Türkiye'nin ilk kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin 26'ncısı, 31 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek. Festival, kadın sinemacıların eserlerini izleyiciyle buluşturmayı ve sinema sektöründe kadınların daha görünür olmasını hedefliyor. 'Daha Fazlası, Daha Azı Değil' temasıyla düzenlenecek olan festival için başvurular 20 Mart'a kadar yapılabilecek ve filmlerin 2022 veya 2023 yılında üretilmiş olması gerekiyor. Festivalin ödülleri ve program detayları ilerleyen günlerde duyurulacak.
6 Mart 2023

ABD'nin Chicago kentinde üç günlük Türk Festivali düzenleniyor. Festivalde birçok etkinlik yer alacak ve pazar akşamına kadar sürecek. TRT Haber'in haberine göre, festivalde en çok öne çıkan etkinlik mehter marşı oldu ve Amerikalılar mehter takımının konserini dinlemek için dakikalarca bekledi. Festival, binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor ve büyük bir coşkuyla devam ediyor.
26 Mayıs 2024

14-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde gösterilecek ilk filmler açıklandı. Festival, Cannes'da prömiyerini yapan 'May December' filmi ile açılacak. Festivalin uluslararası programında Cannes, Berlin, Karlovy Vary, Selanik gibi dünya festivallerinde prömiyerini yapan ve önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Toronto Film Festivali'nin ardından ülkemizde ilk kez Ayvalık'ta gösterilecek yılın merakla beklenen filmleri yer alıyor. Festivalde ayrıca, 'Sararmış Yapraklar', 'Canavar', 'Öğretmenler Odası', 'Kabahatliler', 'Umudunu Kaybetme', 'İnşallah Erkek Olur', 'Dört Kız Kardeş', 'Nasıl Seks Yapacağız?', 'Vurgun Yemek', 'Güzel Günler', 'Çözümler Kitabı' ve 'Yeniden Başla' gibi filmler de izleyiciyle buluşacak.
24 Ağustos 2023

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’nde sıcak hava balon turizmi başladı. İlk uçuş, yerli ve yabancı turistlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Vali Türker Öksüz, bölgenin Özel Çevre Koruma Bölgesi olduğunu ve bu niteliğin korunarak balon etkinliğinin yapılacağını belirtti. Katılımcılar, göl manzarasının harika olduğunu ifade etti.
14 Temmuz 2024

Ankara'nın ünlü sinema salonlarından Kavaklıdere Sineması, 2007 yılında kapanmasının ardından 16 yıl sonra yeniden açılmaya hazırlanıyor. Sinema, yenilenme çalışmaları öncesinde 15-16 Nisan tarihlerinde 'Bir Zamanlar Kavaklıdere; Sinemada Buluşalım!' adlı bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlikten elde edilecek gelir, sinemanın yenilenmesi için kullanılacak. Etkinlik kapsamında söyleşiler, tiyatro oyunları, sinema gösterimleri, stand-up şovları ve konserler gerçekleştirilecek.
10 Nisan 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 27. İstanbul Tiyatro Festivali'nde öne çıkan altı oyun belirlendi. Bu oyunlar arasında Pina Bausch'un başyapıtı Café Müller, İstanbul Rumlarının geçmişinden bugüne uzanan iki kısa oyunun yanı sıra hem sinema hem tiyatronun araçlarını kullanan deneysel bir performansla izleyicilerin karşısına çıkan Büyük Zarifi Apartmanı, Anadolu'nun masallarından ilham alarak kurgulanan ve anlatı tiyatrosuyla interaktif enstalasyonu birleştiren Çirkin, Wajdi Mouawad'ın Kız Kardeşler oyunu, Ercan Kesal'ın yazıp oynadığı Ayazmanın Yılanı ve ataerkillik, imtiyaz ve yaratıcılığa dair tabuları sorgulayan Ustalık Sınıfı yer alıyor.
1 Ekim 2023

Filmekimi festivalinde bu yıl da dünya festivallerinden ödüllerle dönmüş filmler gösterilecek. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği festival, 13-22 Ekim tarihlerinde İstanbul’da, 20-22 Ekim tarihlerinde İzmir’de sinemaseverlerle buluşuyor. Festivalde öne çıkan filmler arasında 'Zavallılar', 'Bir Düşüşün Anatomisi', 'The Zone of Interest', 'Öğretmenler Odası', 'Çocuk ve Balıkçıl', 'Dört Kız Kardeş', 'Umudunu Kaybetme', 'Canavar', 'Mükemmel Günler' ve 'Hayat' bulunuyor.
6 Ekim 2023

Samsun'da düzenlenen Karadeniz 3'üncü Evcil Hayvan ve Doğa Festivali (Samsun Pet Fest 2023) kapsamında bir kedi ve köpek kostüm yarışması gerçekleştirildi. Festival, evcil hayvan sahiplerini, hayvanseverleri ve evcil hayvan sahibi olmayı planlayanları bir araya getirdi. Kostüm yarışmasında dereceye giren hayvanların sahiplerine mama ve aksesuar hediye edildi. Festival, kedi ve köpekler için düzenlenecek parkur yarışmalarıyla sona erecek.
16 Eylül 2023

2-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 34'üncü Ankara Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarışması'nın jürisi belli oldu. Jüri başkanlığını yönetmen Derviş Zaim'in üstlendiği yarışmanın diğer jüri üyeleri yazar Mine Söğüt, kurgucu Mustafa Preşeva, oyuncular Murat Kılıç ve Selin Yeninci'den oluştu. Festivalde toplam 225 bin liralık ödül verilecek. Bu sene ayrıca en iyi film ödülü kazanan filmin yönetmenine bir sonraki filmi için; ilk defa yapımcı Cemal Okan tarafından 'Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü' verilecek.
16 Ekim 2023

İstanbul Modern Sinema, Locarno Film Festivali'nden seçilmiş 10 filmi Türkiye'de ilk kez izleyiciyle buluşturacak. 23 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikte, farklı coğrafyalardan genç sinemacıların ödüllü filmleri gösterilecek. Seçkide, Altın Leopar ödüllü 'Kritik Bölge', En İyi Avrupa Filmi seçilen 'Yannick' ve En İyi Yönetmen ödülü alan 'Bozkır' gibi filmler yer alıyor. Ayrıca, 'Formülün Bekçileri' filminin yönetmeni Dragan Bjelogrlić, etkinlik kapsamında İstanbul'daki sinemaseverlerle buluşacak.
10 Kasım 2023

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 18-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde yarışacak 11 film belirlendi. Festival komitesi, bu yıl 45 yapımın başvurduğu Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 11 filmin jüri karşısına çıkacağını açıkladı. Festivalde altı filmin dünya prömiyeri, iki filmin ise Türkiye prömiyeri gerçekleşecek. 'En İyi Film Ödülü'nün 500 bin lira olduğu yarışmada tüm kategorilerde toplam 1 milyon 60 bin lira tutarında ödül verilecek.
25 Ağustos 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Kurban Bayramı tatilinde nüfus 900 bini aştı ve su kaynakları yetersiz kaldı. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, bayram süresince ve yaz boyunca su ihtiyacı duyan vatandaşlara ücretsiz su temini sağlanacağını belirtti. Hem Muğla Büyükşehir Belediyesi hem de Bodrum Belediyesi ekipleri, vatandaşların sağlıklı suya ulaşması için çalışmalarını sürdürecek.
16 Haziran 2024

Bodrum'da dalgıçların katılımıyla gerçekleştirilen temizlik çalışmasında denizden 2,5 ton atık çıkarıldı. Bitez Koyu'nda toplanan plastik şişe, içecek kutusu, plastik kasa, araba lastiği ve duba gibi atıklar, Bitez Üç Fidan Parkı'nda sergilendikten sonra atık merkezine götürüldü. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, bu tür çalışmaların tüm Türkiye'de yapılması gerektiğini vurguladı. Etkinlik, 'Denize en çok mavi yakışır' sloganıyla düzenlendi.
22 Mayıs 2024

14-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde bu yıl, dünya festivallerinde dikkat çeken yerli ve yabancı yapımlar gösterilecek. Festival kapsamında 'Genç Sinema' programı ile üniversite öğrencileri sinema profesyonelleriyle buluşacak ve 'çocuk günü' etkinlikleri düzenlenecek. Festivalde ayrıca, geçen yıl hayatını kaybeden usta sinemacı Jean Luc Godard anısına 'Nefret / Le Mépris' filmi gösterilecek.
2 Ağustos 2023

ENKA Sanat, 17 Ekim'de başlayacak olan yeni sezonunu geniş bir yelpazeyle açıyor. Program, caz ve klasik müzik konserlerinden oluşuyor ve birçok ünlü sanatçıyı ağırlayacak. Yeni sezon, Ceylan Ertem, Coşkun Karademir ve Cenk Erdoğan'dan oluşan 'Yekpâre Trio' konseriyle başlayacak. Ayrıca, Cumhuriyetin 100'üncü yılını kutlamak için özel etkinlikler düzenlenecek. Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, Atatürk Haftası'nda ENKA Oditoryumu'na konuk olacak. Borusan Quartet, sezon konserlerinin Avrupa yakası ayağı için ENKA Oditoryumu'nda iki konser verecek.
16 Ekim 2023

Arter Çocuk Festivali, bu yıl 1-3 Eylül tarihleri arasında 'Dünya ve Ben' başlığıyla düzenlenecek. Festival, 6-11 yaş arası çocukları dünya, diğer canlılar ve doğayla kurduğumuz ilişkiyi sanat yoluyla yeniden düşünmeye davet ediyor. Festival programı, rehberli sergi turları, atölyeler, ekoloji ve sürdürülebilirlik üzerine keşif alanları, dans ve performansa dayalı etkinliklerden oluşuyor. Festival kapsamında ayrıca ücretsiz 'Keşif Saati' etkinlikleri de düzenlenecek.
21 Ağustos 2023

Bu yıl 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum'da yer alacak ilk projeler belli oldu. Uzun Metraj Kurmaca ve Belgesel Work-in-Progress Platformları'na toplam 10 proje seçildi. Bu projeler arasında Erkan Tahhuşoğlu'nun 'Döngü', Ozan Yoleri'nin 'Güzel Bir Gece', Pınar Yorgancıoğlu'nun 'Karanlıkta Islık Çalanlar' gibi isimler yer alıyor.
31 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür bünyesinde, İstanbul'un farklı yerlerinde birçok kültür ve sanat etkinliği düzenlenecektir. Müze Gazhane'de konserler, atölyeler, stand-up gösterileri ve söyleşiler; Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda tiyatro oyunları; Festival Park Kadıköy'de canlı müzik etkinlikleri; Yerebatan Sarnıcı ve Şerefiye Sarnıcı'nda müzik dinletileri ve Taksim Sanat'ta bir sergi yer alacak. Ayrıca Miniatürk'te bir model sergisi açıldı ve İBB Kültür işletmesine ait müzeler yaz saati uygulamasına geçerek saat 22:00'ye kadar ziyaret edilebilecek.
6 Haziran 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ekibi, 52’nci İstanbul Müzik Festivali'nde öne çıkan beş konseri Diken okurları için seçti. Festival, 21 Mayıs'ta başlayıp 12 Haziran'a kadar sürecek ve İstanbul'un çeşitli mekanlarında 25 konser sunacak. Önerilen konserler arasında Maria João Pires, Khatia Buniatişivili, Borusan Filarmoni Orkestrası, Budapeşte Festival Orkestrası ve Tekfen Filarmoni Orkestrası yer alıyor. Festivalin bu yılki teması 'Kökler' olarak belirlendi.
25 Mayıs 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Şampiyonlar Ligi 2'nci eleme turu rövanş maçları 1-3 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 5-0 yendiği Zimbru ile deplasmanda karşılaşacak. Adana Demirspor ve Beşiktaş ise 3 Ağustos'ta sahaya çıkacak. Şampiyonlar Ligi'nde ise Galatasaray, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı Zalgiris'i ağırlayacak.
31 Temmuz 2023
İşaretlediklerim