Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşen görüşmede, Erdoğan'ın yanında bulunan boş koltuk sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı buldu. Bu koltuk, Erdoğan'ın hem AK Parti lideri hem de cumhurbaşkanı olarak üstünlük kurma ve tek lider olma mesajı verdiği şeklinde yorumlandı. Ayrıca, bu durumun protokol kuralları açısından da bir mesaj içerdiği, Erdoğan'ın koltuğunun tek olması ve Özel'in yanında boş bir koltuk bulunması dikkat çekti.
2 Mayıs 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti üzerinden ülkücü harekete yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi ve 'hesaplaşacağız ama helalleşmeyeceğiz' dedi. Bahçeli, Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış’ın tutuklanıp yerine kayyım atanmasından dolayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı tebrik etti. Ayrıca, terörist belediye başkanları ve milletvekillerine karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirtti. Bahçeli, normalleşme tartışmalarına da 'bölünme ve ayrılmada mı yumuşak huylu olmamızı bekliyorsunuz' diyerek katıldı.
4 Haziran 2024

Yazıda, Türkiye genel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yerel seçimlerde Özgür Özel'in öne çıktığı belirtiliyor. Seçmenlerin, bu iki liderden Türkiye'nin sorunlarını işbirliği içinde çözmelerini beklediği ifade ediliyor. Erdoğan'ın yeni anayasa yapımını önceliklendirdiği, Özel'in ise bu konuda itirazının olmadığı aktarılıyor. Ayrıca, Özel'in güven artırıcı adımlar olarak Gezi olaylarından dolayı hapis yatanların durumu ve 28 Şubat generallerinin affedilmesi konularını gündeme getirmesi bekleniyor.
26 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP genel merkezine giderek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Görüşme, CHP'nin 12. katında gerçekleşti ve 1 buçuk saat sürdü. Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Özgür Özel'in, görüşmenin detaylarını MYK ile paylaşması bekleniyor.
11 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gelecek yıl kasım ayına kadar erken seçim yapılması çağrısında bulundu. Özel, mevcut hükümetin ekonomik ve sosyal politikalarını eleştirerek, halkın yoksulluk, işsizlik ve mutsuzluk içinde olduğunu belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim kararı alması durumunda bir kez daha aday olabileceğini, aksi takdirde bir daha aday olamayacağını vurguladı. Özel, CHP'nin iktidara hazır olduğunu ve halkın desteğini aldığını ifade etti.
7 Eylül 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik 'Bana abla demeyin' eleştirisine 'Eski dosttan düşman olmaz' diyerek yanıt verdi. Akşener, daha önce Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarını eleştirerek, Özel'in kendisine ve partisine yönelik tutumundan şikayetçi olduğunu belirtmişti. Özel ise, bu eleştirilere rağmen dostluk mesajı vererek, aralarındaki ilişkinin düşmanlığa dönüşmeyeceğini ifade etti.
29 Mart 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek çeşitli konuları görüştü. Görüşmede, asgari ücrete ara zam, emekli maaşlarının artırılması, Gezi Parkı davası, kayyım uygulamaları ve Sinan Ateş dosyası gibi konular ele alındı. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, bu görüşmenin Türk siyasi tarihi açısından önemli bir adım olduğunu belirtti ve CHP'nin diyalog kanallarını açarak topluma fayda sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.
11 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel arasında yapılan bir görüşme sonrası her iki taraf da konuşmama kararı almıştır. Görüşmede, cezaevinde bulunan bazı isimlerin durumu ele alınmış olabilir, ancak resmi bir açıklama yapılmamıştır. Bu durum, yargı üzerinde siyasi pazarlık yapıldığına dair spekülasyonlara yol açmıştır. Mehmet Ocaktan, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve siyasi liderlerin yargı kararları üzerinde pazarlık yapamayacağını vurgulamaktadır.
6 Mayıs 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Özel'in grup başkanlığı koltuğunda otururken genel başkan adayı olmasının doğru ve etik olmadığını belirtti. Öztunç, Özel'in grup başkanlığından istifa ederek yarışmasının daha doğru olacağını ifade etti.
15 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştirdiği için tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu'nu cezaevinde ziyaret etti. Özel, Dilruba'yı 9 Eylül'de Ankara'da düzenlenecek CHP'nin 101. kuruluş yıl dönümü törenlerine ve akşamki konsere davet etti. Dilruba, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ve 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Özel, Dilruba'nın tutuklanmasının hukuksuz olduğunu belirterek, herkesin düşüncelerini açıklama hakkı olduğunu vurguladı.
29 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP genel merkezine giderek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Görüşme, CHP'nin 12. katında gerçekleşti ve 1 buçuk saat sürdü. Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Özgür Özel'in, görüşmenin detaylarını MYK ile paylaşması bekleniyor.
11 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP genel merkezine giderek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Görüşme, CHP'nin 12. katında gerçekleşti ve 1,5 saat sürdü. Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Özgür Özel'in, görüşmenin detaylarını MYK ile paylaşması bekleniyor.
11 Haziran 2024

Hayko Bağdat, CHP lideri Özgür Özel'in Cumhur İttifakı'na karşı yumuşama teklifi sunduğunu ve bu teklifin Erdoğan ile iş birliği yapmayı içerdiğini belirtti. Özel'in, MHP'siz bir siyaset için Erdoğan'ı cesaretlendirmeye çalıştığını ve çeşitli konularda Erdoğan ile çalışmaya hazır olduğunu ifade etti. Bağdat, bu hamlenin siyasi hesapları altüst ettiğini ve CHP-AKP koalisyonunun kurulabileceğini öne sürdü.
22 Mayıs 2024

CHP genel başkan adayı Özgür Özel, partinin sağa kaydığını ve bunu düzelteceklerini ifade etti. Özel, CHP'nin sağa kaymasının genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaklaşmadan aldığı kararlar sonucu olduğunu belirtti. Ayrıca, partinin 'helalleşme' söyleminin samimiyeti ve partinin sağa kayması konularında eleştirilerde bulundu. Özel, partinin başına yeni, güçlü ve partili bir figürün getirilmesi gerektiğini vurguladı.
27 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde ittifak kurmama kararına saygıyla yaklaştıklarını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkan adaylığını açıklaması konusunda, CHP'de her üyenin genel başkan olma hakkı olduğunu ve bu durumun demokrasiyi temsil ettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla açılan davaya ilişkin olarak da haksızlığa boyun eğmeyeceğini ve yolsuzlukları takip etmeye devam edeceğini belirtti.
14 Eylül 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da düzenlenen bir açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, Millet İttifakı'nı ve özellikle CHP'yi eleştirdi. Bahçeli, CHP ve ittifak ortaklarının geçmişteki tezkere oylamalarında terörle mücadeleye ve Mavi Vatan'daki haklara karşı olduklarını iddia etti. Ayrıca, ittifakın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırma ve Afrin'i geri alma vaatlerine atıfta bulunarak, bu vaatleri 'hainlik' olarak nitelendirdi ve bu kişilerin en fazla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alabileceklerini ya da vücutlarına mermi alabileceklerini söyledi.
6 Mayıs 2023

Akif Beki, CHP'nin 6 aylık lideri Özgür Özel'in, muhalefet saflarından gelen eleştirilerin hedefi olduğunu belirtiyor. Özel'in, seçmende değil, kendilerinde hata aramasının ve son seçim başarılarını buna borçlu olduklarını vurgulamasının, bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığını ifade ediyor. Beki, Özel'in kutuplaşma siyasetinden kopuşunu savunduğunu ve bu nedenle eleştirildiğini dile getiriyor.
26 Haziran 2024

Memduh Bayraktaroğlu, Özgür Özel'in erken seçim istemeyişini anlayışla karşıladığını belirtti. Yılmaz Özdil ise Özel'i eleştirerek anayasal yurttaşlık hakkını kullandı. Bayraktaroğlu, klasik CHP'lilerin Özdil'e saldırmasını eleştirerek, Özgür Özel'in bu tavrını desteklemeyeceğini ifade etti.
22 Haziran 2024

CHP kurultayında genel başkanlık seçimini Özgür Özel kazanması durumunda gazeteciliği bırakacağını açıklayan Barış Yarkadaş, Özel'in kazanmasının ardından aktif gazetecilik kariyerine son verdiğini duyurdu. Yarkadaş, TV100'de siyaset yorumcusu olarak çalışmaya devam edebileceğini belirtti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Yarkadaş'tan kararını yeniden değerlendirmesini istedi ve bu konuda kendisiyle iletişime geçeceğini ifade etti.
7 Kasım 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Can Atalay oturumunda yaşanan kavganın ardından Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a grup başkanlarını toplama çağrısında bulundu. TBMM, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için olağanüstü toplandı ve tansiyon ilk dakikalardan itibaren yükseldi. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik sert sözleri üzerine AKP'liler kürsüye yürüdü ve fiziksel saldırılar yaşandı. Özgür Özel, yaşanan olaylar karşısında büyük utanç duyduğunu belirtti.
16 Ağustos 2024
İşaretlediklerim