Titanik gemisinin enkazına turistik sefer düzenleyen 'Titan' denizaltısının 18 Haziran'da parçalanması sonucu beş kişi hayatını kaybetti. Bu olayın ardından, 1997'de Titanik filmiyle büyük başarı yakalayan yönetmen James Cameron'a, Titan faciasını konu alacak bir dizi veya film için teklif götürüldüğü belirtiliyor. Projeyle ilgili olarak Hollywood yıldızlarının da başrolde yer alabileceği ve diğer yönetmenlerin de projeye dahil olabileceği konuşuluyor.
14 Temmuz 2023

Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un son filmi 'Merhamet Hikayeleri' (Kinds of Kindness) yarın Türkiye’de vizyona giriyor. Filmin başrollerinde Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe ve Margaret Qualley yer alıyor. Jesse Plemons, bu filmdeki performansıyla 77’nci Cannes Film Festivali’nde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı. Film, üç ayrı bölümde çaresiz bir adam, denizde kaybolan karısının geri döndüğünü düşünen bir polis memuru ve özel yeteneklere sahip birini bulmaya kararlı bir kadının hikayesini anlatıyor.
4 Temmuz 2024

Çağan Irmak'ın yazıp yönettiği ve Netflix için hazırlanan 'Yaratılan' adlı dizinin ilk fragmanı yayınlandı. Dizi, Mary Shelley'nin 'Frankenstein' eserinden esinlenerek oluşturulmuş ve 20 Ekim'de izleyiciyle buluşacak. Başrollerini Erkan Kolçak Köstendil ve Taner Ölmez'in paylaştığı dizinin konusu, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde geçiyor ve 'ölüm ve sonrası' konusuna odaklanıyor.
7 Eylül 2023

Teknoloji distopyası temalı popüler dizi Black Mirror'ın beşinci sezonunun ardından uzun bir aradan sonra altıncı sezonu Haziran ayında Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Yeni sezonda Aaron Paul, Salma Hayek Pinault, Kate Mara gibi ünlü isimler yer alacak. Variety dergisi, yeni sezonun prodüksiyon ve sinematografi açısından daha özenli ve hikayelerin daha ürkütücü olacağını belirtti. Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker, bu sezonun şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümlerden oluşacağını vaat ediyor.
26 Nisan 2023

Amy Winehouse’un hayatını konu alan 'Back to Black' filmi, yönetmen Sam Taylor-Johnson tarafından beyazperdeye taşındı. Film, Winehouse’un Yahudi bir ailede yetişme sürecini, kariyerini, aşklarını ve bağımlılığını anlatıyor. Eleştirmenler filmi genellikle olumsuz değerlendirse de, başrol oyuncusu Marisa Abela’nın performansı beğeni topladı. Film, Britanya gişesinde açılış haftasında zirveye yerleşti.
16 Mayıs 2024

Ali Atay'ın yönettiği ve popüler bir film olan 'Ölümlü Dünya'nın devam filmi 'Ölümlü Dünya 2'nin ilk fragmanı yayınlandı. Film, 1 Aralık'ta sinemalarda gösterime girecek. Fragman, Mermer ailesinin maceralarını konu alan ve komedi unsurları içeren filmin hayranları tarafından merakla beklenen yeni bölümüne dair ipuçları sunuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Doğu Demirkol gibi isimler yer alıyor.
16 Kasım 2023

12 Eylül darbesi sırasında gözaltına alınan ve işkenceyle öldürülen Ali Uygur'un hikayesi, Adnan Korkmaz tarafından yazılan 'Adı Kayıp' adlı kitapta ele alınıyor. Kitap, Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlanmış ve altı yıllık bir çalışmanın ürünü olarak tanıtılıyor. Uygur'un kanlı botlarının bir başka gözaltındaki kişiye gösterilmesi ve cesedinin kimsesizler mezarlığında başka bir isimle gömülü bulunması gibi detaylar kitapta yer alıyor. Kitabın adı, gözaltında ölen herkes için Adnan Yücel tarafından yazılan bir şiirden alınmış.
18 Nisan 2023

Charlie Brooker tarafından yaratılan teknoloji distopyası antoloji serisi Black Mirror, altıncı sezonuyla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yeni sezonun 15 Haziran'dan itibaren Netflix'te yayınlanacağı duyuruldu. Yaratıcı Brooker, bu sezonun şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümlerden oluşacağını vaat ediyor. Altıncı sezonda Aaron Paul, Kate Mara, Salma Hayek Pinault ve Zazie Beetz gibi ünlü isimler yer alacak.
31 Mayıs 2023

İskoçyalı komedyen Richard Gadd, kariyerinin başlarında cinsel saldırıya uğrar ve bu deneyimi sahneye taşır. Daha sonra bir kadının takıntılı tacizine maruz kalır ve bu süreci 'Baby Reindeer' adlı gösteri ile işler. Netflix dizisi, bu iki olayın birleşiminden oluşur ve Gadd'in bu travmalarla nasıl başa çıktığını dramatize eder. Dizi, gerçek hayatta yaşanan taciz ve cinsel saldırı olaylarının derin psikolojik etkilerini ve adalet sisteminin bu tür durumlara yaklaşımını ele alır.
28 Nisan 2024

Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrollerini paylaştığı Disney+ orijinal yapımı 'Aktris' dizisinin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 31 Mayıs'ta yayınlanacak olan dizi, suç, gerilim ve mizah öğelerini içeriyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği ve senaryosunu Hakan Bonomo'nun yazdığı dizide, Türkiye'nin en ünlü yıldızının hem ışıltılı hem de karanlık dünyasını konu alıyor. Dizide ayrıca Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek ve Serhat Kılıç gibi isimler rol alıyor.
10 Nisan 2023

18 Haziran'da Atlantik Okyanusu'ndaki Titanik gemisinin enkazına turistik gezi düzenleyen OceanGate şirketine ait Titan denizaltısı patlamış ve beş kişi yaşamını yitirmişti. Bu trajik olay, MindRiot Entertainment ve yapımcı E. Brian Dobbins tarafından film yapılacak. Bu, Titan kazası hakkında yapılan ilk uzun metrajlı film olacak. Daha önce Britanyalı yayın kuruluşu Channel 5, 'Titanic Sub: Lost at Sea' adlı bir belgesel yayınlamış ve MindRiot da OceanGate’in eski görev direktörü Kyle Bingham hakkında 'Salvaged' adlı kendi belgesel dizisini hazırlamıştı.
29 Eylül 2023

Disney+ dijital yayın platformu, 'kod adı Avcı' olarak duyurulan yeni orijinal dizisi 'Aktris'i çok yakında izleyiciyle buluşturacağını açıkladı. Dizinin başrollerinde Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu yer alıyor. Gerilim-suç-mizah türündeki dizinin yönetmenliğini Soner Caner üstlenirken, senaryosunu Hakan Bonomo yazdı. Dizinin çekimleri geçen aylarda tamamlandı ve yeni sahne kareleri paylaşıldı.
27 Mart 2023

Altın Küre ödüllü aktör Jeremy Allen White'ın başrolünde olduğu 'The Bear' dizisinin ikinci sezonu, 19 Temmuz'da Disney+ üzerinden izleyicilerle buluşacak. Dizi, dram ve komedi türlerini harmanlayan bir yapım olarak tanımlanıyor. Yeni sezonda Emmy ödüllü Bob Odenkirk konuk oyuncu olarak yer alacak ve başarılı oyuncu Molly Gordon da kadroya katılacak.
11 Mayıs 2023

Altın Küre ödüllü Jeremy Allen White'ın başrolünde olduğu 'The Bear' dizisi, FX kanalından üçüncü sezon onayını aldı. Dramedi türündeki dizi, izleyicilere görsel bir şölen sunuyor ve yeni sezonun 2024 yılında yayınlanması planlanıyor. Dizinin ikinci sezonunda, ana karakterlerin bir sandviç dükkanını üst düzey bir restorana dönüştürme çabaları konu edilmişti.
6 Kasım 2023

Türk oyuncu Haluk Bilginer, Elisabeth Moss'un hem yapımcılığını yaptığı hem de başrolde oynadığı 'The Veil' adlı dizide yer alacak. Dizi, Steven Knight tarafından yazılan ve bir ajan ile bir terörist arasındaki gerilimi konu alıyor. Hikaye, İstanbul, Paris ve Londra arasında geçiyor ve dizinin bazı bölümleri Türkiye'de çekildi. Moss, çekimler için iki ay Türkiye'de bulundu ve Aksaray-İstanbul arasında mekân araştırması yaptı.
18 Mart 2023

Komedyen Doğu Demirkol'un kendi yaşam öyküsünden esinlenerek senaryosunu yazdığı 'Doğu' adlı dizi, iki yıl aradan sonra ikinci sezonuyla 18 Nisan'da Blu TV'de izleyiciyle buluşacak. Dizide, ailesi ve çevresi tarafından destek görmeyen bir gencin komedyen olma hayalini kovalaması konu alınıyor. Yeni sezonda Demirkol'a Evliya Aykan, Ege Kökenli, Banu Fatocan, Kubilay Tuncer ve Keremcem gibi isimler eşlik edecek.
3 Nisan 2023

Ünlü oyuncu Ünal Silver, 75 yaşında hayatını kaybetti. Silver, 'Muhteşem Yüzyıl', 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', 'Yalancı Yarim', 'Bir Bulut Olsam', 'Poyraz Karayel', 'Hokkabaz', 'Dedemin İnsanları' gibi birçok dizi ve filmde rol almıştı. Oyuncunun ölüm haberini menajeri Renda Güner sosyal medya hesabından duyurdu.
29 Ağustos 2023

Time dergisinin televizyon eleştirmeni Judy Berman, 2023 yılının en başarılı 10 dizisini belirledi. Listede Rian Johnson'ın 'Poker Face' dizisi 10. sırada yer alırken, 'The Other Two', 'Dead Ringers', 'Telemarketers', 'The Curse', 'Beef', 'Rain Dogs', 'I’m a Virgo' gibi diziler sıralamada kendine yer buldu. 'Succession' ve 'Reservation Dogs' dizileri ise Berman tarafından birinci sıraya konuldu. Ayrıca makalede Indiewire'ın 2023'ün en iyi 25 filmini ve New York Times'ın yılın en iyi 10 kitabını seçtiği bilgisi de veriliyor.
4 Aralık 2023

Disney Plus yapımı 'Atatürk' dizisi, yayınlanmayacağı iddialarının ardından FOX ve Lanistar Medya tarafından iki film olarak seyircilerle buluşacak. İlk film 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda FOX kanalında, ikinci film ise 22 Aralık'tan itibaren sinemalarda olacak. Her iki film 2024 yazında da FOX ekranlarında yayınlanacak. Yapımda, Mustafa Kemal Atatürk'ü Aras Bulut İynemli canlandırırken, yönetmenliği Mehmet Ada Öztekin, yapımcılığı ise Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu üstleniyor.
2 Ağustos 2023

The White Lotus dizisinin yaratıcısı Mike White, dizinin yeni sezonunun 'daha uzun, daha büyük ve daha çılgın' olacağını ifade etti. White, senaryolar üzerinde çalıştığını ve çekimlere 2024'ün başında başlamayı umduğunu, ancak bu durumun stüdyolar arasındaki anlaşmaya bağlı olduğunu belirtti. Üçüncü sezonun Tayland'da çekileceği ve Doğulu ile Batılı kültürlerin karşılaşmasını ele alacağı bilgisi paylaşıldı. HBO CEO'su Casey Bloys, dizinin üçüncü sezonunun 2025'te yayınlanabileceğini açıkladı.
18 Kasım 2023
İşaretlediklerim