Twitter CEO'su Elon Musk, 15 Nisan'dan itibaren Twitter anketlerinde sadece mavi tikli yani onaylanmış hesapların oy kullanabileceğini ve 'Sana Özel' bölümünde bu hesapların önerileceğini duyurdu. Musk, Twitter'ı Ekim 2022'de satın aldıktan sonra platformda birçok değişiklik yaptı, bunlardan biri mavi tikin paralı hale getirilmesiydi. Musk, bu değişikliklerin bot hesaplarla mücadelede etkili olacağını savunuyor. Ayrıca, hizmet şartlarına uygun ve insan taklidi yapmayan bot hesaplarının doğrulanmasında bir sorun görmediğini belirtti.
28 Mart 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, platformda kullanıcıların takipçilerine sunduğu abonelik hizmetlerinden ilk yıl komisyon almayacaklarını, ancak ikinci yıldan itibaren %10 komisyon alacaklarını duyurdu. Abonelik sistemi, kullanıcılara özel içeriklere erişim ve rozet gibi avantajlar sağlıyor. Bu uygulama şu anda belirli ülkelerde geçerli. Musk, Twitter'ın reklam gelirlerindeki düşüş nedeniyle farklı gelir modelleri araştırıyor.
29 Nisan 2023

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra platformu 'süper uygulama' haline getirme hedefini belirtti. Musk, Twitter'ı mesajlaşma, mal ve hizmetler için ödeme ve video akışı yapabilen bir platform haline getirmeyi planlıyor. Ancak, daha önce benzer girişimlerde bulunan Google, Facebook ve Amazon gibi teknoloji devlerinin başarısız olması, Musk'ın karşısında zorlu bir yol olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, ABD bankacılık pazarındaki zorlu rekabet, sert düzenlemeler ve müşteri 'yapışkanlığı' nedeniyle finansal hizmet geçişinin zor olduğunu belirtiyor.
26 Temmuz 2023

Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey tarafından desteklenen sosyal medya platformu Bluesky, daha önce sadece davetiye ile üye olunabilen bir sistemden çıkarak tüm kullanıcılara açıldı. Platformun kullanıcı sayısı bu açılımla birlikte 4 milyonu aştı. Bluesky, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk tarafından X olarak yeniden adlandırılan platforma benzer özellikler sunuyor, ancak kişiselleştirme seçenekleri daha geniş tutuluyor. Açılım sonrası kısa sürede 850 bin yeni kullanıcı kazanan platform, Twitter'a alternatif olarak görülüyor.
8 Şubat 2024

Twitter'ın sahibi Elon Musk, uygulamanın ismini ve logosunu 'X' olarak değiştirdi. Ancak bu değişiklik, Musk'ın bazı yasal sorunlarla karşılaşmasına neden olabilir. Meta ve Microsoft gibi büyük şirketler 'X' harfiyle ilgili fikri mülkiyet haklarına sahip. Bu nedenle, Musk bu şirketlerden dava alabilir. Ticari marka avukatı Josh Gerben, Twitter'ın bu konuda dava edilme ihtimalinin %100 olduğunu belirtti.
25 Temmuz 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, platformun logosunu değiştirdi ancak kısa süre sonra bu değişiklikten vazgeçti. Musk, Twitter'ı 27 Ekim 2022'de 44 milyar dolara satın almıştı. Daha önce platformun logosunu, ismini ve adresini değiştireceğini duyurmuştu. Ancak, logosunu daha kalın çizgili bir versiyonla değiştirdikten sonra bu değişikliği geri aldı.
26 Temmuz 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk'ın, şirketin San Francisco'daki genel merkezindeki klasik 'kuş' logosunu 'X' ile değiştirmesi bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu. Yapı denetim dairesi, izinsiz yapılan logo değişikliği hakkında 24 şikayet dilekçesi aldığını açıkladı. Şikayetler ve izin tartışmaları devam ederken, 'X' logosu kaldırıldı. Daha önce de Twitter'a 'verilen tabela iznini ihlal' gerekçesiyle soruşturma açılmıştı.
1 Ağustos 2023

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, platforma reklam vermeyi durdurma tehdidinde bulunan şirketlere sert bir dille karşılık verdi. Musk, bir etkinlikte yaptığı konuşmada, reklam vermeyi kesen şirketlere 'S*ktirin gidin' ifadesini kullandı. Bu durum, Musk'ın daha önce bir Twitter kullanıcısına verdiği ve 'anti-semitik' olarak nitelendirilen bir cevap sonrası ortaya çıkan reklam boykotlarına bir tepki olarak görülüyor. The New York Times'a göre, 100'den fazla markanın reklamlarını durdurması Twitter'ın yıl sonuna kadar 75 milyon dolar kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmasına neden oldu.
30 Kasım 2023

X platformunun sahibi Elon Musk, platformda yanlış bilgi olduğu belirlenen paylaşımların gelir getirmesinin engelleneceğini duyurdu. Bu uygulamanın, sansasyonelliğe karşı insanları doğru bilgiye teşvik etme amacı taşıdığını belirtti. Musk, topluluk notlarının bir araç olarak kullanma girişimlerinin hemen anlaşılacağını, çünkü tüm kod ve verilerin açık kaynaklı olduğunu ifade etti.
30 Ekim 2023

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), beğenme butonunun yanına beğenmeme butonu eklemeye hazırlanıyor. Elon Musk'ın platformu satın almasının ardından yapılan değişiklikler kapsamında, X şu anda bu yeni butonu test ediyor. Sızıntılar, butonun nasıl görünebileceğini de ortaya koyuyor. Sosyal medya uygulamalarındaki beğenmeme butonları uzun zamandır kullanıcılar arasında tartışma konusu.
11 Temmuz 2024

Elon Musk, Twitter'ın yeni CEO'su olarak Linda Yaccarino'yu atadı. Analistler, bu atamanın Musk'ın Tesla'ya daha fazla zaman ayırmasına olanak tanıyacağını ve bu durumun Tesla yatırımcıları için olumlu bir gelişme olduğunu belirtiyor. Musk'ın Twitter'a olan yoğun ilgisi, Tesla hisselerinin performansını olumsuz etkiliyordu ve yatırımcılar arasında yönetim zafiyeti endişelerine yol açıyordu. Musk'ın Twitter'dan ayrılma ihtimalinin artması Tesla hisselerinin değer kazanmasına sebep olmuştu.
13 Mayıs 2023

Rekabet Kurulu, Elon Musk tarafından yapılan Twitter'ın kontrolünün devralınması işlemine onay verdi. İşlemin kanunen izne tabi olduğu ve etkin rekabetin önemli ölçüde azaltılmadığı belirlendi. Ancak, bu işlem için önceden izin alınmadığı tespit edildiği için Musk'a, Türkiye'deki 2022 yılı gelirinin binde biri oranında idari para cezası uygulanmasına karar verildi.
6 Mart 2023

Tesla ve Twitter CEO'su Elon Musk, Twitter'a daha az vakit ayıracağını açıklayarak Tesla yatırımcılarının endişelerini hafifletti. Musk'ın Twitter'a odaklanması Tesla hisselerinin değer kaybetmesine yol açmıştı. Ancak Musk'ın Twitter'dan istifa etmeyi düşündüğünü belirtmesi ve Linda Yaccarino'yu Twitter'ın yeni CEO'su olarak ataması, Tesla'ya daha fazla zaman ayırabileceği beklentisini güçlendirdi. Musk, Tesla yatırımcılarıyla yaptığı yıllık toplantıda Twitter'ın artık daha dengeli bir şirket olduğunu ve bu nedenle Tesla'ya daha fazla odaklanabileceğini ifade etti.
17 Mayıs 2023

Twitter CEO'su Elon Musk, platformun logosunu değiştireceğini duyurdu. Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra şirketin ismini X olarak değiştirmişti ve şimdi de logo için harekete geçti. Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla bu değişikliği duyurdu ve yeterince iyi bir X logosu paylaşılması durumunda onu dünya çapında yayına alacaklarını söyledi. Daha önce Nisan ayında Twitter'ın mavi kuş logosu kısa süreliğine DogeCoin’in 'Sihba Inu' cinsi köpek logosuyla değiştirilmişti.
23 Temmuz 2023

Elon Musk'ın sahibi olduğu X (eski Twitter), Brezilya'daki erişim yasağını kısmen ihlal ettiğini ve bunun kasıtsız olduğunu bildirdi. Brezilya yüksek mahkemesi, eski devlet başkanı Jair Bolsonaro'ya yönelik darbe girişimi soruşturmasında X'ten bazı hesapların engellenmesini talep etmişti. X, bu talebi reddettiği için Brezilya'da erişim engeliyle karşılaştı. Şirket, yasağı deldiğini doğrulayarak erişim şeklini iyi hizmet için değiştirdiğini iddia etti ve Brezilya hükümetiyle çalışmaya devam ettiklerini belirtti.
19 Eylül 2024

Elon Musk, X platformunda bir değişiklik daha yaparak haber bağlantılarını kaldırdı. Musk, bu değişikliği estetik kaygılarla ve gönderilerin daha iyi görünmesini amaçladığını belirtti. Yeni formatta bağlantılarda sadece görsel yer alıyor ve kullanıcılar ilgili sayfayı ziyaret etmek isterlerse resme tıklamak zorundalar. Bu durumun reklamlarda geçerli olmayacağı belirtildi.
5 Ekim 2023

Twitter'da 2009 yılından beri kullanılan ve hesapların doğrulanmış olduğunu gösteren mavi tik işareti, Elon Musk'ın açıklamasına göre önümüzdeki hafta tamamen kaldırılacak. Musk daha önce 1 Nisan'dan itibaren eski doğrulanmış kullanıcıların hesaplarından mavi tikleri kaldıracağını belirtmişti, ancak bu değişiklik henüz tam anlamıyla uygulanmadı. The New York Times gibi bazı hesaplar, ücretli doğrulama için kaydolmayı reddettikten sonra mavi tiklerini kaybetti. Twitter şu anda Twitter Blue için aylık 8 ABD Doları ödemeyen eski hesaplardan doğrulanmış onay işaretlerini kaldırma sürecinde.
12 Nisan 2023

Avustralya internet güvenliği gözlemcisi, Elon Musk'ın X şirketine çocuk istismarına karşı yürütülen bir soruşturmada işbirliği yapmadığı gerekçesiyle 610 bin 500 dolar para cezası kesti. 2021'de yürürlüğe giren yasalar gereği, internet şirketleri çevrimiçi güvenlik uygulamaları hakkında bilgi vermeye zorlanabilir ya da para cezasına çarptırılabilir. X şirketi, Musk'ın şirketi devralmasından sonra iş gücünü yüzde 80 azalttığını ve Avustralya'da hiç kamu politikası personeli olmadığını doğruladı.
16 Ekim 2023

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter'da, daha önce ücretsiz olan mavi tik doğrulama işareti artık ücretli hale geldi. Ücret ödemeyi kabul etmeyen kullanıcıların mavi tikleri kaldırıldı. Türkiye'den de birçok tanınmış siyasi ismin mavi tikleri geri alındı. Musk, bu adımı Twitter'ın faturalarını ödemek için attığını belirtmişti. Ayrıca, Musk'ın Apple ile yaşadığı vergi ve reklam konularındaki anlaşmazlıklar da gündeme gelmişti.
20 Nisan 2023

Elon Musk, Twitter'ın ücretli olabileceğini açıkladı. Musk, platformun kullanımı için küçük bir aylık ödeme almayı planladığını belirtti. Ayrıca, platformda doğrulama için kullanılan 'mavi tik' özelliğini de ücretli hale getirdi ve bunu avantaj sağlayan bir ücretli abonelik sistemine dönüştürdü. Musk, bu değişikliğin botlarla mücadeleyi amaçladığını ifade etti.
19 Eylül 2023
İşaretlediklerim