Twitter'ın sahibi Elon Musk, sosyal medya platformunun yakında sadece 'koyu' modda çalışacağını açıkladı. Şu anda Twitter, kullanıcıların seçimine bağlı olarak 'beyaz', 'loş' ve 'koyu' olmak üzere üç farklı arka plan rengiyle kullanılabiliyor. Musk, koyu modun 'her haliyle' daha iyi olduğunu belirtti. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Twitter logosunun siyah arka plana sahip bir 'X' harfiyle değiştirildiği görüldü.
27 Temmuz 2023

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından işten çıkarılan eski CEO Parag Agrawal, hukuk sorumlusu Vijaya Gadde ve finans sorumlusu Ned Segal, alacakları nedeniyle Twitter'a karşı dava açtı. Delaware Chancery Mahkemesi'nde açılan davada, 1 milyon doların üzerindeki alacaklar için şirkete birden çok defa başvurulduğu belirtildi. Ayrıca, Twitter'ın Almanya'da nefret söylemi ile ilgili bir hukuk savaşı içinde olduğu ve kaybetmesi durumunda 50 milyon avroya kadar para cezasına çarptırılabileceği ifade edildi.
11 Nisan 2023

Elon Musk'ın yapay zeka girişimi xAI, Andreessen Horowitz ve Sequoia Capital tarafından desteklenen finansman turunda 6 milyar dolar topladı. Bu finansman, xAI'nin ilk çıkışından bir yıldan kısa bir süre sonra gerçekleşti ve yapay zeka araçları geliştirme alanındaki en büyük yatırımlardan biri oldu. xAI, daha önce Twitter olarak bilinen X platformundaki GrokAI hizmetiyle başlamıştı.
27 Mayıs 2024

Sidney merkezli ofis donanım şirketi Facilitate Corporation, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından iptal edilen sözleşmeler ve ödenmeyen borçlar nedeniyle Twitter'a dava açtı. Şirket, 2022 ve 2023'ün başlarında Twitter'ın Londra, Dublin ve Singapur ofislerine sağladığı 1 milyon doları aşan değerdeki donanım desteğinin faturalarının ödenmediğini iddia ediyor. ABD'de California federal mahkemesinde açılan davada, Twitter'ın borçları tazminat ve faiziyle ödemesi talep ediliyor. Twitter henüz bu konuda bir açıklama yapmadı.
3 Temmuz 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, sosyal medya platformunun sadece 'koyu modda' çalışacağını belirtmişti. Ancak birçok kullanıcının itirazı üzerine bu fikirden vazgeçtiğini açıkladı. Musk, Twitter'ın aydınlık modunun kalacağını, ancak karanlık modun varsayılan ayar olacağını ve loş modun kaldırılacağını belirtti.
29 Temmuz 2023

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından platformda yapılan değişikliklerden biri olan tweet okuma sınırlaması, reklam sektörü uzmanları tarafından eleştiriliyor. Uzmanlar, bu sınırlamanın reklam gelirlerini düşüreceğini ve Twitter CEO'su Linda Yaccarino'nun reklamcıları platforma geri kazandırma çabalarını zorlaştıracağını ifade ediyorlar. Forrester Araştırma Direktörü Mike Proulx ve diğer sektör profesyonelleri, bu durumun Twitter'ın güvenilirliğini ve reklamcıların platforma dönüşünü olumsuz etkileyebileceğini belirtiyorlar.
3 Temmuz 2023

Twitter kullanıcıları, akşam saatlerinde akışlarını yenilemeye çalışırken 'Bir sorun oluştu. Yeniden yüklemeyi dene' uyarısı ile karşılaştı. Bazı durumlarda 'Kullanım limiti aşıldı' bildirimi de görüldü. Twitter CEO'su Elon Musk, platformda görülebilen gönderi sayısına geçici bir limit konduğunu duyurdu, ancak bu duyurunun yaşanan erişim sorunuyla doğrudan bir ilişkisi olup olmadığı henüz netleşmedi.
1 Temmuz 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, kişisel hesabından yaptığı açıklamada, doğrudan mesajlaşma (DM) haricinde engelleme özelliğinin kaldırılacağını belirtti. Musk, bu özelliğin hiçbir anlamı olmadığını ifade etti. Ancak sessize alma özelliğinin devam edeceğini de ekledi.
18 Ağustos 2023

Elon Musk'ın sahibi olduğu Twitter, mavi tikli onaylı hesaplardan aylık ücret talep etmeye başladı. The New York Times, bu ücreti ödemeyi reddetti ve sonucunda Twitter hesabındaki mavi tik kaldırıldı. Twitter, Aralık ayından bu yana ticari, devlet ve bireysel hesaplar için farklı renklerde doğrulama rozetleri kullanıyor. Bazı haber kuruluşları ve ünlüler de Twitter'a ödeme yapmayacaklarını açıkladı. Musk, The New York Times hakkında eleştirel yorumlarda bulundu ve gazetenin mavi tikinin kaldırılacağını duyurdu.
3 Nisan 2023

ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'ın sahibi olduktan sonra platformun logosunu, daha önce tweet'leriyle değer kazandırdığı Dogecoin adlı kripto paranın logosuyla değiştirdi. Dogecoin, piyasa hacmini son bir yılda 80 kat artırarak 2 milyar doları aşmıştı. Musk, geçmişte attığı tweet'lerle Bitcoin, Dogecoin ve Shiba gibi kripto paraların fiyatlarında dalgalanmalara neden olmuştu. Twitter'dan resmi bir açıklama yapılmazken, Musk kendi hesabından bu değişikliğe dair bir gönderi paylaştı.
3 Nisan 2023

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından, platform Türkiye'de yasal talepler doğrultusunda bazı haber içeriklerini engellemeye başladı. Diken'in 'Hatay'da sekiz ceset saatlerdir yerde' başlıklı haberi ve BirGün'ün 'Askeriyede darp ve baskı iddiası' başlıklı haberi, Türkiye'deki kullanıcıların erişimine kapatıldı. İfade Özgürlüğü Derneği kurucusu Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Twitter'ın bu uygulamasının yeni olmadığını, ancak seçim öncesinde sansür uygulamalarının artabileceğini belirtti.
16 Mart 2023

Twitter sahibi Elon Musk, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e 'gavat' ifadesini kullandı. Bu yorum, Zuckerberg'in Musk'ın kafes dövüşü meydan okumasını kabul ettiğini duyurmasının ve bir fast food zincirinin Threads hesabı üzerinden yapılan bir yorumun ardından geldi. Twitter, Zuckerberg'in şirketi Meta'nın 'Threads' adlı yeni platformu nedeniyle yasal işlem başlatma uyarısında bulunmuştu.
10 Temmuz 2023

META, eski ABD başkanı Donald Trump'ın, 6 Ocak Kongre baskını sonrasında Facebook ve Instagram'dan süresiz olarak engellenmesinin ardından, bu platformlara geri dönüşüne izin verip vermeyeceğine karar verecek. Financial Times'ın haberine göre, bu kararın ocak ayının ilerleyen günlerinde açıklanması bekleniyor. META, karar vermek için bir çalışma grubu oluşturdu. Bu gelişme, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ın Trump'a yönelik kalıcı yasağı iptal etmesinin ardından geldi. Trump ise Twitter'a dönmeyi planlamadığını belirtti.
1 Ocak 2023

Elon Musk'ın Twitter'ın San Francisco'daki binasındaki 'kuş' logosunu 'X' ile değiştirmesi, şehir yönetimi tarafından soruşturuluyor. Logo değişimi sırasında yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı belirtilirken, şehir yetkilileri bina sembollerinin veya harflerinin değiştirilmesinin veya kaldırılmasının hem tasarım hem de güvenlik nedeniyle izne tabi olduğunu ifade etti. Bu durum, 'verilen tabela iznini ihlal' gerekçesiyle soruşturma başlatılmasına yol açtı.
29 Temmuz 2023

Birleşmiş Milletler (BM), Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından platformda Afrika kökenlilere yönelik ırkçı ifadelerin kullanımında ciddi bir artış olduğunu belirtti. Rutgers Üniversitesi Ağ Bulaşma Araştırma Merkezi'nin araştırmasına göre, ırkçı bir kelimenin kullanımı yüzde 500 arttı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Musk'a ifade özgürlüğünün zararlı dezenformasyon için kullanılmaması gerektiğini vurgulayan bir mektup gönderdi. BM uzmanları ayrıca sosyal medya CEO'larına iş modellerinde insan hakları ve ırksal adaleti merkeze alma çağrısında bulundu.
7 Ocak 2023

ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'da başlattığı bir canlı yayın daha donunca durumu 'yoğunluk' olarak açıkladı ve şirket çalışanlarına sorunu düzeltmeleri için mail attı. Musk, Teksas sınırında sığınmacılarla ilgili durumu canlı yayınla aktarmak istemişti ancak teknik sorunlar nedeniyle yayın dondu. Musk daha önce de benzer sorunlar yaşamış ve bunu sunucuların yoğunluğuna bağlamıştı.
29 Eylül 2023

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter'ın logosu, Dogecoin'in simgesiyle değiştirildi. Bu değişiklik sonrasında Dogecoin'in piyasa değeri yüzde 28 oranında artış gösterdi. Dogecoin, başlangıçta kripto para birimleriyle dalga geçmek amacıyla kurulmuştu ve piyasa hacmi bir yılda 80 kat artarak 2 milyar doları aşmıştı. Elon Musk daha önce de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla Bitcoin, Dogecoin ve Shiba gibi kripto paraların değerinde önemli dalgalanmalara neden olmuştu.
4 Nisan 2023

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, satışlardaki düşüş ve pazardaki güçlü rekabetle mücadele etmek amacıyla küresel çapta personelinin yüzde 10'dan fazlasını işten çıkarma kararı aldı. Bu kararın duyurulmasının ardından Tesla'nın hisse senedi yüzde 1,3 değer kaybetti. Şirket, 2023 yılının başından bu yana hisse senedi değerinde yüzde 31'lik bir düşüş yaşadı. Tesla ayrıca, Çin'deki fabrikasında üretimi azaltma ve New York'taki işgücünün yüzde 4'ünü işten çıkarma gibi önlemler almıştı.
15 Nisan 2024

Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg, Twitter'ın sahibi Elon Musk'a kafes dövüşü yapmak için meydan okudu. Meydan okuma, Musk'ın Zuckerberg'in Twitter'a rakip bir uygulama geliştirdiği iddiasına yanıt olarak bir Twitter kullanıcısının yaptığı yorum üzerine gerçekleşti. Musk, kafes dövüşüne hazır olduğunu belirtti ve Zuckerberg de Instagram hesabından bu teklifi kabul ederek Musk'a 'konum gönder' mesajı yolladı.
22 Haziran 2023

Elon Musk'ın sahibi olduğu Twitter, görüntülü ve sesli arama özelliğini bazı kullanıcılara 'erken erişim sürümü' olarak sundu. Twitter CEO'su Linda Yaccarino, bu özelliğin telefon numarası verme zorunluluğu olmadan kullanılabileceğini belirtmişti. Musk, Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefiyle, mesajlaşma, ödeme ve video akışı özelliklerini eklemeyi planlıyor.
26 Ekim 2023
İşaretlediklerim