Kaos GL tarafından cinsel ayrımcılığa ve nefret suçlarına karşı hazırlanan bir reklam filmi hakkında Marmaray suç duyurusunda bulundu. Film, Marmaray vagonunda geçiyor ve el ele tutuşmuş iki genç kızın hikayesini anlatıyor. Film, yayınlandıktan sonra iktidara yakın bazı gazeteler ve kişiler tarafından hedef alındı. Marmaray, suç duyurusunda bulunurken çekim izninde başvurudaki amaçtan sapıldığını gerekçe gösterdi.
25 Eylül 2023

ABD Kongresi'nde İsrail-Filistin savaşına karşı bir oturma eylemi düzenlendi. Protestocular, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etti ve 'barış' talep etti. 'Ateşkes' yazılı bir afiş açan protestocular, 'Şimdi ateşkes' sloganları attı. Eyleme birçok savaş karşıtı Yahudi grubu da katıldı. Kongre binasına giren göstericiler oturma eylemi düzenledi ve polis tarafından onlarca kişi gözaltına alındı.
19 Ekim 2023

İspanya'nın Barselona şehri, Gazze Şeridi'nde kalıcı bir ateşkes sağlanana, Batı Şeria'da şiddetin sona erdirilene ve Filistin halkının temel haklarının Birleşmiş Milletler kararlarıyla güvence altına alınana kadar İsrail ile tüm kurumsal ilişkilerini askıya aldı. Belediye Meclisi, insani yardımların Gazze'ye ulaştırılması ve uluslararası insan haklarına aykırı ekonomik işlemlerin durdurulması gerektiğini belirtti. Barselona Belediye Meclisi'nin lideri Ada Colau, insan haklarının savunulması gerektiğini vurguladı. Daha önce, Barselona Belediye Başkanı Ada Colau döneminde İsrail'in Filistin'e karşı uyguladığı politikalar nedeniyle Tel Aviv ile kardeş şehir protokolü askıya alınmış, ancak yerel seçimler sonrası Jaume Colboni'nin başkan olmasıyla protokol yeniden yürürlüğe konmuştu.
24 Kasım 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde rehin tutulan kişiler hakkında bilgi verenlere güvenlik ve para teklif etti. Bu teklif, havadan atılan ilanlarla duyuruldu. İlanlarda telefon numaraları ve karekod yer aldı. İsrail ordusunun sosyal medya hesabından da paylaşılan duyuruda, verilecek bilgiler karşılığında İsrail ordusunun kişilerin güvenliği ve evlerinin selameti için çaba göstereceği ve para ödülü sağlayacağı belirtildi.
24 Ekim 2023

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun Gazze'deki çatışmaların durdurulmasını talep eden ateşkes kararını 'alçakça' olarak nitelendirdi ve reddetti. Cohen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, hedeflerinin Hamas'ı ortadan kaldırmak olduğunu belirtti. İsrail ordusu, Gazze'ye 7 Ekim'de başlattığı hava saldırılarını yoğunlaştırmış ve 'kara operasyonunun genişletileceğini' duyurmuştu.
28 Ekim 2023

MetroPOLL Araştırma şirketinin anketine göre Türk halkının büyük çoğunluğu, İsrail-Hamas savaşında hükümetin tarafsız kalmasını istiyor. Ankete katılanların %34,5'i tarafsızlık, %26,4'ü arabuluculuk, %18,1'i Filistin davasına sahip çıkma ancak Hamas'la mesafeli durma, %11,3'ü Hamas'ın arkasında durma ve %3'ü İsrail'i destekleme yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise konuşmasında Hamas'ı destekleyen bir ifade kullandı.
25 Ekim 2023

İsrail medyası, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekatı düzenleme hazırlığında olduğunu bildirdi. Bu haber, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' adlı saldırısının ardından geldi. İsrail'in Gazze'ye hava saldırıları ve ablukası ağırlaşıyor. İsrail'in Kanal 14 televizyonunun internet sitesinde yer alan bir raporda, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi'ne karadan giriş için hazırlandığı ancak siyasi düzeyde onay beklediği belirtildi.
13 Ekim 2023

Elon Musk'ın sahibi olduğu Twitter, mavi tikli onaylı hesaplardan aylık ücret talep etmeye başladı. The New York Times, bu ücreti ödemeyi reddetti ve sonucunda Twitter hesabındaki mavi tik kaldırıldı. Twitter, Aralık ayından bu yana ticari, devlet ve bireysel hesaplar için farklı renklerde doğrulama rozetleri kullanıyor. Bazı haber kuruluşları ve ünlüler de Twitter'a ödeme yapmayacaklarını açıkladı. Musk, The New York Times hakkında eleştirel yorumlarda bulundu ve gazetenin mavi tikinin kaldırılacağını duyurdu.
3 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gazze'deki İsrail-Filistin çatışması hakkında bir açıklama yaptı. Bahçeli, İsrail'in Gazze'deki eylemlerini 'soykırım raddesine ulaşan hunhar saldırılar' olarak nitelendirdi ve 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa Türkiye'nin devreye girmesi gerektiğini belirtti. Bahçeli, Türkiye'nin Gazze'yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmesi gerektiğini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Gazze'yi huzur ve güven içinde yaşanabilecek bir İslam beldesi yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
21 Ekim 2023

Milli Eğitim Bakanlığı, İsrail'in Filistin'e saldırılarında hayatını kaybedenler için Türkiye genelindeki okullarda bayrak törenlerinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu. Bu karar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen bir yazı ile bildirildi. Yazıda, Filistin halkına saldırılarda, özellikle çocuklar olmak üzere yaşamını yitirenler için temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında gerçekleştirilecek bayrak törenlerinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı belirtildi.
20 Ekim 2023

Liverpool'da forma giyen yıldız futbolcu Muhammed Salah, Gazze halkına destek için dünya liderlerine çağrıda bulundu. Sosyal medya hesaplarından video paylaşan Salah, Gazze'nin insani yardım almasına acilen izin verilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze halkının suya, yemeğe ve tıbbi desteğe ihtiyacı olduğunu ve dünya liderlerinin masum ruhların daha fazla katledilmesini önlemek amacıyla bir araya gelmeleri gerektiğini ifade etti.
18 Ekim 2023

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Filistin'e destek olmak amacıyla grev başlattığını Twitter hesabından duyurdu. Thunberg, dünyanın Filistinlilere ve etkilenen tüm sivillere destek olması gerektiğini belirtti. İsrail, Thunberg'ün grev kararına resmi Twitter hesabından yanıt verdi ve Hamas'ın roketlerinin sürdürülebilir malzemeler kullanmadığını ve masum İsraillileri öldürdüğünü belirtti.
20 Ekim 2023

ABD, Gazze'deki sivillerin güvenli bir şekilde bölgeden çıkana kadar İsrail'den kara harekatını ertelemesini istedi. İsrail, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' adlı saldırısına karşılık olarak Gazze'ye hava saldırıları başlatmış ve kentin kuzeyinde yaşayan 1 milyon Filistinliye bölgeyi terk etmeleri için 24 saat süre vermişti. ABD'nin, İsrail'in kara harekatını belli bir süreliğine ertelemeye çalıştığı bildirildi.
13 Ekim 2023

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra üst yöneticileri görevden alıp şirketin yönetim kurulunu feshetti ve mavi tiki parayla satmaya başladı. Ayrıca şirketin yarısını işten çıkardı ve birçok değişiklik yaptı. Musk, reklam gelirlerinde yaklaşık yüzde 50'lik bir düşüş yaşandığını ve şirketin hala negatif nakit akışında olduğunu belirtti. Şirketler, Musk'ın eylemleri ve yanlış bilgi ile sahte hesapların yayılma endişesi nedeniyle reklam vermekte tereddüt ediyor.
15 Temmuz 2023

Britanya'nın yeni Türkiye Büyükelçisi Jill Morris, göreve başlamasının ardından bir 'merhaba' videosu yayınladı. Videoda Türkiye'nin tarihi ve mutfağına olan hayranlığını dile getiren Morris, Türkiye'yi daha iyi tanımak için öneriler istedi. Ayrıca, 6 Şubat'taki depremler sırasında Britanya'nın Türkiye'nin yanında olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek istediğini ifade etti.
6 Haziran 2023

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, Gazze'ye yapılan yardımları desteklemek için Mısır'a gideceklerini duyurdu. İki partinin temsilcileri, Mısır'a giderek yardımları yerinde inceleyecek. Bu karar, Hamas'ın İsrail'e başlattığı saldırı ve sonrasında yaşanan gelişmeler ışığında alındı. Mısır'a giden heyette Saadet Partisi'nden üç milletvekili ve Gelecek Partisi'nden bir milletvekili yer alıyor.
3 Kasım 2023

Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Hamas militanları tarafından kaçırılan ve öldürülen bir kadının kıyafetini eleştirerek Gazze'deki ölümlerin ilgi görmediğini savundu. Bu paylaşımı Twitter'da büyük tepki çekti. Ün, bir zamanlar 'Sağlam İrade' rumuzuyla Twitter'da terör estiren ve nam salmış eski 'Ak trol' Taha Ün'ün eşi olduğu hatırlatıldı. Ün'ün bu paylaşımına tepki gösterenler arasında gazeteciler, siyasetçiler ve sosyal medya kullanıcıları bulunuyor.
19 Ekim 2023

Almanya merkezli teknoloji perakendecisi MediaMarkt'ın Türkiye CEO'su Yenal Gökyıldırım, ayakkabı perakendecisi FLO'nun yeni CEO'su olarak göreve başladı. Gökyıldırım'ın yerine MediaMarkt Türkiye CEO'luk görevine Faruk Kocabaş getirildi. Gökyıldırım daha önce Philips ve LC Waikiki gibi şirketlerde üst düzey pozisyonlarda bulunmuş, MediaMarkt'ta ise 2015'ten bu yana Türkiye CEO'su ve global icra kurulu üyesi olarak görev yapmıştı. Kocabaş ise daha önce Philips Türkiye ve Hollanda'da üst düzey görevlerde bulunmuş bir isim.
10 Ocak 2023

BBC'de spor sunuculuğu yapan Gary Lineker, Britanya hükümetinin göç politikasını eleştirdikten sonra görevden alınmıştı. BBC ile yapılan yeni anlaşma sonucunda Lineker, 'Haftanın Maçı' programını sunmaya devam edecek. BBC Genel Müdürü Tim Davie, sunucuların sosyal medya kullanımına ilişkin bağımsız bir çalışma yürütüleceğini belirtti. Lineker, Twitter üzerinden destek mesajlarına teşekkür ederek, zor günler geçirdiğini ve BBC ile mücadeleye devam edeceğini ifade etti.
13 Mart 2023

ABD, İsrail-Filistin savaşına müdahil olacak herhangi bir örgüt veya devlete karşılık verileceğini açıkladı. Bu açıklama, İsrail'in Gazze'ye karadan girmeye hazır olduğunu duyurmasının ardından geldi. İran veya İran destekli güçlerin de İsrail'in kara harekatı başlatması durumunda savaşa müdahil olacağı iddia edilirken, ABD bölgeye iki savaş gemisi gönderdi ve hava savunma sistemleri de nakledeceğini duyurdu. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail ile Hamas arasındaki savaşı genişletmeye kalkışacak herhangi bir örgüt veya ülkeye karşı askeri eylemde bulunmakta tereddüt etmeyeceklerini belirtti.
22 Ekim 2023
İşaretlediklerim