Renée Zellweger, Hugh Grant ve Colin Firth, Bridget Jones serisinin yeni bir filmi için tekrar bir araya geliyor. İlk filmi 2001'de vizyona giren ve büyük bir başarı elde eden serinin bu yeni filmi, 51 yaşındaki bekar anne Bridget Jones'un günümüz flört ortamında yaşadıklarına odaklanacak. Dördüncü filmin çekimlerinin muhtemelen mayısta başlaması bekleniyor ve film, Helen Fielding'in romanlarına dayanarak romantik olay örgüsünü sürdürecek.
27 Şubat 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Galaları, Brendan Fraser'ın başrolünü üstlendiği ve Oscar adaylığı beklenen 'Balina' filmi ile 2023 yılının ilk gösterimini yapacak. Darren Aronofsky'nin yönettiği ve Venedik Film Festivali'nde prömiyer yapan film, 16 ve 17 Ocak tarihlerinde İKSV Galaları'nda özel gösterimle izleyici karşısına çıkacak. Film, aşırı kiloları ve ruhsal sorunları olan bir İngilizce öğretmeninin hikayesini anlatıyor. Türkiye'de 10 Şubat'ta vizyona girecek olan filmin biletleri 6 Ocak'ta satışa sunulacak.
3 Ocak 2023

Charlie Brooker tarafından yaratılan teknoloji distopyası antoloji serisi Black Mirror, altıncı sezonuyla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yeni sezonun 15 Haziran'dan itibaren Netflix'te yayınlanacağı duyuruldu. Yaratıcı Brooker, bu sezonun şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümlerden oluşacağını vaat ediyor. Altıncı sezonda Aaron Paul, Kate Mara, Salma Hayek Pinault ve Zazie Beetz gibi ünlü isimler yer alacak.
31 Mayıs 2023

Daniel Craig'in James Bond rolünden ayrılmasının ardından, yeni Bond'un kim olacağı merak konusu oldu. Britanyalı aktör Aaron Taylor-Johnson'a bu ikonik rol için resmi bir teklif yapıldı. Taylor-Johnson, teklifi henüz resmen kabul etmese de, bu fikri büyük bir iltifat olarak gördüğünü belirtti. Eğer kabul ederse, 1962'den bu yana James Bond karakterini canlandıran yedinci aktör olacak. Ayrıca, Idris Elba'nın halk tarafından favori olarak görülmesine rağmen Bond rolü için adaylıktan çekildiği belirtildi.
19 Mart 2024

Amazon Prime Video, ilk yerli Amazon Original filmi 'Rüyanda Görürsün'ü 3 Şubat Cuma günü yayınlamaya hazırlanıyor. Murat Boz ve Burcu Özberk'in başrollerini paylaştığı ve Cemal Alpan'ın yönettiği film, aşka ve evliliğe inanmayan iki karakterin rüyada bir araya gelmesini konu alıyor. Film, zengin iş insanı Engin ile orta sınıf aileden gelen Pelin'in bir partide yollarının kesişmesi ve ardından kendilerini evli olarak buldukları fantastik bir hikayeyi izleyiciye sunuyor.
13 Ocak 2023

Emmy ödüllü Türk oyuncu Haluk Bilginer, Pablo Larrain’in yeni filmi 'Maria'nın kadrosuna dahil oldu. Filmde Angelina Jolie ile başrolü paylaşacak olan Bilginer, Yunan asıllı armatör ve iş insanı Aristotle Onassis’i canlandıracak. Filmin senaryosunu Steven Knight kaleme aldı ve ünlü sopranonun 1970’lerin Paris’indeki yalnızlığının son günlerini konu alacak.
1 Ekim 2023

HBO, 'House of the Dragon' dizisinin ikinci sezonunun ilk görüntülerini ve yeni posterlerini Brezilya'daki Comic-Con Experience etkinliğinde paylaştı. 'Game of Thrones' evreninde geçen ve Targaryen hanedanlığının hikayesini anlatan dizi, ikinci sezonda Rhaenyra ve Alicent karakterlerini merkeze alacak ve Targaryenler arasındaki iç savaşı ele alacak. Fragmanda yoğun savaş sahneleri ve ejderha sahneleri öne çıkıyor. Dizinin 2024 yazında izleyiciyle buluşması bekleniyor ve ilk sezondaki birçok oyuncu yeni sezonda da yer alacak.
3 Aralık 2023

Son iki yılda, ünlü erkeklerin kendi adlarıyla güzellik ve bakım markaları çıkarması giderek yaygınlaşıyor. Pharrell Williams, Harry Styles, Idris Elba, Travis Barker ve Jared Leto gibi isimler bu trende öncülük ediyorlar. Brad Pitt de sürdürülebilir yaşlanma karşıtı ürünler sunan Le Domaine markasıyla bu alana katıldı. CNN'in konuyla ilgili yazısında güzellik yazarı David Yi, ünlülerin bu pazarda başarılı olabilmeleri için ürünlerinin en azından 'iyi' olması gerektiğini ve tüketicilerin markaların değerlerini sorguladığını belirtiyor.
4 Ocak 2023

Marvel Sinematik Evreni'nin (MCU) yeni filmi 'The Marvels', ABD'de ilk hafta sonunda 47 milyon dolar hasılat yaparak MCU'nun en düşük açılış rekorunu kırdı. Daha önce bu rekor 55,4 milyon dolarla 'The Incredible Hulk' filmindeydi. 'The Marvels', 2019 yapımı 'Captain Marvel' filminin devamı niteliğinde ve başrollerde Brie Larson, Iman Vellani ve Teyonah Parris yer alıyor. Film, üç süper kahramanın bir tehdit karşısında birlikte çalışmasını konu alıyor.
13 Kasım 2023

76. Cannes Film Festivali, Maïwenn tarafından yönetilen ve başrolünde Johnny Depp'in yer aldığı 'Jeanne du Barry' filmiyle başladı. Festivalde, jüri başkanı Ruben Östlund'un yaklaşımı, Johnny Depp'in mahkeme sürecinden sonraki tepkiler, Brie Larson'ın festivalin anti-feminist geleneğiyle ilişkisi, Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmi, Fransa'daki emeklilik reformu protestolarının etkisi ve Martin Scorsese'nin 'Killers of the Flower Moon' filmi gibi konular merak ediliyor. Festivalin ilk gününde Hirokazu Kore-eda'nın 'Monster' ve Catherine Corsini'nin 'Le Retour' filmleri gösterilecek, Pedro Almodóvar'ın 'Strange Way of Life' filmi de özel gösterimle izleyiciyle buluşacak.
16 Mayıs 2023

Ünlü canavarlar Godzilla ve King Kong'un yer aldığı evrenin beşinci filmi olan 'Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk' için ilk fragman yayınlandı. 2021 yapımı 'Godzilla vs. Kong' filminin yönetmeni Adam Wingard, bu yeni filmde de yönetmenlik görevini üstleniyor. Film, Kong ve Godzilla'nın insanlık için yeni bir tehdide karşı birleşmelerini anlatıyor. Rebecca Hall, Brian Tyree Henry ve Kaylee Hottle gibi isimler serideki rollerine geri dönerken, Dan Stevens ve Fala Chen gibi yeni isimler de kadroya katılıyor. Filmin senaryosu Terry Rossio, Jeremy Slater ve Simon Barrett tarafından yazılmış ve film 12 Nisan 2024'te sinemalarda gösterime girecek.
4 Aralık 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında beş yerli olmak üzere toplam sekiz yeni film gösterime giriyor. Ömer Faruk Yardımcı'nın yönettiği 'Hatıran Yeter', duyma ve konuşma engelli iki gencin aşkını anlatırken, 'Zaferin Rengi' Milli Mücadele döneminde Fenerbahçe'nin bir futbol maçındaki zaferini işliyor. 'Bob Marley: One Love' belgeseli, ünlü müzisyenin hayatını ve müziğini ele alıyor. Dakota Johnson'ın başrolünde olduğu 'Madame Web', macera ve bilim kurgu severleri hedef alıyor. 'Dört Kız Kardeş' ve 'C Takımı' gibi filmler de farklı türlerdeki izleyicilere hitap ediyor.
15 Şubat 2024

Ferrari'nin ilk SUV modeli olan Purosangue, Türkiye'de yıl sonunda 1 milyon 470 bin avro fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci'ye göre, Türkiye'de bu aracı bekleyen 40 kişi bulunuyor ve bu yıl içerisinde sadece bir ya da iki adet araç teslim edilecek. Önümüzdeki yıl ise teslimat sayısının artması bekleniyor.
19 Haziran 2023

ABD'li oyuncu ve aktivist Jane Fonda, 'Call Her Daddy' adlı podcast'te gençlik yıllarının zorluklarından ve hayatın erken dönemlerindeki bağımsızlık arayışından bahsetti. Fonda, genç insanların cevaplaması gereken zor sorular olduğunu ve yaşlandıkça bu soruların kolaylaştığını ifade etti. Ayrıca, bulimik olduğu gençlik dönemlerinde çok mutsuz olduğunu ve 30 yaşına kadar yaşamayı beklemediğini, ancak şimdi 85 yaşında kanserle mücadele ederken kendini 'yenilmez' hissettiğini dile getirdi. Fonda'nın yeni filmi '80 for Brady' ABD'de gösterime girecek.
2 Şubat 2023

Yönetmen Todd Phillips, Joker'in devam filmi olan 'Folie à Deux' isimli yapımın çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Başrol oyuncuları Lady Gaga ve Joaquin Phoenix'e teşekkür eden Phillips, şimdi kurgu aşamasına geçeceğini belirtti. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek. İlk Joker filmi 2019 yılında gösterime girmiş ve hem eleştirmenlerden iyi notlar almış hem de 1 milyar dolarlık hasılata ulaşarak büyük bir ticari başarı elde etmişti.
6 Nisan 2023

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde prömiyer yapan ve Merve Dizdar'a 'en iyi oyuncu' ödülü getiren 'Kuru Otlar Üstüne' filminin ilk fragmanı ve görselleri yayınlandı. Film, Türkiye'de Bir Film dağıtımıyla yakında sinemalarda gösterime girecek. Filmin konusu, tacizle suçlanan ve hayatı altüst olan resim öğretmeni Samet'in hikayesini ve bu süreçte tanıştığı öğretmen Nuray ile ilişkisini ele alıyor.
9 Haziran 2023

ABD'li oyuncu Patrick Dempsey, People dergisi tarafından 2023 yılının 'yaşayan en seksi erkeği' olarak ilan edildi. 57 yaşındaki Dempsey, bu haberi ilk duyduğunda şaşkınlık yaşadığını ve bir şaka olduğunu düşündüğünü ifade etti. Aynı zamanda bir araba yarışçısı olan Dempsey, yakında gösterime girecek 'Ferrari' filminde de rol alıyor. Habere çocuklarının nasıl tepki vereceğini merak ettiğini belirtti.
8 Kasım 2023

Teknoloji distopyası temalı popüler dizi Black Mirror'ın beşinci sezonunun ardından uzun bir aradan sonra altıncı sezonu Haziran ayında Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Yeni sezonda Aaron Paul, Salma Hayek Pinault, Kate Mara gibi ünlü isimler yer alacak. Variety dergisi, yeni sezonun prodüksiyon ve sinematografi açısından daha özenli ve hikayelerin daha ürkütücü olacağını belirtti. Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker, bu sezonun şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümlerden oluşacağını vaat ediyor.
26 Nisan 2023

Amerikalı oyuncu ve aktivist Angelina Jolie, müşterileri yeni gelişen tasarımcılar ve usta zanaatkarlarla bir araya getirmeyi hedefleyen 'Atelier Jolie' isimli bir moda kolektifini hayata geçirdi. Bu kolektif, ölü stokları ve eski malzemeleri kullanarak özgün parçalar üretmeyi ve dezavantajlı gruplara mensup yaratıcı bireylerle işbirliği yapmayı amaçlıyor. Jolie, projenin sürdürülebilirlik odaklı olduğunu ve özgürlüğün kolektifteki ürünler için tek ilham kaynağı olacağını belirtti.
18 Mayıs 2023

Bu hafta sinema salonlarında iki yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film gösterime giriyor. 'Hızlı ve Öfkeli' serisinin merakla beklenen final filmi izleyiciyle buluşuyor. Louis Leterrier yönetmenliğindeki bu filmde Vin Diesel, Jason Statham gibi isimler başrolleri paylaşıyor. Ayrıca romantik komedi, korku ve animasyon türlerinde de yeni filmler sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.
19 Mayıs 2023
İşaretlediklerim