomobil üreticilerinin pazardaki rekabeti artıracağı konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, Musk'ın satın aldığı X şirketi de reklam gelirlerinde büyük bir düşüş yaşayarak değer kaybetti.
24 Şubat 2024

Twitter CEO'su Elon Musk, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, birkaç yıldır hiç aktivite göstermeyen hesapların temizleneceğini ve bu nedenle kullanıcıların takipçi sayılarında düşüş yaşayabileceğini belirtti. Bazı kullanıcılar, silinecek tweet'lerin tarihsel değere sahip olduğunu savunarak hesapların tamamen silinmemesi gerektiğini ifade etti. Musk ise hesap ve tweet'lerin arşivleneceğini yanıtladı.
9 Mayıs 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, şirket çalışanlarına hisse senedi teklifinde bulundu. Bu teklif, uzmanlar tarafından yapılan hesaplamalara göre Twitter'ın toplam değerinin 20 milyar dolar olduğunu gösteriyor. Bu değer, Musk'ın Twitter'ı satın aldığı 44 milyar dolarlık bedelin yarısından da az. Musk, reklam verenlerin çekilmesi ve gelir kaybı nedeniyle maliyetleri düşürmek ve gelirleri artırmak için çeşitli önlemler almıştı.
27 Mart 2023

ABD'li iş insanı Elon Musk'ın şirketi X, aynı isimli bir başka şirket olan 'X Social Media LLC' tarafından dava edildi. Florida merkezli reklam ajansı, Musk'ın şirketinin 'haksız rekabet ve ticari marka ihlali' nedeniyle Florida eyalet yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor. Ayrıca, Musk'ın 'X' ismini kullanmasının yasaklanması ve yüklü miktarda tazminat talep ediliyor. Twitter'ın isminin 'X' olarak değiştirilmesiyle reklam ajansının gelir kaybı yaşadığı belirtiliyor.
3 Ekim 2023

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, Türkiye hükümetinin platform üzerinden bazı hesapların kapatılması taleplerini kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurdu. Türkiye'de mahkeme kararlarına dayanarak bazı içeriklerin erişime engellendiği, ancak hangi içeriklerin engellendiğinin açıklanmadığı belirtildi. İfade Özgürlüğü Derneği'nin EngelliWeb projesine göre engellenen hesaplar arasında Cevheri Güven, Muhammed Yakut ve 'Who' adlı kullanıcılar bulunuyor. Musk, Twitter'ın tamamen kısıtlanması ile bazı tweet'lere erişimin sınırlandırılması arasında bir seçim yapılması gerektiğini ifade etti.
13 Mayıs 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, platformda içerik üreticilerine reklam gelirlerinden pay verileceğini duyurdu. İlk ödemelerin toplamı 5 milyon dolar olacak ve bu paylaşımın birkaç hafta içinde başlayacağını belirtti. Musk, ödemelerin yalnızca doğrulanmış kullanıcılara yapılacağını ve içerik üreticilerinin doğrulanması gerektiğini ifade etti.
10 Haziran 2023

Twitter, Elon Musk'ın şirketi satın almasının ardından yeni bir işten çıkarma dalgası başlattı ve cumartesi günü çalışanlarının yaklaşık yüzde 10'unu, en az 200 kişiyi işten çıkardı. İşten çıkarılanlar arasında makine öğrenimi ve site güvenilirliği üzerinde çalışan ürün yöneticileri, veri bilimcileri ve mühendisler bulunuyor. Musk daha önce şirketin yarısını işten çıkarmış ve şirketin günlük dört milyon dolar kaybettiğini gerekçe göstermişti. Bazı işten çıkarılan çalışanlar ise Twitter'a dava açmıştı.
27 Şubat 2023
İşaretlediklerim