CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan belediye başkanları toplantısı sona erdi. Toplantıya, CHP'li 250 belediyeden 36'sı mazeret bildirerek katılmadı. Toplantının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, özeleştirilerin yapıldığını ve hataların neler olduğunun konuşulduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da kendi düşüncelerini ifade ettiği toplantıda, genel başkanın eleştirilere detaylı cevaplar verdiği aktarıldı.
22 Temmuz 2023

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, seçim sandıklarına yapılan yoğun itirazlar sebebiyle sonuçların sisteme girilmesinin geciktiğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu Ajansı'nın manipülasyon yaptığını ve Kılıçdaroğlu'nun yüksek oy aldığı sandıklara itiraz edilerek sonuçların sisteme dahil edilmediğini iddia etti. Taşdelen, Çankaya'nın en çok seçmene sahip ilçe olduğunu ve ıslak imzalı tutanak sayısının yüzde 30 olduğunu, itirazlar nedeniyle veri girişinin geciktirildiğini ifade etti.
14 Mayıs 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, CHP'li Bodrum Belediyesi tarafından Cengiz İnşaat'a Cennet Koy'da turistik tesis yapımı için verilen yapı ruhsatı, yerel halkın tepkisi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun müdahalesi sonrasında yeniden incelenecek. Belediye, ruhsatın yasal dayanaklarını ve yapılan itirazları inceleyeceğini ve Bodrum'un menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğini açıkladı. Cengiz İnşaat'ın koruma altındaki Hazine arazisini satın alarak burada inşaat yapmayı planladığı, ancak ÇED sürecinin tamamlanmadığı belirtildi.
6 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan 'para sayma' görüntüleri hakkında konuştu. Erdoğan, bu paraların Kandil'e gönderildiğini iddia etti. CHP İl Başkanlığı, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savundu. İstanbul başsavcılığı bu iddialar üzerine soruşturma başlattı. Adalet Bakanı ve Kaftancıoğlu da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
30 Mart 2024

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, disipline sevk edilen ve Ankara'ya yürüyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı savunduğunu öne sürdü. Erdoğan, Özcan'ın yürüyüşüne ilişkin yaptığı açıklamada, CHP içindeki 'değişim' adı altındaki çekişmelere atıfta bulunmuştu. Öztrak, Erdoğan'ın bu sözlerinin muhalefeti karıştırma çabasını gösterdiğini belirtti. Özcan ise Öztrak'a Twitter üzerinden sert bir yanıt vererek, kendisinin bağımsız olduğunu ve eğer Saray ile irtibatı ispatlanırsa Kızılay Meydanı'nda kendini yakacağını söyledi.
7 Temmuz 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyada paylaşılan ve CHP İl Başkanlığı binasında çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerini ele alarak, AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum için oy talebinde bulundu. CHP, görüntülerin 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunarak iddiaları yalanladı. İstanbul başsavcılığı bu görüntülerle ilgili soruşturma başlattı. Tunç, bir iftar programında yaptığı konuşmada, Murat Kurum'un belediyecilik ve kentsel dönüşüm konularında uzman olduğunu belirterek, İstanbul için olumlu değişiklikler vaat etti.
20 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ocak'ta CHP belediyelerinin engellendiği iddialarını yalanlayarak, muhalefet belediyelerinin yeterli kaynak aldığını belirtti. Ancak 3 Şubat'ta Hatay'ın yerel yönetimdeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkaramadığını ve 'garip kaldığını' ifade etti. Erdoğan, merkezi ve yerel yönetimlerin iş birliği yapmamasının şehirlere zarar vereceğini vurguladı. Akif Beki ise, muhalefet belediyelerine yönelik ayrımcılık yapılmadığını savunarak, Hatay'ın durumunun neden farklı olduğunu sorguladı.
6 Şubat 2024

Antalya'nın Kepez ilçesinde meydana gelen ve bir kişinin ölümüne neden olan teleferik faciasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz dahil olmak üzere 5 kişi tutuklandı. Bu kişilerin tutuklanması, olayın sorumlularının belirlenmesi ve adaletin sağlanması açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Soruşturma, facianın nedenlerini ve sorumlulukları detaylı bir şekilde incelemeye devam ediyor.
14 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında montajlı videoyu gerçekmiş gibi anlatmasına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, AKP İstanbul İl Başkanlığı önüne 'Montajcı sahtekarlarla helalleşmeyeceğiz' yazılı siyah çelenk bırakarak, Erdoğan ve AKP'yi montaj videolarla algı yönetimi yapmakla suçladı. Kılıçdaroğlu da daha önce Erdoğan'ı 'Montajcı sahtekar' olarak nitelendirmişti.
23 Mayıs 2023

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, AKP döneminde İBB'nin özel bir şirketten arazi satın alması sonucu 106 milyon dolar zarara uğratıldığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı'nın yolsuzluk dosyalarına el koyduğu ancak dönemin yöneticileri hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmadığını belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Metal Yapı Konut'tan satın alınan ve imar planı değiştirilen eski lunapark arazisi de dahil olmak üzere 50 yolsuzluk dosyası hazırlandı. Gökce, konunun takipçisi olacaklarını ve kamu kaynaklarının bu şekilde kullanılmasına ilişkin takdiri kamuoyuna bıraktığını ifade etti.
26 Nisan 2023

Osman Kavala'nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra'nın CHP'den 14 Mayıs seçimleri için aday adayı olduğu iddiası, hem CHP kaynakları hem de Ayşe Buğra tarafından yalanlandı. CHP kaynakları Buğra'nın herhangi bir başvuruda bulunmadığını belirtti. Ayşe Buğra ise iddiayı duyduğunu ancak adaylık durumunun olmadığını ifade etti.
25 Mart 2023

Beyoğlu'nda bir eğlence mekanında üç kadın müşteri ile işletme çalışanları arasında çıkan kavga sonucunda kadınların darp edildiği güvenlik kamerası kayıtlarıyla tespit edildi. Olayın ardından şüpheliler gözaltına alındı ve 'kasten yaralama' ve 'cinsel taciz' suçlarından mahkemeye sevk edildi. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, güvenlik gerekçesiyle mekanın mühürlendiğini duyurdu. Mekanın içinde ruhsatsız bir spa da bulunduğu belirtildi.
3 Ağustos 2024

CHP'li Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, belediyenin eski AKP'li başkanı Turgut Altınok'un iddia ettiği 10 milyon lira borç miktarının aksine, gerçek borcun 1 milyar 755 milyon lira olduğunu duyurdu. Bu açıklama, 31 Mart yerel seçimlerinde Keçiören Belediyesi'nin CHP'ye geçmesinin ardından yapıldı. Borç miktarı belediye binası dahil çeşitli noktalara asılarak kamuoyuna ilan edildi.
6 Mayıs 2024

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine neden olduğu iddia edilen sahte görüntülere ilişkin iddianameyi iade etti. İddianamede, 'Ankara Kuşu' adlı Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar ve Cevheri Güven de suçlanıyordu. Mahkeme, iddianamenin iadesinde, Yaşar ve Güven'in birlikte hareket ettiklerine dair iddia ve delil bulunmadığını belirtti. Ayrıca, iddianamede hangi eylemin ne şekilde hangi suçu oluşturduğuna ilişkin bir anlatımın yer almadığı savunuldu.
26 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerinde ve bazı televizyon kanallarında gösterilen, Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK yöneticileriyle birlikteymiş gibi gösteren montaj videonun 'Bizans oyunlarına' benzediğini söyledi. Erdoğan, montajı 'kıvrak zekanın ürünü' olarak nitelendirirken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, videonun gerçek olup olmadığının önemli olmadığını belirtti. İmamoğlu, devletin içini bozan yapıların milleti bölmeye çalıştığını ve bu tür iftira ve yalanların ülkeye zarar verdiğini ifade etti.
24 Mayıs 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ihracına karşı açtığı dava, Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme, ihracın hukuka uygun olduğunu belirtti. Özcan, parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmiş ve sonrasında partiden ihraç edilmişti. İhraç kararının ardından Özcan, kararı yargıya taşıyacağını duyurmuştu.
9 Ekim 2023

Halk TV'nin imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu, 'Görkemli Hatıralar' programının iptal edildiğini duyurdu. Programın sunucusu Serhan Asker, iptal kararının CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem tarafından verildiğini iddia etti. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise, iptal kararının CHP Genel Merkezi'nden gelen genelgeye göre alındığını belirtti. Eren Erdem'in bu suçlamalar hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.
23 Temmuz 2023

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapıların yıkılacağını ve kimsenin af beklememesi gerektiğini belirtti. Muğla'da Bodrum, Fethiye, Marmaris gibi ilçelerde toplamda binlerce kaçak yapı tespit edildi. Başkan Aras, devletle iş birliği içinde çalışacaklarını ve muhalefet belediyesi olmayacaklarını vurguladı. Kaçak yapıların yıkımı için kararlılık ifade edildi.
3 Haziran 2024

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir barınakta bir köpeğin öldürülmesiyle ilgili sosyal medyada tepki çeken görüntülerin ardından başlatılan soruşturma sonucunda, Murat Bacak ve Sefa Çakmak isimli iki zanlıya bir yıl üç ay hapis cezası verildi. Olay, sosyal medyada geniş yankı bulmuş ve çok sayıda kullanıcı 'konyadakatliamvar' etiketiyle tepki göstermişti. Zanlılar, olayın ardından gözaltına alınmış ve bir ayı aşkın süre tutuklu kalmış, ancak 2 Ocak'ta serbest bırakılmışlardı. Mahkeme, zanlıların 'pişmanlıklarından' dolayı cezayı indirerek hükmün açıklanmasını geri bıraktı.
20 Ocak 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Babala TV'de katıldığı program hakkında gözlemlerini Twitter üzerinden paylaştı. Kaftancıoğlu, iktidar destekçilerinin Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinden rahatsız olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun sorulara özgüvenle yanıt verdiğini belirtti. Ayrıca, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'ye, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun karşılıklı olarak seçmenlerinin karşısına çıkması için çağrıda bulundu.
22 Mayıs 2023
İşaretlediklerim