İstanbul Beyoğlu'nda Özgür N. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle eşi Sevilay N. ve üç çocuğunu silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından intihar girişiminde bulunan Özgür N., ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve polis ekiplerinin olayla ilgili çalışmaları devam ediyor.
12 Kasım 2023

DHA muhabiri Rojda Altıntaş, ölümlü bir trafik kazası sonrası yaptığı röportajın Demirören Medya tarafından sansürlendiğini iddia ederek, kırpılan videonun tamamını paylaştı. Altıntaş, kazadan kurtulan Süleyman Keçiçi ve kazada ölen Oğuz Murat Acı'nın arkadaşı Deren Kara ile yaptığı röportajın önemli bölümlerinin kesildiğini belirtti. Ayrıca, Eylem Tok ve oğlunun yurt dışına kaçışı hakkında bilgilerin de medya tarafından kesildiğini ifade etti. Demirören Medya, sansür iddialarını yalanladı.
8 Mayıs 2024

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, Emin Ülker isimli şahıs, eşi Özlem Ülker ve müzisyen arkadaşı Yusuf Cavlak'ı silahla vurarak öldürdü ve daha sonra aynı silahla intihar etti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Cavlak'ın hayatını kaybettiğini, hastaneye kaldırılan Özlem Ülker'in ise kurtarılamadığını belirledi. Polis, saldırganın cesedini olay yerine yakın bir bahçede buldu. Emin Ülker'in olaydan önce sosyal medyada, ölümünden Yusuf Cavlak ve eşi Özlem Ülker'i sorumlu tutan bir paylaşım yaptığı ortaya çıktı.
13 Kasım 2023

Kadıköy'de, Doğanay Güzelgün adlı bisiklet sürücüsüne çarpan ve henüz sürücüsü belirlenemeyen bir otomobil, Güzelgün'ün ölümüne sebep oldu. Kazanın ardından olay yerine gelen bir kişi suçu üstlendi ancak MOBESE kameraları bu kişinin kazayı yapmadığını ortaya çıkardı. Görgü tanıkları ve Güzelgün'ün arkadaşları, kazanın olduğu yerde ve polis merkezi önünde toplanarak tepkilerini dile getirdiler. Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Gazi Bilir, trafikteki hız sorununa ve Karayolları Trafik Kanunu'nun değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
18 Temmuz 2023

Amerikalı oyuncu Sharon Stone, 1980'li yıllarda bir Sony Pictures yöneticisi tarafından cinsel tacize uğradığını ifade etti. Kelly Ripa'nın podcast yayınına konuk olan Stone, o dönemde yaşadığı tacizi sektörde iş bulamama endişesiyle kimseyle paylaşamadığını belirtti. Stone, olayı anlatırken yaşadığı çaresizliği ve yöneticinin sonrasında nasıl davrandığını detaylandırdı. Ayrıca, Hollywood'da kendisine kötü davranan erkeklere yönelik tutumunu ve özür dilemeyenlere karşı nasıl hareket edeceğini dile getirdi.
9 Kasım 2023

Giresun'un Espiye ilçesinde denize giren 41 yaşındaki Feyza Alya Turan, akıntıya kapılarak yaklaşık 3 kilometre sürüklendi. Sahildeki bir kişi, Turan'ın sürekli çalan cep telefonunu yanıtlayarak, durumu yakınlarına bildirdi. Yakınları durumu jandarma ve sahil güvenlik ekiplerine ihbar etti. Turan, ekiplerin denizde arama yaptığı sırada yüzerek kıyıya çıktı ve sağlık kontrolünden geçirildikten sonra taburcu edildi.
5 Ağustos 2023

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde 24 yaşındaki Aysun Ahnas, Baver Gözetir (26) tarafından boğazından bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı Gözetir, olaydan sonra kendini asarak hayatına son verdi. Ahnas'tan haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi ve olay yerine gelen ekipler her iki kişinin de öldüğünü tespit etti. Cesetler, otopsi için Tekirdağ Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
11 Ocak 2023

Rock'n Roll'un Kralı olarak bilinen Elvis Presley'in kızı Lisa Marie Presley, 54 yaşında Kaliforniya'daki evinde ölü olarak bulundu. Ölüm haberini annesi Priscilla Presley sosyal medya üzerinden duyurdu. Lisa Marie Presley'nin kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı, ancak kurtarılamadığı bildirildi. Presley, son olarak Altın Küre Ödül Töreni'ne katılmıştı ve annesiyle birlikte Austin Butler'ın babasını canlandırdığı rolle 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü almasını izlemişti.
13 Ocak 2023

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenecek Taylor Swift konserine saldırı planlayan iki IŞİD mensubu, Avusturya polisi tarafından yakalandı. Yakalanan şüphelilerden biri 19 yaşında ve Avusturya vatandaşı olup, temmuz ayında İslami terör örgütüne bağlılık yemini etmiş. Polis, şüphelilerin evlerinde çeşitli kimyasal maddeler buldu ve el koydu. Konserlerde güvenlik önlemleri artırıldı ve diğer suç ortakları için soruşturma devam ediyor.
7 Ağustos 2024

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bir kişinin öldüğü, ikisi ağır 50 kişinin yaralandığı metrobüs kazasına ilişkin bilirkişi ön raporu hazırlandı. Rapora göre, metrobüs şoförü, Beyaz Yol çalışması nedeniyle dönüş yapılacağına dair uyarıyı görmedi ve dönüş noktasını kaçırdı. Şoför aniden dönüş yapmak isteyince kaza meydana geldi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı ve şoför ile metrobüs hattında görevli bir kişi şüpheli olarak gözaltına alındı.
29 Ağustos 2024

Amerikalı oyuncu ve aktivist Angelina Jolie, Instagram hesabı üzerinden Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremler sonrası zarar gören bölgeler ve mağdurlar için bağış çağrısında bulundu. Jolie, paylaşımında Suriye'deki arama kurtarma çalışmalarından bir video, Kahramanmaraş'ta bir babanın enkaz altında ölen kızının elini tuttuğu fotoğraf ve Hatay'ın dronla çekilmiş bir görselini kullandı. Ayrıca, takipçilerine yardım kampanyası linkini paylaşarak destek olmalarını istedi.
12 Şubat 2023

Marvel Sinematik Evreni'nde 'Hawkeye' karakterini canlandıran ve 'Görevimiz Tehlike' serisinde 'William Brandt' rolüyle tanınan Amerikalı aktör Jeremy Renner, yeni yılın ilk gününde evinin önünde kar temizleme makinesinin altında kalarak ağır bir kaza geçirdi. Hayati tehlike ile hastaneye kaldırılan Renner, ciddi künt göğüs travması ve ortopedik yaralanmalar yaşadı. İki ciddi ameliyat geçiren Renner, fizik tedavi seansında özel bir koşu bandında yürüdüğü anları sosyal medya hesabından paylaştı ve iyileşme sürecinde olduğunu gösterdi.
28 Mart 2023

Rock’n Roll'un Kraliçesi olarak bilinen ABD'li müzisyen Tina Turner, 83 yaşında hayatını kaybetti. Sağlık sorunları arasında kanser, inme ve böbrek yetmezliği bulunan Turner, 1980'lerde hit şarkılarıyla tanınmış ve birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuştu. Ike & Tina Turner grubuyla müziğe adım atan ve solo kariyerinde büyük başarılar elde eden Turner, 180 milyondan fazla albüm satışı ve sekiz Grammy Ödülü ile müzik dünyasında önemli bir yer edinmişti.
24 Mayıs 2023

Konya'nın Karatay ilçesinde cezaevinden izinli çıkan N.S, dini nikahla birlikte yaşadığı Damla D'yi telefonundaki mesajlardan dolayı aldattığını düşünerek bıçakla ağır yaraladı ve olay yerinden kaçtı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Damla D'yi hastaneye kaldırdı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, sekiz yıldır cezaevinde olan ve izinli olarak evine gelen şüpheli N.S'yi yakalamak için çalışma başlattı.
15 Eylül 2023

Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun bas gitaristi Can Tunaboylu'nun kadına şiddet suçlaması sonrası grup konserlerini iptal etmeye devam ediyor. İzmir Coffee Festivali ve İzmir Menderes Belediyesi, grubun planlanan konserlerini iptal etti. Belediye, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun'un yanında olduğunu belirtti. Grubun vokalisti Kaan Boşnak da geçen yıl eski eşi ve çocuğuna şiddet iddiasıyla gündeme gelmişti.
17 Ekim 2023

ABD'li pop yıldızı Britney Spears, Las Vegas'ta bir restoranda NBA yıldızı Victor Wembanyama ile karşılaştığında fotoğraf çektirmek istemiş ve onu tebrik etmek amacıyla yanına yaklaşmıştır. Spears, bu sırada Wembanyama'nın koruma ekibinden bir kişinin kendisine vurduğunu ve yere düştüğünü belirtmiştir. Wembanyama ise olayı tam olarak görmediğini, sadece güvenliğin Spears'ı ittiğini ifade etmiştir. Las Vegas polisi, olayla ilgili bir darp soruşturması başlatıldığını doğrulamıştır.
7 Temmuz 2023

Doç. Dr. Gülay Ceylaner, kızı Beste'nin ağır bir trafik kazası geçirmesinin ardından, kazaya sebep olan TIR şoförünün daha önce de ölümlü kazalara karıştığını öğrenince tepki gösterdi. Şoförün daha önce iki kişiyi öldürdüğü ve bir kazada da bir ölü bir yaralı olduğu belirtildi. Ceylaner, şoförün ehliyetinin iki yıl alındığını ve iki ay hapis yattığını, ancak aflarla serbest kaldığını ifade etti. Şoförün şu anda yargılandığını ve ehliyetini geri aldığını belirterek, trafikte can kayıplarına yol açanların daha ağır cezalarla karşılaşması gerektiğini savundu. Ceylaner, change.org'da başlattıkları 'Trafikte can alanlar artık durdurulsun' başlıklı imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.
17 Kasım 2023

Sosyal medyada piyano çalarken dikkat çeken 19 yaşındaki kurye Muharrem Can İncir, hiçbir eğitim almadan piyano çalmayı öğrendi ve bu yeteneğiyle ünlü piyanist Gülsin Onay'ın dikkatini çekti. Onay, İncir'i kendi konserine davet etti ve birlikte çalıştıklarını sosyal medyadan duyurdu. İncir, Onay'ın konserinde 'River Flows in You' adlı eseri çalarak izleyicilerden büyük beğeni topladı. Ayrıca şarkıcı Gülben Ergen, İncir'e evinde piyano hediye etti ve bir yıllık piyano eğitimi için destek sözü verdi.
13 Ocak 2023

Marvel Sinematik Evreni'nde 'Hawkeye' olarak tanınan Amerikalı oyuncu Jeremy Renner, yeni yılın ilk gününde evinin önünde kar kürerken 6,5 tonluk aracın altında kalarak ciddi şekilde yaralandı. 30'dan fazla kemiği kırılan Renner, yoğun tedavi sonrası yürümeye başladı. ABC'ye konuşan Renner, yeğeni Alex'in can güvenliğinden endişelenerek hatalı bir hareket yaptığını ve bu yüzden kazanın meydana geldiğini belirtti.
7 Nisan 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 47 yaşındaki Veysel Mızrak, 'gönül ilişkisi' yaşadığı Meliha Uludağ ve Uludağ'ın kızı Cansu Dönmez'i tabancayla öldürdü ve ardından aynı silahla intihar etti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Mızrak'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Hastaneye kaldırılan anne ve kızı ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
2 Eylül 2023
İşaretlediklerim