Karikatürist Musa Kart, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Nazi lideri Adolf Hitler ile birlikte çizdi. Bu karikatür, İsrail'in Refah'ta sivillere yönelik bombalı saldırılarının ardından geldi. Birleşmiş Milletler'in Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in saldırılarını durdurmasını istemiş, ancak İsrail bu karara uymamıştı. Saldırılarda en az 45 Filistinli hayatını kaybetmişti.
28 Mayıs 2024

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heykelini dikmek üzere Erdoğan'dan onay talebinde bulundu. Özcan, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması durumunda Bolu'nun en görünür yerine heykelini dikeceğini söylemiş ve bu sözünü Bolu Belediye Meclisi toplantısında da tekrarlamıştı. Mevzuata göre yaşayan bir kişinin heykelinin dikilmesi için kişinin muvafakatının alınması gerektiğini belirten Özcan, Erdoğan'a bu izni almak için mektup yazdığını duyurdu.
13 Haziran 2023

İspanya'nın Barselona şehri, Gazze Şeridi'nde kalıcı bir ateşkes sağlanana, Batı Şeria'da şiddetin sona erdirilene ve Filistin halkının temel haklarının Birleşmiş Milletler kararlarıyla güvence altına alınana kadar İsrail ile tüm kurumsal ilişkilerini askıya aldı. Belediye Meclisi, insani yardımların Gazze'ye ulaştırılması ve uluslararası insan haklarına aykırı ekonomik işlemlerin durdurulması gerektiğini belirtti. Barselona Belediye Meclisi'nin lideri Ada Colau, insan haklarının savunulması gerektiğini vurguladı. Daha önce, Barselona Belediye Başkanı Ada Colau döneminde İsrail'in Filistin'e karşı uyguladığı politikalar nedeniyle Tel Aviv ile kardeş şehir protokolü askıya alınmış, ancak yerel seçimler sonrası Jaume Colboni'nin başkan olmasıyla protokol yeniden yürürlüğe konmuştu.
24 Kasım 2023

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grubu bulunan tüm partiler, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması ve en az 500 kişinin ölümüne sebep olması sonrası Filistin için ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride, hastaneye yapılan saldırının 'insanlık suçu' olduğu belirtildi ve 'bu vahşetin durdurulması için dünya parlamentolarını tutum ve inisiyatif almaya' davet edildi.
17 Ekim 2023

Ahmet Hakan, köşe yazısında Fatih Erbakan'ın Türkiye hükümetinin İsrail'e jet yakıtı sattığı ve Kürecik radar istasyonunu İsrail için kullandırdığı yönündeki iddialarını ele alıyor. Hakan, İsrail bakanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaretlerine dikkat çekerek, Erbakan'ın iddialarının bu durumla çeliştiğini öne sürüyor. Ayrıca, Erdoğan'a yönelik artan düşmanlık ve hakaretlerin sebeplerini sorguluyor.
28 Nisan 2024

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirirken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı da etiketledi. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik benzer bir paylaşımda bulunan Katz, Erdoğan'ın Hamas'a destek vermesini ve Türkiye'nin Instagram'a erişimi engellemesini eleştirdi. İmamoğlu, Katz'ın önceki eleştirilerine sert bir yanıt vermişti. Katz, yeni paylaşımında Erdoğan'ı 'antisemit diktatör' olarak nitelendirdi ve Türkiye'deki Instagram kısıtlamalarını eleştirdi.
6 Ağustos 2024

Çin Dışişleri Bakanlığı, Filistinli grupların diyalog ve istişare yoluyla uzlaşma sağlamasını desteklediğini belirtti. Çin, geçmişte İran ve Suudi Arabistan arasında başarılı bir arabuluculuk gerçekleştirerek dikkat çekmişti. Bu başarı, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın da dikkatini çekerek, Çin'den Filistin-İsrail meselesinde de arabuluculuk yapmasını istemesine yol açtı. Çin'in bu yeni arabuluculuk girişimi, Hamas ve El Fetih arasında birlik sağlama amacı taşıyor.
29 Nisan 2024

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Hamas militanları tarafından kaçırılan ve öldürülen bir kadının kıyafetini eleştirerek Gazze'deki ölümlerin ilgi görmediğini savundu. Bu paylaşımı Twitter'da büyük tepki çekti. Ün, bir zamanlar 'Sağlam İrade' rumuzuyla Twitter'da terör estiren ve nam salmış eski 'Ak trol' Taha Ün'ün eşi olduğu hatırlatıldı. Ün'ün bu paylaşımına tepki gösterenler arasında gazeteciler, siyasetçiler ve sosyal medya kullanıcıları bulunuyor.
19 Ekim 2023

Ünlü Avustralyalı oyuncu Cate Blanchett, 77. Cannes Film Festivali'nde Filistin'e destek vermek amacıyla siyah, beyaz ve yeşil renklerden oluşan bir elbise giydi. Elbisesinin kuyruğunu kaldırdığında Filistin bayrağının renkleri ortaya çıktı. Blanchett, daha önce Gazze için yapılan ateşkes çağrısının imzacısı olmuş ve Avrupa Parlamentosu'nda Gazze için acil ateşkes çağrısında bulunmuştu.
22 Mayıs 2024

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın seçim konvoyu sırasında Okmeydanı'nda yolu kapatan ekiplere hasta taşıyan aracın geçişine izin verilmesini isteyen bir kişi, 'siyasi parti faaliyetini zorla engellemek' suçlamasıyla tutuklandı. Olay, Yıldız'ın Twitter hesabından 'marjinal grupların saldırısı' olarak nitelendirilmesi ve iktidar gazeteleri tarafından 'DHKP-C provokasyonu' olarak gösterilmesinin ardından yaşandı. Gözaltına alınan kişilerden biri, MHP'ye uzun yıllar hizmet ettiğini belirterek PKK ile ilişkilendirilmesini reddetti. Gözaltına alınan kişilerden biri serbest bırakıldıktan sonra tekrar tutuklandı.
25 Mayıs 2023

Ahmet Hakan, Hürriyet'te yayımlanan yazısında Vakko'nun olimpiyat kıyafetlerinin mankenler üzerinde duruşunu beğendiğini ancak sporcular üzerinde aynı etkiyi yaratmadığını belirtti. Hakan, kıyafetlerin sporcuların vücut ölçülerine tam oturmadığını ve açılış töreninde kötü açılar ve ışık altında çekilen fotoğrafların bu durumu daha da belirgin hale getirdiğini ifade etti. Ayrıca, Vakko'yu İsrail'in politikalarıyla ilişkilendiren eleştirileri Yahudi düşmanlığı olarak nitelendirdi ve Vakko'nun yerli ve milli bir şirket olduğunu vurguladı.
28 Temmuz 2024

Meta, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye ile ilgili Instagram’da yayınladığı taziye mesajını sildi. Bu olay, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Instagram’a erişimi engellemesinin ardından geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’ın kapatılma gerekçesi olarak 'katalog suçlar çerçevesine uyulmaması'nı göstermişti. Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan, durumu 'yeni skandal' olarak nitelendirdi.
6 Ağustos 2024

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini ve milletvekili seçimlerine AKP listelerinden gireceklerini açıklamasının ardından, parti hakkında olumsuz içerikler içeren haber ve yazılara erişim engeli getirildi. Bu engellemeler, İstanbul 8'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'kişilik hakları ihlali' gerekçesiyle uygulandı. Engellenen içerikler arasında, HÜDA-PAR'ın Hizbullah ile ilişkilerini ele alan haberler de bulunuyor.
31 Mart 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesi halinde heykelini dikeceği yönündeki sözünü hatırlatarak, bu sözü yerine getireceğini belirtti. Erdoğan'ın Bolu'da en çok oyu aldığı Dörtdivan ilçesinde heykelin dikilebileceğini ifade etti. MHP'li meclis üyesi Necdet Çakır, Erdoğan'ın heykelinin yanına bir bozkurt heykeli dikilmesini önerdi ve heykelin maliyetinin İl Başkanı İlhan Bey tarafından karşılanacağını söyledi. Özcan ise heykelin belediye tarafından yapılacağını vurguladı.
3 Haziran 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti üzerinden ülkücü harekete yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi ve 'hesaplaşacağız ama helalleşmeyeceğiz' dedi. Bahçeli, Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış’ın tutuklanıp yerine kayyım atanmasından dolayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı tebrik etti. Ayrıca, terörist belediye başkanları ve milletvekillerine karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirtti. Bahçeli, normalleşme tartışmalarına da 'bölünme ve ayrılmada mı yumuşak huylu olmamızı bekliyorsunuz' diyerek katıldı.
4 Haziran 2024

Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında oynanan futbol maçında Fenerbahçe taraftarları, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Hizbullah'ı temsil eden HÜDA-PAR üyelerine karşı sloganlar attı. HÜDA-PAR, Hizbullah örgütünün devamı niteliğinde bir parti olarak biliniyor ve geçmişte faili meçhul cinayetlerle ilişkilendiriliyor. 2012 yılında kurulan HÜDA-PAR, silahsız siyasi faaliyetler yürütüyor ve AKP listelerinden seçime giren dört adayı milletvekilliğini garantilemiş durumda.
18 Mayıs 2023

Gezi Parkı davasında hüküm giymiş olan Tayfun Kahraman, Hıdırellez günü sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınladı. Mesajında, zor zamanlarda güç, hastalara şifa ve şehit ailelerine metanet dileğinde bulundu. Ayrıca, Gazze'deki zulmün sona ermesi ve dünya genelinde barış ile sevginin hakim olması temennisinde bulundu. Kahraman, mesajında özellikle kızı Vera başta olmak üzere tüm çocukların dileklerinin kabul olmasını diledi.
5 Mayıs 2024

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan 'para sayma' görüntüleri üzerine İstanbul Başsavcılığı soruşturma açtı. CHP İstanbul İl Başkanlığı, görüntülerin 2019 yılında çekildiğini ve görüntülerdeki paranın partinin il başkanlığı binasının alımıyla ilgili olduğunu iddia etti. Soruşturma, görüntülerin gerçekliğini ve olası suç unsurlarını belirlemek amacıyla başlatıldı.
11 Mart 2024

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Altın Portakal Film Festivali'nde, KHK ile görevlerinden çıkarılan iki memurun mücadelesini anlatan 'Kanun Hükmü' adlı belgesel, yarışma seçkisinden çıkarıldı. Yönetmen Nejla Demirci, bu durumu 'sansür' olarak nitelendirdi. Festival yönetimi, belgeselin çıkarılma sebebini, filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği iddiası olarak belirtti.
23 Eylül 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sultanbeyli'de CHP logosuyla 'İktidar olduğumuzda Apo'yu çıkartacağız' yazılı sahte broşür ve sticker bastırıldığını duyurdu. Bu eylemi gerçekleştirenlerin AKP İstanbul ve AKP Sultanbeyli gençlik kollarında görevli iki yönetici olduğunu belirtti. Emniyetle iletişime geçen Kaftancıoğlu, savcılığın henüz bir işlem yapmadığını ve olayın takipçisi olacağını ifade etti.
27 Nisan 2023
İşaretlediklerim