Twitter'ın sahibi Elon Musk ve Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg arasında planlanan dövüşün tarihi hala belirsiz. Musk, dövüşün kendisi ve Zuckerberg'e bağlı kurumlar tarafından organize edileceğini ve Meta ve 'X' platformlarında yayınlanacağını duyurdu. Ancak dövüşün ne zaman yapılacağına dair bir bilgi vermedi. Zuckerberg, dövüş tarihinin belirlendiğinde bunu kendisinin duyuracağını ve bu zamana kadar Musk'ın söylediklerinin ikisinin ortak kararı olmayacağını belirtti.
12 Ağustos 2023

İş insanı Elon Musk, Temmuz 2023'te kurduğu yapay zeka şirketi xAl'yi Twitter'a entegre edeceğini duyurdu. xAl tarafından geliştirilen 'Grok' isimli yapay zeka robotu, Twitter'daki 'Premium+' abonelerine sunulmuş ve şirketin teknolojisi Twitter aracılığıyla bilgilere gerçek zamanlı erişim sağlayacak şekilde tasarlanmış. xAl, aynı zamanda Twitter'dan bağımsız bir uygulama olarak da kullanılabilecek.
6 Kasım 2023

X platformunun sahibi Elon Musk, platformda yanlış bilgi olduğu belirlenen paylaşımların gelir getirmesinin engelleneceğini duyurdu. Bu uygulamanın, sansasyonelliğe karşı insanları doğru bilgiye teşvik etme amacı taşıdığını belirtti. Musk, topluluk notlarının bir araç olarak kullanma girişimlerinin hemen anlaşılacağını, çünkü tüm kod ve verilerin açık kaynaklı olduğunu ifade etti.
30 Ekim 2023

İstanbul'un önemli konser alanlarından Salon İKSV, 29 Eylül'de başlayacak sonbahar sezonunda La Femme, Jadu Heart, ENGIN, Yellow Days, Red Axes (Live), The Magnetic Fields, Joep Beving, Fabrizio Paterlini, Aime Simone ve Forest Swords gibi isimleri konuk edecek. Sonbahar sezonu, Fransa'nın rock'n roll grubu La Femme ile açılacak. Biletler, 25 Ağustos'ta satışa çıkacak ve öğrenci bileti fiyatları Eczacıbaşı Genç Bilet projesi kapsamında 10 lira olacak.
24 Ağustos 2023

Troll organizasyonu olarak bilinen Ebabil Harekatı, popüler çevrimiçi platform Ekşi Sözlük'e Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından getirilen erişim engelini kutladığını duyurdu. Harekat, Twitter üzerinden bu durumu 'kutlayan' bir tweet yayınladı ve Telegram grubundaki takipçilerini Twitter'da etiket çalışmasına katılmaya çağırdı. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emir Şen'in başında bulunduğu bu tür bir troll organizasyonuna dikkat çekmişti.
22 Şubat 2023

Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Dilan Polat ve Engin Polat çiftiyle olan sponsorluk anlaşmalarını iptal etmek için hukuki girişimlere başladığını duyurdu. Dilan Polat, Fenerbahçe Kadın Voleybol takımının 'tayt arkası sponsoru', Engin Polat ise Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı'nın 'forma sponsoru' idi. Polat çifti, son zamanlarda sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve para aklama ile vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti.
3 Kasım 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg'e 'tavuk' dedi. Bu, Musk'ın Zuckerberg'e meydan okuduğu ve bir dövüş düzenlemeyi önerdiği tartışmanın bir parçası. Musk, dövüşün Meta ve 'X' adlı yeni platformda yayınlanacağını ve İtalya'da düzenleneceğini belirtti. Zuckerberg ise Musk'ın sürekli bahane bulduğunu ve ciddi olmadığını iddia etti.
14 Ağustos 2023

Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg, Twitter'ın sahibi Elon Musk'a kafes dövüşü yapmak için meydan okudu. Meydan okuma, Musk'ın Zuckerberg'in Twitter'a rakip bir uygulama geliştirdiği iddiasına yanıt olarak bir Twitter kullanıcısının yaptığı yorum üzerine gerçekleşti. Musk, kafes dövüşüne hazır olduğunu belirtti ve Zuckerberg de Instagram hesabından bu teklifi kabul ederek Musk'a 'konum gönder' mesajı yolladı.
22 Haziran 2023

Türkiye'de oyun sektörüne yapılan yatırımlar 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 60 artarak 424,7 milyon dolara ulaştı. İstanbul, Avrupa'da Londra'dan sonra en çok oyun anlaşması yapılan ikinci şehir oldu ve dünya genelinde beşinci sırada yer aldı. Mobil oyunlar gelirlerin büyük bir kısmını oluştururken, Türkiye'deki oyuncu sayısı 44 milyona ulaştı. Türkiye'den 'unicorn' statüsüne ulaşan Peak Games ve Dream Games gibi oyun şirketleri de bulunuyor.
19 Nisan 2023

Ünlü oyuncu Hazal Kaya, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda müşahit olacağını açıkladı. Siyasi partilerin sandık nöbeti çağrısına destek veren Kaya, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, çocukları ve gençlerin geleceği için bu görevi üstlendiğini belirtti. Kaya, müşahitlik eğitimine başlayacağını ve gerektiğinde sandık başında süt sağacağını ifade etti.
22 Mayıs 2023

Kaos GL tarafından cinsel ayrımcılığa ve nefret suçlarına karşı hazırlanan bir reklam filmi hakkında Marmaray suç duyurusunda bulundu. Film, Marmaray vagonunda geçiyor ve el ele tutuşmuş iki genç kızın hikayesini anlatıyor. Film, yayınlandıktan sonra iktidara yakın bazı gazeteler ve kişiler tarafından hedef alındı. Marmaray, suç duyurusunda bulunurken çekim izninde başvurudaki amaçtan sapıldığını gerekçe gösterdi.
25 Eylül 2023

Netflix ve Bumble, kullanıcıların benzer film ve dizi zevklerine göre eşleşmelerini sağlayacak bir işbirliği yapmıştır. Bumble uygulamasına 'Netflix Nights In' adında bir soru-cevap oyunu eklenecek ve kullanıcılar bu oyunu eşleştikleri kişilerle oynayacaklar. Oyun, 30 Ocak'ta başlayıp 13 Mart'ta sona erecek ancak şu an için sadece ABD, Kanada ve Birleşik Krallık'taki Bumble kullanıcılarına açık olacak.
25 Ocak 2023

Polonya'da düzenlenen 3'üncü Avrupa Oyunları'nda Türk milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, 50 kilo finalinde Fransız rakibi Wassila Lkhadiri'yi 5-0 yenerek altın madalya kazandı. Aynı oyunlarda kick boks branşında yarışan milli sporcu Emine Arslan da 52 kiloda İtalyan Nicole Perona'yı 3-0 mağlup ederek altın madalyaya ulaştı. Önceki gün ise milli boksör Busenaz Sürmeneli, 66 kiloda altın madalya elde etmişti.
2 Temmuz 2023

Haber sitesi T24, eski futbolcu Burak Yılmaz’ın eşine şiddet uyguladığı iddiasına verdiği yanıtı içeren haber nedeniyle içeriklerinin Microsoft tarafından engellendiğini duyurdu. Microsoft Türkiye CEO'su Levent Özbilgin'in, T24'ün engelin kaldırılması için yaptığı girişimlere sert bir tepki verdiği belirtildi. T24, 4 saat 15 dakika süren erişim engelinin ardından yayına devam etti.
31 Ekim 2023

Türk rap müziğinin tanınmış isimlerinden Sagopa Kajmer ve Fuat Ergin, sosyal medya üzerinden birbirlerine ağır sözlerle yüklendi. Fuat Ergin'in bir programda kendisini Ceza ve Sagopa Kajmer ile kıyaslanmakla ilgili yaptığı yorumlar üzerine Sagopa Kajmer, Ergin'in eski bir şarkısını paylaşarak tepki gösterdi. Bunun üzerine Fuat Ergin de Sagopa'ya hakaret içeren ifadelerle yanıt verdi.
21 Ocak 2024

Mesut Süre, Fazlı Polat ve Anlatanadam'ın podcast olarak başlattığı ve 20 milyondan fazla dinlenmeye ulaşan mizah programı 'Meksika Açmazı', beyazperdeye taşınıyor. Film, 17 Kasım 2023 tarihinde izleyiciyle buluşacak. Filmde üçlü, kendi karakterlerini canlandırıyor. Filmin konusu, Meksika Açmazı ekibinin Kapadokya'ya giden ve ardı arkası kesilmeyen komik olayların içerisinde birbirleriyle olan ilişkilerini sorguladıkları birçok açmaza düşmeleri üzerine kurulu.
21 Ağustos 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg ile planlanan dövüş öncesi boyun ve sırt problemi yaşadığını ve ameliyat olması gerekebileceğini belirtti. Musk, daha önce Zuckerberg'e, Twitter alternatifi bir platform kuracağı haberlerinin ardından dövüş için meydan okumuştu. Zuckerberg, bu teklifi kabul etmiş ve antrenmanlara başlamıştı. Musk, dövüşün canlı yayınlanacağını ve tüm gelirin savaş gazilerine bağışlanacağını söylemişti.
7 Ağustos 2023

İsveç milli atletizm takımının koçu Kajsa Bergqvist, 2-5 Mart tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'na katılım konusunda güvenlik endişeleri nedeniyle değerlendirme yaptıklarını açıkladı. İsveç'te Kuran'ın yakılmasına izin verilmesi sonrası Türkiye'de yaşanan gerginlik ve İsveç bayraklarının yakılması, takımın huzursuzluğuna yol açtı. Bergqvist, takımın yarışmak istediğini ancak güvenlik durumuna bağlı olarak karar vereceklerini belirtti.
1 Şubat 2023

Armağan Çağlayan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Halk TV'de düzenlediği ‘Bir Kira Bir Yuva’ bağış kampanyasına 1 milyon lira bağışladığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirtti. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, isim benzerliği nedeniyle yaşanan karışıklığa açıklık getirdi ve bağışın ‘Özgül ve Armağan Çağlayan Vakfı’ tarafından yapıldığını ifade etti.
24 Şubat 2023

Fatih Akın'ın yönettiği ve ünlü rapçi Xatar'ın hayatını anlatan 'Ren Altını' filmi dahil olmak üzere, bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında toplam sekiz yeni film vizyona girdi. Filmler arasında aksiyon, romantik komedi, korku ve animasyon türlerinde yapımlar bulunuyor. 'Disco Boy', 'Ölümcül Çarpışma', 'Yenilmez Üçler', 'İkinci Görüşte Aşk', 'Ruhlar Bölgesi: Kırmızı Kapı', 'Kaptan Pengu ve Arkadaşları 3: Buz Mandası Efsanesi' ve 'Bonibomlar: Kediler Peşimizde' diğer gösterime giren filmler arasında yer alıyor.
7 Temmuz 2023
İşaretlediklerim