Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremleri sonrasında eleştirilere maruz kalan hükümetin organizasyon ve koordinasyon eksikliklerini kabul ederek, Hatay ziyaretinde vatandaşlardan 'helallik' istedi. Daha önceki Adıyaman ziyaretinde de benzer bir açıklama yapmıştı. Erdoğan, devletin sahada olduğunu ve Hatay için 183 bin konut ile 15 bin köy evi yapmayı planladıklarını belirtti. Ayrıca, ana muhalefetin iddialarını yalanlayarak, hükümetin çalışmalarını savundu.
12 Mart 2023

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), İzmir Seferihisar ve Aydın Kuşadası'ndan Yunanistan'ın Samos adasına seferler düzenleyecek. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Atina'da gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında, Yunan adaları için vize kolaylığı anlaşmasının ardından geldi. Seferihisar-Samos ve Kuşadası-Samos seferleri, belirli günlerde sabah gidiş akşam dönüş şeklinde planlanmıştır. Seferlerin fiyatları, gidiş-dönüş ve kalış süresine göre değişiklik göstermektedir.
8 Şubat 2024

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremlerin ardından Türkiye'nin dört bir yanından depremzedelere yardım gönderiliyor. Ağrı'nın Patnos ilçesinde HDP'li belediye tarafından hazırlanan bir yardım kamyonu, deprem bölgesine ulaştırılmak üzereyken kaymakamlık tarafından durduruldu ve araca el konuldu. HDP, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada dayanışmanın engellenmesinin telafisi mümkün olmayan etkiler yaratacağını belirtti ve engellemelere karşı çıktı.
7 Şubat 2023

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ bölgesindeki Hankendi şehrinde feshedilen de facto Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ne ait devlet başkanlığı binasına Dağlık Karabağ Cumhuriyeti bayrağına basarak girdi. Bu, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'a karşı başlattığı 'antiterör' operasyonun ve Ermeni güçlerin ateşkes kabul etmesinin ardından gerçekleşti. Aliyev, Hankendi ve Hocalı'yı ziyaret ederek Azerbaycan bayrağını göndere çekti ve konuşma yaptı. Azerbaycan, bölgedeki Ermenilere 'eşit yurttaş muamelesi' yapılacağını belirtti.
16 Ekim 2023

Isparta'da etkisini artıran kar yağışı, Davraz Kayak Merkezi ile kent merkezi arasındaki yolu kapattı ve yaklaşık 1000 araç yolda mahsur kaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre kar yağışının yarın akşam etkisini kaybetmesi bekleniyor. Mahsur kalan tatilciler ve bir otobüsteki Rus öğrenciler sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulundu. Isparta Valiliği koordinasyonunda AFAD ve diğer kuruluşlar kurtarma çalışmalarına başladı ve mahsur kalan vatandaşlara kumanya dağıtımı yapıldı.
6 Şubat 2023

Deprem sonrası hasar gören ve onarıldığı iddia edilen Hatay Havalimanı'nın pistinin ticari yolcu uçaklarını kaldıramayacak durumda olduğu belirtiliyor. 17 Mayıs'a kadar Hatay'a gidiş uçuşları durduruldu, ancak Hatay'dan diğer şehirlere uçuşlar devam ediyor. Seçmenlerin 14 Mayıs'taki seçimler için Hatay'a dönüş yapamaması sorun oluşturuyor. Resmi bir açıklama olmamasına rağmen, THY ve DHMİ yetkilileri tam dolulukta uçakların inişinin risk teşkil edebileceğini ifade ediyor.
16 Nisan 2023

Vanspor ile Ankaraspor arasında oynanması planlanan futbol maçı, Van'da yaşanan siyasi gelişmeler nedeniyle ertelendi. Seçilen Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'ın mazbatası, Adalet Bakanlığı'nın itirazı sonucu geri alındı ve mazbata, seçimi kaybeden AKP adayına verildi. Bu kararın ardından Van'da çıkan olaylar sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu, güvenlik endişeleri nedeniyle maçı erteledi.
3 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce bir daha görüşmeyeceğini belirttiği Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Atina'da bir araya geldi. Erdoğan, Yunanistan ziyareti kapsamında önce Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile görüşmüş, ardından Miçotakis ile bir görüşme gerçekleştirmiştir. Erdoğan, geçmişte Miçotakis'i Türkiye'ye F-16 satışlarını engellemeye çalışmakla suçlamış ve Yunanistan'ın Ege'deki adaları silahlandırmasına yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Miçotakis ise iki liderin kaçınılmaz olarak bir araya gelmeleri gerektiğini ifade etmişti.
7 Aralık 2023

Türkiye ile Ermenistan arasındaki Alican Sınır Kapısı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yardım ulaştırılması amacıyla 35 yıl sonra tekrar açıldı. Ermenistan'dan hazırlanan beş TIR yardım malzemesi, Iğdır'daki Alican Köprüsü üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı. Ermenistan heyeti, Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürü ve askeri yetkililer tarafından karşılandıktan sonra deprem bölgesine doğru yola çıktı. Alican Sınır Kapısı en son 1988'deki Ermenistan depreminde yardım geçişi için kullanılmıştı.
11 Şubat 2023

Habertürk'ün iç hatlardaki tek yön uçuşlarda uygulanan tavan fiyata yüzde 43 zam geldiği haberini yalanlayan Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, tavan fiyat artışının gündeme geleceğini belirtti. Nane, geçen sene olduğu gibi bu sene de bir artışın hayata geçmesinin olası olduğunu ifade etti. Nane, tavan fiyat artışının çok önceden yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.
20 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşmek üzere yapacağı Atina ziyareti öncesinde, Yunan basınına verdiği demeçte, 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ifadesinin Batı medyası tarafından çarpıtıldığını savundu. Erdoğan, bu ifadenin terör tehditlerine karşı Türkiye'nin güvenliğini koruma bağlamında kullanıldığını ve Yunanistan'ı tehdit etmek amacı taşımadığını ifade etti. Ayrıca, Miçotakis ile görüşmede iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.
6 Aralık 2023

Van-Hakkari kara yolunun Güzeldere Geçidi bölgesinde bir minibüsün üzerine çığ düşmesi sonucu araç şarampole yuvarlandı. Bu olayda bir kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. Van Valisi Ozan Balcı ve AFAD tarafından yapılan açıklamalara göre, olay yerine AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Karayolları ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kurtarma çalışmaları sonucunda 12 kişi yaralı olarak kurtarıldı ve yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi.
26 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremleri sonrası eleştirilere maruz kalan iktidarın bir parçası olarak Adıyaman'a ziyarette bulundu. Deprem bölgesindeki ilk günlerde istenilen çalışmaların yapılamadığını kabul ederek halktan 'helallik' istedi. Ayrıca, Gölbaşı ilçesindeki konteyner bölgesinde çocuklara para dağıttı ve Türkiye'nin yaşanan büyük felaketten hızla toparlanan bir ülke olduğunu belirtti.
27 Şubat 2023

ABD Savunma Bakanlığı, İran'ın ticari nakliye gemilerine el koyması üzerine Ortadoğu'daki önemli su yollarını izlemek amacıyla bölgeye ek savaş uçakları ve bir savaş gemisi gönderme kararı aldı. Hürmüz Boğazı, dünya ham petrol ve petrol ürünlerinin yaklaşık beşte birinin nakliyesi için kritik bir geçiş noktasıdır. ABD Donanması, bu ayın başlarında İran'ın Umman Körfezi'nde iki ticari tankere el koymasını önlemişti. Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh, bölgedeki varlıklarını ve izleme yeteneklerini artırdıklarını belirtti, ancak ilave jetlerin tam olarak nereye yerleştirileceği ve ne kadar süre kalacağına dair detay verilmedi.
18 Temmuz 2023

Türkiye'nin dış politika ve güvenlik odaklı çabaları çerçevesinde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Müsteşarı İbrahim Kalın ve Savunma Bakanı Yaşar Güler'in Bağdat ve Erbil'e ziyaretleri gerçekleşti. Bu ziyaretler, özellikle PKK ile mücadele ve Haşd-i Şaabi'nin PKK karşıtı operasyonlara dahil edilmesi konularında Bağdat ve Erbil ile işbirliği yapma amacını taşıyor. Ankara, ayrıca Süleymaniye yönetimini PKK'dan uzaklaştırmak ve bölgedeki İran etkisini sınırlamak istiyor. Bu diplomasi trafiği, Türkiye'nin bölgedeki güvenlik ve dış politika hedeflerine ulaşma çabasını yansıtıyor.
7 Mart 2024

Ermenistan'da, iktidarı zorla ele geçirme ve başbakanla hükümet üyelerine suikast iddiasıyla sekiz kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 'Haçlılar Askeri-Yurtsever Toplum Kuruluşu' üyeleri ve Erivan eski belediye başkanı Albert Bazeyan'ın da olduğu belirtildi. Bu kişilerin hükümetin yetkilerini anayasada öngörülmeyen bir şekilde devralarak iktidarı zorla ele geçirme hazırlığı yaptıkları tespit edildi.
25 Eylül 2023

Hatay'da deprem sonrası haberleşme çalışmaları için gelen Yunan gazetecilerin ekipmanları, Diyanet İşleri Başkanlığı personeli tarafından parçalandı. Gazeteciler, toplu gömü alanları yakınında çekim yaparken uyarıldı ve ekipmanlarına el konuldu. Beş saat bekledikten sonra ekipmanları parçalanmış olarak geri verildi. Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'nden bir iletişim ateşesi, Anadolu Ajansı'nın yeni ekipman 'hediye' edeceğini söyledi, ancak gazeteciler bu sözün tutulmadığını belirtti. Gazeteciler, yaşananlar nedeniyle hukuki yollara başvuracaklarını ifade etti.
20 Mart 2023

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da 17 Eylül'de başlattığı 'antiterör' operasyonu sonrasında bölgeden Ermenistan'a göç eden Ermenilerin sayısı 47 bin 115'e ulaştı. Operasyon öncesi bölgedeki Ermeni nüfusun 120 bin olduğu belirtiliyor. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bölgede 'Ermenilere karşı etnik temizliğin yolda olduğunu' iddia etmiş, Azerbaycan ise bölgedeki Ermenilere 'eşit yurttaş' muamelesi yapacağına dair söz vermişti.
27 Eylül 2023

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Tahtaköprü Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye iki söndürme helikopteri, 15 arazöz ve iki su tankı ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
6 Ağustos 2023

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da 'anayasal yapıyı yeniden tesis etmek' gerekçesiyle 'anti-terör operasyonu' başlattığını bildirdi. Açıklamada, Ermenistan silahlı güçlerinin son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmasının, arazilere mayın döşemeyi sürdürmesinin, istihkam ve mevzi çalışmalarında bulunmasının gerilimin artmasına neden olduğu belirtildi. Operasyonun, Üçlü Bildiri'nin hükümlerinin sağlanması, Karabağ ekonomik bölgesindeki provokasyonların önlenmesi, Ermeni silahlı kuvvetlerinin birimlerinin silahsızlandırılması ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin anayasal yapısının yeniden tesis edilmesi amacıyla başlatıldığı ifade edildi.
19 Eylül 2023
İşaretlediklerim